Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 57
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-12-2003
    Postime
    104

greket

a akoma.Shiko une i qetesuar jam. ketu ku jam kam shume shoke grek.po sa kam degjuar ne greqi nuk sillen aq mire .pastaj kisha ne greqi eshte aq e fuqishme sa ka 10% te territorit te greqise dhe eshte me e pasur se vete qeveria dhe mua me vjen keq qe disa shqiptare kur shkojne atje mbas disa vjetesh mire qe greqizohen po filljne dhe shajne dhe shqiperine greqishtja mund te jete dhe gjuha e homerit po ne shqipen se krahasoj kurre.
    Nje kushuriri im punonte ne nje qytet te vogel dhe donte te merrte leje per krishtlindje me ardh ne shqiperi.Shkoi te shefi i policise qe e kishte emrin thanas si kusheriri im e kshte thanas gjithashtu emrin.I coi dokumentat qe ishte ortodox den baba deni dhe shefi u kenaq dhe ia beri lejen.Kur ia dha e pyeti si me te qeshur ca je grek apo shqiptare ky i shkreti i tha shqiptar.Ai ia mori lejen mbrapsh thirri dhe nja 2 police dhe e rrafen dhe e cune ne spital.
    Me thuaj nje shqiptar ne shqiperi qe do bente kesoj gjerash per pune feje apo nacionaliteti.

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    meqe ka qetesi tani si thua te kexosh pak shenjat e pikesimit dhe gjuhen tone te bukur qe te mos ta perdhunosh si me pare? e? ajde gezuar, shendet e mendje. peace
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-12-2003
    Postime
    104

shqipja

Shiko vella une skisha dhe skam shume kohe qe te shoh gabimet kur shkruaj.Po ti shiko shkrimet e tuaja dhe pastaj hajde dhe me korrigjo mua.Me sa pashe nga shkrimet e tuaje ti je ne ate faze qe shqiptaret dhe greket jane sic ke thene dhe vete una raca una faca.Them qe ke te drejte 70% se edhe une ketu kam shoke te ngushte greke dhe ja kalojme shume mire.Po asnjehere mos mendo qe ne do bashkohemi ndonjehere ose do kemi marredhenie shume te mira deri sa ato sillen keq me emigrantet atje.Derisa ato kerkojne akoma Vorio epirin.Deri sa ato nuk kerkonje te zgjidhin problemin e cameve.Deri sa ato kerkoje te greqizojne cdo gje qe eshte ortodoxe ne shqiperi.Ti nuk je ne te njetin ambjet me emigrante claus.Ti je ne ate faze qe mendon qe shqiptaret jane njesoj me greket.Nuk jane njesoj ne fillim na ndan gjuha,konfliktet qe kemi pasur dhe jo per fajin tone ne 90%te rasteve.
    Dhe keshtu si po shkojne punet me keq ka per te shkuar.Ti ke rene ne nje ambjent te mire atje ne greqi jo fanatikesh shpresoj qe flet keshtu se perndryshe je ne ate fazen qe me mire me qen grek sesa shqiptar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-12-2002
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    31
    Te pakten ty personalisht greket nuk te kane bere asgje,por sic vet pohove i paske dhe shoke.Atehere si ka mundesi t'i kesh kaq inat?Vetem pse nuk vajti kushuriri jot ne Shqiperi,se qe ta kene rasur brenda kjo s'ka ku te rrije o vlla!!
    Nqs do lexosh historine e Shqiperise do shikosh se dy popujt nuk kane asgje per te ndare,bile kane shume gjera te perbashketa.Jane nga popujt me te lashte te Ballkanit dhe kane jetuar neper shekuj bashke....
    Nejse ti nuk ke jetuar asnjehere ne Greqi dhe s'mund te kuptosh si jetojne patriotet e tu vetem nga ato qe degjon ketej e andej...
    Sa per greqizimin nuk ke te drejte!Greket jane ata qe sollen kulturen ne gjithe rruzullin tokesor.Kush je ti qe do ti gjykosh?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-12-2003
    Postime
    104

greket

une greket nuk i kam inat mua me vjen gjynah qe kisha i ka bere lavazh truri dhe ja ka bere historine si i ka dash qejfi priftit.Keto shoket qe kam ketu jane ateiste dhe as e vrasin mendjen per prift po vete ato thojne qe kisha eshte shume e fuqishme dhe sduhet te jete ashtu.Rastin e kushuririt tim une mora nje shembull banal.une ne greqi kam qene dhe mund te them qe e di historine e greqise me mire se greket vete.Nacionalizmi grek eshte ndertuar rreth kishes si ai serb.Para vitit 1921 50% e popullsise greke ka qene mysylmane dhe emrat e qyteteve kane qene ne shqip turqisht dhe greqisht .kisha me nje fanatizem te tmerrshem beri nje ndryshim komplet te greqise.Ne ate kohe filloi dhe asimilimi i arvanitaseve .Ne athine u ka pas fol shqip dhe greqisht pa problem.Kurse tani greket jane kthyer ne nje vend fanatik mund ta krahasosh me arabine saudite por me fe tjeter.Kur isha ne greqi nje grek me tha qe skenderbeu ke qene gek ne e marim me te qeshme po kjo keshtu fillon.Greku e ka zakon keto gjera.psh ne greqi kafes turke i thone kafe greke.E gjitha bota e din qe eshte kafe turke po mbas 50 vjetesh do thone,po prit kushedi eshte kafe greke mbas 100 vjeteve pothuajse te gjithe do mendojne qe eshte kafe greke.Dhe kete pune feja ka bere me historine e greqise duke e ndryshuar si ta doje qejfi.Ndrro sot qe mbas 100 vjeteve te jete e jotja.Ne kulturen greke te asaaj kohe kane kontribuar shume popuj dhe greqia ka pas nje kuptim me te gjere se ceshte sot.Psh sikur te prishet evropa,dhe gjermania te thote qe ne jemi evropa.nuke di a do e kapesh apo jo.Po te them qe hiqe idene qe ne do kemi marredhenie perfekte ndonjehere.Une nuk po shaj te gjithe greket une po flas ne pergjithesi dhe fajin nuk ja vej grekeve por kishes qe i ka katandisur keshtu.Ne kohen e bizantit kur te thoshin ik re grek ishte per ofendim po greku perfitoi qe shqiperia ishte 50 vjet ne komonisem dhe perfitoi duke rrejtur boten me historine e grekeve te lashte.Greket qe jetojne ne greqi nuk jane ose jane nje pjese e greqise ato vetem perdorin emrin e greqise te lashte.Pse nuk i pyet shoket e tuaj grek rreth arvanitaseve ose cameve.para 3 vjeteve kur i thashe ketyre 2 shokeve qe arvanitasit jane shqiptare nuk besuan kurse tani se ku kishin pyetur ne greqi me besuan. Media ne greqi dhe qeveria ka bere shume reklame te keqe per shqiptaret dhe tani qqeveria e ka kuptuar qe e ka tepruar por eshte shume vone se ajo e ka fut urretjen midis shqiptareve dhe grekeve.Ti si studente mundohu te ngresh lart kombin tend njehere pastaj grekun.Po te them nga keto qe shkruan po e humbet veten si shqiptare.
    Megjithate gezuar vitn e ri.

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    ehe ashtu eshte.
    sidoqofte kjo eshte tema e shqiptareve te kretes . hap nje teme tjeter, me vone te na tretet njehere mesniku, ku te shprehim mendimet tona lirshem (ndare me ndonje paragraf ku eshte e mundur). peace.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-12-2002
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    31

pelegrin

I dashur Hoznik nuk e kuptoj pse ke marre fora dhe me rradhit te tera ketoamet,arvanitasit etj...
    Une kam njohur greke qe me kane thene qe arvanitasit jane shqiptare,qe madje shqiptaret i ndihmuan shume per t'u cliruar nga turqit ,qe te mos them qe me te shumtit nuk dinin as greqisht(flas per luftetaret e 1821 nqs ke degjuar ndonjehere)
    Sic duket njerezit qe njohim secili, jane kaq te ndryshem!!!!
    Nejse une thashe qe si popuj te Ballkanit kemi shume gjera te perbashketa,dhe ekziston kjo.Tani qe ne erdhem ketu,qe nuk shkojne te gjitha gjerat mire midis nesh,eshte ne doren e te dyve...
    Imagjino te vinte nje grek per te punuar ne Shqiperi,si emigrant, do t'i kishin nxirre jeten...
    Une pergjigjem per veten time ,me pelqen qe ndodhem ketu dhe pse edhe une kam jetuar nga afer racizmin!
    Megjithate kam njohur edhe njerez qe nuk ishin aspak racist,madje me kane perballuar si femijen e tyre!
    E pra une nuk i fut dot te tere ne nje thes!
    Sa per historine, ne Peloponez ndodhet nje fshat qe quhet Lala.Ne kete fshat te tere kane qene me prejardhje shqiptare,sic ka dhe plot te shperndare ne gjithe Greqine.
    Mbase dallohet nje urrejtje midis dy kombeve,po e di sa shqiptare jane sot ne Greqi?Femijet e tyre studiojne neper shkolla dhe dalin nxenes te shkelqyer,te tjere dallohen ne art ,ne sport,ne gazetari...
    Une besoj se me te shumtit jane 'misheruar' ne shoqerine greke.
    Per ne qe kemi nje dhjetevjecar ne Greqi,kthimi ne atdhe eshte i veshtire!
    Une e shikoj si atdheun tim te dyte sado tragjike te te duket kjo!
    Te uroj te me kuptosh ndonje dite!
    Secili shpreh mendimin e vet.....
    Dhe tani naten e mire, a ju prezantoj te lexoni (kush lexon greqisht) librin i ri te shkrimarit Dan Brown "Kvdikas DA Vinci", eshte i shkelqyer!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-12-2002
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    31
    Edhe kur Kujtesa

Edhe kur kujtesa ime e lodhur
    Ashtu si ato tramvajet e pasmesnatės
    Vetėm nė stacionet kryesore do tė ndalojė,
    Une ty s'do tė harroj.

Do tė kujtoj
    Mbrėmjen e heshtur, tė pafund tė syve tė tu,
    Dėnesėn e mbytur, rrėzuar mbi supin tim
    Si njė dėborė e pashkundshme.

Ndarja erdhi
    Po iki larg teje...
    Asgjė e jashtėzakonshme,
    Veē ndonjė nate
    Gishtat e dikujt do tė mpleksen nė flokėt e tu
    Me tė largėtit gishtat e mi, me kilometra tė gjatė...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-12-2002
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    31
    TE HUAJ JEMI

Tė huaj jemi ne prej kohėsh
    Ē'ish pėr t'u thėnė ėshtė thėnė.
    Si gurėt qė zėnė vend nė tokė
    Njė jetė vend ne kemi zėnė.

Drejt njėri tjetrit kemi mbyllur
    Tė gjitha rrugėt edhe shtigjet
    Si dy qytete mesjetarė
    Me mure, heshta dhe me pirgje.

Por natėn kur i lodhur truri
    Portat i Mbyll me qetėsi,
    Ti gjen njė shteg dhe futesh mbrenda
    Njė shteg qė vetėm ti e di.

Futesh dhe si n'rrugica parqesh
    Shetit mes cirkonvolucionesh.
    Hyn nėpėr ėndrra e shkujdesur,
    Fanitesh, qesh, ma bėn me dorė.

Po kur mėngjesi zė ofrohet
    Nis shqetėsohesh befas ti.
    Dhe heshturazi del pėrjashta
    Nga shtegu qė veē ti e di.

E dita vjen. Rrjedh prap jeta
    Dhe ne tė dy si dhe mė parė
    Tė ftohtė rrimė e tė pamposhtur
    Si dy qytete mesjetarė

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-03-2004
    Vendndodhja
    GREQI
    Postime
    56
    mirela ato poezite vertete shume te bukura dhe melankolike te puth fort ciao

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skėnderbeu
    Nga Arbushi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Fenomeni "Abdi Baleta"
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 206
    Postimi i Fundit: 06-09-2009, 09:28
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Rexhep Qosja: Tė vėrtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51
  5. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •