Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 17 prej 17
    Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Korēar, shkrimet e mia nuk kanė lidhje me temėn qė ke hapur por sapo mbarova njė klasė sociologjie politike dhe ishte e lehtė tė shikoja njė ngjashmėri midis "tė vėrtetės" sė Kleist qė ke shkruar ti dhe "tė vėrtetės" sė pas-modernistėve. Nqs e ke vėnė re, me fjalėt e para tė postimit shkruajta "Nė sociologjinė politike, ....." kastile pėr tė veēuar teoritė moderniste/pas-moderniste nė botėn e sociologjisė dhe jo atė tė Kleist. Megjithatė e kuptoj dhe e prisja vėrejtjen tėnde.

Korēar: Mqns e fshinė pėrgjigjen tėnde (nuk e di se kush), po e fshi dhe unė timen qė tė mos kemi keqkuptime

Me pak fjalė doja tė demonstroja se nqs dy njerėz dėgjojnė njė tingull dhe arrijnė ta pėrsėrisin atė tingull nė tė njėjtėn mėnyrė, atėherė ata patjetėr qė kanė dėgjuar tė njėjtin tingull, apo jo? Shakatė i futa pėr lezetin e muhabetit, por mesa duket nuk i marrin tė gjithė shakatė si ty.

ps: Nuk jam nga Skrapari por Pėrmeti.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga edspace : 26-06-2004 mė 22:00
    Edi

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Nė lidhje me tingullin e njėjtė (korēar ti nuk besoj se vetė tingulli ėshtė i njėjtė), kur dikush luan notėn "do" nė piano nė kėtė moment dhe tre veta janė duke e dėgjuar. Tingulli ėshtė i njėjtė, sepse u luajt nė tė njėjtėn kohė, nė tė njėjtėn mėnyrė dhe nga i njėjti instrument pėr tė tre, pra ishte vetėm njė do. Varet pastaj nga vendodhja jonė, nga gjėndja jonė psikologjike etj etj mėnyra si ne e pėrceptojmė dhe e quajmė atė tingull (si rrjedhojė jo tė gjithė ne dėgjojmė tė njėjtin ton tė "do-sė").

Gjithsesi nuk e kishe kapur thelbin e asaj ēfarė doja tė thoja!

Nė lidhje me temėn mundohuni tė jeni pak mė seriozė dhe mos filloni me fshatrat dhe qytetet sidomos kur nuk keni njohuri tė plota nė lidhje me to (nė forum shkruajnė shqiptarė nga tė gjitha krahinat dhe ėshtė keq tė grindemi pėr gjėra tė tilla. Humoret shkojnė mė shumė nė biseda private, ku e kuptojmė njėri tjetrin).
    Skrapari (megjithėse jo shumė i madh), me sa di unė ėshtė qytet. Edi nuk ėshtė nga Skrapari, megjithėse varet pėr kė Edi bėhej fjala

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Citim Postuar mė parė nga Fiori
    Gjithsesi nuk e kishe kapur thelbin e asaj ēfarė doja tė thoja!
    Medoemos qe se kisha kapur thelbin une!
    Po me duket se nuk e ke kapur ti thelbin e asaj qe doja te thoja une! Ta kam llafin qe nje tingull eshte i njejte e dime te gjithe, e provon shkenca, mjafton te maten gjatesite e valeve, po ku e di ti, apo shkenca, qe ne e perceptojme ndryshe cilat do qofshin rrethanat ne cilat ndodhemi...?
    Pastaj ti Fiorke ngaterron gjerat duke bere analogji midis nje tingulli dhe se vertetes (ajo per te cilen flitet ne kete teme). Tingulli eshte diēka konkrete e karakterizuar nga shume gjera (gjatesia e valeve, amplituda e te tjera...), kurse e verteta eshte "diēka" krejt abstrakte. Duke qene se nuk ben dot analogji midis diēkaje konkrete dhe diēkaje abstrakte, ajo qe the merr malet me fusha... Po nejse thuaj!

Post Scripti u hoq nga ana ime, pasi ishte jashte teme
    MtrX
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga MtrX : 27-06-2004 mė 08:25
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Ah...

"E vėrteta qė quajmė tė vėrtetė" - krijon individualizmin, ose mė mirė njė tjetėr kopje tė shtrembėr tė njė papagalli. <--- kėtė po e kutpove, mund edhe te jemi tek e njėjta faqe, megjithese nuk duket kėshtu... me lexo mirė, kjo qė kam thėnė nuk duhet tė jetė medoemos e vėrteta pėr ty, ėshtė e verteta ime, mendimi im filozofik hehe.

Citim Postuar mė parė nga djali nga korēa
    Duke qene se nuk ben dot analogji midis diēkaje konkrete dhe diēkaje abstrakte, ajo qe the merr malet me fusha...
    Pikėrisht pėr kėtė arsye e pėrdora dhe unė shembullin . Kur njerzit nuk dėgjojnė diēka konkrete njėsoj, si mund tė presėsh tė japin tė gjithė tė njėjtin resultat pėr diēka abstrakte.

p.s. Nė lidhje me pėrgjigjet mė lart ju kam dėrguar te dyve mesazhe private.

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Fiorke, dmth, neqofte se te morra vesh mire (neqofte se jo do me falesh po jam pak i ceket), me sa duket per ty paska shume te verteta dhe jo nje te VERTETE te madhe qe te gjithe mund ta "preknin". Neqofte se po kam nje pyetje? Pse vjen e diskuton ne forum kur ēdo e vertete eshte individuale, pra jo e perbashket? Apo vetem per t'u mbushur mendjen te tjerve, apo per ti bere qejfin vetes, se ajo qe ti thua eshte me e vertete se te vertetat e te tjerve? Gje kjo qe bie ne kundershtim me teorine tende! Ne nje fare menyre ti praktikoke "vetehipokrizine" apo vetemashtrimin (per te cilin ka folur Cupka me lart), apo jo? Pra ne nje fare menyre ti dashke t'u imponosh te tjereve te verteten tende, atehere kur ata duhet te kishin, kane, te verteten e tyre, sipas vete teorise tende. ...Mua me duket qesharake sepse sepse sipas premisave te kesaj teorie (tende) shoqeria nuk do mund te egzistonte, ose perderisa egziston kjo shoqeri duhet te jete shoqeria e me te fortit, ligji i xhungles, i kafsheve... Me i forti duke qene ai qe imponon te verteten e tij...
    Kot sthem une qe ke ndonje gen diktatori ti!

P.S.Nejse me duhet ta mbyll ketu kesaj radhe se skam kohe. Do mundohem ta zberthej ate postin tend njehere tjeter, se ka shume gjera qe s'shkojne...
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anėtarėsuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korēė
    Postime
    755
    korcar,
    me sa kuptoj une, teoria Von Kleist-it me te cilen ti ke hapur temen ka te beje me te pergjithshmen, dmth me ate cfare i perket jo thjesht nje individi por shoqerise ne teresi:
    Neqofte se TE GJITHE njerezit, ne vend te syve, do te kishin syze te jeshilta
    Pra duke patur parasysh kete gje, une mund te them se kjo nuk eshte aq e komplikuar per te kuptuar sa eshte bere deri tani ne kete teme. Nuk eshte e nevojshme te flasim me terma te medha ose ta komplikojme kete teori duke konsideruar anen individualiste, sepse me keq ngaterrohemi ashtu...
    Ai i referohet normave shoqerore qe i "imponohen" njeriut nga vete shoqeria, dhe faktit qe ne pothuajse gjithmone jemi te detyruar t'i marrim te mireqena ose po te doni "te verteta"
    Ne rregull, ne menyre qe t'ua shpjegoj pikepamjen time do iu jap nje shembull te vogel ne menyre qe ta thjeshtesoj sadopak:
    Po marr nje shembull te thjeshte: ne lidhje me shqiptaret ne Greqi.
    Egziston paragjykimi ne Greqi se TE GJITHE shqiptaret nuk jane njerez te mire, ose jane te pandershem, hajdute e ku di une se cfare epitete te tjera. Pra nje femije grek qe rritet ne prani te ketij paragjykimi qe i ben masa e shoqerise se tij ndaj gjithe shqiptareve, edhe ai do vije nje dite e do te paragjykoje. pra ne kete situate femijes i jane vendosur ato "syzet e gjelbra qe thote Von Kleisti" dhe kete do te konsideroje si "te vertete" sepse ashtu thote masa e shoqerise. Prandaj cdo shqiptar i ndershem qe shkon ne Greqi do te ndihet keq nga nje paragjykim i tille, qe nuk eshte "e verteta" per te gjithe shqiptaret...
    MtrX ubicumque felix

Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    Po e shpjegoj dhe njė herė dhe nuk do vazhdoj mė tek kjo temė se po me duket vėrtet kot, aq me tepėr qė jam duke rrithėnė tė njėtat gjėra dhe ti i lexon pėr se prapi

kjo qė kam thėnė nuk duhet tė jetė medoemos e vėrteta pėr ty..
    Pra me pak fjalė ti nuk ke pse beson atė qė besoj unė vetėm se unė (apo ndonjė tjetėr) besoj kėshtu. Ti ke tė drejtėn dhe mundėsinė ti shikosh gjėrat nga "kėndvėshtrimi" (kuptoje pak mė gjėrė kėtė fjalė) tėnd. Ndodh pastaj qė shumė mendime individe, apo "shikime" tė jenė tė njė mėndje, dhe kjo sjell dhe atė bllokun shoqėror, qė pastaj "urdhėron" individėt e tjerė ti shikojnė besojnė gjėrat si blloku, dhe tė harrojnė individin.

Tani vazhdo bisedėn se nuk ja vlen vėrtet tė harxosh kohėn me shkrimet e mia, gjithė ditėn ti lexosh si me gabime do tė duken

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema tė Ngjashme

1. Heinrich Heine
    Nga Diabolis nė forumin Shkrimtarė tė huaj
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 05-05-2010, 08:42
  2. Hetimet e Kryeprokurorisė pėr tragjedinė e Gėrdecit
    Nga RaPSouL nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 625
    Postimi i Fundit: 07-07-2009, 23:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •