Close
Faqja 11 prej 29 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 281
    Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Fjala "kaurr", fjalė fyese?

Citim Postuar mė parė nga jarigas Lexo Postimin
    O Tunxh!! "shkijet", s'ishin gje tjeter veēse Shqiptaret e krishtere "shkizmatike", pra ortodokse, e pikerisht perdorimi i ketij termi nga funderrinat gjytyryme islamike,si puna jote, i shtyu keta te fundit te afrohen me serbet!!! Shko e meso, kungull.....
    Kur nuk ke cka me fole, mos fol....kur ke dicka me thane, edhe pse gje e rralle kjo, atehere mundohu se paku te informohesh mire, qe mos te dalin muhabete pastaj.

Termi SHKA, SHKIJE, SHQEH eshte huazim nga latinishtja/italishtja/greqishtja/arabishtja(zgjidh cilen te duash), dhe do me thene SKLLAV, term i cili errjedh nga emerimi i sllaveve, te cilet qe nga antikuiteti (ndash ne periudhen romake, ndash ne ate bizante ndash ne mesjeten e herrshme) kane qene shtresa "sherbetore" e civilizimeve rreth mesdheut.....

Fjala SHKA, ergo, eshte fjale qe perdorer edhe para krishtit, e jo me te kete "linde" me shizmen.....

Mendimi "avanturist" i joti ndoshta do te kish nje fare mundesie te qendroje, po qe se shqiptaret te kishin qene nje popull qe jeton ne troje jashta ballkanit rrespektivisht mesdheut dhe rrjedhimisht ne mes te civilizimeve ekzistuese brenda kohes.

Edhe ne hartat e vjetra, sidomos ato te mesjetes, rrajoni i serbise se sotme eshte titulluar me emrin "SERVIA", nga latinishtja per "servus", SHERBETORE....qe deshmon se edhe ne gjuhet amtare, SERBET, respektivisht SLLAVET, kane qene populli nga i cili jane sherbyer shtresat e pasura sociale te vendeve te civilizuara..........keto perpjesetime duhet te kene ndryshuar natyrisht me depertimin e krishterimit ne rrendet sociale, ku per shembull pastaj ne mesjete ngadale humben rolet e ndara te popujve dhe shkrihen keshtu kulturalisht me nje kulture supreme, qe ka qene asaj kohe krishterimi....apo pse paten NEVOJE sllavet te krijojne APOSTUJT e tyre "special" (Kirili dhe Methodi) ???....kjo ka pikerisht te beje me VETEDIJESIMIN dhe depertimin e tyre "Kulturalisht" nga rrangu i "skllavit" ne rrangun e zotnise....

Me nje fjale, SHKA, eshte thjeshte emer antik, i cili rrjedh nga vetemerimi i popujve SLLAV , ku per arsye te rrethanave sociale eshte shkrire me termin SKLLAV (derivat), dhe sot qe ekzistojne paralel qe te dy me konotacione aman krejtesisht tjera, edhe pse e kane nje RRENJE, njejte sic eshte puna me rastin KAURR qe e diskutojme ketu.....

Po pra, gjytyrym, e pikerisht per kete eshte akoma me shume fyese, pasi Shqiptari fyhet me shume ne Komb sesa ne fe!!!
    Aha, dhe tash ???.....c'lidhje ka kjo me temen ne fjale ???....u sqarua bukur se fjala KAURR "per se" nuk eshte fyese.....kurse ne kontekste te ndryshme behet natyrisht fyese...

Ti KEMBENGUL, se fjala kaurr eshte "per se" fyese....pra, na thua keshtu (ja nje vizatim nga une):

Nese une te them: O jaro, o kaurr.....te kame fyer,
    Nese une te thme: O jaro, o muzat....nuk te kame fyer

E kape vizatimin ???.natyrisht se JO, sepse ti nuk je ketu me diskutuar dhe me i sqaruar rrethanat qe te behen ceshtjet te kuptueshme per te gjithe, por je duke vjelle bastardizime te vatikanit me i helmuar njerezit me idiotesira te ketilla, qe te njolloset, diskreditohet feja islame, ngase termi KAURR eshte term specifik fetare....argumentet e hamamit i nderton mbi nje kuptim te kufizuar ne kohe dhe moment, duke e shitur pastaj si gjitheperfshires....

Yi Tunxh se bashku me krimbat e tjere!!! A nuk jeni ju qe i lepini prapanicen sulltaneve e Ballaban tradhetareve??!!
    E sheh cili nga myslimanet shqiptare ia lepin ****** armikut, shihe veten ne pasqyre!! Per ne shqiptaret, tradhetari eshte armik, Tunxh!!!
    Ne cilen bote do te ish ki konkluzioni i jot kausal ???, ne ate te kesulkuqes ???....pra, rrjedhimisht nese une luftoj 10 vjet krah me krah me dike, dhe dezertoje, dhe bile behem kundershtare, do me thene se e kame tradhetura idealin e luftes ???, po, cili IDEAL vlenka "pese pare", se nuk duhet te jete shume i shtrenjte nje ideal per te cilin ja "vlen" me u sjelle ne kete forme me ate.....si shembull, per muslimanin, VDEKJA per atedhe, eshte ideali suprem, shpreblehet me xhenetin me te larte....

Pra, luftoi HAMZA per ATDHE ???, shikjuar tash nga te dyja anet.....ne kontekstin e pergjithshem, nese i bjerim radakes tende, per hamzen paska ekzistuar nje WIN/WIN situate, apo ???, ndash ne anen e skenderbeut, ndash kunder tije, HAMZA ka mundur te argumentoje se lufton per idealin me te larte.....

Anomalia e kesaj pikepamje e din ku qendron ???, se nuk na referohet se hamzai ne te dyja rastet e ka nderuar FENE, sepse, a priori do te kish qene FEJA motivi per nderimin e idealit....e beri kete HAMZA ???, e beri kete MOJSI GOLEMI ???, cilin nga keta sipas BURIMIT tend (i antikrishtit te shqiptareve, marin starleti) e nderoj FENE ???, apo hesht burimi, sepse nuk i perket ne "formulen e keslukuqes" per me budalleps analfabetet shqiptare, mazallah do te dilte ndonjeri i mencuri i mehalles dhe do te fillonte me PYET ???

Shefqet Krasniqi me kelyshet e tij.......te mjafton apo don listen e plote??!!
    Shefqeti kur e shikjon ate figuren qe TI e quan skenderbe, e sheh nje njeri te veshur me nje "xhybe" te madhe dhe te gjate, perplot me kryqa.....si mund ta shohe se pas asaj mbulese qendron skenderbeu ???

Tunxh, harron se "shallvaret" jane turke??!! Djalosh islamik, ke shume probleme......llap e llap pa pushim e pa kuptim!!
    Hajde, de ???, me te vertete ???......si ishte ajo puna me rrushin e koshin ???

Pyetja te ciles duhet t'i japesh pergjigje eshte kjo: A eshte fyerje per nej Shqiptar ta therrasesh "kaurr", po apo jo??!
    Kesaj pyetje i jemi pergjigjur moooooooti kohe.....akoma nuk e din se cka ben ketu ???.....UNE dhe tjeret sa e shoh DISKUTOJME......

tung
    albanish by nature

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Kaur nga e kaluara ... turqit pasi na pushtuan,te gjithe ate pjese te popullsise qe nuk morri besimin e tyre e quanin Kaur ... qe sipas tyre personifikonte njerez te pafe, dhe per turkun te pafe ishin te gjithe ata qe nuk ishin muslimane ...
    Fatkeqesisht me vone tek tuk filloi te perdorej edhe nga pjesa shqiptare e muslimanizuar si dallim fetar dhe me njefare perbuzje fjala kaur,kauri i derrit,etj ... keshtu dhe pjesa e krishtere filloi te quante pjesen e muslimanizuar turq,turqelinj,arape,evgjite e shume te tjera ...
    Pasojat vazhdojne dhe sot ... akoma perdoren,dhe me e keqja ka persona me moshe relativisht te re qe kerkojne te mesojne kuptimet dhe ti perhapin akoma me shume...
    Konkluzioni ... Mallkuar qofte fara turke qe perhapi keto dukuri mes popullit tim ...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga KNFC : 13-09-2013 mė 08:28
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

3. 2 antarėt mė poshtė falenderuan KNFC pėr mendimin e shprehur nė kėtė postim:

dielli1 (15-09-2013),jarigas (13-09-2013)

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Kur nuk ke cka me fole, mos fol....kur ke dicka me thane, edhe pse gje e rralle kjo, atehere mundohu se paku te informohesh mire, qe mos te dalin muhabete pastaj.

Termi SHKA, SHKIJE, SHQEH eshte huazim nga latinishtja/italishtja/greqishtja/arabishtja(zgjidh cilen te duash), dhe do me thene SKLLAV, term i cili errjedh nga emerimi i sllaveve, te cilet qe nga antikuiteti (ndash ne periudhen romake, ndash ne ate bizante ndash ne mesjeten e herrshme) kane qene shtresa "sherbetore" e civilizimeve rreth mesdheut.....
    O Tunxh i trullosur nga Kurani!! Sllavet therrasin veten ashtu e s'ka asnje lidhje me fjalen "skllav"...!

Fjala SHKA, ergo, eshte fjale qe perdorer edhe para krishtit, e jo me te kete "linde" me shizmen.....
    ....ahahahahahah.....o dudum, ke te drejte, eshte e shkruajtur edhe ne Bibel, Librin e Librave!!....ahahahahahah.....epo ē'ju ben Islami juve mer jahu, dyst....!

Edhe ne hartat e vjetra, sidomos ato te mesjetes, rrajoni i serbise se sotme eshte titulluar me emrin "SERVIA", nga latinishtja per "servus", SHERBETORE....qe deshmon se edhe ne gjuhet amtare, SERBET, respektivisht SLLAVET, kane qene populli nga i cili jane sherbyer shtresat e pasura sociale te vendeve te civilizuara..........keto perpjesetime duhet te kene ndryshuar natyrisht me depertimin e krishterimit ne rrendet sociale, ku per shembull pastaj ne mesjete ngadale humben rolet e ndara te popujve dhe shkrihen keshtu kulturalisht me nje kulture supreme, qe ka qene asaj kohe krishterimi....apo pse paten NEVOJE sllavet te krijojne APOSTUJT e tyre "special" (Kirili dhe Methodi) ???....kjo ka pikerisht te beje me VETEDIJESIMIN dhe depertimin e tyre "Kulturalisht" nga rrangu i "skllavit" ne rrangun e zotnise....
    ....ahahahahahah....si ligjerate kuranore duket Tunxh, krye e fund gomarllek!! Shko e lexņ se s'kam durim te te gdhend!!
    Me nje fjale, SHKA, eshte thjeshte emer antik, i cili rrjedh nga vetemerimi i popujve SLLAV , ku per arsye te rrethanave sociale eshte shkrire me termin SKLLAV (derivat), dhe sot qe ekzistojne paralel qe te dy me konotacione aman krejtesisht tjera, edhe pse e kane nje RRENJE, njejte sic eshte puna me rastin KAURR qe e diskutojme ketu.....
    O dudum, ēfare do te thote fjala "sllava" ne serbo-kroatisht?!
    ....u sqarua bukur se fjala KAURR "per se" nuk eshte fyese.....kurse ne kontekste te ndryshme behet natyrisht fyese...
    O Tunxh, konteksti eshte ky: Nje Shqiptar theret nje Shqiptar tjeter me fjalen "kaurr"!! Eshte apo s'eshte fyese??!!
    Ti KEMBENGUL, se fjala kaurr eshte "per se" fyese....pra, na thua keshtu (ja nje vizatim nga une):

E kape vizatimin ???.natyrisht se JO,..
    Kjo eshte "logjike" harape apo kuranore, Tunxh??!!
    Ne cilen bote do te ish ki konkluzioni i jot kausal ???, ne ate te kesulkuqes ???....pra, rrjedhimisht nese une luftoj 10 vjet krah me krah me dike, dhe dezertoje, dhe bile behem kundershtare, do me thene se e kame tradhetura idealin e luftes ???, po, cili IDEAL vlenka "pese pare", se nuk duhet te jete shume i shtrenjte nje ideal per te cilin ja "vlen" me u sjelle ne kete forme me ate.....si shembull, per muslimanin, VDEKJA per atedhe, eshte ideali suprem, shpreblehet me xhenetin me te larte....
    Hamzai tradhetoi atdhene, apo jo??!! E, tutkun, per ata qe s'jane mysliman, me ēfare "xheneti" shpreblehet??!!
    Pra, luftoi HAMZA per ATDHE ???, shikjuar tash nga te dyja anet.....ne kontekstin e pergjithshem, nese i bjerim radakes tende, per hamzen paska ekzistuar nje WIN/WIN situate, apo ???, ndash ne anen e skenderbeut, ndash kunder tije, HAMZA ka mundur te argumentoje se lufton per idealin me te larte.....
    Siē ben edhe ti per Turkun, por ne rastin tend ti e ben per vendin e origjines tende, ndersa Hamza s'kishte lidhje me Turkun!!
    Anomalia e kesaj pikepamje e din ku qendron ???, se nuk na referohet se hamzai ne te dyja rastet e ka nderuar FENE, sepse, a priori do te kish qene FEJA motivi per nderimin e idealit....e beri kete HAMZA ???, e beri kete MOJSI GOLEMI ???, cilin nga keta sipas BURIMIT tend (i antikrishtit te shqiptareve, marin starleti) e nderoj FENE ???, apo hesht burimi, sepse nuk i perket ne "formulen e keslukuqes" per me budalleps analfabetet shqiptare, mazallah do te dilte ndonjeri i mencuri i mehalles dhe do te fillonte me PYET ???
    A??!! Shqip te lutem!!
    Shefqeti kur e shikjon ate figuren qe TI e quan skenderbe, e sheh nje njeri te veshur me nje "xhybe" te madhe dhe te gjate, perplot me kryqa.....si mund ta shohe se pas asaj mbulese qendron skenderbeu ???
    Sa shume qe ju qorron Kurani, eh..........te lumte, une s'do te argumentoja dot me mire demin qe i sjell Kombit, Islami!!!
    Hajde, de ???, me te vertete ???......si ishte ajo puna me rrushin e koshin ???
    Pyet ndonje Shqiptar shpirtmire qe te ta shpjegoje........per turqit eshte e veshtire ta kuptojne!!
    Kesaj pyetje i jemi pergjigjur moooooooti kohe.....akoma nuk e din se cka ben ketu ???.....UNE dhe tjeret sa e shoh DISKUTOJME......
    Ah, po ē'ne qe pellet akoma ne kete teme, atehere??!!
    Jarigas

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

O Tunxh i trullosur nga Kurani!! Sllavet therrasin veten ashtu e s'ka asnje lidhje me fjalen "skllav"...!!
    Jaro, kur nuk ke cka me fole....pssst, se i ben dem vetvetes....nje keshille qe gati me eshte bere mantra....

Pse, kush tha se SLLAVET thiren ndryshe ???.....fjala SKLLAV eshte derivat i fjales SLLAV....ne cdo liber shkollore e ke keshtu te sqaruar...

....ahahahahahah.....o dudum, ke te drejte, eshte e shkruajtur edhe ne Bibel, Librin e Librave!!....ahahahahahah.....epo ē'ju ben Islami juve mer jahu, dyst....!!
    ...romaket nuk kishin skllever a ???.......ndoshta ke te drejte....ata mbanin popuj german.....asaj kohe nuk ka patur "sllav"....kan rra nga qielli....gjithesesi termi SKLLAV eshte derivat nga VETEMRIMI i popujve qe jane tregetuar asaj kohe....

....ahahahahahah....si ligjerate kuranore duket Tunxh, krye e fund gomarllek!! Shko e lexņ se s'kam durim te te gdhend!!
    Po pikerisht, leximi....cudi se e dinke edhe ti se duhet me lexuar....pse nuk e ben ???.......te mjaftojne mesimet ne kishe ti lali, a ???

O dudum, ēfare do te thote fjala "sllava" ne serbo-kroatisht?!
    Wow......lere se shka rrjedh nga "shkizma"......fjala sllav na rridhka tash nga "sllava" (fest).....hajde autogol e hajde....

Pra, pasiqe paske lexuar edhe ti sic duket, me siguri se ke lexuar se ne englishten per shembull fjala "no" eshte derivat i fjales "know"....a ???....si thua ???

Ke ndegjuar ndajher per termin "homophon" ???......si thua ???

O Tunxh, konteksti eshte ky: Nje Shqiptar theret nje Shqiptar tjeter me fjalen "kaurr"!! Eshte apo s'eshte fyese??!!
    Kjo eshte nje PYETJE e thjeshte dhe nuk ka lidhje me kontekstin te cilin e DISKUTON pikerisht ti (aludone ne fusha te ndryshme nga inkompetenca dhe pamundesia e argumentimit).......dhe se natyrisht kur shqiptari e theret shqiptarin me "kaurr" e ka fyer.....ose ndryshe, vetem TI nuk ndihesh i fyer kur une te thirr "muzat".....apo ???

Kjo eshte "logjike" harape apo kuranore, Tunxh??!!!!
    Kjo eshte llogjika jote bre jar.....ja lexoje si te kam shkruajtur:

" Ti KEMBENGUL, se fjala kaurr eshte "per se" fyese....pra, na thua keshtu (ja nje vizatim nga une):

E kape vizatimin ???.natyrisht se JO,.. "

Hamzai tradhetoi atdhene, apo jo??!! E, tutkun, per ata qe s'jane mysliman, me ēfare "xheneti" shpreblehet??!!
    Une nuk ja kam mbajt fenerin hamzes, ti, pasiqe ke nenton apelativ sa e shoh e dinke pergjigjen, dhe se ja paske mbajte fenerin....na shuaj pra kureshtjen, une nuk e dij !!!, dhe as qe e dije se si dhe me cka shperblehen jomuslimanet....ti, e din ???

Siē ben edhe ti per Turkun, por ne rastin tend ti e ben per vendin e origjines tende, ndersa Hamza s'kishte lidhje me Turkun!!s
    Ha ???, nga ki perfundim ???.........po atehere hamzai per CILIN luftoi, kur luftonte KUNDER skenderbeut ???..........tash kam deshire edhe une te njoftohem me informata te rreja, hajt lum jari, na shuaj kureshtjen...

A??!! Shqip te lutem!!
    PO qe se na jep pergjigje mbi pyetjen time pararendese, do ta zbulosh edhe kuptimin e rrefimit tim.....pasiqe je i holli nder me te hollit, nuk e kam piken e dyshimit...

Sa shume qe ju qorron Kurani, eh..........te lumte, une s'do te argumentoja dot me mire demin qe i sjell Kombit, Islami!!!
    Po deri para 20 vjet gjithe e shihnin skenderin, shume qarte bile....pse sot jo ???...tash e 20 vjet kemi ne islam a ???........hajt na sqaro edhe kete...

Pyet ndonje Shqiptar shpirtmire qe te ta shpjegoje........per turqit eshte e veshtire ta kuptojne!!
    Habi tash....ti TURK je ???, pse e paske veshtire ta kuptosh.....dmth. kur e paske perdore, nuk ja paske dijtur rrendin dhe vendin, thjeshte e paske me te ndegjuar kete pune, apo si ???

Ah, po ē'ne qe pellet akoma ne kete teme, atehere??!!
    Po, ishe TI qe replikoi ne shkrimin tim, e jo une ne tendin.....apo ke haruar ???...pra, PSE pellet akoma, jar autogoli ???

hajt tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar Maska e semiku
    Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Edhe ne hartat e vjetra, sidomos ato te mesjetes, rrajoni i serbise se sotme eshte titulluar me emrin "SERVIA", nga latinishtja per "servus", SHERBETORE....qe deshmon se edhe ne gjuhet amtare, SERBET, respektivisht SLLAVET, kane qene populli nga i cili jane sherbyer shtresat e pasura sociale te vendeve te civilizuara...
    Serbet nuk e kane zgjedhur emrin e vet nacional te tanishem,sepse nuk kane pasur asnje far emri kur kane arrdhur ne Iliri.Kane qene grupe heterogjene sllave apo sklavini.
    Pershkak se nuk dominonte asnje emer i perbashket per ate grupim,moren emrin nga sherbimet qe ofronin ne Bizant.
    Romejet lindor (bizantinet) i quajten ashtu sic e kishin stausin e tyre, ne gjuhen latine Servs - sherbetore.Madje edhe rober/skllever !

Ka qindra dokumente historike qe e vertetojne kete,madje keshtu mesohet edhe ne univerzitet ne Serbi.
    Mjaftojne vetem dy burime historike te klasit te pare :
    1. Perandori Bizantin Porfirogenit ne shkrimin DAI ( De administrando Imperio),per serbet shkruan ,midis tjerash "... Serb ne gjuhen e bizantineve do te thote rob/skllav ,ne kete gjuhe rendom fjala > serbula < tregon trajnim te sklleverve,ndersa fjala > tzerbolianus < tregon njeriun qe mban veshje te varfer.Serbet moren kete emer sepse u ben rober te Perandoreve Bizantin...."
    2. Giljermo Tirski ,duke kaluar neper Serbi : ".... i gjith ky popull rrjedh nga ata qe u denuan dhe u sollen ne mergim,te trajtuar rende me pune te gdhendjes se mermerit dhe nxjerrjes se mineraleve neper xehtore,dhe per kete emeri i tyre rrjedh nga roberija > servitutis <..."

Emri i serbeve rrjedh nga shtresa socijale Servus > sherbetor.Servija > Serbija
    Wow......lere se shka rrjedh nga "shkizma".
    Ma nuk eshte mendim origjinal i forumistit ne fjale,me siguri bazohet ne nje shkrim qe u soll ne forum para disa kohesh nga nje autor.Shkrim spekulativ pa ofruar asnje reference !...
    fjala sllav na rridhka tash nga "sllava" (fest).....hajde autogol e hajde....
    Fjala > sllava < nuk perkthehet > Fest,Festim <. Por "slava" ne serbokroatishte don te thote > Lavdi,mburrje,krenari <.
    Kete ne kllapa ja ke futur edhe ti autogol vetvetes .Dhe nuk shkruhet me dy LL,por me nje "Slava".

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Jaro, kur nuk ke cka me fole....pssst, se i ben dem vetvetes....nje keshille qe gati me eshte bere mantra....

Pse, kush tha se SLLAVET thiren ndryshe ???.....fjala SKLLAV eshte derivat i fjales SLLAV....ne cdo liber shkollore e ke keshtu te sqaruar...

...romaket nuk kishin skllever a ???.......ndoshta ke te drejte....ata mbanin popuj german.....asaj kohe nuk ka patur "sllav"....kan rra nga qielli....gjithesesi termi SKLLAV eshte derivat nga VETEMRIMI i popujve qe jane tregetuar asaj kohe....
    Tunxh, ne latinisht nuk egzistonte termi "schiavo", por termi "servus"!! Kete term filluan ta perdorin saksonet ne kuptimin qe ne njohim sot!! Nuk te ben Kurani te kulturuar or Tunxh!!
    Wow......lere se shka rrjedh nga "shkizma"......fjala sllav na rridhka tash nga "sllava" (fest).....hajde autogol e hajde....
    O Tunxh!! Na e thuaj ti se nga rrjedh termi "shka" dhe pse!!!
    Pra, pasiqe paske lexuar edhe ti sic duket, me siguri se ke lexuar se ne englishten per shembull fjala "no" eshte derivat i fjales "know"....a ???....si thua ???
    Ne Kuran e ke mesuar apo direkt ne xhami?!
    Kjo eshte nje PYETJE e thjeshte dhe nuk ka lidhje me kontekstin te cilin e DISKUTON pikerisht ti (aludone ne fusha te ndryshme nga inkompetenca dhe pamundesia e argumentimit).......dhe se natyrisht kur shqiptari e theret shqiptarin me "kaurr" e ka fyer.....ose ndryshe, vetem TI nuk ndihesh i fyer kur une te thirr "muzat".....apo ???
    O hajvan, lexo titullin e temes qe te kujtohesh se per ēfare po diskuton.....pffffff, rrote islamiku!!
    Une nuk ja kam mbajt fenerin hamzes, ti, pasiqe ke nenton apelativ sa e shoh e dinke pergjigjen, dhe se ja paske mbajte fenerin....na shuaj pra kureshtjen, une nuk e dij !!!, dhe as qe e dije se si dhe me cka shperblehen jomuslimanet....ti, e din ???
    As qe me intereson se si shperblehen myslimanet; tradhetaret shperblehen me perbuzje e kur eshte nevoja, me vdekje!!
    Po deri para 20 vjet gjithe e shihnin skenderin, shume qarte bile....pse sot jo ???...tash e 20 vjet kemi ne islam a ???........hajt na sqaro edhe kete...
    Pra 20 vjetesh, harapet s'kishin efekt mbi Shqiptaret....sapo iu hap dera, erresuan trurin e islamikeve....deri ne budallepsje, si puna jote!!
    Habi tash....ti TURK je ???, pse e paske veshtire ta kuptosh.....dmth. kur e paske perdore, nuk ja paske dijtur rrendin dhe vendin, thjeshte e paske me te ndegjuar kete pune, apo si ???
    O hajvan, po ē'derdellit mer turk!! Une te mesoj nje shprehje shqipe e ti vjen ketu te me thuash se une nuk e kuptoj??!! ...ahahahahhahahahaaa....epo ē'ju k abere Islami ju mer jahu.......ju ben te belbezoni kur bini ndesh me Shqiptare!!
    Po, ishe TI qe replikoi ne shkrimin tim, e jo une ne tendin.....apo ke haruar ???...pra, PSE pellet akoma, jar autogoli ???
    Ja ashtu homo islamicus, belbezņ ne gjuhen me te embel te botes!!!
    Jarigas

Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    Serbet nuk e kane zgjedhur emrin e vet nacional te tanishem,sepse nuk kane pasur asnje far emri kur kane arrdhur ne Iliri.Kane qene grupe heterogjene sllave apo sklavini.
    Pershkak se nuk dominonte asnje emer i perbashket per ate grupim,moren emrin nga sherbimet qe ofronin ne Bizant.
    Romejet lindor (bizantinet) i quajten ashtu sic e kishin stausin e tyre, ne gjuhen latine Servs - sherbetore.Madje edhe rober/skllever !

Ka qindra dokumente historike qe e vertetojne kete,madje keshtu mesohet edhe ne univerzitet ne Serbi.
    Mjaftojne vetem dy burime historike te klasit te pare :
    1. Perandori Bizantin Porfirogenit ne shkrimin DAI ( De administrando Imperio),per serbet shkruan ,midis tjerash "... Serb ne gjuhen e bizantineve do te thote rob/skllav ,ne kete gjuhe rendom fjala > serbula < tregon trajnim te sklleverve,ndersa fjala > tzerbolianus < tregon njeriun qe mban veshje te varfer.Serbet moren kete emer sepse u ben rober te Perandoreve Bizantin...."
    2. Giljermo Tirski ,duke kaluar neper Serbi : ".... i gjith ky popull rrjedh nga ata qe u denuan dhe u sollen ne mergim,te trajtuar rende me pune te gdhendjes se mermerit dhe nxjerrjes se mineraleve neper xehtore,dhe per kete emeri i tyre rrjedh nga roberija > servitutis <..."
    Saksonet perdoren emrin e armiqve te nenshtruar prej tyre si term perbuzes e ne e trasheguam ne ate kuptim!!
    Emri i serbeve rrjedh nga shtresa socijale Servus > sherbetor.Servija > Serbija
    Llogje pazari....po malazezet nga e moren, po kroatet, etjj..? Eshte pak e besueshme qe nje popull i tere te marre emrin "sherbetoret" e pastaj ta therrasin veten ashtu!!! A e quajme veten "albaneze" apo "arnaute" ne??!!
    Ma nuk eshte mendim origjinal i forumistit ne fjale,me siguri bazohet ne nje shkrim qe u soll ne forum para disa kohesh nga nje autor.Shkrim spekulativ pa ofruar asnje reference !
    Sillme ndonje teori me mendjembushese se ajo dhe une do ta shqyrtoj me kenaqesi......deri atehere...!!!
    ... Fjala > sllava < nuk perkthehet > Fest,Festim <. Por "slava" ne serbokroatishte don te thote > Lavdi,mburrje,krenari <.
    Kete ne kllapa ja ke futur edhe ti autogol vetvetes .Dhe nuk shkruhet me dy LL,por me nje "Slava".
    Ka kuptim, apo jo...?!
    Jarigas

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Sa lodhesh me keta o Jarigas ...
    Nuk e shikon ca niveli qe jane ??? Nga qe vete jane te lidhur shpirterisht e me gjak me turqit,kujtojne se c'do i krishtere do po njesoj serbin e grekun ... se ketu u rreh cekani ketyre ne c'do diskutim ... njerez me nivel te tille me habisin si kane mesuar te shkruajne edhe kaq shqip ...
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

10. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar KNFC pėr postimin:

dielli1 (15-09-2013)

Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Saksonet perdoren emrin e armiqve te nenshtruar prej tyre si term perbuzes e ne e trasheguam ne ate kuptim!!
    Dhe ?? Cka na the rreth asaj qe ke cituar me larte ?!
    Ben exebicione fjalesh.Ja edhe une ne stilin tend : Don te thote Anglezet duhej te quheshin tani Norman ??...Normanet i kane sunduar Anglezet ,perse Anglezet nuk u quajten Norman ??
    Kush kend e ka nenshtruar dhe perbuzur ?
    Llogje pazari
    Ashtu une me citate nga burime historike ti me llogje.Kush eshte Llogjisti ketu ?
    Une citova Porfirogenetin i cila ka jetuar diku ne shek. 9. i cili qarte thote qe etimiologjija e emrit Srb ka kuptimin e robit,sklleverit....Perforigeni ka qene Perandor bizantin.
    Te mos bejme llogje,te shohim shume shkurte problemin :
    -Shohim qe Perandri Konstandin Porfirogenet ,shkruan qe serbet e marrin emrin e tyre nga nje shtrese socijale - rob

Cka ndodh me vone ne kohrat e Nemanjiceve ?
    Ne dokumentet e kesaj dinastije,prap takohemi me nje kategori socijale te nenshtruar (shumica absolute) te quajtur Sebri (gjysem rob)
    Sebri nuk ka pasur te drejte te udhetoje jashte arave qe punon
    Sebri nuk ka poseduar token e vet
    Pervec fisnikerise dhe klerit e gjith popullata kishin statusin e Sebrit

De Administranto imperio - Sebri = Servus
    Sipas Nemanjeve - Sebri = gjysem rob,fshatar i varur
    Historiani Cek Jiricek - "e gjith popullata e Serbise,ne shek. XIV -XV quheshin Sebri..."
    Sipas historianeve,klasa tregtare dhe ajo e artizanateve ishin e huaj,keshtu Dubrovniku ka pasur koloni te shumta neper Serbi,ndersa minatoret ne teresi kane arrdhur nga Gjermania (lexo per Novo Brden-Kosove).Nese nuk llogarisim keto te huaj,popullata e rendomte e Serbeve ka qene Sebri.
    Sipas historianeve,gati e gjith ushtrija e usheheqesve serb te mesjetes kane qene mercenare te paguar (Natyrisht qe fisnikerija sllave nuk ka mundur te kete besim ne popullaten e evt Sebre)
    Patriarku i pare serb ka qene Bullgar ( C`ka i interesonte Sebreve nga vie patriarku) ...et.etj

Ta permbledhim : Porfirogenet (dhe shume te tjere) thone qe Serbet moren emrin nga fjala Servus = Rob.Ndersa popollata me vone (dinastija e Nemanjeve) ne Serbi eshte Sebri - gjithashtu plotesisht e mvarur (gjysem rob),pa liri te levizjes,nuk jane thirrur ne lufte,pa toke... Fija logjike e emrit Serb eshte e njejte.
    C`fare eshte dallimi midis Servuseve te Porfirogenetit dhe Sebraeve te Nemanjeve ? Asnje dallim !

Te dime qe e tere popullata e Serbise mesjetare e perbejne Sebret,dhe te thuash qe Serbet e sotem nuk e mbartin emrin prej kesaj kategorije ,eshte nonsens.....Vetem ata qe ndegjojne perrallat e historijaneve serb te Sveti Saves nuk e pranojne.
    Kjo qe fjala > Sebar< eshte fjale e vjeter sllavo-serbe dhe do te thote Rob,e dijne e dhe filloristet ne Serbi.
    Nuk jam duke treguar asgje tjeter pervec se emri i tyre perputhet me kuptimin e fjales se grupimeve njerzore te territorit mesjetar....Nese teje te prek qe serbet kane marr emrin sipas sherbetoreve/robeve,shko dhe mbyti gati te gjithe profesoret e Univerziteteve ne Bg dhe Serbi ,sepse atje keshtu mesohet.Atje DAI eshte veper kryesore nga mesohet per mesjeten e Ballkanit !

Eshte pak e besueshme qe nje popull i tere te marre emrin "sherbetoret" e pastaj ta therrasin veten ashtu!!!
    Nuk ka fakte historike ke kane arrdhur me emrin serb,ndersa burimet historike na tregojne si e kane marr emrin.Natyrisht qe ata vet nuk e kane zgjedhur emrin e tyre nacional,nuk behet fjale per ndonje proces demokratik qe permes referendumit te votohet per emrin.Me kohe e kane pranuar emrin me te cilin i thirrnin te tjeret,ne kete rast Bizantinet...Nuk kan pasur as zgjidhje tjeter ,rrethanat kane kerkuar qe te prezentohen ashtu sic i shihnin dhe i cilesonin te tjeret.Me siguri mbasi grupet heterogjene jane homogjinizuar.
    Ku eshte problemi me MalaZezet - kane marr emrin nga regjioni,Boshnjaket nga nje lum,Kroatet eshte tjeter dicka...
    Sillme ndonje teori me mendjembushese se ajo dhe une do ta shqyrtoj me kenaqesi.
    Perse une te te sjell dic,shkrova qe nuk ofron ai shkrim asnje reference.AQ ! Cka shkumon nga goja.
    .....deri atehere...!!!
    Shiqo zoteri.Te ne kjo fjal ka vazhdimin qe nuk thuhet por le te kuptohet "Deri atehere ... shko ne te semes...baju..." . Kontrollo emocionet kur bisedon me njerez qe mendojne ndryshe nga ti.Se mundem te ta kthej dhjetfish !
    Ka kuptim, apo jo...?!
    Te shkrova vetem per Serbet ,nese don te flasesh per "sllavet" dhe prejarrdhjen e tyre etimiologjike,takohemi diku tjeter ne teme perkatese.

*** Per temen: Kaurr eshte fjale fyese.

Anėtarėsuar
    11-04-2010
    Postime
    1,202

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    Sa lodhesh me keta o Jarigas ...
    Nuk e shikon ca niveli qe jane ??? Nga qe vete jane te lidhur shpirterisht e me gjak me turqit,kujtojne se c'do i krishtere do po njesoj serbin e grekun ... se ketu u rreh cekani ketyre ne c'do diskutim ... njerez me nivel te tille me habisin si kane mesuar te shkruajne edhe kaq shqip ...
    Kush jane keta ?!
    Dhe kush eshte i lidhur shpirterisht dhe me gjak turku ?!

Hajde mblidh bishtin nen kembe,shko ndegjo narkomanin Axl Rose...

Faqja 11 prej 29 FillimFillim ... 91011121321 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •