Close
Faqja 24 prej 29 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 231 deri 240 prej 281
    Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Pėr: Fjala "kaurr", fjalė fyese?

Ti nuk me gozhdon me asgje mua ... une keshtu e di ... qe besimi musliman lejon mbajtjen e disa grave ... e kam gabim ???
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Citim Postuar mė parė nga NaMe Lexo Postimin
    Cdo here e me shume po bindem qe ti je INTELEKTUAL Kur kam thene alfabet, e kam pasur te shkronjat qe permban ky alfabeti yn i sotem, keto nuk jane shkronja shqipe, por jane shkronja latine, me nje fjale i gjithe alfabeti qe kemi ne eshte alfabet latin.. Nuk kam nevoje te mburrem me kete alfabet se po kete gjuhe shqipe mund t'a shkruaj edhe me alfabet bizantin apo arab.. Me mire me thene se mburremi me gjuhen tone shqipe.
    O ti Shok ... Evropa keto shkronja perdor ... dhe ne Europiane jemi e keto do perdorim ... shume gjera jane te varura nga Historia e pozicioni gjeografik ... ja psh ne Europianet jemi te bardhe kurse pupollsite arabe jane jevgjite ... Europianet perdorin keto shkronja ... evgjitet perdorin ato shkronja ... i kupton dallimet ???? Sipas teje meqe feja islame vjen nga Arabia dhe praktikohet arabisht,atehere eshte Fe ... por nuk mund te quhet Fe e shqiptareve ??? Mos i bej me mua keto lodra fjalesh se nuk te pine uje ...

Mundohesh te besh zhurme kot ti ,po nuk te del gje ...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Per punen e gjuhes ..edhe magjupt flasin shqip por shqiptare nuk jane .
    Ja qe une nuk jam tjeter pervec se shqiptar, edhe ka gjasa qe ti ne realitet mund te ngjasosh me teper me magjupt se sa une, sepse une jam komplet rrace e bardhe lol
    Shumica e shqiptareve musliman ishin analfabet ,kishte medrese tek e tuk qe mesonin perrallat e arabeve por nga ana intelektuale ishin te manget ,nga medresja nuk doli asnje mjek ,inxhiner etj ,Ismail Qemajli u shkollua ne gjimnaz grek ,nese nuk e ke ditur dhe ata pak bejlere qe ishin femijet i dergonin ne shkolla jashte trojeve shqiptare dhe shkolloheshin ne gjuhe te huaj ,me nje fjale edhe pse edhe ti e dine mire kete ,SHUMICA e popullesise shqipatre muslimane ishin ANALFABETE .
    Sa i perket shkollimit te shqiptareve mysliman dhe shkollimit te Ismail Bej Vlores, nuk eshte aspak e vertete ajo qe e ke thene ti me larte.. Kujto se Janina ka qene, eshte dhe do te mbetet toke shqiptare per ne. Kuptohet se ti rrjedh prej nje familjes katolike ne Kosove, je rritur ne nje fshat te harruar te Kosoves me frymen e urrejtjes ndaj popullsise shqiptare shumice myslimane, prandaj edhe flet keshtu.. megjithate, ka gjasa edhe te jesh e martuar me ndonje katolik.. si dihet.. se gjithe kjo urrejtje prej teje.. Mos ma merr shume per te madhe paragjykimin eee.. . Shife versionin e ri dhe te vertete sa i perket shkollimit te Ismail bej Vlores:

Ishte vetėm 12 vjeē kur Ismail Qemal bej Vlora u fut nė gjimnazin “Zosimea”(Janine), njė shkollė e rrallė qė ka nxjerrė ajkėn e rilindjes shqiptare, por edhe figura greke nga mė tė rėndėsishmet. Kėtė shkollė e kishin themeluar katėr tė krishterė me emėr qė kishin bėrė pasuri nė Rusi dhe, pasi vendosėn tė mos martohen, e shkrinė tė gjithė pasurinė pėr kėtė shkollė. Ēudia ishte se djaloshi me zell tė tepruar me emrin Ismail Vlora ishte i vetmi mysliman nė shkollė, pėrballė tė gjithė tė tjerėve qė ishin ortodoksė. Ishte kthyer nė ritual qė njė prift njė herė nė muaj futej nė shkollė dhe bekonte godinėn dhe nxėnėsit. Shkaktonte tė qeshura momenti kur prifti i tundte Ismail Vlorės kryqin pėrpara fytyrės dhe Ismaili sprapsej. Profesor Omer Efendi dhe profesor Cimas dalluan tek Ismail Vlora njė talent tė vėrtetė. Pasi kishte dalė shkėlqyer nė lėndėt klasike greqishten e vjetėr dhe latinishten, kishte marrė njohuri tė shkėlqyera pėr fizikėn dhe matematikėn. Miqėsia e babait tė Ismail Vlorės me Fuad Pashėn, ministėr i Punėve tė Jashtme tė Perandorisė, bėnė qė Ismaili 16 vjeē tė shkonte nė kryeqytetin e Perandorisė. Fati e deshi qė tė niste punė si pėrkthyes nė Ministrinė e Jashtme dhe njėkohėsisht tė niste studimet pėr jurist nė Stamboll, ku edhe u diplomua. Ismail Qemali njihte shumė mirė kėto gjuhė tė mėsuara nė programet mėsimore: shqip, turqisht, greqisht, frėngjisht, anglisht.

T'ua sjell edhe nje fotografi me Sarajet e familjes se Ismail Qemalit ne Vlore, te panjohura per shqiptaret, te pakten deri me date 28,12,2012

Emri:  sarajet-vlora.jpg

Shikime: 249

Madhėsia:  94.3 KB
    Keto u shkaterruan gjate sistemit komunist te Enver Hoxhes

Poashtu edhe Hasan Prishtina, studimet e larta politike dhe juridike i kreu ne Stamboll dhe shume e shume te tjere rilindas shqiptare poashtu njesoj vepruan. Vetem se disa shqiptare perfunduan gjimnazin ne Greqi kjo sdo te thote asgje.. Fishta kreu ne Shkoder klasen e ulet, me pas shkoi ne Bosnje duke studiuar Filozofi - Teologji. Poashtu edhe Naimi, shkollimin fillor e kreu ne Shqiperi.. Pra nuk mund t'u thuash gjithe atyre brezave analfabete, sepse Naimi nuk ka mesuar i vetem ne shkollen fillore per shembull, aty ka pasur edhe nxenes te tjere. Eshte nje absurditet ajo qe ti e thua dhe e perserit vazhdimisht. Madje rilindasit mysliman shqiptare ishin me te shumte ne numer.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gon! : 21-09-2013 mė 19:18

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Si paskan qene me te shumte rilindasit shqiptare Muslimane ???? Po pse atehere me te njohur ishin te Krishteret ... dhe te mendosh qe raporti muslimane - te krishtere iper sa i perket popullsise shte diku 70% me 30% vetem ne Shqiperi ... po ne gjitha trojet shqiptare ???? E ke idene qe po ta marrim ne raport per perkatesi fetare popullsine dhe rilindasit , sa na dalin ????

Mos ja fut kot ...

Edhe mos sill eliten e kombit si shembuj qe meqenese nuk kane qene ata analfabete ... analfabetizmi nuk ka ekzistuar ... se behesh qerashak ... dhe pak serioz ... Eshte si te thuash qe meqenese 2 veta dalin me Ferarri neper Tirane ... gjithe ata qe jetojne ne Tirane jane super te pasur dhe kane Ferarri ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KNFC : 21-09-2013 mė 19:47

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2009
    Postime
    1,464

...qeshte e verteta GJUHEN E MBAJTEN GJALLE TE KRISHTERET,FLAMURIN E KASTRIOTEVE E NGRITEN TE KRISHTERET....Lindet nje pyetje e si mund ti benin muslimanet kur ata e kishin jetesen e mire me osmanet,pra nuk e donin mireqenjen e vet ata???!Disa"patriote"musliman mbanin anen partise konservatore osmane,tjetra ane e luftonte rrymen e konservatoreve dhe mbante anen e gjoturqve.Kemi fakte te gjalla se keto dy rryma te kene bere luft ne mes tyre.Keta beglere e agallare"shqiptare"ne fund shekullin e tetembedhjete dhe fillim shekullin e nentembedhjete kishin qifligje dhe pasuri te medha,ku"natyrisht"i kishin fituar duke i bere temena sulltaneve osmane.Me tu lekundur perandorija osmane,keta bejlere dhe agallare u ndan nee dysh mu ashtu siq ishin te ndare edhe politikanet pasanike te osmanve...Thash m lart qe keta te shitur(perjashto nje pakice prej tyre,edhe pse te shitur ndihmuan qeshjen kombetare)bejlere dhe agallare kane shtyre edhe popullaten tone ne vellavrasje.Kemi rastin ne Gjakove,ku eshte derdhur gjaku kot.Ne malesine e Madhe ku pati edhe vullnetare te shtytur musliman qe moren pjese ne anen e turqise per t mposhtur KRYENGRITJEN ARBERORE TE MALESOREVE TE PA EPUR...Thjesht,muslimanet shqiptar gjithnje kan qene ne anen turkoosmane.Eshte historija e disa pseudohistorianeve qe ka qitur disa bejlere dhe agallare ne historine e Rilindjes Kombetare,gje qe then troq nuk kan dhene aspak kontribut..!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Ja qe une nuk jam tjeter pervec se shqiptar, edhe ka gjasa qe ti ne realitet mund te ngjasosh me teper me magjupt se sa une, sepse une jam komplet rrace e bardhe lol

Sa i perket shkollimit te shqiptareve mysliman dhe shkollimit te Ismail Bej Vlores, nuk eshte aspak e vertete ajo qe e ke thene ti me larte.. Kujto se Janina ka qene, eshte dhe do te mbetet toke shqiptare per ne. Kuptohet se ti rrjedh prej nje familjes katolike ne Kosove, je rritur ne nje fshat te harruar te Kosoves me frymen e urrejtjes ndaj popullsise shqiptare shumice myslimane, prandaj edhe flet keshtu.. megjithate, ka gjasa edhe te jesh e martuar me ndonje katolik.. si dihet.. se gjithe kjo urrejtje prej teje.. Mos ma merr shume per te madhe paragjykimin eee.. . Shife versionin e ri dhe te vertete sa i perket shkollimit te Ismail bej Vlores:

Ishte vetėm 12 vjeē kur Ismail Qemal bej Vlora u fut nė gjimnazin “Zosimea”(Janine), njė shkollė e rrallė qė ka nxjerrė ajkėn e rilindjes shqiptare, por edhe figura greke nga mė tė rėndėsishmet. Kėtė shkollė e kishin themeluar katėr tė krishterė me emėr qė kishin bėrė pasuri nė Rusi dhe, pasi vendosėn tė mos martohen, e shkrinė tė gjithė pasurinė pėr kėtė shkollė. Ēudia ishte se djaloshi me zell tė tepruar me emrin Ismail Vlora ishte i vetmi mysliman nė shkollė, pėrballė tė gjithė tė tjerėve qė ishin ortodoksė. Ishte kthyer nė ritual qė njė prift njė herė nė muaj futej nė shkollė dhe bekonte godinėn dhe nxėnėsit. Shkaktonte tė qeshura momenti kur prifti i tundte Ismail Vlorės kryqin pėrpara fytyrės dhe Ismaili sprapsej. Profesor Omer Efendi dhe profesor Cimas dalluan tek Ismail Vlora njė talent tė vėrtetė. Pasi kishte dalė shkėlqyer nė lėndėt klasike greqishten e vjetėr dhe latinishten, kishte marrė njohuri tė shkėlqyera pėr fizikėn dhe matematikėn. Miqėsia e babait tė Ismail Vlorės me Fuad Pashėn, ministėr i Punėve tė Jashtme tė Perandorisė, bėnė qė Ismaili 16 vjeē tė shkonte nė kryeqytetin e Perandorisė. Fati e deshi qė tė niste punė si pėrkthyes nė Ministrinė e Jashtme dhe njėkohėsisht tė niste studimet pėr jurist nė Stamboll, ku edhe u diplomua. Ismail Qemali njihte shumė mirė kėto gjuhė tė mėsuara nė programet mėsimore: shqip, turqisht, greqisht, frėngjisht, anglisht.

T'ua sjell edhe nje fotografi me Sarajet e familjes se Ismail Qemalit ne Vlore, te panjohura per shqiptaret, te pakten deri me date 28,12,2012

Emri:  sarajet-vlora.jpg

Shikime: 249

Madhėsia:  94.3 KB
    Keto u shkaterruan gjate sistemit komunist te Enver Hoxhes

Poashtu edhe Hasan Prishtina, studimet e larta politike dhe juridike i kreu ne Stamboll dhe shume e shume te tjere rilindas shqiptare poashtu njesoj vepruan. Vetem se disa shqiptare perfunduan gjimnazin ne Greqi kjo sdo te thote asgje.. Fishta kreu ne Shkoder klasen e ulet, me pas shkoi ne Bosnje duke studiuar Filozofi - Teologji. Poashtu edhe Naimi, shkollimin fillor e kreu ne Shqiperi.. Pra nuk mund t'u thuash gjithe atyre brezave analfabete, sepse Naimi nuk ka mesuar i vetem ne shkollen fillore per shembull, aty ka pasur edhe nxenes te tjere. Eshte nje absurditet ajo qe ti e thua dhe e perserit vazhdimisht. Madje rilindasit mysliman shqiptare ishin me te shumte ne numer.
    Per bardhesi ste jap doren por nuk eshte puna vetem te pamja e jashtme ,per dallim nga une ti ne shpirt je gabel
    Mund tere diten te promovosh civilizimin musliman ne trojet tona por e verteta eshte qe ska pas civilizim ,smund te kete civilizim nje popull me shumice apsolute analfabete ,kot e ke ,edhe une do deshiroja qe fjalet e tu te ishin te verteta por fatkeqesisht nuk jane dhe ti e dine shume mire .Dhe nuk jam e martuar me shqiptar katolik por me shqiptar "musliman" ,bile gjyshin e ka haxhi dhe eshte ende me "ekstremist" se une sa i perket muslimanizmit

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    O ti Shok ... Evropa keto shkronja perdor ... dhe ne Europiane jemi e keto do perdorim ... shume gjera jane te varura nga Historia e pozicioni gjeografik ... ja psh ne Europianet jemi te bardhe kurse pupollsite arabe jane jevgjite ... Europianet perdorin keto shkronja ... evgjitet perdorin ato shkronja ... i kupton dallimet ???? Sipas teje meqe feja islame vjen nga Arabia dhe praktikohet arabisht,atehere eshte Fe ... por nuk mund te quhet Fe e shqiptareve ??? Mos i bej me mua keto lodra fjalesh se nuk te pine uje ...

Mundohesh te besh zhurme kot ti ,po nuk te del gje ...
    Po dukesh se ke urrejtje tej mase dhe kjo do ti bėj shum keq vetes tėnde,dhe poashtu ke edhe urrejtje nacionaale ndaj popujve tjerė dhe kujton se rraca jote na qenka ma e drejta?Edhe evropa plakuce ka adoptuar fenė e ēifutit qė ėshtė nji sojit me arabėt.Pse evropa djallėzore nuk shpiku fe tjetėr tė veten por huazoj fenė e lindorėve?
    Pastja popullsia e kėsaj evrope plakė po zavendėsohet me popullsi arabe,negro dhe aziate,dhe siē po i shkojnė punet ata do mbeten minoritar..
    Pastaj shqiptarėt evropės deri tani vetėm sherrin ja kan parė dhe sot ajo ka shkatėrruar shqipėrinė dhe shqiptarinė me metoda tjera perfide duke ju ndihmuar sllavėve nė ēdo aspekt kundra shqiptarėve...
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-03-2005
    Postime
    15

Per mue moj bije ' EDA' qe qenke ne amerike, dhe qe s'din me shkru mire shqip, nuk eshte asgje dhe nuk ia vlen te dihet c'do me thane dhe pse perdoret. Ajo perdoret vetem mga turqit musliman dhe jo nga shqiptaret. Une i krishtere jam por kurre nuk e kam ndigju dhe as perdore kete fjale.

Citim Postuar mė parė nga Meriamun Lexo Postimin
    Dielli1, nqs nuk ke fene Ilire, une te konsideroj tradhetar sepse eterit e tua i kane bere temena Perandorise Romake te lindjes dhe u konvertuan ne Kaurre. A ka mendje normale njerezore ta haje kete kllapi dostojevskiane?
    Kam vetem nje pik per te shtuar, qe shqiptaret u konvertuan me deshire te krishtere nga pagane!
    Nuk u shkuan me shpate dhe femijet peng neper preher te vezireve osman!
    Po nese ti jeton me vjershat e umar kajamit..., sot erdh koha te zgjohesh e te mos perdoresh si "prova" paganizmin ilir, pasi
    neve kaurret, qe ta ka qefi ty ti quash..., jemi pasuesit direkt jo vetem te arberve dhe epiroteve..., por deri tek iliret pasi ka vazhdimesi me ta!
    Gjej ti ku i ke rrenjet, pasi po mohon nja 2500 vjet...
    Mund te mos jesh i krishtere, mund te mos jesh fare edhe besimtar, por qe te mohoet identiteti dhe rrenjet si preardhje, eshte skandaloze!
    Ndersa shqiptaret e krishtere ose pas temes " kaurret", eshte e sigurt qe jane shiqiptare, si i behet halli te provohet ē'fare jane myslimanet!?
    Ketu sigurisht ka kllapi Al Malaika - jane ...:-)
    Mėsoi tė tjerėt me jetėn tėnde dhe jo me fjalėt e tua

Mundet te na thuash pse Krishteret ishin minoritet i vogel ne Perandorine Romake perpara se te konvertohesh perandori ne Krishter? Pse nuk e paten kete qef per konvertim deri sa fuqia Tokesore u konvertua?

Citim Postuar mė parė nga arbereshi_niko Lexo Postimin
    Kam vetem nje pik per te shtuar, qe shqiptaret u konvertuan me deshire te krishtere nga pagane!
    Nuk u shkuan me shpate dhe femijet peng neper preher te vezireve osman!
    Po nese ti jeton me vjershat e umar kajamit..., sot erdh koha te zgjohesh e te mos perdoresh si "prova" paganizmin ilir, pasi
    neve kaurret, qe ta ka qefi ty ti quash..., jemi pasuesit direkt jo vetem te arberve dhe epiroteve..., por deri tek iliret pasi ka vazhdimesi me ta!
    Gjej ti ku i ke rrenjet, pasi po mohon nja 2500 vjet...
    Mund te mos jesh i krishtere, mund te mos jesh fare edhe besimtar, por qe te mohoet identiteti dhe rrenjet si preardhje, eshte skandaloze!
    Ndersa shqiptaret e krishtere ose pas temes " kaurret", eshte e sigurt qe jane shiqiptare, si i behet halli te provohet ē'fare jane myslimanet!?
    Ketu sigurisht ka kllapi Al Malaika - jane ...:-)
    "An Evil Spirit hath innoculated our race with the hideous gospel of submissiveness, of degeneracy"

Faqja 24 prej 29 FillimFillim ... 142223242526 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •