Close
Faqja 2 prej 48 FillimFillim 123412 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 471
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Kosove
    Postime
    355
    Mos i sillni më vaj e lot Kosovës, se mjaft është gjakosur dhe përlotur

--------------------------------------------------------------------------------

31 dhjetor 2003 / TN

Kur të shtrohet sofra për Vitin e Ri, kujtohuni se si do të kishin pasur dëshirë të mblidheshin edhe Smajli, edhe Tahiri, edhe Xhemajli, edhe Iliri, edhe komandant Drini, edhe Bekimi.me familjet e tyre. E, pastaj, qani e qani. Qani me zë. Se keni bërë vepra për të qajtur për veten dhe për ata.

Shkruan: Nazmi LUKAJ

S'besoj se kush t'u ketë shkruar letër të hapur ndonjëherë kriminelëve. Jo, pse s'kanë njerëzit die t'ju shkruajnë, por thonë se kriminelët janë kriminelë dhe, si të tillë, s'kanë ndjenja, andaj s'ke pse t'u shkruash. Pastaj, nuk është e zakonshme që t'ju shkruash letra të hapura atyre. Tjetër. Edhe po t'i shkojë mendja dikujt ta shkruajnë një letër të tillë, druan se si do të pritet ajo në opinion. A mos po dal qesharak? A mos po dal naiv?.Besa edhe druhet t'i hyjë kësaj pune. Njëqind hamendje të sillen rreth kokës. Po, ndjenja e dhimbjes njerëzore për të vrarët e pasluftës, që e deshën kombin aq shumë, e që bënë për të aq shumë, të fut gjithkah. Edhe ta rrezikosh jetën.

Edhe të dalësh naiv. Edhe. Kjo ndjenjë, që aq shpesh më ka nxitur ta fus kokën në gërshërë, edhe kësaj radhe, nuk më le të qetë. Ndoshta edhe ju, lexues të nderuar, do të ma shihni për të madhe që po u drejtohem kriminelëve, pasi ata nuk kanë shpirt, sepse, po ta kishin atë, s'ishin bërë kriminelë. Ju, kuptoj.

Mund të ma zini për të madhe edhe pse kaq shumë e fus kokën në gërshërë, si e kanë futur dhe e fusin edhe kolegët e tjerë të mi të "Bota sot", kur dihet se kriminelët janë sot ata që po e rrotullojnë Kosovën. Kur dihet se, të papenguar nga askush, po i sjellin kësaj gjëmë e lot. Por, askush që ka ndjenja njerëzore, nuk duron dhimbjet që na i sollën ata. Kjo ndoshta më arsyeton para jush, nëse dal naiv, nëse dal qesharak. Së paku, më kuptoni, se dua ta shpreh pezmin që mbaj në shpirt. Siç e keni edhe ju, lexues të nderuar.

Kur i shkruan letër të hapur dikujt, mundimin më të madh e ke si ta titullosh atë. Aq më tepër kur një letër të tillë ua shkruan njerëzve të natyrës kriminale. Ta titulloj "Letër tradhtarëve të kombit", nuk gaboj. Sepse, ata mund të mos jenë vegël e serbit, por me vrasjen e atdhetarëve, e kanë kënaqur serbin. Edhe ata që e kënaqin serbin, veç tradhtarëve të vërtetë, janë tradhtarë. Ta titulloj "Kopilëve të serbit", as kështu nuk gaboj, se sigurisht një pjesë e tyre janë kopila të serbit. Ta titulloj "Gjakpirësve të kombit", as kështu nuk gaboj, se ata që bëjnë krime, s'mund të jenë ndryshe, veç gjakpirës. Sido që ta nis, dhe sido që t'u them, asgjë s'gaboj.

Por, zgjodha midis gjithë titujve, atë më njerëzorin: " Mos i sillni më vaj e lot Kosovës, se mjaft është gjakosur dhe mjaft është përlotur". Besoj, lexues të nderuar, se ky është titulli më i njerëzishëm, pasi edhe qëllimi imi ka të bëjë me anën njerëzore- ta prek ndonjë atom ndjenje, nëse e kanë kriminelët. Një tjetër vështirësi të paraqitet edhe si ta nisësh letrën.

Ta nis: "njerëz të poshtër, ju drejtohem me këtë letër.", nuk gaboj. Se të poshtër edhe janë. Se ai që shtie dorë në vëllain e vet, s'ka se si të jetë ndryshe. Ta nis: "njerëzve që duan ta vrasin Kosovën", as kështu nuk gaboj gjë, se bukur shumë dëme i kanë shkaktuar. Por, edhe këtë do ta nis njerëzishëm, pasi, si thashë më lart, për moto të kësaj letre kam njerëzoren. Me peripeci, zgjodha, më në fund, dilemën: " nëse deri më sot vratë se s'u ndali kush, ndaleni dorën! Kujtojini lotët e fëmijëve të atyre që i vratë". E tash, e kam më lehtë ta hartoj këtë letër, pasi gjeta titullin dhe pjesën hyrëse.

Kriminelë, ju lutem, mos i sillni më vaj e lot Kosovës, se mjaft është gjakosur dhe mjaft është përlotur nëse deri më sot vratë, e s'ju ndali kush, ndaleni dorën. Kujtojini lotët e fëmijëve të atyre që i vratë. Së pari, ju që keni fëmijë, sa herë t'i shihni ata, që sigurisht nuk e dinë se ju jeni kriminelë, qani. Qani shumë. Qani deri sa t'ju afrohen fëmijët tuaj, e t'ju pyesin se pse po e bëni këtë. Dhe, kur t'ju pyesin, mos i gënjeni asgjë, por tregojuni drejt se po qani që keni marrë shpirtra njerëzish. Tregojuni drejt se keni marrë shpirtra atdhetarësh.

Vetëm pse ju kanë thënë urdhërdhënësit tuaj se duhet t'i vrisni. Ata do të qajnë tri herë më shumë se ju. Një herë do të qajnë pse ju kanë prindër. Një herë do të qajnë për ata që ju ua morët shpirtin. Edhe një herë do të qajnë për mocanikët e vet, që i latë pa prindër. Pastaj, ledhatojauni flokët dhe përqafoni ata. Sa herë t'i ledhatoni e përqafoni, ndaluni e kujtoni fëmijët e atyre që ua morët shpirtin, të cilët shumë kishin dashur të ledhatoheshin e të përqafeshin nga prindërit e vet. Qani e qani. Qani shumë.

Tash, para kësaj feste, para Vitit të Ri, merrni fëmijët tuaj dhe shkoni e vizitoni varret e atyre që ua morët shpirtin. Por, mos shkoni t'ua heqni kurorat, si keni bërë deri më sot. As t'i frikësoni njerëzit që shkojnë për t'i vizituar ato, si keni bërë. Atje, tregojuni fëmijëve se kush kanë qenë ata që i vratë. Tregojuni drejt. Pra, se kanë qenë atdhetarë. Kanë qenë njerëz që e kanë dashur shumë Kosovën e lirë. Tregojuni se i morët në qafë, vetëm pse menduan ndryshe për të mirën e Kosovës.

Pastaj, uluni e qani. Qani bashkë me fëmijët tuaj. Tregojuni edhe se nga sa fëmijë kanë pasur ata që ua morët shpirtin. Tregojuni se kolonel Tahirit ia keni vrarë edhe të vetmin djalë që e ka pasur-Enisin. Fëmijët do të qajnë edhe më shumë. Tregojuni se Smajlin e vratë duke ju quar qumësht fëmijëve të vet. Tregojuni se keni vrarë edhe dy vajza të njoma. Tregojuni se keni vrarë edhe një grua shtatzënë dhe një luftëtar lirie-Ilirin. Edhe kur të shtrohet sofra për Vitin e Ri, kujtohuni se si do të kishin pasur dëshirë të mblidheshin edhe Smajli, edhe Tahiri, edhe Xhemajli, edhe Iliri, edhe komandant Drini, edhe Bekimi.me familjet e tyre.

Kur akrepët të bashkohen në orën 24, kujtohuni se shumë do të kishin pasur dëshirë të hidheshin në përqafimin e fëmijëve të vet. E qani e qani. Qani me zë. Se keni bërë vepra për të qajtur për veten dhe për ata. Për veten, më së shumti. Se ata që ua keni marrë shpirtat, kanë hyrë në histori. Si burra të mëdhenj të kombit. Si krenaria e tij dhe e familjeve të tyre. Edhe fëmijët që i latë pa prindër, janë krenarë që i patën të tillë.

Më së keqi i keni bërë vetes dhe fëmijëve tuaj. Se një ditë, nëse nuk pendoheni vetë për veprat që i keni bërë, dhe nëse nuk rrëfeheni vetë për to, patjetër drejtësia do t'ju godasë. Herët a vonë. Se asaj nuk mund t'I shpëtoni. Para se ta përmbyll këtë letër të pazakonshme për ju, kur të bëhet ora 24, në vend të cokërrimit të gotave më të dashurit tuaj, brohoritni me tërë forcën: "Ne jemi kriminelë! Ne morëm shpirtra!". Dhe mallkoni urdhërdhënësit tuaj.

Pastaj, betohuni se kurrë më, për asnjë çmim, s'do ta vazhdoni krimin. Jepjani fjalën vetes që vetë do të dorëzoheni para drejtësisë. Se edhe vetëdorëzimi për veprat e këqija pak ua lehtëson veprat e liga që i keni bërë. Veproni kështu, nëse e doni Kosovën. Nëse jo, ju jeni me vetëdije tradhtarë të kombit. Atëherë, ky është dhe do të jetë mallkimi më i madh për ju.

----------------------------------------
    Kosoven e dua se jam Kosovare,Shqiperin e dua se jam shqipetar!

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Perfundoi gjykimi në Hagë i Limajt, Balajt dhe Musliut

I lus administratoret dhe moderatoret qe mos ta largoin apo ta mbyllin ket tem siq kan veprue me par me nji tem per Fatmirin.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prishtinë, 25 qershor - Në Tribunalin e Hagës po mbahet konferenca statusore për Fatmir Limajn, Haradin Balajn dhe Isak Musliun, tre pjestarëve të ish UÇK-së të akuzuar nga ky tribunal për shkelje të ligjeve dhe zakoneve të luftës dhe për krime ndaj njerëzimit. Kjo është konferenca e katërt statusore, e cila sipas rregullores së punës së Tribunalit të Hagës, duhet të mbahet çdo 100 ditë derisa të fillojë gjykimi i rregullt.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trajtimi i veçantë ndaj nesh është fyrje për dinjitetin e vendit tonë

Prishtinë, 25 qershor (Kosovapress) Time: 19 : 21

Kisha kërkuar nga të gjithë ata që në një mënyrë apo tjetër të mos paragjykojnë para vet gjyqit. Derisa ky gjyq nuk e thotë fjalën e vet përfundimtare, ne jemi qytetarë të pafajshëm. Kjo është një lëndim i dinjitetit tonë. Dikush po vrapon të na shpall fajtorë ende pa filluar gjyqi. Ky gjyq do ta sheh mirë se cila është e vërteta për të cilën është i interesuar, prokuroria, Gjykata dhe mbi të gjitha jam i interesuar unë, familja ime dhe vendi im, tha ish-komandanti i UÇK-së , Fatmir Limaj, duke kërkuar që derisa nuk dihet e vërteta që të sillen të paktën njësoj sikurse më të tjerët.
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Edhe pse historia po përsëritët pa dashje jam thëllësisht i bindur së deputeti Fatmir Limaj së bashku me shokë do dëshmojë pafajësinë para gjykatës ndërkombëtare ashtu siç bëri në Paris Avni Rrustëmi pas atentatit që kreu në trathëtarin e kombit Esat Pashën, dukë i dhënë atij hakun e popullit.

Nga Agim Vuniqi, Farmington Hills

Në kohën kur Kosova dhe shqiptarët përballeshin me provokacionet e shumta nga politika zyrtare e Bëogradit për kinse përgatitjen e formacioneve ushtarake shqiptare për kidnapimin e civilëve në Luginën e Preshevës, që pasoi menjëhërë pas një takimi të zyrtarëvë maqedonas dhë sërb për luftën e përbashkët kunder "terrorizmit", që u shoqërua me bastisjet e shtëpive dhe burgosjet e disa ushtarëve të UÇPMB-së në Luginën e Preshevës (të cilët pushuan së vepruari ushtarakisht pas garancionevë të bashkësisë ndërkombëtare për më shumë të drejta për shqiptarë, dhë pas një amnestie të përgjithëshme), si dhe me kërcnimin e vazhdueshëm të liderëve sërbë nga Kosova (që vazhdimisht ishin dorë e zgjatur e regjimit sërbë që nga koha e Millosheviqit, të cilët kishin konfirmuar edhë njëhërë qëndrimin e tyre zyrtar gjatë zgjedhjeve të dështuara për presidentin e Sërbisë, kur masovikisht votuan për ultranacionalistin sërb dhe të akuzuarin për krime lufte fashistin Vojisllav Sheshel, duke dëshmuar edhë njëhërë së ata nuk janë për koekzistencë me shqiptarë, por si gjithnjë qëndrojnë në pozicionet segregacioniste që i kishin para dhe gjatë fushatës gjenocidale në Kosovë, dukë mos bërë as përpjekjen më të vogël për ndryshimin e këtij kursi promillosheviqian as pas luftës) për shkëputjen e një pjese të Kosovës e cila do të shkaktontë luftëra të reja dhë do të destabilizontë rajonin.

Po në këtë kohë minsitri sërb Batiq kërcnonte dhë kërkonte nga UNMIK-u ekstradimin e liderëve shqiptarë, duke bërë trysni të orkestruar për koncesione edhe në vetë Tribunalin e Hages për të ngritur dhë zhvilluar hetimet për kinse krime lufte edhe ndër shqiptarë (të cilët zhvilluan luftë vëtëmbrojtësë-UCK-ja, për këtë edhë kishin përkrahjen nga ajri të forcavë aleate të NATO-s, dhe njëhërit jepnin informacionë logjistike nga toka duke bërë më të efektshme goditjet e fluturakeve në caqet ushtarake sërbe), që u efektizuan me arrestimin e Haradin Balaj, Isak Musliu dhe Agim Murtezi në bazë të një urdhërarresti të Tribunalit të Hagës. Haradin Bala nga fshati Korraticë e Epërme nga komuna e Gllogocit, i njohur me nofkën "Shala", i lindur më 1957, baba i shtatë fëmijëve, pastaj Isak Musliu me nofkën "Çerçizi" (i arrestuar ditë më parë nga KFOR-i amerikan në Ferizaj) nga Krojmiri i Lipjanit dhe Agim Murtezi me nofkën "Murrizi" akuzohen për veprimtarinë e tyre në kohën kur ishin pjesëtarë të ish-UÇK-së. Sipas aktakuzës bëhet e ditur se këtyre të treve i vihet në barrë aktakuza për keqtrajtim dhe likuidim të civilëve si shqiptarë ashtu edhe serbë në një kamp në Llapushnik gjatë periudhës maj-korrik të vitit 1998 (edhe pse në atë kohë vehen kontaktet e para të z. Hollbruk, z. Petriq dhe z. Hill me komandantët e UÇK-së).

UNMIK-u dhe KFOR-i ndërmorrën një akcion të përbashkët për të treguar muskujt ndaj shqiptarëve duke prodhuar efekte psikologjike për diciplinim të shqiptarëve, por edhe për të ulur presionin e vazhdueshëm të palës sërbe kinse për njëanshmëri. Kryeprokurorja ngriti aktakuzen që juridikisht eshtë e luhatshme (kjo do të vërtetohet sigurisht pas dëshmimit të fakteve, dhe pas dëshmive që do të duhej të pasonin nga vetë familjetë e dëmtuara shqiptare në rajonin e Drenicës, të cilët humbën më të afërmit e tyre), duke spustuar vëmendjen e opinionit me tëpër me deklaratën se Fatmir Limaj ishte arrestuar e jo dorëzuar vullnetarisht (meqë kjo plotësisht ishtë qartësuar nga deklarata e tij por edhë të vetë kryetarit të PDK-së z. Thaçi se shqiptarët nuk i frikësohën drëjtësisë, që ishtë edhë vetë qëllimi i luftës çlirimtare të UÇK-së për drejtësi), në favor të këtij konstatimi është deklarata e mëhershme e negociatorit kryesor në Rambuje diplomatit austriak z. Petriq, i cili së bashku me Hollbrukun kishin kërkuar përmes telefonit nga Thaçi lirimin e ushtarëve të zënë sërb, dhe pas premtimeve të liderit shqiptar të njëjtit ishin liruar, këtë e pohonte në librin "Rruga e gjatë në luftë, Kosova dhe Bashkësia ndërkombëtare, 1989-1999" (të autorëve Volfgang Petriqit dhe Robert Pihlerit) dhe merret me çështjen e Kosovës për periudhën që akuzohet z. Fatmir Limaj dhe tre të tjerët, duke dhënë mjaft detaje edhe nga bashkëbisedimet në Ramboulliet, në të cilat diplomati austriak ishte njëri nga negociatorët më të rëndësishëm.

Në një intervistë të botuar në B92 Vofgang Petriq qartësonte shumë gjëra lidhur me angazhimin e tij në bisedime shumë të rëndësishme me palën shqiptare dhe me atë serbe, para bashkëbisedimeve ne Ramboulliet dhe gjatë tyre "Në atë kohë në vjeshtën e 98-ës edhe amerikanët kishin menduar për diçka të ngjashme, për dallim që Holbrook ishte takuar me liderë të gabueshëm. Për mua kjo ide ishte me vlerë dhe për këtë qëllim bënim hulumtime se kush kishte ndikim më të madh politik brenda asaj organizate të panjohur me emrin UÇK. Njerëzit e mi përcillnin, vlerësonin, hulumtonin dhe, unë për herë të parë u takova me Hashim Thaçin dhe njerëzitë e tij. Unë i dëgjova dhe ua përcolla atyre pozicionet e BE-së. Që nga atëherë u vunë edhe kontaktet e para dhe u krijuan raporte të reja. Ishte interesante kur pjesëtarët e UÇK-së zunë peng ushtarët jugosllav si kundërpërgjigje ndaj situatës në kufirin Kosovë -Shqipëri, unë atëherë negocoja me komandantët ushtarak të UÇK-së së bashku me Kris Hillin. Thaçi nuk mirrte pjesë, por pas një bisede telefonike që pata me te ai jipte garancione se ushtarët jugosllav do të lirohen, kuptova se ai njeri kishte ndikim të madhë politik në UÇK".

Edhe pse të qarta pozicionet e ish komandantëve të UÇK-së për një luftë të drejtë vetëmbrojtëse, duke manifestuar vullnetin e mirë për çdo kërkesë të ndërmjetësuesve ndërkombëtarë, shpeshherë edhe në dëmë të interesave nacionale të shqiptarëve për të mundësuar jetësimin e përpjekjeve të Bashkësisë ndërkombëtare për zgjidhje paqesore të çështjes së Kosovës, u harruan shumë shpejt. Të gjitha këto përpjekje të Bashkësisë ndërkombëtare përbuzeshin në vazhdimësi nga regjimi terrorist i "RFJ-së" dhe serbët në Kosovë duke zbatuar strategjinë e "tokës së djegur", duke shkatërruar e djegur pasurinë e paluajtëshme të shqiptarëve, duke vrarë, maskruar e djegur civilët shqiptarë, ndër ta shumë fëmijë, gra e pleqë, duke dëbuar me dhunë nga Kosova afro 1.000.000 shqiptarë, për të cilat veprime u ndëshkua nga Aleanca Veriatlantike e NATO-s me bombardime në caqet ushtarake të Serbisë.

Edhe pse nganjëherë pretendohet të viktimizohet lufta e përbashkët e UÇK-së dhe NATO-s (si aleate gjatë luftës), që kishte për qëllim rivendosjem e vlerave të qëndrueshme njerëzore duke bartur idenë e fuqishme amerikane për demokratizim të rajonit duke ngrehur në syprinë të drejtat globale të njeriut, prandaj çdo përpjekje për "demonizimin" e luftës çlirimtare janë dështuese, sidomos tendencat e lidershipit serb per kriminalizimin e luftës së UÇK-së, ngase ata pretendojnë përmes "bajpasit" politik të kriminalizojnë luftën e drejtë të NATO-s.

Divergjencat në qëndrime se Fatmir Limaj u dorëzua me vullnet apo u arrestua janë më tepër të motivuara politikisht dhe janë të natyrës procedurale, pasi që avoketët e z. Limaj mund të kërkojnë që në seancën e parë mbrojtjen e tij në liri. Edhe pse besueshmëria e shqiptarëvë në drejtësi eshtë e pakontestueshme, edhe për vetë rrespektin që kanë ata për Tribumalin e Hagës dhe për vetë kryeprokuroren Karlla del Ponte, ata asnjëherë nuk do të luhaten që të drejtën e tyre ta realizojnë në mënyrë të ligjshme duke shtruar fakte të pamohueshme për pafajësi, ngase vëtëm në këtë mënyrë do të realizohej misioni fisnik i luftës çlirimtarë (asesi me protesta masive, edhe pse të arsyeshme dhe shprehin paknaqësi), dhe se në këtë do të japin një kontribut të veçantë institucionet demokratike të Kosovës, edhe pse të anashkaluara nga vetë PSSP z. Shtajner (ndoshta pa qëllim) me tendenca të defaktorizimit të institucioneve demokratike të Kosovës të ndërtuara nga vota e popullit. Edhe pse historia po përsëritët pa dashje jam thëllësisht i bindur së deputeti Fatmir Limaj së bashku me shokë do deshmojë pafajesinë para gjykatës ndërkombëtarë ashtu siç bëri në Paris Avni Rrustëmi pas atentatit që kreu në trathëtarin e kombit Esat Pashën, dukë i dhënë atij hakun e popullit.

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Ne Tribunalin e Hages, Limaj le te mbroj veteveten, veteveten, dhe vetem veteveten.

Ne Hage nuk gjykohet as Kosova, as liria e saj, dhe as Ushtria e saj. Ne Hage gjykohet vetem Limaj!

Limaj le te mbrohet nese vertete e meriton te jete i lire personalisht. Ai krejt rastesisht nuk gjendet ne Hage.

Ne nuk duhet bere si Serbet, qe nuk pranojne dot se ne mesin e tyre kane te atille qe kane bere krime. Nese Limaj vertete ka bere krime kunder njerzimit, drejtesia do te merret me te.

Sa per te ri-kujtuar, Limaj eshte nje nder ata qe zellshem punoj ne realizimin e "Listes se Zeze." Nuk ka dyshim se pikerisht Limaj, mund te jete prapa vrasjeve apo torturave te ushtruara mbi Figurat me Kombetare te Kosoves, ne listen e Zeze te Krahut Misterioz te Proletariatit (gjoja krah i luftes).

Fundi i fundit, drejtesia nderkombetare do te vendos per fajesine apo pa-fajesine e tij.
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    "Ne kemi ditur ta mbrojmë
    Kosovën në një
    gjendje tjetër shumë
    shumë më të vështirë,
    tash unë do të di t'i
    mbroj sërish Kosovën
    dhe Ushtrinë e lavdishme
    Çlirimtare të Kosovës" /
    LIMAJ

"Jam shumë shumë krenar
    me të kaluarën time. Edhe
    një milion jetë po t'i kisha,
    asnjë sekond dhe asnjë
    milimetër të kësaj jete nuk do
    ta ndryshoja!"/ LIMAJ

- Kurrë s'kam
    dashur t'i marr
    gjë Kosovës, pos
    t'i jap gjithçka
    nga vetja, edhe
    jetën time /
    LIMAJ

"I ftoj qytetarët e Kosovës
    që të jenë të qetë, sepse më
    i rëndësishëm se personi im
    është vetë procesi i bërjes
    së shtetit të Kosovës. U bëj
    thirrje të gjithëve që ta ruajnë
    këtë proces, ta avancojnë
    në mënyrë që ta bëjmë
    Kosovën shtet" / LIMAJ

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    03-05-2004
    Postime
    17
    O Shqiptar! Jemi duke jetuar në boten bashkëkohore. Duhet të rrespektohen ligjetë, organet dhe institucionet e kohës. Jemi duke jetuar n'epoken e U.ç.K.-ës. Njeriu që ishte me pushkë në dorë duke mbrojtur vendin e vet nga egersiratë që ua njef fytyren gjithë njerzimi tashmë,(edhepse me vonesë!). Ishte ajo koha e TRIMAVE që s'kyrsyen asgjë. Braktisen familje; prndë,fëmijë, bashkëshorte, vllëzër e motra, dhe i qendruan hazmit përball, pa ngrën as pi. E përball kishin jo vetëm një shtet, por gjithë shtetet sllave n'krye me rusët. Kishin përball edhe miqtë e sllavëve, që i furnizoninë me armë e çdo gjë që kishin nevojë. Nê mesin e këtyre trimave ishte ATMIR LIMAJ. Pra i duhet mbrojtja e fortë mu për ata që s'është fajtorë. Se madhshtija e lartësija e vlerës së një aktgjykimi nuk matët me vitetë e burgimit qe i shqiptohen të akuzuarit, por shumë shpesh,me LIRIMIN E TË AKUZUARIT. E Këte ia uroj Fatmirit tonë. Unë jam avokat me profesion dhe do të bëjë ç'është e mundur që t'a mbroj pa pagesë. E ndjejë vehten të nderuar nëse arrijë!
    Fatmir! Nuk iu trembe armikut qindfish më t'armatosur. Fitove se kishe të drejtë, mu për këte arsye do t'fitosh! Urime!!! Të gjithë jemi me TY. Sa ta kemi zili që s'mund të bëhemi si TI. Ekemi lëshuar rastin. Nji herë vjen vera kah dera! Të pëqafoj 1000 herë, prej së largu, kështu në këte fotografi. Dhastë Zoti e t'marrsha përqefe n'LIRI! Sa ma para!!!

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Gjykimi i Fatmir Limajt do të fillojë më 15 nëntor

Limaj është arrestuar në Slloveni nga policia e atjeshme, ndërkaq Bala e Musliu, janë arrestuar në Kosovë nga forcat paqeruajtëse të KFOR-it.

Prishtinë, 13 tetor - Gjykimi i Fatmir Limajt, Haradin Balajt dhe Isak Musliut, të akuzuar nga Tribunali i Hagës për krime lufte në Kosovë, do të fillojë më 15 nëntor, ka njoftuar Tribunali Penal për ish-Jugosllavinë. Tre të akuzuarit do të paraqiten para trupit gjykues, të përbërë nga gjykatësi Kevin Parker, kryesues, gjykatësi Krister Thelin dhe gjykatësja Christine Van den Wyngaert. Fatmir Limaj, deputet i Parlamentit të Kosovës, është arrestuar më 18 shkurt të vitit të kaluar me akuzën se si komandant lokal i UÇK-së, së bashku me ushtarët e vet: Haradin Balaj dhe Isak Musliu, të arrestuar një ditë më herët se ai, ka vrarë dhe torturuar civilë shqiptarë dhe serbë në burgun e improvizuar në LLapushnik. Limaj është arrestuar në Slloveni nga policia e atjeshme, ndërkaq Bala e Musliu, janë arrestuar në Kosovë nga forcat paqeruajtëse të KFOR-it.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Kosovari i akuzuar për frikësim të dëshmitarëve të enjten ekstradohet në Hagë Kosovë

Me kërkesën e Prokurorisë së Gjykatës Ndërkombëtare për Krime të Luftës në ish-Jugosllavi , policia e UNMIK-ut ka arrestuar një shqiptar të Kosovës dhe ai pritet t’i dorëzohet të enjten kësaj gjykate. Zyrtarë të UNMIK kanë deklaruar se policia e ka arrestuar Beqë Beqajn nga Petrova e Shtimjes pas kërkesës së Gjykatës Ndërkombëtare për Krimet e Luftës në ish-Jugosllavi. Azem Vllasi, avokat mbrojtës i të arrestuarit, tha se Beqë Beqaj po mbahet nën arrest në Prishtinë dhe se ai pritet t’i ekstradohet Hagës të enjten.

Sipas tij, kryeprokurorja e Gjykatës Ndërkombëtare në Hagë, ka ngritur aktakuzën më 21 tetor , ndërsa urdhërin për arrestim dhe ekstradim e ka lëshuar më 29 tetor. Vllasi shtoi se Beqaj akuzohet për “fyerje të Gjykatës, orvatje për fyerje dhe nxitje për fyerje të saj”. Avokati Vllasi thotë se aktakuza që është ngritur ndaj Beqajt ka të bëjë konkretisht me dyshimin se i arrestuari “ka kërcënuar” dëshmitarët në rastin e Fatmir Limajt, Hajredin Balajt dhe Isak Musliut. Të tre këta persona ndodhen në Hagë, por gjykimi i tyre ende nuk ka filluar, për shkak se siç ka thënë Prokuroria, po hasë në vështirësi në hetimin e lëndës shkaku i kërcënimeve ndaj dëshmitarëve. “I dyshuari, nuk e fsheh se i njeh, por thotë se nuk ka kërcënuar dëshmitarët në rastin Limaj. Megjithatë, sipas qëndrimit të Prokurorisë, e tërë çështja duhet të sqarohet para Gjykatës së Hagës”, nënvizoi avokati Vllasi.
    ---------------------------------------------------------------------------

Ja, më në fund edhe "drejtësia" e Tribunalit të Hagës po e tregon fytyrën dhe qellimin e vet të vërtetë.
    Kur Karla Del Ponte nuk ka mundësi të gjejë dëshmi të mjaftueshme për të barazuar kriminelët e Beogradit me luftëtarët shqiptar të lirisë, atëherë ajo u vërsulet njerzëve të pafajshëm të Kosovës.
    Para pak kohësh SHBA-të patën prpozuar mbylljen e Gjyqit të Hagës, edhe atë me arsyetimin se kjo gjykatë jo që nuk ka ndarë drejtësinë, por përkundrazi, Gjykata e Hagës vetëm sa i ka acaruar konfliktet në Ballkan.
    Sigurishtë që SHBA-të nuk kanë dashur që ta thonë të vërtetën e plotë në këtë rast, sepse po ta thonin këtë të vërtetë ashtu siq është, atëherë mardhënjët diplomatike të SHBA-ve dhe disa shteteve europerendimore do të acaroheshin edhe më tepër.
    SHBA-të i prinë luftës së armatosur të NATO-s kundër regjimit të S. Millosheviçit, dhe si pasojë tani miqtë tradicional europerendimor të Serbisë dhe Rusisë janë në ofanzivë për ta diskredituar luftën e drejtë të SHBA-ve në ndihmë të popullit shqiptar, e më këtë edhe luftën e drejtë të shqiptarëve më në krye famëmadhën UÇK.
    Çdo akuzë kundër ish udhëheqësve të ish UÇK-së nga Tribunali i Hagës, patjetër që shkonë në dobi të politikës pansllaviste në Ballkan, ndaj edhe është plotësishtë e kuptueshme pse sot akuzohen pa kurrfarë bazash të forta dhe të qarta edhe Fatmir Limaj me shokë. Dhe tani kur Prokuroria e Tribunalit të Hagës nuk gjënë kurrfarë dëshmish relevante për ti mbështetur akuzat kundër luftëtarëve shqiptar të lirisë dhe për ti denuar ata, atëherë kjo prokurori fillon me përgaditjën e terrenit për arsyetimin e gabimeve të tyre me arrestimin e Fatmir Limajt me shokë.
    Se me sa "profesionalizëm" po punon Tribunali i Hagës mund të merret si shembull vetëm gjykimi i krye kriminelit S. Millosheviç:
    - Gjyqi kundër S. Millosheviçit zgjatë në pafundësi,
    - i lejohet të akuzuarit çdo gjë që atij i shkonë për shtati për të devijuar dhe ikur akuzave,
    - i lejohet atij që ti sfidoj sa herë të dojë gjyqtarët dhe prokurorët e Tribunalit, si dhe
    - i lejohet atij që të bëjë shantazhë e propagandë politike, në mënyrë që ai ta arsyetoj krimin kundër njerzimit, gjenocidin dhe shfarosjën në masë nga ushtria dhe policia serbe të popujve joserb të ish RSFJ-së.

Shpetimi kosova.de

i/e regjistruar Maska e Arb
    Anëtarësuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Little Albania, NY
    Postime
    1,723
    Karla del Ponte thotë se deri në fund të këtij viti do të ngrehë edhe një akpadi kundër udhëheqjes së ish-UÇK-së

Bruksel, 4 nëntor - Kryeprokurorja e Tribunalit të Hagës, Karla del Ponte gjatë një vizite në Këshillin e NATO-s në Bruksel ka deklaruar se deri në fund të këtij viti do të ngrehë edhe një akpadi të re për krime lufte kundër udhëheqjes së ish-UÇK-së. Ajo është shprehur se nuk po gjenë mbështetje nga bashkësia ndërkombëtare për këtë rast konkret.

Në një fjalim para ambasadorëve të vendeve anëtare të NATO-s, Kryprokurorja Del Ponte nuk ka sqaruar nëse aktakuza do të përfshijë një apo disa ish-udhëheqës të UÇK-së.

"Një aktpadi është bërë në vitin 2003 dhe tre persona u arrestuan dhe u transferuan në Hagë. Gjykimi do të fillojë së shpejti, por ndërkohe jemi duke punuar për një hetim tjetër lidhur me udhëheqjen apo krerët e UÇK-së. Për këtë nuk ka pasur bashkëpunim nga bashkësia ndërkombëtare. Megjithatë, besoj se do të jam në gjendje të bëj një akpadi solide deri në fund të këtij viti", ka thënë kryeprokurorja Del Ponte.

Ajo është ankuar edhe për problemet që ka me kërcënime ndaj dëshmitarëve dhe sipas saj këto probleme janë më të theksuara në Kosovë. Del Ponte ka thënë se frikësimi i dëshmitarëve është një problem serioz në tërë territorin e ish-Jugosllavisë, por në Kosovë kjo dukuri është shumë e përhapur, sistematike dhe potencialisht edhe vdekjeprurëse.

Këto ankesa dhe paralajmërime zonja Del Ponte ia ka bërë të ditur edhe përfaqësuesit të lartë të BE-së Havier Solana.
    Talent wins games, but teamwork wins championships.
    Micheal Jordan

Faqja 2 prej 48 FillimFillim 123412 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •