Gnome 2.10!
p.s. Tek paneli lart, "System" ka ngelur pa pėrkthyer vetėm tek sistemi im, sa pėr tė qetėsuar "shpirtrat kritikues". :P
![]()
Gnome 2.10!
p.s. Tek paneli lart, "System" ka ngelur pa pėrkthyer vetėm tek sistemi im, sa pėr tė qetėsuar "shpirtrat kritikues". :P
![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga helios : 08-04-2005 mė 14:42
U let him hold a gun 2 ur head during sex?I thought u were a feminist
Usually he takes the clip out
o helios persa i perket paketes per *BSD ekziston qe cke me ate pune dhe ports qe perdorin keto sisteme azhornohen shume me mire nga sa ta pret mendja ty dhe japin nje kontroll me te madh ndaj programeve qe instalohen pasi di ku te gjesh file e konfigurimit me kollaj se ne cdo linux distro qe une kam pare gjithe kjo per te te keshilluar qe ta provosh ndonje *BSD me ithjeshti dhe me praktiku per desktop freebsd.org
Gjithsesi une e di qe nuk eshte i mbaruar por thjesht per info pasi tani gjeta rehat e ndryshova WM e gnome nga metacity ne blackbox mu desh pak pune por tani ecen mire, megjths shume e lodhshme per te eliminuar nautilus nga gnome.
Gjithsesi urime per durimin qe ke per te krijuar keto desktope te lezetshme
Persa i perket AI-VId desktop sgjej dot as adresen e CVS se po e kompiloj edhe per linux pasi BSD me jep kete mundesi te ekzekutoj programe linux, nqs ti e ke adresen e kesaj CVS ma jep
TUNG
Unė jam mėsuar me Debian dhe apt-get-in e tij tashmė, freskim gati pėrditor. Por sė shpejti mund tė kem nėpėr duar njė PII, aty them t'i fus njė *BSD. Si thua, ja vlen njė NetBSD pėr t'u praktikuar pak me DNS, Squid, DHCPD, etj etj? Ti kė mė kėshillon? Edhe pse rrezik s'kam pėr t'ju ndarė "Deboras" time tė dashur :-)
ok te njejten gje do te gjesh me bsd dhe ke shume menyra qe nga komanda te tilla si apt-get e debian ne bsd eshte portupgrade.
Panvaresisht se ke dhe variante te tjera si te konfigurosh cvsup nje version i thjeshtuar i CVS dhe me compresim qe jep performance me te mire pastaj ta besh automatik dhe me pas te rindertosh komplet sistemin ose programet e preferuara nqs ka updatee gjitha automatike.
Gjithsesi une ta thashe dhe me pare freebsd eshte e para nqs je fillestar ne *BSD netbsd eshte OS qe mund ta ekzekutosh ne cfare do lloj paisjeje dhe openbsd eshte ajo qe eshte me sigurine me te larte jashtezakonisht te larte me thene te drejten sepse me instalim default kane nje rekord gati 8 vjet tani qe nuk eshte thyer, gjithsesi eshte pak ambient jo user-friendly.
Se e zgjata shumeprovo freebsd per PII netbsd nqs do te studiosh kodin e BSD pasi esht e shkruar ne menyre mjaft te thjeshte te paster dhe qe te kuptohet lehte qe te mund te cohet ne platforma te ndryshme pa shume probleme dhe openbsd kur te duhet siguria me e larte.
Zgjedhja eshte e jotja.
Nje pyetje kisha e ke provuar debianin tend me HURD/L4 a ecen sepse thone qe do jete kerneli i preferuar nga GNU per 2006 ???
Jo, HURD-it s'kam patur ndonjė mendje t'i futem, plus qė mesa lexova, HURD ende nuk xhiron ndonjė gjė tė pėrdorshme.Postuar mė parė nga qoska
Mė e fundit me server X.org 6.8.2 dhe transparencat sa pėr provė (pasi e rėndojnė ca sistemin tim tė dobėt :-) )
Pėr mė tepėr kliko kėtu
Ja edhe desktopi im, me sakte i PC ketu ne net caffe...se my Home PC e kam ndyshe![]()
My silence doesn't mean I am gone!
ja dhe desktopi im i ri...fluxbox
![]()
The truth may be out there, but lies are inside your head.
Debian GNU/Linux 3.1 me Enlightenment 0.17
Akoma
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga helios : 28-04-2005 mė 11:51
Paj Ky o Desktop-i im..
![]()
my longhorn....
The truth may be out there, but lies are inside your head.
Krijoni Kontakt