Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 38
    Perjashtuar Maska e Ryder
    Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Jallah bilah...n'te i ke ra bre vlla lol
    Ose "planeti toke" si po i thojna na vllaznit kti fshatit.

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Ti Ryder quan jo realist ata qe jane kunder konceptit te dhunes???
    Lol me ben te qesh nganjeher..e sheh qe diēka don te thush per mua
    Nqs per ty dhuna eshte e domosdoshme dhe menyra naturale e koezistences,atehere me te njejten gjuhe klasifikon edhe dhunen te tipit a e b.
    Per ty lufta ne irak nuk eshte e drejte,dhe ne fjalet e tua kuptohet edhe kundershtimi qe ke per kete lufte.
    Ti klasifikon dhunen duke i dhene rendesine dhe prioritetin.
    Nqs dhuna eshte e drejte,atehere paska te drejte Amerika ne Irak.
    Hedh poshte te vjetren me dhune per te ngrejtur te rene,ky eshte reliteti i pare nga ty?
    Dhuna eshte menyra naturale e rregullimit ne xhungel(Darvin),dhe jo ne shoqerine humane.
    Sentimentet me te bukura qe i japin bukurine e jetes si dashuria,miqesia,vete jeta nuk lindin nga dhuna por nga njerezit.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    S'me ke kuptu mer Lec. Vec se them qe nje gje esht egzistente nuk dmth qe un e aprovoj.
    Them qe dhuna esht pjese e karakterit te njeriut. Sdmth qe e promovoj ose them hajde ti sulemi dynjase ne dru.
    Them qe duhet te ecim me fryme kunder dhunes dhe ta minimizojme po qe te zhduket esht e pamundur.
    A e mohon dot qe ligji i me te fortit (ligji i xhungles) sundon edhe tek njerezit?
    Kjo duket qarte.
    Un vetem them qe idea qe bota te egzistoje pa dhune esht utopike.

Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Te kuptova aq mire sa qe po me vjen dyshimi qe ti nuk ke kuptuar shkrimin tend

Kur sheh diēka,kur shkruan diēka edhe kur mendon diēka eshte e jotja dhe i perket personit tend.
    Ti thua sepse mendon qe per ty eshte keshtu,qe bota leviz ashu si ti e sheh.
    Ose perndryshe behesh percjelles i zerit te dikujt qe nuk je ti.
    Une te vleresoj per ate qe shkruan dhe respektoj sepse eshte mendimi yt.
    Ketej e tutje do te pyes nqs se aprovon apo je kunder nje mendimi qe shkruan..lol per te eliminuar keqkuptimet
    Mohoj me gjithe forcen time qe njerezia udhehiqet na ligji i xhungles,nje pjese e njerezise ndoshta.
    Njerezia udhehiqet nga dashuria dhe mirekuptimi sepse nje grusht njerezish nuk bejne njerezine.
    Por kjo eshte bota ime dhe nuk kam pretezen qe te gjithe te kuptojne ose te kerkojne ta njohin.
    Fjale,fjale,fjale qe i merr era dhe i len vendin pluhurit dhe skeletrit te dhunes.
    Quod timor cladis.

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    lol Kam vu re qe s'ke qef me te then qe keqkupton nej gje.

Ashtu sic e thu edhe vete, fjalet dhe opinionet i merr era, prandaj s'lodhem shum te jetoj me parime dhe opinione radikale.
    Mendimi im esht qe ne vend qe te ndryshosh boten, me mire ti pershtatesh...se shum kan munduar ta ndryshojne dhe ne proces e siper kane ndryshuar vec veten.
    Kshuqe edhe un s'kam qef te jap opinione...kur jepen pytje si pytja e ksaj temes vec them ca mendoj qe esht e verteta...ca esht...jo si mendoj se duhet te jete.

Nqs e mohon qe bota sundohet nga ligji i me te fortit s'di cfare shembujsh te te jap aq te shumte jane. Vec shif qe shtetet me te fuqishme jane ata qe kane arsenal me te fuqishem. I forti ka ber ligjin dhe gjithmone do ta beje.
    KY tani esht opinioni im.

Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Jo mer plak se nuk me ngelet qejfi mua per asgje.
    Une jam si ata librat e hapur qe lejne ne hyrjen e nje muzeu,gjithkush kur del ka liberta te shkruaje ate qe mendon.
    Ne qofte se ti don ti pershtatesh botes,jepi miku im sepse bota ka nevoje per njerez si ty.
    Une me pasur mundesi krijoj nje cope bote timen,te vogel fare,nje grimce ne univers.
    Por eshte e imja, ku fjala sunduese eshte dashuria dhe miresia,ku dhuna agresiviteti dhe ligji i xhungles jane jashte..si i thohet extra.
    I respektoj mendimet e tua ashtu si edhe ty,prandaj me pelqen debati.
    Kot qe ta thashe se je inteligjent dhe e kupton vete,ja ishte keshtu sa per ti bere qejfin gishtave.
    Quod timor cladis.

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Ne asnje menyre nuk mund te thuhet qe dhuna ka justifikim moral dhe psikologjik,tek e fundit dhuna eshte ajo e cila shkakton trauma psikologjike dhe probleme te shumta.
    Edhe pse perdoret shume ne kete kohe,dhuna per mua nuk ka justifikim te asnje soji....
    Ndoshta ne raste eksplicite mund t`i afrohet justifikimit edhe pse keto jane raste te ralla,qe ndodhin si rezultat i prishjes se harmonise familjare...apo te ndonje problemi shume te madh
    Nejse mos e zgjas,
    Ne raste te lehta dhuna nuk ka asnjefare justifikimi.
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Anėtarėsuar
    24-06-2002
    Postime
    1,160
    Citim Postuar mė parė nga leci
    Une me pasur mundesi krijoj nje cope bote timen,te vogel fare,nje grimce ne univers.
    Do krijosh nje bote te vogel qe sundohet nga dashuria, njerezit nuk jane agresive, secili i ndan pasurite me te varfrit, egoizmi dhe dhuna nuk egzistojne...askush nuk ka nevoje te perdore dhunen as per vetmbrojtje sepse askush nuk do te sulmoje tjetrin dhe dielli ndricon dite e nate.
    Kshuqe dolem te posti im i pare...dmth nuk je realist.

respekti esht reciprok

i/e larguar Maska e Tirana
    Anėtarėsuar
    29-06-2004
    Postime
    211
    Dhuna ėshtė nė rrėnjėt e gjithė historisė njerėzore. Ėshtė mjerim tė shohėsh se si akoma na duhen ushtritė, armatimet nukleare. Jodinjitoze ėshtė pėr ne se akoma na nevojitet policia, gjykatat dhe burgjet. Njerėzimi ca mė i mirė, njeriu ca mė i vetėdijėsuar do t'i braktiste kėto pakuptimėsi...

Dhuna nuk ėshtė pjesė e shpirtit rebelues!

Dhuna asnjėherė nuk mund tė bėhet pjesė e shpirtit rebelues, nga arsyeja e thjeshtė sepse dhuna ėshtė nė rrėnjėt e gjithė historisė njerėzore, pėrderisa rebeli synon tė ndahet nga e kaluara. Dhuna ishte mėnyrė e tė jetuarit ndėr shekuj, ndėr mijavjeēarė. Drejtėpėrdrejtė apo tėrthorazi, ne kemi jetuar nė dhunė. Ushtritė tona, policitė tona, burgjet gjyqet, luftat tona, tė ashtuquajturat religjionet tona te mėdha, ēdo gjė ka mbajtur dhunė. Dhe dhuna nėse shikohet nė esencė, nuk ka kurrėfarė respekti ndaj jetės.

Sipas meje, njeriu religioz, vetėdija religioze, ėshtė vetėm njė qėndrim i thellė respekti ndaj jetės, ngase nuk ka zot jashtė jetes. S'ka parajsė jashtė vetėdijes. Dhuna ėshtė pėrdhosje edhe e jetės edhe e vetėdijes. Ėshtė destruktive. Per mua DHUNA s'ka asnje justifikim moral dhe psikologjik .

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anėtarėsuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Citim Postuar mė parė nga Tirana

Dhuna nuk ėshtė pjesė e shpirtit rebelues!

.
    Ta lexova komplet postin dhe me qellim po te citoj vetem ketu.
    Sqaroma se si dhuna nuk eshte pjese e nje shpirti rebelues,nje shpirt i cili eshte i qete nuk ka nevoje per dhune.Apo gaboj?
    Cdo te mire
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Telenovele : ``Sfida Miliardere``
    Nga REJDI nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-01-2016, 16:33
  2. Turizmi nė Shqipėri: 1 milion turistė nė sezonin veror tė 2012
    Nga Eglantina_A nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 150
    Postimi i Fundit: 24-09-2012, 16:17
  3. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  4. Si e justifikoni moralen?
    Nga Veshtrusja nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 23-10-2004, 23:02
  5. E keqja?
    Nga Veshtrusja nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 25-05-2004, 10:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •