Close
Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 99
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-11-2006
    Postime
    24
    Dua te mar internetin ne shtepi nga nje qender interneti e kam larg 150m a mund te me vij sinjali me tel ne kete largesi si thoni mund ta mare?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Citim Postuar mė parė nga sidi1
    Dua te mar internetin ne shtepi nga nje qender interneti e kam larg 150m a mund te me vij sinjali me tel ne kete largesi si thoni mund ta mare?
    nese mendon ta marresh me kable UTP apo STP jo nuk mundesh.
    nese ki mundesi ta vendosesh ndonje repiter apo hub pas 100m atehere mundesh ta marresh perndryshe vetem me kabel jo.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2005
    Postime
    26
    Perdhendetje...
    Kisha pase deshire qe ta boj edhe une nje pyetje.
    Tash e kom lidhe internetin ne shtepi permes kabllovikun me kompanin IpkoNet edhe IP i ka automatike te jep username edhe password per ty kyqur ne internet edhe edhe ket nuk muj me nda ne pc tjeter permes HUB apo Switch ne pc i kom 2 kartele te rrjetit si mund te bej ket edhe a ka mundesi pe lidh edhe ndonje pc tjeter ????

Dhe se gati harrova sa her te lidhem ne internet ma ndryshon IP automatikisht.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    6
    Citim Postuar mė parė nga Leo11
    Ju pershendes te gjitheve ne forum
    Pas disa pergjegjeve te sakta qe i pash ne ket forum, deshta qe edhe une ta bej nje pytje dhe nese din ndokush t'me pergjigjet..
    Jam nga Prishtina, dhe te ne ketu nje kompani qe jep internet neper shtepi, jep internet + 55 kanale televizive, nepermes nje Modemi qe ta vendosin ne shtepi.
    Pyetja ime kishte me qene: Une kam 2 kompjuter ne shtepi, dhe a egziston ndonje mundesi qe prej 1 lidhjes se internetit qe do ta marr, ti kyqi 2 kompjuteret ne internet. Saktesisht nuk e di se si jan punet me ket kompani mirepo me sa kam ndegju IP- ishin Automatic, mirepo sigurisht me shum se 1 IP nuk te jep. E nese din ndokush se si t'ja bej qe ti lidhi 2 kompjuter nga nje lidhje nese e kam vetem nje IP.

Me heret e kam pas internetin nga nje tjeter kompani, dhe prej 1 lidhjes i kam kyq 2 kompjuteret nepermes nje si lloj programi ka qene ( AnalogX Proxy ) duke i bere Bridge Connections. Ai ishte si nje lloj sharing i rrjetit, ne ket program ja caktojsha IP-jat per kompjuterin e dyt dhe interneti me punojke, MSN po.. mirepo per qudi kamera ne MSN nuk punojke.
    E ju lutem, nese ka ndodush ndonje kesi programi mirepo qe ben sigurisht kamera dhe te gjitha tjerat, ose din ndonje mundesi tjeter se si t'ja bej le t'me ndihmon.
    Falemnderit.
    Pershendetje Leo11

Leo11 po i biej shkurte pytjes suaj,qe ta kuptosh ma lehte,po mundeshe me lidhe edhe me shume se 1 komputer ne cofte se keni ndonje switch dhe me ane te kesaj mundeshe te lidheshe me shume se 1 komputer ne rrjetin komputerike dhe nuk ka lidhje a eshte ip adresa statike apo dinamike.
    Mos ja be nje gje te keqe dikujte ne cofte se ty nuk deshiron me ta bere dikush !!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-01-2003
    Vendndodhja
    Angli
    Postime
    6
    Citim Postuar mė parė nga @go1
    Perdhendetje...
    Kisha pase deshire qe ta boj edhe une nje pyetje.
    Tash e kom lidhe internetin ne shtepi permes kabllovikun me kompanin IpkoNet edhe IP i ka automatike te jep username edhe password per ty kyqur ne internet edhe edhe ket nuk muj me nda ne pc tjeter permes HUB apo Switch ne pc i kom 2 kartele te rrjetit si mund te bej ket edhe a ka mundesi pe lidh edhe ndonje pc tjeter ????

Dhe se gati harrova sa her te lidhem ne internet ma ndryshon IP automatikisht.
    Pershendetje @go1

Sipas asaj qe une kuptova,IpkoNet Ka lidhjen Dial Up,por nuk ka dert se cfare lidhje perdore, ka mundesi dhe metoda per cdo lidhje qe ta ndane perkateishte ta perdore edhe per me shume se 1 Komputer,ne cofte se ju deshironi te lidhni me shume se nje komputer atehere ne rastin e juaj,duhet ta bani Sharing Connections dhe kjo ju lejon juve qe ti perdorni me shume se nje komputer.
    Mos ja be nje gje te keqe dikujte ne cofte se ty nuk deshiron me ta bere dikush !!

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Lexoni faqet e para tė temės pėr tė mėsuar kur pėrdoret switch dhe kur pėrdoret router. Switchi pėrdoret nė ato raste kur kompjuteri qė lidhet me Internetin ka dy karta rrjeti tė instaluara. Dmth, e merr njė kompjuter Interneti, pastaj e kalon nė switch dhe pastaj nga switch e marrin kompjuterat e tjerė. Switchi nuk u jep IP kompjuterave.

Pajisja mė e mirė pėr ndarjen e Internetit nė disa kompjutera ėshtė routeri. Kabllin e Internetit e fut direkt nė router dhe tek routeri lidh tė gjithė kompjuterat e tjerė. Nė kėtė mėnyrė nuk ėshtė nevoja qė njė prej kompjuterave tė ketė dy karta rrjeti. Gjithashtu nuk ėshtė nevoja tė pėrdorni programe proxy apo ICS sepse routeri i pėrfshin kėto programe nė vetvete. Routeri u jep tė gjithė kompjuterave IP tė brėndshme (private) ndėrsa pėr tė shkėmbyer informacion me Internetin pėrdor IP publike tė dhėnė nga kompania e Internetit (ISP).
    Edi

AlbMania Host & Design! Maska e Kleidi
    Anėtarėsuar
    06-02-2003
    Vendndodhja
    larg...shume afer... :)
    Postime
    163
    Hi!

Une du me lidh i desktop me Win Xp Pro me nje laptop me Win Vista Home !
    Kam bere lidhjen me switch por kur hap laptop me thote qe ka konflikt ip pasi e njejta ip perdoret nga nje tjeter PC . U mundova me e bo si keni thene ju me siper, me Home Network dmth , por eshte e kote, nuk me funksionon.
    Mos ndoshta duahet ti jap une ndonje ip virtuale laptopit?
    Po sikur te perdor vpn ne njerin nga pc mund te krijohet serish konflikti?
    Flm !
    ~ Milanist Do Jem Per Jete ... Qofsha Gjalle Apo Vdek ~
    Ne Dashuri Fiton Ai Qe Iken !

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-10-2005
    Postime
    26
    Citim Postuar mė parė nga drini007
    Pershendetje @go1

Sipas asaj qe une kuptova,IpkoNet Ka lidhjen Dial Up,por nuk ka dert se cfare lidhje perdore, ka mundesi dhe metoda per cdo lidhje qe ta ndane perkateishte ta perdore edhe per me shume se 1 Komputer,ne cofte se ju deshironi te lidhni me shume se nje komputer atehere ne rastin e juaj,duhet ta bani Sharing Connections dhe kjo ju lejon juve qe ti perdorni me shume se nje komputer.

Nuk funksionon me sharing....

Kam nje pyetje.
    A eshte e mundur qe nese un marr nje lidhje DSl/cable a mund ta ndaj ne dy kompjutera. Dmth nga salla e internetit un marr kabllin si mund ta ve internetin ne kompjuterin tim dhe kompjuterin e nje shoku.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

A mund te me ndihmoj njeri per pyetjen lart?
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Faqja 8 prej 10 FillimFillim ... 678910 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendim keni pėr internetin?
    Nga AuGuSt_ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  2. Numri i faqeve tė internetit rritet pėr 30 milionė nė 2008
    Nga YlliRiaN nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-01-2009, 06:41
  3. Luftė fetare permes internetit
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 15-05-2006, 08:37
  4. Java - gjuhė programuese e shėrbimeve tė Internetit.
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-01-2004, 00:07
  5. Java - gjuhė programuese e shėrbimeve tė Internetit
    Nga ILovePejaa nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-10-2002, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •