Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424

Kandidatët presidencialë serbë mbajtën tubime parazgjedhore në Mitrovicëj

Përkundër ndalimit të UNMIK-ut, kandidatët presidencialë serbë mbajtën tubime parazgjedhore në Mitrovicë

Mitrovicë, 10 qershor - Kandidati presidencial i koalicionit qeverisës në Serbi Dragan Marshiqanin dhe kandidati një grupi qytetarësh për këtë post, Bogolub Kariq, kanë mbajtur dje një tubime parazgjedhore në Mitrovicë, përkundër një vendimi të UNMIK-it, që ndalon manifestimet e këtilla në Kosovë.
    Për praninë këtyre dy kandidatëve presidencialë serbë në Kosovë, misioni i UNMIK-ut pohon se nuk ka lejuar kalimin e këtyre kandidatëve presidencial serbë, por ata kanë hyrë nëpërmjet rrugëve anësore. Për hir të qetësisë publike policia nuk ka ndërhyrë për të shpërndarë këto takime, theksojnë zyrtarët e UNMIK-ut.
    Marshiqanin dhe Kariq kanë konfirmuar se deri në Mitrovicë kanë arritur nëpërmjet një rruge anësore që kalon nëpër Zubin Potok.

(QIK)
    E drejta vonon, por nuk harron!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Këtu më duket se UNMIK po del nga kufijtë e Rezolutës 1244. Justifikimet jo e pashë kur u fut jo s'e pashê kur doli, janë të kota, sepse para disa ditësh përfaqësues të UNMIK-ut deklaronin se nuk do të pengonin kandidatët presidencialë serbë tê bênin fushatë në Serbi.
    Ekzistenca e strukturave paralele dhe të varura nga Beogradi në Mitrovicë, fushatat presidenciale serbe etj. më duket se e shkelin rëndë Rezolutën e OKB-së në bazë të së cilës qeveriset Kosova. Mendoj se i duhet bërë e qartë me shumë forcë UNMIK-ut se gjëra të tilla janë të papranueshme. Nëse kjo nuk bëhet, do tê shikojmë gjithnjë e më shpesh gjëra të tilla në Kosovë.

Nuk kuptoj edhe një gjë tjetër: përse askush nuk flet më për rikthimin e shqiptarëve në veri të Mitrovicës? Në një kohë kur dihet se ata janë përzënë nga spastrimi etnik i Millosheviçit më 1999 edhe më vonë?
    E drejta vonon, por nuk harron!

Gucci Rush II Maska e Cofferati
    Anëtarësuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Sterling Heights Michigan USA
    Postime
    123
    S`ka perse te rindertohen shtepite dhe te kthehen serbet kur shqiptaret s`kthehen dot ne mitrovice...Qeveria kosovare duhet t`ja beje kete te qarte te gjithe paleve te interesuara dhe eshte mire qe unmiku te largohet...Sidomos tani merrni shembull nga iraku!!!!
    It used to be only death and taxes were inevitable.Now,of course,there`s shipping and handling too.

Tema të Ngjashme

1. Nga Rudolf Xhuliani dhe Dora Bakojanis tek Edi Rama.
    Nga Humdinger në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 15-02-2007, 07:48
  2. Kuvendi që na la trashëgim ADN-në e Dushkut
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 01:24
  3. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid në forumin Ekonomi & biznes
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •