Close
Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 99
    forever hers Maska e Eagle
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Dardan merre ngadale . Sa duken te ngaterruara keto gjera aq jane llogjike nese di si funksionojne gjerat.
    Ti ke nje DSL modem dhe nje router dhe ca kompiutera.
    Ma do mendja DSL modem nuk eshte i joti por i ISP qe te ofron internetin. Ndaj me kete ti nuk ke pune te konfigurosh asgje. Vetem sigurohu se arrin te sinkronizohet me ISP d.m.th. qe punon (zakonisht ka 4 led ne te dhe kur eshte vetem linja e telefonit e futur pra s'ke lidhur gje ne anen tjeter atehere duhet te kete vetem 2 led te ndezur ngjure jeshile (green - anglisht) po qene te kuqe s'ke gje ne vije).
    Per DSL modem zakonisht ISP perdorin lidhjen qe njihet si PPPoE (Point to Point Protocoll Over Ethernet) dhe per kete te japin nje user id (emer id) dhe nje password(fjalekalim).
    User id eshte i formes username@ispname.com pra duket si email account.
    Lidh nje XP compiuter ne modem dhe perdor "Create new connection vizard" per te realizuar nje lidheje PPPoE me isp dhe sigurohu se mund te hapesh faqe interneti. Nese deri ketu je gati posto nje pergjigje per te kaluar ne instalimin e routerit si hap i dyte.
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    pershendetje

eagle flmn per keshillat dhe mundin tend problemi cendron aty se routeri nuk mund te ket lidhej me modemin.
    problemi cendron tek modemi.
    shikova ne web faqen e prodhuesit aty thoshte se standard modemi ishte i konfiguraur te punoj si modem dhe se ai mundet te konfigurohet edhe te punoj si router ku pc e 2 mundet te lidhet ne nje usb lidhje ce ka modemi nga prapa.
    hyra ne nje forum ne gjerman nga ku eshte edhe modemi e aty disa thonin se ai modem nuk funkcionon me routerin d-link kurse disa thonin se po.
    nuk di ca te bej tjter vetem se te marten do te pyes edhe njehere tek prodhuesi dhe nese edhe ata me thon se nuk funkcionon ky modem me routerin ne fjale do ta kthej routerin.

flmn dhe cdo te mir

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    pershendetje

problemi u zgjodh me ne fund.
    shume ju flemnderit ju ce me kshilluat dhe me falni se ju lodha.

keshtu ta sqaroj ku ishte problemi.

modemi nuk komunikonte me routerin, ai kishte nje ip adres te pandryshueshme ne rrafshin 192.168.178.1

keshtu e vendosa edhe routerin ne nje subnetzmask te njejt dhe ia dhashe ip aresen 192.168.178.2 kurse pc 192.168.178.3 - 192.168.178.3

dhe ne internetoptionen conections aty duhet te jete never dial, dhe te kofiguracioni i rrjetes lokale pra lan, proxiserver per lokale adresen neglizho, aty duhet te aktivizohet katrori dhe me pas ne faqen e ardhshme ku shkruan per adressat, te cilat fillojne me, mos perdor proxi e futa emirn dhe ip adresen e modemit.
    pra fritx.box;192.168.178.1
    dhe opa filloj linja.

shnet dhe shume flmn

forever hers Maska e Eagle
    Anėtarėsuar
    21-07-2002
    Vendndodhja
    boston-temporarly
    Postime
    505
    Nuk e kuptoj tamam shpjegimin tend. Duket sikur router eshte i tepert ne ate qe ke realizuar, por derisa punon te lumte.
    Shnet dhe pare per krishtlindje dhe vit te ri.
    nuk e duroj dot i-ne pa pike.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2005
    Postime
    632
    Citim Postuar mė parė nga Eagle
    Nuk e kuptoj tamam shpjegimin tend. Duket sikur router eshte i tepert ne ate qe ke realizuar, por derisa punon te lumte.
    Shnet dhe pare per krishtlindje dhe vit te ri.
    eagle keshtu ishte puna.
    modimi im ishte ne fakt nje kryqezim modem router, gje ce nuk e kam ditur.
    modemi kishte cen i kofiguruar te punoj normal si modem.
    pasi e lexova ne webfaqen e prodhuesit morra vesh se me nje driver tjeter dhe me nja konfigurim te vogel ai mundet te punoj edhe si router, por per kete me vone.

une e realizova lidhjen e modemit me router duke e fut routerin ne subnetzmask te modemit dhe duke i dhane nje adres te ngjajshme me te modemit vetem se ne fund per nje numer me te madh te njejten gje e bera edhe me te dy pc , si dhe nga doracaku i modemit mesova se ne internetopcionet > ne lidhje > ne lan opcionet > proxyserver per lokale adresen neglizhoje > te zgjeruara > per adresat te cilat fillojne si ,mos perdor proxy duhet te futet fitz.box;192.1168.178.1
    dhe linja punonte,

ajo se thua ti se routeri ketu eshte i tepert eshte e sakte.

per kete arsye une e largova routerin e rikonfigurova modemin ne router duke e marre ate driverin e ri dhe duke beere ca ndryshime ne webinterfaqen e modemit dhe tani kame lidhur te dy pc ne ish modemin,ku njera lidhje realizohet permes cat-5 patch kabel kurse tjetra permes usb kabel.

kjo ishte historia e ter per routerin dhe modemin tim.

flmn dhe cdo te mir
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dardani8 : 27-12-2005 mė 13:03

Liburne Maska e Urijan
    Anėtarėsuar
    16-07-2004
    Vendndodhja
    United States of Albanian
    Postime
    104

Si do te mundeshte ..... ADSL

Si do te mundeshte qe Internetin ADSL ta ndaj ne rrjet me 5 kompjutere te tjere
    cfare aparaturash duhet dhe cilat jane menyrat.
    Une kam vetem nje modem te jashtem.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Programues
    Anėtarėsuar
    21-02-2006
    Postime
    31
    a mundem me i lidh dy kompjutera ne nje anten interneti por njeri kompjuter pa pagu internetin

i/e regjistruar Maska e by_durrsaku
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    112
    Citim Postuar mė parė nga esatiu
    a mundem me i lidh dy kompjutera ne nje anten interneti por njeri kompjuter pa pagu internetin
    sigurisht qe mun ta besh nje gje te tille.
    dhe ja vlen,me kete kosto qe kane isp ne shqiperi.
    SPIRIT OF ALBANIAN(asd)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-10-2006
    Postime
    1
    Ju pershendes te gjitheve ne forum
    Pas disa pergjegjeve te sakta qe i pash ne ket forum, deshta qe edhe une ta bej nje pytje dhe nese din ndokush t'me pergjigjet..
    Jam nga Prishtina, dhe te ne ketu nje kompani qe jep internet neper shtepi, jep internet + 55 kanale televizive, nepermes nje Modemi qe ta vendosin ne shtepi.
    Pyetja ime kishte me qene: Une kam 2 kompjuter ne shtepi, dhe a egziston ndonje mundesi qe prej 1 lidhjes se internetit qe do ta marr, ti kyqi 2 kompjuteret ne internet. Saktesisht nuk e di se si jan punet me ket kompani mirepo me sa kam ndegju IP- ishin Automatic, mirepo sigurisht me shum se 1 IP nuk te jep. E nese din ndokush se si t'ja bej qe ti lidhi 2 kompjuter nga nje lidhje nese e kam vetem nje IP.

Me heret e kam pas internetin nga nje tjeter kompani, dhe prej 1 lidhjes i kam kyq 2 kompjuteret nepermes nje si lloj programi ka qene ( AnalogX Proxy ) duke i bere Bridge Connections. Ai ishte si nje lloj sharing i rrjetit, ne ket program ja caktojsha IP-jat per kompjuterin e dyt dhe interneti me punojke, MSN po.. mirepo per qudi kamera ne MSN nuk punojke.
    E ju lutem, nese ka ndodush ndonje kesi programi mirepo qe ben sigurisht kamera dhe te gjitha tjerat, ose din ndonje mundesi tjeter se si t'ja bej le t'me ndihmon.
    Falemnderit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Leo11 : 18-10-2006 mė 17:55

Faqja 7 prej 10 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ē'mendim keni pėr internetin?
    Nga AuGuSt_ nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 11-05-2009, 05:17
  2. Numri i faqeve tė internetit rritet pėr 30 milionė nė 2008
    Nga YlliRiaN nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-01-2009, 06:41
  3. Luftė fetare permes internetit
    Nga Cappuccino nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 15-05-2006, 08:37
  4. Java - gjuhė programuese e shėrbimeve tė Internetit.
    Nga Shpirt Njeriu nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 29-01-2004, 00:07
  5. Java - gjuhė programuese e shėrbimeve tė Internetit
    Nga ILovePejaa nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 27-10-2002, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •