Hi Bunny...
Mua me ben pershtypje kur ti mendon se rrembyesit e ketij amerikani kane ideale. Dua te te kujtoj vetem dicka...ata jane terroriste dhe neper te gjitha ngjarjet e dhunshme te ndodhura shperthime e ku di une gjithmone nuk ngurrojne te vrasin edhe njerezit e tyre. Pse keshtu jane njerezit me ideale?? Per ke luftojne ata atehere?
I vetmi qellim qe ata kane eshte te zhdukin west-in...i genjen mendja te gjoret.
I erren syte nga ndricimi i perendimit qe nuk mund ta pranojne dot sepse kush do veshi citjane dhe ferexhera pastaj? Dhe se mos jane te moralshem?...jane me te shthurrur nga perendimoret vetem se gjerat behen te mbuluara. Kape qe nga fakti qe mund te marrin 7 gra dhe pjellin nje batalion me femije... e pse jo 7 gra jo shaka...!! Te gjitha te mbuluara koke e kembe qe presin radhen kur ti therrase burri ne krevat per te "bere detyren". Absurde!
Ata jane injorante dhe te pazhvilluar, dhe te siguroj as me shume e as me pak por thjesht kercenim per te gjithe njerezimin...me ato ritet e tyre patetike qe duan t'ia imponojne gjithe botes dhe me ato iderat e tyre anadollake te prapambetura qe e mbyllin njeriun ne nje kafaz brenda vetes. Une jam e ndergjegjshme qe kjo qe po them une eshte shume pak...
11 shtatori nuk tregoi vetem se amerikanet jane te paprekshem. 11 shtatori tregoi edhe dicka tjeter...nje masaker te papare - 5000 a me shume veta te varrosur nen germadha qe askush nuk i permend. Te gjithe mbeten duke permendur cfare bejne amerikanet. Po ato 5000 a me shume veta qe u varrosen per se gjalli kur femijet, b/shortet, prinderit i prisnin te vinin ne shtepi sepse i kishin nisur nomalisht ne pune si perhere. Ajo qe bene ata psikopate ate diten e 11 shatorit i tregoi amerikes se sa i rrezikshem eshte inati dhe ligesia e injorantit, barbarit, te pazhvilluarit.
Kjo lufte qe po ben amerika nuk eshte lufte pushtuese...eshte lufte mbijetese. Thjesht po mundohet te mbroje popullin e saj nga akte te tjera te papara si ai i 11 shatorit. Dhe gjithkush do ta kishte bere kete. Pse nuk e trajtoni keshtu juve po e kapni nga nje ane tjeter...apo nuk iu pelqen kjo??
Strategjia qe keta barbare po ndjekin eshte duke e luftuar civilizimin me akte cnjerezore, qe perendimi as qe i koncepton dot me. Ja ti shiko...nuk mjaftohen me prerjen e fytit qe "zyrtarisht" shenon fundin e jetes se njeriut por e presin te gjithe koken...Oh, zot cfare kafsherie qenka kjo!!
Ata nuk eshte se filluan tani dhe i bene tani per here te pare keto gjera. Ne janar te 2002, ata i prene koken nje gazetari te Wall Street Journal ne Pakistan, Daniel Pearl. Qe me sa po lexoja nga disa sites online trupi i tij nuk dihet akoma nga eshte degdisur. Imagjino, nje gazetar me te ardhme brilante, mbaruar nje nga universitet elite ketu ate te stanford qe bie ne duart e ca gjakpirsve qe sigurisht qe do ta ekzekutonin dhe masakronin vetem per faktin me te thjeshte se ajo qenie i trgonte dicka qe ata nuk e kishin pasur dhe s'kane per ta pasur kurre: zhvillimin.
Pra Bunny...kjo nuk eshte as politike...as idealiste...asgje nga te gjitha keto...kjo eshte thjesht "pazhvillim".
Kjo eshte lufta e zhvillimit me injorancen, e drites me erresiren. Ky eshte mendimi im dhe ajo qe ndjej pa u futur ne simpatizime te pavlera...jo Bushi...jo ky jo ai. As qe me interesojne fare. Une e dua perendimin sepse i perkas. Aty jam e sigurte qe do kete gjithmone nje vend per mua sic ka pasur perhere. Dhe kam ndjenjat me te pastra per ameriken dhe amerikanet...sepse eshte toka qe me pranoi dhe me ka integruar me mire se kudo tjeter...PERDERISA VENDOSA TE LIJA VENDIN TIM, OKKK?
Mendoj se edhe shume te tjere ndjehen ne te njejten menyre, prandaj mos i vini kot etiketa "pro-bush" apo "pro-x". Eshte dicka shume natyrale te flasesh mire dhe te mbeshtesesh token qe po te trajton mire. Kaq!
GJITHE TE MIRAT,
greenflower

Krijoni Kontakt