Shume njerez thone se e kane pare nje engjell dhe shume besojne ne ta !
Ka dhe shume qe si besojne!
Une per vete besoj dhe i adhuroj !
Ju si thoni a besoni ne ta???
Keni histori mbi engjej na i tregoni dhe neve![]()
Shume njerez thone se e kane pare nje engjell dhe shume besojne ne ta !
Ka dhe shume qe si besojne!
Une per vete besoj dhe i adhuroj !
Ju si thoni a besoni ne ta???
Keni histori mbi engjej na i tregoni dhe neve![]()
Es git Lüüt diä magi, anderi hani gärn, anderi hani lieb und dänn gits no derig wiä dich, diä hani tüüf i mim Herze und wett sie nie meh verlüüre!!
Une dua te te jap nje keshille: vertet engjejt jane te bukur edhe ekzistojne vertet por mos i adhuro edhe mos i ki zili. ne bibel thuhet qe neve jemi me te rendesishem per Perendine. Ehj Ada duhet te dishe qe Perendia do me shume ty sesa engjejt edhe interesohet me teper per ty edhe per mua sesa per engjejt. Jezusi nuk vdiq per per engjejt(qe jane edhe djajte, engjej), por per njerezimin.
mbaj mend qe ka engjej qe jane te keqinj edhe keta jane demonet, ndersa engjejt e tjere qe jane sherbetoret e Perendise jane 6!!!
mire te uroj, Zoti te bekofte edhe te dhente ate qe ke nevoje.
Zoti duhet adhuruar, lutur, lavderuar, edhe besuar.
![]()
![]()
![]()
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Te nente urdherat e engjejve ndahen ne tre hierarki, prej te cileve secili ndahet ne tre urdhera: Me i larti, i mesmi edhe me i ulti.
Hierarku i pare, me i larti edhe me i aferti me Trinine e Shenjte, perbehet nga Serafimet, Kerubimet edhe Fronet.
Perendi dashesit gjashtekrahesh Serafime qendrojne me afer se te gjithe para Krijuesit edhe Beresit te tyre, sikurse edhe profeti Isaia tha:" edhe Serafimet qendronin perreth Tij, secili me gjashte krahe" (Is 6:2). Ata jane si zjarri meqe rrine edhe prane Atij, per te Cilin eshte shkruajtur:" Sepse Perendia yne eshte Zjarr qe djeg" (Heb 12;29); "Froni i tij ishte nje flake zjarri" 9Dan 7:9). duke qendruar para nje lavdie te tille, Serafimet jane si zjarri, sikurse eshte thene: " I Cili i ben engjejt shpirtera, punetoret e Tij flake zjarri" (Ps 103:4). Ata digjen nga dashuria per Zotin edhe po keshtu ndezin te tjeret, pasi edhe domethenia e emrit te tyre "serafim" ne hebraisht eshte "i flakte".
Pas Serafimeve, para Te Gjithediturit Zot, I Cili banon ne Driten e paafruarshme, qendrojne te shume-syte Kerubime ne nje rezatim te pafund. Me teper se urdherat e tjere me te ulet te engjejve, ata jane gjithnje rrezatues me driten e njohjes se Zotit, me njohurine e mistereve te Zotit edhe me thellesite e Urtesise se Tij; duke qene vete te ndricuar, ata ndricojne edhe te tjeret. Emri i tyre "Kerubim" prej hebraishtes do te thote " kuptim i madh" ose "dhenesit e urtesise", sepse nepermjet Kerubimeve, urtesia zbret tek te tjeret edhe ndricimi i syve shpirterore eshte dhene per te pare Zotin edhe njohurine e Tij.
Me pas vijne Perendi-mbajtesit Frone (sikurse edhe Shen. Dionis Aeropagjiti i quan) para Tij, I Cili qendron ne Fronin e larte, duke u emeruar "frone", pasi ne to, sikurse ne frone intelektuale 9sikurse i quan edhe Shen. Maksim konfesori) banon intelektualisht Zoti. Ato nuk quhen Perendi-mbajtes sipas natyres se tyre, por sipas hirit edhe emertimit te tyre, sikurse edhe mishi (trupi) i Jesu Krishtit (thote Shen. Vasoli i madh) eshte quajtur "Perendi-mbajtes" sipas natyres, meqe eshte bashkuar pandashmerisht me vete Perendine Fjale. Duke qendruar nder to ne menyre te pakuptuarshme, Zoti ben gjykimin e drejte, sipas fjaleve te Davidit:"Ti je ulur mbi nje Fron, o Ti qe gjykon drejtesine" (Ps9:4) Prandaj edhe me ane tyre shfaqet edhe drejtesia e Zotit; ata i sherbejne drejtesise se Tij, duke e lavseruar Ate, edhe duke derdhur drejtesine mbi fronet e gjygjeve tokesore, duke ndihmuar mbreter edhe drejtues per te bere shpallje te drejta.
Hierarkia e mesme perbehet nga tre urdhera engjejsh: Domonionet, Virtutet edhe Fuqite.
Dominionet quhen keshtu sepse, duke qene vete te lire, dominojne mbi pjesen tjeter te engjejve, qe vijne pas tyre. Duke braktisur friken servile, sikurse edhe Shen. Dionis Aeropagjiti thote, ata i sherbejne papushim vullnetarisht edhe me gezim Zotit. Gjithashtu ata dergojne poshte fuqi per qeverisje te kujdeshme edhe drejtim te mencur tek autoritetet tokesore vendosur prej Zotit. Per me teper ata mesojne se si te kontrollohen sqisat, nenshtrimi i deshirave edhe pasioneve rebele, nenshtrimi i mishit ndaj shpirtit, edhe se si te kontrollohet vullneti edhe te qenurit mbi te gjitha tundimet.
vijon...(nese kam kohe)
sigurisht qe engjejt eksistojne dhe veprojne , une vete kam pasur privilegjin te takoj nje engjell , po eshte e vertete , hej nuk eshte ashtu sic e mendoni ju nje engjell , me krahe me roba te bardha e tjera , jo , jane te tille por une nuk kam pare nje te tille , KUR jam plagosur per vdekje dikush erdhi dhe me ndihmoi , duke me larguar nga nje pozicion ai [ engjelli ] shmangu nje rezik vdekjeprures per mua , dhe thjesht me tha ; CDO GJE DO SHKOJE MIRE , NUK REZIKOHESH ME . pastaj u largua dhe nuk e pashe me kurre , kam pyetur ne ate zone ku e takova dhe askush nuk njihte nje njeri te tille sic une e pershkrova , ishte thjesht SI nje njeri i zakonshem por nuk ishte nje njeri , ishte nje engjell , [ ne sshkrimet e shenjta tregohet sesi mund te takosh nje engjell , duke pasur nje mikpritje dhe paqe ne familje , [ thuhet diku te letrat e apostujve ky varg ] ,
keto te fundit jane mesime tradicinale te fese orthodhokse dhe bazohen ne gojedhena te popujve orthodhoks , kush ash shen,dionis aeropagiti?Postuar mė parė nga klod
Engjejt njeriu nuk mund ti shikoj ne formen reale por ka njerez qe pretendojne se i kane pare ose i shohin por shumica e ketyre shikojne xhinde fluturues dhe i mashtrojne se jane engjej.Vetem profetet i shikojne engjejt ne formen reale.
Shiko kete temen
http://www.forumishqiptar.com/vjeter...threadid=32118
SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR
ti lexon kuranin mo mik po hidhi nje sy dhe bibles se ka dale ma para se kurani . a nuk takoi abrahami dy engjej qe kishin ardhe per shkaterimin e sodomes dhe gomores . a nuk takoi joshua nje engjell pak para se te shkonte ne pushtimin e kenaanit . jaakovi ose izraeli a nuk pa shkallen drejt qiellit me engjej . dhe a nuk u rrok po ky me nje engjell dhe ky i fundit e goditi ne kofshen e majte [ dhe soi rjedhoje pasardhesit cigute nuk e hane kofshen e majte te cdo kafshe qe perdoret si ushqim , maria a nuk pa engjell e shume te tjere , mos me thuj qe te gjithe keta qene profete , nuk di cthote kurani po di cthote bibla dhe pervoja ime , njatjeta ,Postuar mė parė nga altini55
Postuar mė parė nga maratonomak
edhe Abrahami ishte profet,pra Altini ka te drejte ne ate qe thote.Edhe Jakobi ishte profet,Maria ishte dhe eshte gruaja me e nderuar qe pa siperfaqja e tokes.shkurt engjejt i shohin njerezit e zgjedhur te zotit
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga SH_S_SH : 02-07-2004 mė 15:10
Shume e vjeter eshte e thena
Qe qengji urte pin dy nena,
Ah ta dini kete te rene,
Pin servili tere kopene.
maratonak mos me thuaj se dhe ti shikon engjej s pastaj duhet me te kendu nje ajet kurani qe ta kuptosh se ato qe ti shikon nuk jane engjej por jane xhinde.ti lexon kuranin mo mik po hidhi nje sy dhe bibles se ka dale ma para se kurani . a nuk takoi abrahami dy engjej qe kishin ardhe per shkaterimin e sodomes dhe gomores . a nuk takoi joshua nje engjell pak para se te shkonte ne pushtimin e kenaanit . jaakovi ose izraeli a nuk pa shkallen drejt qiellit me engjej . dhe a nuk u rrok po ky me nje engjell dhe ky i fundit e goditi ne kofshen e majte [ dhe soi rjedhoje pasardhesit cigute nuk e hane kofshen e majte te cdo kafshe qe perdoret si ushqim , maria a nuk pa engjell e shume te tjere , mos me thuj qe te gjithe keta qene profete , nuk di cthote kurani po di cthote bibla dhe pervoja ime , njatjeta ,
E dyta thashe qe vetem profetet mund ti shikojne engjejt ne formen "REALE" dhe shume here ne forma njerzish .Prandaj lexoje mire mesazhin tim qe thote ne formen reale dhe keto jane profete te cilet ti mi ke permendur sepse te shikosh nje engjell qe eshte krijese prej drite nuk mund ta shikoj nje krijese si njeriu duhet patjeter qe dhe njeriu te kaloje ne gjendje te larte shpirterore qe ta shikoje kete gje e kane arritur profetet.ka pas raste kur njerzit shikonin engjet por ne forme njeriu.
SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR
te shtoj dhe ca qe kane pare engjej , gideoni pa . profeti ilia pa . aportulli pjeter dhe dy te tjere te mali ne shperfytyrim me jesusin , e tjere , DHE HEJ NGA E DI TI QE UNE NUK JAM NJE NJERI I ZGJEDHUR I ZOTIT ?Postuar mė parė nga SH_S_SH
Krijoni Kontakt