Close
Faqja 14 prej 20 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 197
    Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anëtarësuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    Thuani qfare te duani vetem nje gje ta kujtoni se edhe ju nje dite do beheni vjehrra shpresoj , andaj kujdes fjalet per vjehrra , edhe nje gje silluni mire sepse nuk ka gje pa u kthyer , nese silleni mire me vjehrren shpresoj qe edhe nusja do sillet ashtu dhe nje keshille e vogel mesoni sa jeni nuse .
    KOSOVA E MADHE

i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anëtarësuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Citim Postuar më parë nga eldonel Lexo Postimin
    Thuani qfare te duani vetem nje gje ta kujtoni se edhe ju nje dite do beheni vjehrra shpresoj , andaj kujdes fjalet per vjehrra , edhe nje gje silluni mire sepse nuk ka gje pa u kthyer , nese silleni mire me vjehrren shpresoj qe edhe nusja do sillet ashtu dhe nje keshille e vogel mesoni sa jeni nuse .
    cfar te mbjellsh do te korreshe

une nuk do jetoja kurr ne nje qati me antar te familjes se burrit , keshtu 1 here ne muj do i ftoja per dreke , do gatuja si pas deshires se tyre dhe do shkoja mire me ta .

dhe nje dite kur do behem "vjeherr" nese kam jete te gjate kuptohet , nuk do jetoja kurr me nuse e me djal , do jetoja si kta ne perendim qe jetojn vetem , kur nuk munden me te kujdesen per veten do shkoja ne shtepin e pleqris aty ti kaloj dite e fundit e lumtur e qete pa stres pa fjale , nje vizite do me mjaftonin nje buqet lule te freskta dote me benin ta ndi aromen e jetes : ))

don't bother me Maska e Apollyon
    Anëtarësuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Citim Postuar më parë nga Blue_sky Lexo Postimin
    Si flasin, thua se vjehrra eshte armiku. Po verini cike veten ne vendin e tyre, shumica e tyre s'kane faj fare. Ajo me te shoqin kane shprishur brinjte tere jeten jo blej shtepine, jo mobiloje jo derr, jo verr. Nje dite te bukur pinjolli i familjes martohet, sjell nje kalamanke ne shtepi, dhe fap...do celesat e shtepise direkt ne dore, statusin e zonjes te pare vetem ngaqe martoi yt bir. Hajde mendje, hajde. Natyrisht qe do doje te gatuaje si te doje vjehrra se ashtu ka bere tere jeten ne shtepine e saje, natyrisht qe ka nje rregull te caktuar te beri punesh ne shtepi, e natyrisht qe do doje te puthe djalin ne mengjes se ne pleqeri ndjen vetmi njeriu. U be nami se do te vazhdoje te perkujdeset per te birin, mua vetem qejfi do me behej. Ku t'a merrja qe te kisha mundesine te krijoja nje jete familjare te atille sa te beja te lumtur dhe njeriun qe do isha martuar, dhe prinderit e tije pleq. Fundja, s'ka djale qe s'do t'i kete prinder afer e te dije qe ndihen mire. Sinqerisht qe keto me duken vogelsira aq jo-domethenese sa me ben te qesh vetem idea e prishjes te harmonise familjare per keto gjera.
    waw .
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e pseudo
    Anëtarësuar
    29-02-2008
    Postime
    366
    Citim Postuar më parë nga Flora82 Lexo Postimin
    cfar te mbjellsh do te korreshe

une nuk do jetoja kurr ne nje qati me antar te familjes se burrit , keshtu 1 here ne muj do i ftoja per dreke , do gatuja si pas deshires se tyre dhe do shkoja mire me ta .

dhe nje dite kur do behem "vjeherr" nese kam jete te gjate kuptohet , nuk do jetoja kurr me nuse e me djal , do jetoja si kta ne perendim qe jetojn vetem , kur nuk munden me te kujdesen per veten do shkoja ne shtepin e pleqris aty ti kaloj dite e fundit e lumtur e qete pa stres pa fjale , nje vizite do me mjaftonin nje buqet lule te freskta dote me benin ta ndi aromen e jetes : ))
    Ekzakt, njelloj keshtu e shikoj edhe une vetvten ne pleqeri, qe tani e di qe do pleqeroj vetem me tim shoq , ne shtepine tone , derisa te jemi autonome dhe ne momentin qe nuk do kemi me forca , hopa ne shtepine e pleqeve do vemi,do zoti te jemi shendoshe e mire deri athere.
    Por barre femijeve nuk do tu behem ,nuk do desha te ndjehen te deturuar qe te lene pas dore jeten e tyre vetem per faktin se u kam bere koken .

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-06-2008
    Postime
    68
    Idealja do ishte te jetoje afer,por jo nen nje çati.
    Afer,sepse dhe kur te kesh femije ata do duan te rrine te gjyshi dhe gjyshja.Jo ne nje çati sepse,pleqeria eshte si femijeria,ankohet per gjerat me te vogla dhe ne momentin e pare qe i prish qejfin,i mbetet mendja aty.
    Jane disa aspekte nga te cilat praktika ka formuar traditen.Nuk flitet per njerez te mire apo te keq,injorante apo te shkolluar.Jane situata qe krijohen nga perballja e brezave.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar më parë nga Apollyon Lexo Postimin
    waw .
    nuk je i vetmi, dhe une ngela pa fjal.

Omelsin me krip Maska e Busy Girl
    Anëtarësuar
    04-02-2012
    Vendndodhja
    Here and there I'm everywhere
    Postime
    4,491

Për: Vjehrra dhe marrëdhënia e saj me nusen në një martesë...

Une me prinderit e burrit shkoj si me prinderit e mi vjerren ma ka fal zotie kam te mire vjerrin e kam shokun e te gjith dites i dua shum jam me fat qe i kam
    "Mundohu te jesh i lumtur me ato qe ke dikush tjeter buzeqesh edhe pse ska asgje"

i/e regjistruar Maska e teta
    Anëtarësuar
    25-10-2005
    Postime
    2,005

nigjoni teten ketu
    nese ka problem mes vjehrres dhe nuses ,fajtori eshte burri.
    po qe se eshte i zoti te menagjoi situaten athere te dyja do jen ok,nese anon ne njeren ane u pa puna ,nis sherri aty.
    vjehrra eshte zonja e shtepise dhe ka bere mund ne ate shtepi,ama edhe nusja per buke nuk ka ardh ne shtepin e burrit.
    rrespekti duhet te jete i dyanshem , pastaja te gjitha mvaret nga kultura familjare.

Omelsin me krip Maska e Busy Girl
    Anëtarësuar
    04-02-2012
    Vendndodhja
    Here and there I'm everywhere
    Postime
    4,491

Teta une mendoj qe nusja ska pse e keqkupton vjehrren se ben ato qe ka berer gjithmone. nese vjerra nuk i kundervihet normal. Une nuk e le burrin te vij te me puthe mua kur vjen ne shtepi pa takuar te emen.Mendoj qe eshte e rende te nderrosh shtepi e kam provuar vete por duhet te pershtatesh me zakonet njerezit nuk mund te mundohemi te ndryshojme zakonet qe familja e tij ka patur gjith jeten sepse duam ne nuset nuk eshte e drejte. Ne nuset ti bejme nje pyetje vetes sa here na bertasin nenat tona sa here na i kthejne punet mbrapsht e ne qeshim me to e shkojme i puthim apo jo?? E pse nese vjehrra na thott nuk e ke bere mir i varim turinjte nje pash joooo nuk eshte llogjike mendoj. Edhe mami im ka nuse ne shtepi e une sdua qe nusja e vellait te bej me mamin tim si macja me miun kshu as une sdu te bej me vjerren ashtu. Vjerra eshte nene trajtoje si te tille dhe nene do e kesh.
    "Mundohu te jesh i lumtur me ato qe ke dikush tjeter buzeqesh edhe pse ska asgje"

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Busy Girl për postimin:

anita340 (17-07-2014)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-12-2010
    Vendndodhja
    ne boten e çudirave
    Postime
    3,776

Citim Postuar më parë nga Busy Girl Lexo Postimin
    Teta une mendoj qe nusja ska pse e keqkupton vjehrren se ben ato qe ka berer gjithmone. nese vjerra nuk i kundervihet normal. Une nuk e le burrin te vij te me puthe mua kur vjen ne shtepi pa takuar te emen.Mendoj qe eshte e rende te nderrosh shtepi e kam provuar vete por duhet te pershtatesh me zakonet njerezit nuk mund te mundohemi te ndryshojme zakonet qe familja e tij ka patur gjith jeten sepse duam ne nuset nuk eshte e drejte.

Me pelqeu kjo fjalia e fundit. Me lehte eshte te pershtatet nusja ( e reja)me zakonet e shtepise ku hyn sesa dy pleq (plus burri) zakoneve te nuses. Tre ( dy prej tyre te vjeter) me nje eshte raporti. Gjithsesi po flasim per familjet normale pastaj ka gjithçka. Veç nese vjehrra eshte shume e keqe. Po ne ate rast une s'besoj qe djali do ishte me i mire.
    AUTOCHTHONOUS

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar anita340 për postimin:

Busy Girl (17-07-2014)

Faqja 14 prej 20 FillimFillim ... 41213141516 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A eshte gabim seksi para martese?
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 06-12-2009, 12:14
  2. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Nderto fort folene tende. Martesa
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-04-2007, 14:05
  4. Plagos njeriun e zemres,vetem pak dite martese!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 06-02-2005, 06:20
  5. 11 vjet martese denoncon burrin si tutor.
    Nga kolombi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 14-03-2004, 09:25

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •