Close
Faqja 26 prej 29 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 251 deri 260 prej 281
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Pėr: Fjala "kaurr", fjalė fyese?

Citim Postuar mė parė nga ane Lexo Postimin
    Per bardhesi ste jap doren por nuk eshte puna vetem te pamja e jashtme ,per dallim nga une ti ne shpirt je gabel
    Ndac nga pamja e jashtme, e ndac nga e brendshmja, sille kah te duash ti, se prap jam me i bardh se ti. Mua nuk ma ka thene askush deri me tani se ne shpirt qenkam gabel.. ti ma ke thene edhe herave tjera kete.. Une per ty jam gabel ne shpirt, sepse jam me perkatesi fetare myslimane, ashtu si shumica e popullsise shqiptare ne ballkan, qe i bije se per ty, 90% e popullsise shqiptare jane gabelė!. Po mire, vec per ty mund te jene te tille dhe per serbet e greket. Nejse, me rendesi une shpirt kam, ndersa ti se ke fare ate

Mund tere diten te promovosh civilizimin musliman ne trojet tona por e verteta eshte qe ska pas civilizim ,smund te kete civilizim nje popull me shumice apsolute analfabete ,kot e ke ,edhe une do deshiroja qe fjalet e tu te ishin te verteta por fatkeqesisht nuk jane dhe ti e dine shume mire .Dhe nuk jam e martuar me shqiptar katolik por me shqiptar "musliman" ,bile gjyshin e ka haxhi dhe eshte ende me "ekstremist" se une sa i perket muslimanizmit
    Per derisa ti me ngulm thua se shumica shqiptare ne trojet tona kane qene analfabet, atehere sipas llogjikes tende, rezultati patjeter qe do te dale se ata kane qene edhe te prapambetur. Megjithate e verteta ka qene ndryshe, sa e sa shqiptari ka punuar brenda asaj perandorie.. a mendon ti se udheheqesit e saj do te punesonin shqiptaret analfabet?! Leri dokrrat pash zotin, apo per ty nuk konsiderohet mesim studimi i Kuranit dhe ligjet e tij!! Shqiptaret kurr nuk kane qene analfabet gjate perandorise osmane.. Mos u bazo ne gjysherit tane te pas 1912 ne Kosove, sepse ata vertete nuk dinin shkrim lexim pasi qe bojkotonin shkollat serbe dhe alfabet te vetin nuk kishin, alfabeti shqiptar i 1908-es ka qene i ndaluar te perdoret ne truallin Kosove, e vetmja gje qe iu mbeti, ishte alfabeti arab dhe Kurani. Gjyshja ime, e cila ka vdekur ne vitin 1996 ne moshen 76 vjece, dinte te shkruante shume mire emrin e saj mbiemrin e saj dhe aty ketu ndonje fjali te shkurter me kuptim shqip me shkronja arabe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga Gon! Lexo Postimin
    Ndac nga pamja e jashtme, e ndac nga e brendshmja, sille kah te duash ti, se prap jam me i bardh se ti. Mua nuk ma ka thene askush deri me tani se ne shpirt qenkam gabel.. ti ma ke thene edhe herave tjera kete.. Une per ty jam gabel ne shpirt, sepse jam me perkatesi fetare myslimane, ashtu si shumica e popullsise shqiptare ne ballkan, qe i bije se per ty, 90% e popullsise shqiptare jane gabelė!. Po mire, vec per ty mund te jene te tille dhe per serbet e greket. Nejse, me rendesi une shpirt kam, ndersa ti se ke fare ate

Per derisa ti me ngulm thua se shumica shqiptare ne trojet tona kane qene analfabet, atehere sipas llogjikes tende, rezultati patjeter qe do te dale se ata kane qene edhe te prapambetur. Megjithate e verteta ka qene ndryshe, sa e sa shqiptari ka punuar brenda asaj perandorie.. a mendon ti se udheheqesit e saj do te punesonin shqiptaret analfabet?! Leri dokrrat pash zotin, apo per ty nuk konsiderohet mesim studimi i Kuranit dhe ligjet e tij!! Shqiptaret kurr nuk kane qene analfabet gjate perandorise osmane.. Mos u bazo ne gjysherit tane te pas 1912 ne Kosove, sepse ata vertete nuk dinin shkrim lexim pasi qe bojkotonin shkollat serbe dhe alfabet te vetin nuk kishin, alfabeti shqiptar i 1908-es ka qene i ndaluar te perdoret ne truallin Kosove, e vetmja gje qe iu mbeti, ishte alfabeti arab dhe Kurani. Gjyshja ime, e cila ka vdekur ne vitin 1996 ne moshen 76 vjece, dinte te shkruante shume mire emrin e saj mbiemrin e saj dhe aty ketu ndonje fjali te shkurter me kuptim shqip me shkronja arabe.
    Ok ,ti je i bardhe si nga brenda dhe nga jashte,ke pas stergjysher intelektual por gjysher analfabet ,hajde idiot hajde ,analfabet kane qene edhe vet turqit gjate P.O e lere me shqiptaret..ska ma keq se me qene budalla !

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Pėr: Shpirti Shqiptarit eshte Shqiptaria!!!

Citim Postuar mė parė nga semiku Lexo Postimin
    ... E perdor gabimisht kete fjali,qe synon te tregoje nga ana jote kinse trashesine e ndonje forumisti.Ne te vertet fjalija eshte e famshme per dicka tjeter - e ajo eshte fyerja e shqiptareve nga serbet e Beogradit.Kete ta tregon Esad Mekuli ne poezine e tij kushtuar shqiptareve punetor ne Beograd ,te cilet serbet i therrisnin vetem per te prere dru.Per dicka tjeter nuk i konsideronin te denje.

Perdor fyerje ndaj forumisteve shqiptar duke marre "ofendime" suptile nga arsenali sllavo-serb drejtuar shqiptareve te varfer qe shkonin te punonin ne Beograd. !!!
    Nje dreq e din se ku e ke ndegjuar kete fjali,por e perdor pa vend.
    Kukuuuu........jo, nese folim nga prismi fililogjik do te thoja se kemi te bejme me nje "ngjajshmeri fonetike"......une e kam ekskluzivikisht nga Agim Doci, fishtani e din, se kur e kame sjelle kete "hyrje", cdohere ja kam ngjit nje ©. Ne kete sens, nuk eshte ofendim, por eshte QORTIM per ata qe punojn kunder interessave kombetare. Nuk e dije a je i vjeter me nick te rri, apo forumist i rri ketu.....qellimi im i sterperseritur dhjetra here ne kete forum eshte qe ti bej "shqiptaret" shqiptare.....dhe pikerisht, kjo poezi e agimit eshte e MREKULLUESHME; dhe me ka mbet vargu "hajde dru me pre" si sinonym per ata shqiptare, qe nga dembelleku, padija dhe epshi primitiv i shkelin vlerat e kombit, duke i arsyetuar ato shkelje me fantazmat edhe me te largeta te botes se kesulkuqes....

Pra, shpresoj se e kuptove, se une nuk mirem me gjuhen e shkijeve, perpos kur ndonje forumist me vjen me ideologji shkavelle....atehere per arsye te "mirekuptimit", se e kam si fiksim mos keqkuptohem, ju foli edhe ne gjuhen e "nenes" atyre.....

http://www.forumishqiptar.com/thread...Agim-Do%C3%A7i ........posti nr. 10

TRE KANGĖ ZIJE …

HYRJE:

Morrėm pushkėn e luftuam
    Pėr Liri e pėr Atdhé!
    Me vonesė na e kuptuam
    Qė armiku kish qenė me NE!!!
    Hajde dru me pre!

Kėnga e parė:

Tė na falė Adolf Hitleri!
    Tė na falė dhe Musolini!
    Nanėn ku t‘a ketė Enveri!
    NATOOO!!!…Nanėn ku t‘a kini!
    Qė ēliruat Ne!
    Hajde dru me pre!

Duam serbin zot shtėpije!
    Duam Sllobon tė na tredhė!
    Pėr probleme shqiptarije.
    Agim Doēi kot qė pjerdhė!
    Bin Ladeni asht me Ne!
    Hajde dru me pre!

Rroftė greku dhe kinezi!
    Rroftė shoku Janu Llatos!
    Lavdi supės dhe pekmezit!
    Qė na jep shoku Fatos!
    Se na e bėri Detin Kos!
    Bash si deshtėm Ne!
    Hajde dru me pre!

Kėnga e dytė:

Jemi sherraxhinj, sa na ka lezet!
    Ne nuk jemi popull, jemi veē milet!
    Le t‘a dij Evropa, Amerika vetė!
    Ne jemi veē derra! Derra tė vėrtetė!
    Mos paē punė me NE!
    Hajde dru me pre!

Na mbajti Stambolli
    Pėr nja 500 vjet.
    Se Gjergj Kastrioti
    S‘i bani synet,
    Tė gjith europianėt
    Se ishte “legen”!
    Kėt’ detyrė ja la
    shokut Bin Laden!
    Ah kuku pėr Ne!
    Hajde dru me pre!

T‘a ndėrtojm Xhibutin!
    Jemi p...ēkė e Dhisė
    Hajde t‘i bėjmė *****!
    Nanė Shqipėrisė !
    Mikun mė tė mirė
    E shesim mbas shpine!
    Mbajmė veē njė parim:
    „Larg prej bythės time!"
    Kjo asht punė pėr ne!
    Hajde dru me pre!

Nėse je legen
    Ke respektin tem!
    Se denbabaden!
    Unė kam qenė legen!
    Jeni Ju dhe Ne!
    Hajde Dru me pre!

Dhe me qelbėsirat
    Ban‘ kontratė me rrogė.
    Shitni Shqiptarinė,
    Pėr njė thes me drogė!
    Leverdi e ré!
    Hajde dru me pre!

Pshurrni dhe Gjergj Fishtėn!
    Dhitni Kastriotin!
    Mėmės Shqipėri
    Ia ndizni barotin!
    O kuku pėr Né!
    Hajde dru me pre!

Hani edhe pini
    Lėng Maqedonije!
    Pordho-kallet mblidhni
    Me dhrahmi Greqije!
    Dhe Kristoforidhin
    Fusni nė politikė
    Veē me Arta P..dhin!
    „Hyni" n‘ Amerikė!
    Ndrrojeni dhe emrin
    Bėjeni Thanas!
    Mos ēaj by…thė pėr Nderin!
    Bėju pederast!
    Ku tė vijė nevoja
    Banu mysliman!
    Kur m..t tė han goja
    Banu Taleban!
    O kuku pėr Ne!
    Hajde dru me pre!

Me skafet e Vlorės
    Kemi shumė Sukses
    Nė Via Venetto
    Shkojmė e bėjm’ biznes!
    Kemi shitur motrat
    Me formulė tė re
    „Do ēuditet bota!
    Kurva kemi ne!"
    Hajde dru me pre!

Ndrroni Naim Frashėrin!
    Me Ivo Andriqin!
    Pėr Megallo-idhenė
    Respektoni krriēin!
    Vrisni Kadarenė!
    Pėr Millosheviēin
    Ndrroni edhe fenė!
    O kuku pėr Ne!
    Hajde dru me pre!

Kjo ėshtė Hallvanija
    Dhe do t'jetė pėr jetė!
    Se pronat e mija
    I kam shitur vetė!
    Ku e kam kufirin
    Asnjeri s’ma thot’
    At’ Fatos qafirin
    Do t’a qaj me lot!
    Se Ramiz rrufjani
    Na e bėri peshqesh
    Kokėn pa njė qime
    Mjekrrėn plot me lesh….
    Mbylleni pra gojėn
    Hajdeni me nč
    Dhe t’ja nxjerrim bojėn
    Shqipėrisė sė Rč!
    Hajde dru me prč!
    Maj qershor 2001
    Ballada e Pleshtit

Edhe une kam nje pyetje :

- Pse P.O kur u shpall Hatti i Humajanit (1856),kur kjo Perandori me kete akt pranonte barazine e popujve dhe emanicipimin e te gjitha shtetasve te saj pa dallim race,religjioni,gjuhe nuk i perfillte aspak interesin shqiptar - arsimimin ne gjuhen shqipe ? Ne kete kohe hapeshin shkolla me bollek ne gjuhen greke,serbe,madje edhe vllahe ne territorin shqiptar dhe ishin rrezik kryesor per asimilimin e shqiptareve.
    Pse sulltani nuk pranonte qe shqiptaret musliman te mesonin ne gjuhen shqipe ?
    Beri kush kerkese te tille ???........keto rrezulltuan nga kushtet e lidhura pas kapitulimit ne luften e krimese qe i kerkonin shtetet perendimore (gjermania, austria, franca, rrusia, marreveshja e parizit) per te mbrojt interesset e veta.....kush i mbronte interesset e shqiptareve ???.....ishin shqiptare PARTI OPOZITARE KUNDER PERANDORISE ???...........milet sistemi i prekte komunitetet JOMSULIMANE.....nga kjo rrezulltojn edhe ambiciet e shqiptareve orthodoks edhe katolik sa i perket arsimit PARA muslimaneve....muslimanet thjeshte NUK KISHIN NEVOJE, ngase pjese SHTETFORMUESE.....kerkesa u shfaq just ne momentin kur edhe erdhi nevoja....shqiptaret musliman nuk kane ngec ne kohe sa i perket kualitetit te arsimit, ngase edhe arsimi perandorak u modernizua sipas standardeve bashkkohore, pikerisht, me kete kish te beje edhe pyetja ime, se KU u arsimuan atehere korifete tona.........apo ndryshe, trego AVANTAZHIN e jomuslimaneve, ne kete rast te serbeve, bugareve apo grekerve, sa i perket arsimit....

Ju nuk argumentoni arsyeshem, ju polemizoni duke e mare faktorin KOHE si reference per te mate me te "kualitetit" ne fakte aman faktori kohe ka vetem vlere sa i perket kuantitetit.....pra, nuk eshte me rrendesi se CKA mesuan shqiptaret, me rrendesi eshte PSE nuk mesonin ne gjuhen shqipe....

Gjuha e NENES e krejt shqiptareve vendimtare ne kuader te perandorise osmane ka qene ajo SHQIPE, dhe se te gjithe kane MENDUAR ne shqip.....pamareparasysh se si kane fole...

Perpos gjysmakave qe rrjedhin nga sistemi pseudosslav dhe enverist, askush nuk i potencon keto realitete HISTORIKE pertej vlerave POLITIKE qe i bartin ato. Kurse sa i perket polemikes, intrigave, keqperdorimit dhe fitnes.......kisha eshte numer nje per kete, nuk ka nevoje edhe shqiptaret "normal" te behen argat te pseudoideve qe zihen pas kater murrnajave te vatikanit....edhe sa te maskuara te jene ato, U VJEN ERA, u VJEN ERA E QELBUR..........dhe ne thelb bartin idee ANTISHQIPTARE, ose se paku nuk perkojn me interesset shqiptare.....ose nuk kane dale te kerkojne qe 90% e shqiptareve te nderrojn fene......per te marre nje fee arkaike poashtu aman arabe....

Pse silleni pra vetem ne siperfaqe duke i anashkaluar vendimet qe jane KRYEKEPUT politike, pa asnje prapavije kombetare ???

Ke kujdes ,te themi sulltan Hamiti nuk perfill as kerkesat e shqiptareve qe jane qarte militant te islamizmit,te cilet shihnin rrezik nga shkollat e lejuara greke,serbe,vllahe madje edhe bullgare ne territorin shqiptar dhe donin t`ju kundervihen me shkollat ne gjuhen shqipe..
    ....cka mesove ne shkolle per fene e babes tend ???, dhe cka mesove per fene e "gjergjit" ???..dhe cka te thote kinse intelektuali numer nje i shqiptarise Ismail Kadareja, sinonym i shkollimit, per fene e babes tend ???........faji eshte jetim........sot nuk ka kush e mbron te kaluaren, por vetem interesset....

Shembull : Daut Shyqri efendija (Daut Borici - Shkoder) i njohur si perkrahes i flakte i " shqiptarizmit musliman " do te kerkoje leje nga Qeverija e sulltanit per te futur Gjuhen Shqipe ne shkollat shteterore ne Shkoder,madje duke e zbutur kerkesen e tij me hartimin e nje abetare me alfabet arab ku do mesohej gjuha shqipe.

Leja nuk ju dha per gjuhen shqipe madje as me alfabet arab.Behet fjale per vitin 1882.
    Interessat e shtetit i ka mbrojt edhe faktori shqiptare qe ish SHTETFORMUES........kunderargumentoje kete, pastaj futu ne detaje me delikate. Nje nder ndikuesit me te medhenj te gjuhes se standardizuar turke ka qene Sami Frasheri, figure historike e teper nderuar edhe nga turqia bashkkohore. Por nuk keni guxim ti futeni me kritika Samiut, se ish PIKERISHT po ai Sami, qe me manifestin "shqiperia, cka qene, ceshte dhe c'do te behet" e hapi disputit kombetare shqiptare per me kryesue ai proces me ngritjen e flamurit nga ismail qemali. Cdo gje ne kohen e vet.....dhe mos kakarisni se shqiptaret katolik e orthodkos keshtu e ashtu....ata thjeshte perfituan nga te qenurit "jomusliman" me valen e depertimit te interesseve te rrusise......dhe ja u dijm per ndere, qe kontribuan ne rrugen e mvetesimit te shtetit kombetare.........kurse ju cka beni ???.....e KEQPERDORNI ne masse te madhe kete realitet historik duke ndihmuar keshtu PIKERISHT INTERESSAT ANTISHQIPTARE.......qe ishin qe ne start SYNYM i PANSLLAVIZMIT, qe u mundua te depertoje nepermjet te fese.

Mos derdellitni pa senze ne gjuhen e vatikanit e te lavrovit, por behuni shqiptare....

tung
    albanish by nature

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Ok ,ti je i bardhe si nga brenda dhe nga jashte,ke pas stergjysher intelektual por gjysher analfabet ,hajde idiot hajde ,analfabet kane qene edhe vet turqit gjate P.O e lere me shqiptaret..ska ma keq se me qene budalla !
    E vetmja funderrine virtuale, me e madhja qe kam hasur ndonjehere, prej qe kam filluar te perdor interrnetin je ti oj e pa cipe!. Po ty sta kap dot truri jo, sepse nuk sheh me larg se hunda jote ti. Qe ta marr edhe nje shembull me te mire dhe shume te lehte per ty, qe ti ta kuptosh me lehte te gjithe kete mesele moj qur, po e marim me se miri rastin e Sirise; Mund te ndodhe qe kjo lufte, e cila plasi ne Siri, te mos nderpritet keshtu per plote 30 vite rrjesht, dhe gjate luftes se pa nderprere nuk mund te mbahet mesim atje, poashtu edhe pjeses se madhe te popullsise i shkon jeta neper kampe si refugjate dhe nuk arrijne dot ta ngopin barkun e tyre me buk, se lere me t'iu shkoj ne mendje per shkollim te atyre femijeve.. Keshtu, si pasoje e kesaj lufte, mund te mbeten gjenerata te tera analfabete ne ate vend.. Por a eshte e logjikshme qe pas 50 viteve ne te gjykojme te gjithe popullin sirian te para luftes duke i etiketuar ata si analfabet vetem per arsyen se brezi i luftes per shkaqe te ditura kane mbetur te pa arsimuar? Jo oj qure jo.. Kujto luften e fundit ne Kosoves, per sa kohe zgjati kjo lufte, u mbyllen te gjitha shkollat shqipe ne vend.. Fati qe nuk zgjati shume kjo lufte, se sot ti nuk e kishe pa as internetin me sy, e femijet e tu do tuanin dhite neper male.. ose nuk do te ekzistonin fare . Paramendo, ne vitet 98-99 ne mbetem dy vite pa shkelur pragun e shkolles.. po para nje shekulli cfare ka ndodhur?! Oj Funderrine, nje perandori e tere me permasa gjigande dhe superfuqi ne bote sic ishte p.o. nuk mund te etikohet si e 'prapambetur' dhe popullsia e saj si 'analfabete'.. Dhe kujto se edhe ne ishim brenda asaj perandorie.. Dhe kujto se popullsia serbe ne ate kohe ka qene 40% myslimane, kryesisht te vendosur neper qytete si Beogradi.. Atehere po i bie qe edhe ata 40% serb paskan qene analfabet, por vetem maloket ortodoks paskan qene te mirearsimuar, si tek shqiptaret, si tek serbet, si tek greket!!. Ik moj qyqe ik se me ty nuk ben t'i nderroj dy llafe njeriu. Ata maloket ortodoks ne territorin Serbi, zbriten nga malet dhe bene masakra me popullin e vet, me gjakun e vet, vetem per arsyen se ishin mysliman.. disa i mbyten e disa i detyruan me dhune te konvertoheshin ne ortodoks.

Ec therrja peles tash.

Revolucioni ėshtė afėr Maska e Nuh Musa
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenė, austri
    Postime
    4,463

Citim Postuar mė parė nga Fishtani1 Lexo Postimin
    C'na gjeti me idiotin me personalitet multiversal
    Po ti dylber si mendon, Turqia na ka lene para? se keshtu e gjeta argumentin ketu, Osmanet nuk ishin zote te vetvetes per edukim shkenco-shoqeror dhe si rrjedhoje kjo ka rezultuar edhe tek ne.
    Qe disa hoxhallare ka pasur rol ne mosarsimim e femrave eshte fakt, edhe deri vone vitet 80-ta ka pasur shume femra qe nuk jane shkolluar.
    Shif historikun e gjeneratave te para ne gjimnazet e kosoves, deri vitet 1960, nxenesit pothuajse gjithe kane qene meshkuj.
    As ne perandorine osmane, femrat pothuajse nuk u shkollonin fare por fale Ataturkut (i cili ka luftuar ideologjine e prepambetur islamike) pas vitit 1923 u be stimulimi i edukimit te femrave, pjesemarrje neper politike, inst. te ndryshme etj.
    Une te foli per tjeter gje, e ti del krejtesisht tjeter kundi.....tipike kjo per gjysmaka intuitiv....

Jo, sna ka lene as para as pas.....ashtu sic e deshi koha, ashtu jemi. Tash e 100 vjet turqia nuk ka piken e ndikimit ne politiken shqiptare.....por PRAP eshte KOHA ajo qe nuk na lene te perparojme, respektivisht ato FQINJET tane, qe fale rrussise gjeten mbrojtes te interesseve te tyre, qe edhe sot ja u mbron......rrjedhimisht nga kjo, me llogjiken gjysmake tenden dhe te kompanise qe i perket, do te ish me mire per ne qe te behena ORTHODOKS dhe ti nenshtrohena idese pansllaviste....apo ???.........si ma mire, KATALIK apo ORTHODOKOS ???, se musliman nuk ka gjasa te behena te perpaurar.........per shembull te perparuar si BUGARIA, apo ???....

Pra, osmanet nuk ishin te zote per edukimin e vetvetes, aman NEVE EKSTRA na kane lan mbas, a ???........a e sheh se cka fole, apo kaq te arrin radaka ti perceptosh gjerat ???

Fustan aga, a nuk ish shkollimi ne pseudosllavi i OBLIGUESHEM.............a nuk i bjen kjo qe sistemi QELLIMISHT nuk i kan lane vajzat te shkollohen....hajt na meso pakez....apo doje te thoje se vetem arsimin e mesem dhe te siper nuk e kane ndjek vajzat ???.......qartesoj meselet...

Ajo dihet ka etmiologji greke, por fjala "korifej" eshte e sllavilluar, se ti ki merak me perdor shume fjale sllave. Me qene se permend shpesh komunizmin tend te dashur, pikerisht kjo fjale ne ate kohe u pervetesuar.
    Hajt mos i nxir majmunit shminka.....ti ndoshta e ke nga sllavishtja, se meson ne beligrad apo zagreb apo ku dreqin e ke mare "shkollen" e ndritur qe e shfaqe ketu.....

hahaha degjoje bre "fetarucin talibanesk", ku i lexo keto brockulla allahile? Po vetem ne Turqi gjate kohes se Ataturkut pra pas vitit 1935, me gjithe stimulim te arsimimit, analfabetizmi (pra qe nuk dinin as shkrim as lexim) ka qene 79.6% ne popullate nderkohe ne Gjermani e Angli nuk ishte as 1%.
    E mos fol per popullin e rendomte shqiptare gjate kohes osmane ka qene mbi 99%.
    Ku ik ne cepe, o ta hangsha kontekstit ta hangsha qe ma ke per jernek......Ataturku me shmangjen e alfabetit arab e ka bere gati TERRESISHT popullin e vet ANALFABET, brenda nate....o derdimen.....per 500 vjet njerezit shkruanin dhe lexonin gjuhen e tyre ne shkrabla arabe, dhe brenda 24 oreve u bene analfabet....kete e kane patur ndermend rilindasit qe ishin per shkrimin arab kur behej fjale per perpilimin e alfabetit te guhes shqipe....

Sa per kontekstin, fjala ish tek ALFABETIZIMI gjitheperfshires, dhe se sistemi arsimore perandorak ish aq forte i organizuar, saqe nuk kish CEP ne perandori pa mundesine e arsimimit.....SECILA xhami ka mektep, dhe mektepi eshte shkolla FILLORE e sistemit arsimore....me tej kane qene medresete, kurse ato ne stamboll kane qene katedrat ku jane arsimuar diejtaret e kohes deri ne rranugung e muderisit (teologut), kadiut (gjykatesit)...........edhe sot e kesaj dite UNIVERZITETET me nam i ke ne vende te caktuara mbi rruzull....nuk i ke ne secilen lagje te qytetit......

ILMI, DITURIA, ka qene nje nder fushat me te privilegjuara te sistemit.......nje dijetare i kohes GJYSMEN e jetes ka qene ne studime, dhe gjysmen ne arsim.....qe do me thene se tek ne moshen mbi 30 vjecare i kane mbaruar studimet dijetaret....

Hoxhollaret deri vone nuk ta kane kenduar duane e martesese, po qe se nuk i ke dijt shartet e islamit....e ku hamamin mesohen ato, perpos se ne mektep ???.........gjysmak, FJALA eshte TEK ARSIMI.....jo tek "planprogrammi shkollore".....e kap dallimin ???

Hahahaha po de po, Hoxha pa 2 dite shkolle, ka qene doktori, fizikanti, profesori biles edhe astronaut... .
    O gjysmak, termi HOXHE, fjala HOXHE, kete ta shpjegova.......thuaj faleminderit se mesova dicka te rre....nuk foli kush per fizicien ose profesore....ta hangsha kontekstit.....fjala kontekst, rrjedh nga sllavishtja, apo ???

Hajt debil hajt, po ca thash une? a nuk thash per shkak zhvillimit te vrullshem edukatiove-shkencor. Ti vete ben pyetje idiote dhe demanton me vetepergjigje ne menyre idiote.
    Hahaha c'lidhje ka alfabeti me gjuhen, si e nivelizon alfabetin me gjuhen?, nje alfabet mesohet per 1 dite ndersa nje gjuhe te duhen vite, je totalisht alogjik..
    Uf ta hangsha kontekstit.......cka ish bre ai konteksti, cokollade ???.....o gjysmak qe kupton vetem "trandafila".....pikerisht, ataturku i ka sakatuar njerezit e vet, kete te shkruajta, ngase per kete bej fjale, per ALFABETIZMIN, dhe si rrjedhoje e muhabetit ta ceka shembullin tone, cka do me thene "bilingualitetit" per nje shoqeri.....ne kemi fat mbi fat, edhe pse edhe neve e menjanuam alfabetin arap, perseri PATEM FATIN MAKABER te na sundoje shkau, dhe detyrueshem te rritena ne sisteme bilinguale.....se shqiptaret i mvetesojne LEHTE gjuhet e huaja ka te beje me kete FAKT, e jo se e kemi trurin me te zhvilluare qenkemi gjenetikisht me te mencur se tjeret....eshte ceshtje TRAJNIMI....

Alfabetizem do me thene PARIMISHT me dijte me LEXUAR, pastaj edhe me SHKRUAR.....99% e popullit brenda 24 oreve ju pamundesua te lexuarit....edhe nese ka patur mundesi ti shperndaje gazetat mbi 100% te territorit, ASKUSH nuk ka munde te ja lexoje....o derdimen....edhe pse alfabeti mesohet brenda 24 oreve.....per dhejtra MILION njerez nje akt i tille eshte i PAMUNDUR.......ngase per te mesuar per nje dite te duhet edhe nje MESUES, edhe ambiente shkollore dhe materiale shkollore....a je ke haberin se mbi cka fole ???......mesoje ti alfabetin kinez per nje dite....hajt....me nje perfundim ke te drejte, UNE JAM PER TY ALLOGJIK.....llogjika ime per ti eshte televizor me boja...

InsAllah hoxha te jep mend se qenke katandisur shume keq, qenke zhytur thelle ne deluzione, a thua nga kompleks inferioteti vie kjo?
    Sigurisht shtresat kristiane shqiptare kane qene me te arsimuar, thjeshte per faktin qe kulturen e kane marre nga perendimi ndersa myslot shqiptare ku ta merrnin nga turqit? qe shpikjet e tyre me te njohura jane burek,bakllave,shisheqebab dhe asnje gje shkencore.
    O gjysmak, ti ngrejta perpjesetimet me larte....ndash per nga kualiteti ndash per nga kuantiteti, shqiptaret jomusliman nuk kane shanca reale ti MUNDIN shqiptaret musliman, as ne te kaluaren, as ne te sotmen e as ne te ardhmen, deri ne diten e kijametit.....thjeshte, NUMRI i muslimaneve eshte i madh....e kap kete matematike ???....o budalla me brina......cka nenkupton me KULTURE perendimore ???....arsimi eshte fushe jashta sferes KULTURORE te popujve...ishin pikershit vet pashallaret osman qe aplikuan rrendet perndimore ne kohen e tanzimatit.......DITURIA eshte INTERNACIONALE dhe e paanshme, eshte nje trashigimi per te cilen kane kontribuar githe fara njerezore, ose ndryshe, me llogjiken tende gjysmake i bjen qe autoritetin mbi DITURINE e kane shpikesit e RROTES....apo ???.....

Bureki, bakllava, shishqebapi bejne pjese nder TRE top kuzhinat e dynjase.....o budalla me brina.....namin qe ka kuzhina turke e kane pak tjera....po te kishe dy fije tru, do te vinte inati, se bakllavaxhijt me te mire, bozaxhijt me te mire, kane qene pikerisht shqiptare.....por ne jena mesuar te na marin tjeret nderin, pikerisht me kesisoj sharlatana si puna jote qe CDOHERE i lakmohen te huajes e te veten e shkelin me kembe....

Cfare nenkupton me qyteterim? ha, pi, falu namaz, meditohu te hoxha pastaj gjume?
    Kompetence sociale.....don te ta shpjegoje ???

tungi
    albanish by nature

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

E vetmja funderrine virtuale, me e madhja qe kam hasur ndonjehere, prej qe kam filluar te perdor interrnetin je ti oj e pa cipe!. Po ty sta kap dot truri jo, sepse nuk sheh me larg se hunda jote ti. Qe ta marr edhe nje shembull me te mire dhe shume te lehte per ty, qe ti ta kuptosh me lehte te gjithe kete mesele moj qur, po e marim me se miri rastin e Sirise; Mund te ndodhe qe kjo lufte, e cila plasi ne Siri, te mos nderpritet keshtu per plote 30 vite rrjesht, dhe gjate luftes se pa nderprere nuk mund te mbahet mesim atje, poashtu edhe pjeses se madhe te popullsise i shkon jeta neper kampe si refugjate dhe nuk arrijne dot ta ngopin barkun e tyre me buk, se lere me t'iu shkoj ne mendje per shkollim te atyre femijeve.. Keshtu, si pasoje e kesaj lufte, mund te mbeten gjenerata te tera analfabete ne ate vend.. Por a eshte e logjikshme qe pas 50 viteve ne te gjykojme te gjithe popullin sirian te para luftes duke i etiketuar ata si analfabet vetem per arsyen se brezi i luftes per shkaqe te ditura kane mbetur te pa arsimuar? Jo oj qure jo.. Kujto luften e fundit ne Kosoves, per sa kohe zgjati kjo lufte, u mbyllen te gjitha shkollat shqipe ne vend.. Fati qe nuk zgjati shume kjo lufte, se sot ti nuk e kishe pa as internetin me sy, e femijet e tu do tuanin dhite neper male.. ose nuk do te ekzistonin fare . Paramendo, ne vitet 98-99 ne mbetem dy vite pa shkelur pragun e shkolles.. po para nje shekulli cfare ka ndodhur?! Oj Funderrine, nje perandori e tere me permasa gjigande dhe superfuqi ne bote sic ishte p.o. nuk mund te etikohet si e 'prapambetur' dhe popullsia e saj si 'analfabete'.. Dhe kujto se edhe ne ishim brenda asaj perandorie.. Dhe kujto se popullsia serbe ne ate kohe ka qene 40% myslimane, kryesisht te vendosur neper qytete si Beogradi.. Atehere po i bie qe edhe ata 40% serb paskan qene analfabet, por vetem maloket ortodoks paskan qene te mirearsimuar, si tek shqiptaret, si tek serbet, si tek greket!!. Ik moj qyqe ik se me ty nuk ben t'i nderroj dy llafe njeriu. Ata maloket ortodoks ne territorin Serbi, zbriten nga malet dhe bene masakra me popullin e vet, me gjakun e vet, vetem per arsyen se ishin mysliman.. disa i mbyten e disa i detyruan me dhune te konvertoheshin ne ortodoks.

Ec therrja peles tash.
    Idiot ,keTE se them une ,kete e thone statistikat dhe vet turqit oj lope ,para reformave te ATaturkut reth 80% e popullates se Turqise se sotme ishin ANALFABETE ,DERISA ne shtetet europiane zhvillohej shkenca e arti osmanet mirreshin me hareme

7. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar ane pėr postimin:

neokastra (23-09-2013)

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Me ka mare malli per 'perlat' e tua mor jari.. ike dhe nuk u duke me andej, apo nuk po gjen teren te pershtatshem per t'a bere punen tende edhe andej?!
    E imja nuk eshte "pune", i dashur Gon, por "mision" e, meqe te paska marre malli per "perlat" e mia, ketu jam!!!
    Sincerisht, ti ke qene njeriu qe me ka zhgenjyer me se shumti ne virtualitet!.
    Zhgenjimi yt, i dashur Gon, nuk me prek aspak e askund!! Nuk kujdeset Shqipja per pretendimet e krimbave......
    Jarigas

Vete zot, vete shkop Maska e jarigas
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Napoli,Italy
    Postime
    5,221

Citim Postuar mė parė nga Nuh Musa Lexo Postimin
    Jo, sna ka lene as para as pas.....ashtu sic e deshi koha, ashtu jemi. Tash e 100 vjet turqia nuk ka piken e ndikimit ne politiken shqiptare.....
    S'ka piken e ndikimit thua ti, nderkohe qe na tregojne se si duhet te shkruajme historine tone??!! O Tunxh, osmanet na kane lene Kalin e Trojes brenda e ai eshte Islami!!
    do te ish me mire per ne qe te behena ORTHODOKS dhe ti nenshtrohena idese pansllaviste....apo ???.........
    Sipas logjikes tende Tunxh, myslimanet i qenkan nenshtruar idese se panarabizmit??!!
    ......Ataturku me shmangjen e alfabetit arab e ka bere gati TERRESISHT popullin e vet ANALFABET, brenda nate....o derdimen....
    Pra Ataturku ēoi popullin e tij drejt prapambetjes keshtu, drejt Tunxh??!! Si i behet qe nepermjet ketij ndryshimi, Turqia u zhvillua shume me teper se harapet?!
    Jarigas

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Idiot ,keTE se them une ,kete e thone statistikat dhe vet turqit oj lope ,para reformave te ATaturkut reth 80% e popullates se Turqise se sotme ishin ANALFABETE ,DERISA ne shtetet europiane zhvillohej shkenca e arti osmanet mirreshin me hareme
    Vazhdo me endrrat sllave dhe greke ti, se une se kam ndermend te mirrem me me ty.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Vazhdo me endrrat sllave dhe greke ti, se une se kam ndermend te mirrem me me ty.
    Shpresoj ,megjithate jam pak skeptike duke marr parasysh qe je regjistruar edhe me emer tjeter vetem per te me "ndjekur" ne cdo postim ...kaq rendesi kane postimet e mia per ty .?D..

Faqja 26 prej 29 FillimFillim ... 162425262728 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •