I përmbylli punimet Kuvendi i pestë i LDK-së
Prishtinë, 19 qershor - Kuvendi i pestë i LDK-së i përmbylli punimet me zgjedhjen e organeve më të larta partiake - Këshillin e Përgjithshëm dhe Kryesinë e saj si dhe miratoi Deklaratën e Kuvendit të pestë. Gjithashtu Kuvendi i sotëm bëri edhe disa ndryshime në statutin e partisë, si dhe miratoi raportin e punës dhe raportin financiar për periudhën 2002 -2004.
Kuvendi sot zgjodhi 151 anëtarë të Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së.
Ndërkaq Këshilli i Përgjithshëm zgjodhi Kryesinë e re, e cila tani e tutje do të ketë 23 nga 15 sa kishte deri më tani.
Në Kryesinë e re janë zgjedhur:
Eqrem Kryeziu, Kolë Berisha, Naim Jerliu, Hajzer Krasniqi, Nimon Alimusaj, Alush Gashi, Lulzim Zeneli, Melihate Termkolli, Fatmir Rexhepi, Agim Krasniqi, Sanije Aliaj, Haqif Shehu, Faruk Spahiu, Fatmir Sejdiu, Adem Salihaj, Astrit Haraqia, Sali Cacaj, Agim Veliu, Ramë Manaj, Fadil Ferati, Lutfi Haziri, Shefki Gashi.
Paraprakisht Kuvendi i sotëm rizgjodhi me aklamacion kryetarin e LDK-së, Ibrahim Rugova.
Deklarata e Kuvendit V të LDK-së
LDK-ja vlerëson se pesë vjet pas lufte, Kosova e lirë ka pasur një progres të madh në të gjitha fushat e jetës. Ky proces është forcuar midis dy kuvendeve.
Lidhja Demokratike e Kosovës do të punojë intensivisht në njohjen formale sa më të shpejtë të Pavarësisë së Kosovës. Kjo do të qetësonte rajonin tonë, këtë pjesë të Evropës e të botës, do të heqte frikën e qytetarëve për të ardhmen e tyre dhe do të shpejtonte proceset demokratike e ekonomike të Kosovës.
LDK-ja do t’i përkrahë institucionet e Kosovës Presidencën, Kuvendin dhe Qeverinë.
LDK-ja do të angazhohet për një zhvillim ekonomik të Kosovës, për privatizimin, investimet dhe krijimin e vendeve të punës për të rinjtë. Këtë do ta bëjë në kuadër të institucioneve të Kosovës dhe do të japë iniciativa si parti në bazë të Programit të saj operativ.
LDK-ja do të punojë së bashku me institucionet e Kosovës, KFOR-in dhe UNMIK-un në forcimin e sigurisë dhe të stabilitetit politik.
LDK-ja do të angazhohet për mbrojtjen dhe integrimin e grupeve etnike, minoriteteve, në shoqërinë dhe në shtetin e Kosovës.
LDK-ja do të punojë për një qarkullim të lirë në gjithë territorin e Kosovës dhe në integrimin e qytetit të Mitrovicës.
LDK-ja do të forcojë bashkëpunimin me UNMIK-un, KFOR-in, OSBE-në dhe me shoqatat joqeveritare e qeveritare që veprojnë në Kosovë.
LDK-ja do të punojë me UNMIK-un për bartjen e kompetencave te institucionet nacionale të Kosovës. Këtë e konsideron çështje esenciale për të vazhduar progresin e vendit tonë.
LDK-ja do të punojë në integrimin më të shpejtë të Kosovës në BE, në NATO dhe do të forcojë lidhjet miqësore me SHBA.
LDK-ja do të punojë që Kosova të ndërtojë marrëdhënie të mira me fqinjtë e saj.
LDK-ja konsideron se një pjesë e standardeve për integrime euroatlantike janë përmbushur dhe do të angazhohet për realizimin e standardeve të tjera.
LDK-ja konsideron se pas zgjedhjeve të dyta nacionale të tetorit bartja e kompetencave duhet të përshpejtohet dhe të kryhet plotësisht.
LDK-ja do të vazhdojë profilizimin dhe modernizimin e saj si parti politike perëndimore.
LDK-ja do të kujdeset edhe më shumë për veteranët e luftës, për familjet e dëshmorëve, për invalidët e pensionistët.
LDK-ja do të kujdeset sidomos për të rinjtë e Kosovës.
LDK-ja do të angazhohet për avancimin e mëtejmë të pozitës së gruas në shoqërinë dhe institucionet e Kosovës.
LDK-ja kërkon urgjentisht vazhdimin e privatizimit.
LDK-ja do të punojë që sa më shpejt të zbardhet fati i të zhdukurve.
LDK-ja do të punojë në ruajtjen dhe ngritjen e imixhit pozitiv të Kosovës në planin ndërkombëtar.
Më 19 qershor 2004, Prishtinë
Krijoni Kontakt