Close
Faqja 21 prej 29 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 201 deri 210 prej 281
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Pėr: Fjala "kaurr", fjalė fyese?

Citim Postuar mė parė nga Archon Lexo Postimin
    O shoku,te qenit analfabet,nuk ka shume lidhje me te pasurit alfabet pavaresisht se ngjasojne si fjale,jane koncepte krejtesisht te kunderta
    Tregoja anetares 'ane' ti se keto jane dy koncepte te ndryshme, e jo mua. Pikerisht rreth kesaj llomotis une qe sa me kete anen. Nuk mund t'a mohosh as ti dhe askush.. ne nuk kishim alfabetin tone, mirepo sherbeheshim me alfabete te tjere, si myslimanet poashtu edhe ortodokset dhe katoliket.. apo jam gabim me kete qe po e them i dashur Archon??!

Pa_Prespektive Maska e KNFC
    Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Analfabetizmin nuk e shkaktoi sllavi ... ate e mbolli raca e poshter Turke nder shekuj ... nuk behet analfabet nje popull i shkolluar nese e sundon dikush nje shekull ...babai qe di te lexoje e shkruaje do ja mesoje te birit brenda ne shtepi shkrim e kendim... le te jete e ndaluar perjashta ... po kur nuk ka dit as stergjyshi e nuk ka as shkolla si ne kohen e pushtimit turk si i behej halli ... edhe puna e popullit shqiptar ... nje popull te zhytyr ne erresire e analfabetizem e ke me te lehte ta sundosh ... dhe pushtuesi i ri sllav thjeshte shfrytezoi ate terren qe pushtuesi i meparshem turk e kishe pergatitur neper shekuj qe ta shfrytezonte vete ...
    THINK SMALL LIVE SMALL DIE SMALL

3. Anetarėt mė poshtė kanė falenderuar KNFC pėr postimin:

ane (21-09-2013)

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Pėr: Shpirti Shqiptarit eshte Shqiptaria!!!

Citim Postuar mė parė nga Archon Lexo Postimin
    po nqs e meson historine ne xhami,atehere mund te dale ashtu,"periudhe e ndritur"
    Betohem me tere qenien time se kjo nuk mesohet ne xhami dhe une nuk jam frekuentues i xhamise.. a me beson?! Pune e jotja eshte kjo

I bere like shkrimit te ilies ti kur me tha mua se ndihet i privilegjuar kur i them une "Bizantin"! Sepse kujtonte kontrollin e plote te shqiptareve me ane te kishes ortodokse gjate sundimit te perandorise bizantine. Ai madje kerkoi qe te kthehet edhe nje here ajo kohe..!!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-05-2008
    Postime
    3,745

Citim Postuar mė parė nga NaMe Lexo Postimin
    Po te ishte ashtu, sipas gjykimit tend, une sot nuk do te flisja kete gjuhe! Por me habit fakti qe ju rrini nat e dite duke share e mallkuar popullsine dermuese shqiptare me besim islam ne emer 'shqiptarizmit' e qe ne fakt ju nuk jeni aspak shqiptar.. A nuk e ke kuptuar akoma qe ky forum nuk eshte asgje me teper pervec se nje forum grek i fshehur nen petkun e "forumit shqiptar"?! Ndersa per pjesen tjeter, kot te flas se e di qe ti e ke koken 'derrase'.. deshiron te luash rolin e gomarices ti, apo je vertete nje gomarice e budallice?! E ke thene edhe vete me larte se nga cili vit daton universiteti i Prishtines 1974(sepse me pare nuk i eshte dhene e drejta e hapjes se univerzitetit nga sistemi jugosllav) e ti kerkon agronom shqiptar ne vitet e 60-a!! E ku ne l.esh te shkollohet shqiptari e te te behet agronom.. apo ti deshe te thuash qe shqiptari t'i nenshtrohet teresisht sistemit jugosllav, ambicje e te cilit ka qene asimilimi i teresishem i shqiptareve?! Maloke, brenda nje dekade ndodhin shume progrese e shume regrese, madje edhe brenda nje dekade ndodhin ato.. shife Sirine se si u katandis tani.. po te shkosh ne ate vend, do te duket vetja se je kthyer 500 vite pas ne kohe, e si ka qene ajo para 2-3 viteve?! Prandaj analiza jote nuk eshte aspak e drejte. Pas renies se p.o. ndodhen shume tragjedira ne ballkan dhe populli qe pesoi me se shumti ishim ne, populli shqiptar.. Ne pesuam nga serbet, maqedonet, bullgaret, malazezet, greket.. Na moren mollen e kuqe duke perzene te gjithe popullaten shqiptare qe jetonte aty, njesoj edhe camerine, plaven e guciline.. ndersa ne shpetuam per arsye te ditura.. rezistence.. megjithate e pesuam shume edhe ne.. u shtypem ne menyrat me barbare nga sllavet plote e perplote nje shekull te tere, por megjithate i mbijetuam kesaj fatkeqesie te madhe. Gjate viteve 80-90 demografet serb per popullin shqiptar thoshin "Ata jane nje popull qe lindin shume, por fara e tyre eshte e prishur, prandaj i lindin 10 e iu mbijetojne 2 eventualisht 3!" A ka qene e vertete kjo 'perle' e shpifur nga ana e demografeve sllave.. a vertete ne e paskemi pasur gjakun apo faren te prishur?! Ku jemi ne tani pas trembdgjet viteve clirim?!

Te kam thene edhe shume here te tjera, shqiptaret nuk e kishin alfabetin e tyre, por megjithate, ata nuk mund t'i quash analfabet ti sikur i ke quajtur me mijera here per kete gje, sepse ata dinin alfabete te tjera si alfabetin bizantin, arab apo latin. Gjithe ata sadriazema, pashallare e nepunes qe kane punuar gjate kohes se perandorise osmane, ata nuk kishin mundur t'i zinin ato vende pune po te kishin qene sic thua ti analfabet e te prapambetur.. I ke edhe fotografite e Hasan Prishtines, Ismail Qemalit, e shume te tjereve, njerez te para 100 viteve te cilet shkelqenin me veshjet e tyre.. ata kane qene mysliman.. a ke fytyre ti mohosh edhe ato fakte qe te tregojne per civilizimin shqiptar ti maloke?!
    Per punen e gjuhes ..edhe magjupt flasin shqip por shqiptare nuk jane .
    Shumica e shqiptareve musliman ishin analfabet ,kishte medrese tek e tuk qe mesonin perrallat e arabeve por nga ana intelektuale ishin te manget ,nga medresja nuk doli asnje mjek ,inxhiner etj ,Ismail Qemajli u shkollua ne gjimnaz grek ,nese nuk e ke ditur dhe ata pak bejlere qe ishin femijet i dergonin ne shkolla jashte trojeve shqiptare dhe shkolloheshin ne gjuhe te huaj ,me nje fjale edhe pse edhe ti e dine mire kete ,SHUMICA e popullesise shqipatre muslimane ishin ANALFABETE .

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

I nderuar, vertete 'erresire' na kane bere historine neve dhe tani na duket se ashtu kemi qene edhe ne(ne erresire gjate sundimit osman). Me vjen keq per njohurite e kufizuara qe ke, por ste ve faj, edhe une kam qene njesoj si ty dikur.. Por t'a dish se para ardhjes se osmanlijeve ne kemi qene te pushtuar pikerisht nga keta sllavet dhe greket.. me beso, ose me mire per ty; mos me beso, por kerko materiale rreth asaj kohe, lexo dhe do te bindesh per kete.
    Edhe Turki erdhi si clirimtar e na shpetoi e ???? Keto brockulla mund te perhapen ne ndonje cep te thelle,te pashkolluar e te varfer te ''Iliridave'' , po Ketu te ne jo shoku ... ne jemi Shqiperia SHQIPERI ...

Historine e dime mire ... kemi luftuar dhe me mbreterine serbo kroate sllovene ... ate bullgare ... me greket nuk di ... se ata nuk jane shquar nonjere si fuqi ushtarake ... di vetem qe para nja 3 mije vjetesh kane ardhe kane ndertu ca qendra ketej ... qytet shtete ... po atehere nocioni komb nuk ekzistonte ... kishte fise qe leviznin andej ketej ...

Erresiren e di mire kush na e ka sjelle ... e kam te skalitur ne tru e zemer ... e me mbush me urrejtje kur shikoj qe jam nje popull qe kam mbetur kaq mbrapa per faj te nje PUSHTIMI TE STERGJATE E TE URRYER TURK!!!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Citim Postuar mė parė nga KNFC Lexo Postimin
    Analfabetizmin nuk e shkaktoi sllavi ... ate e mbolli raca e poshter Turke nder shekuj ... nuk behet analfabet nje popull i shkolluar nese e sundon dikush nje shekull ...babai qe di te lexoje e shkruaje do ja mesoje te birit brenda ne shtepi shkrim e kendim... le te jete e ndaluar perjashta ... po kur nuk ka dit as stergjyshi e nuk ka as shkolla si ne kohen e pushtimit turk si i behej halli ... edhe puna e popullit shqiptar ... nje popull te zhytyr ne erresire e analfabetizem e ke me te lehte ta sundosh ... dhe pushtuesi i ri sllav thjeshte shfrytezoi ate terren qe pushtuesi i meparshem turk e kishe pergatitur neper shekuj qe ta shfrytezonte vete ...
    Oree.. kot llomotis une po me duket.. ti as sot nuk e ke alfabetin tend, as serbi nuk e ka.. Thjeshte ne ato kohe jane ndare ne mylimane, ortodoks dhe katolik.. te paret kane perdorur me teper alfabetin arab, te dyte alfabetin latin dhe te tretet alfabetin bizantin.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Edhe Turki erdhi si clirimtar e na shpetoi e ???? Keto brockulla mund te perhapen ne ndonje cep te thelle,te pashkolluar e te varfer te ''Iliridave'' , po Ketu te ne jo shoku ... ne jemi Shqiperia SHQIPERI ...

Historine e dime mire ... kemi luftuar dhe me mbreterine serbo kroate sllovene ... ate bullgare ... me greket nuk di ... se ata nuk jane shquar nonjere si fuqi ushtarake ... di vetem qe para nja 3 mije vjetesh kane ardhe kane ndertu ca qendra ketej ... qytet shtete ... po atehere nocioni komb nuk ekzistonte ... kishte fise qe leviznin andej ketej ...

Erresiren e di mire kush na e ka sjelle ... e kam te skalitur ne tru e zemer ... e me mbush me urrejtje kur shikoj qe jam nje popull qe kam mbetur kaq mbrapa per faj te nje PUSHTIMI TE STERGJATE E TE URRYER TURK!!!
    T'u zgjerofte intelekti.. Sdi cfare te te them tjeter!.

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

Oree.. kot llomotis une po me duket.. ti as sot nuk e ke alfabetin tend, as serbi nuk e ka.. Thjeshte ne ato kohe jane ndare ne mylimane, ortodoks dhe katolik.. te paret kane perdorur me teper alfabetin arab, te dyte alfabetin latin dhe te tretet alfabetin bizantin.
    O ti shok une flas SHQIP ... nuk e di une ca kane bere me pare ... une sot flas SHQIP ... me mendje e zemer ... alfabetin e kam dhe e kam te shkruajtur dhe me gjak ... jane vrare nga greke e turke shqiptaret per kete alfabet ... edhe nga Kisha disa ...

Asnje gjuhe nuk ka lindur e perfeksionuar ... eshte zhvilluar me kalimin e kohes ... SHQIPJA ime ishte ketu para se te vinin FETE dhe ketu do te jete edhe pasi te jene zhdukur FETE ... qe besoj se andej nga 2300 e tutje do kene mbet vetem si kujtime nga primitiviteti i dikurshem ...

Nuk di ca te them me nje person qe mohon alfabetin e tij ...

Anėtarėsuar
    01-12-2004
    Vendndodhja
    N'shpi_Time
    Postime
    421

T'u zgjerofte intelekti.. Sdi cfare te te them tjeter!.
    Une jam INTELEKTUAL ... dhe nuk mund te mendoj kurre duke u bazuar apo u ndikuar nga nje Teologji Fetare ... nuk ma lejon Intelekti im ...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    23-09-2011
    Vendndodhja
    Dardanė
    Postime
    1,813

Une jam INTELEKTUAL ... dhe nuk mund te mendoj kurre duke u bazuar apo u ndikuar nga nje Teologji Fetare ... nuk ma lejon Intelekti im ...
    Ah po po.. e kuptova !!

Faqja 21 prej 29 FillimFillim ... 111920212223 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •