Zidane zyrtarizon largimin e tij nga pėrfaqėsuesja e "gjelave" 13-08-2004
Franca, njė hero mė pak
Juxhin MILLONA
Tashmė ėshtė zyrtare. Dje, nė orėn 14.00, Zinedin Zidane ka bėrė tė ditur largimin e tij nga kombėtarja e "gjelave", nė faqen e tij tė internetit. Lajmi mbėrrin thuajse menjėherė dhe nga trajneri Rajmond Domenek dhe mė pas nga FFF-ja. Udhėheqėsi i njė skuadre tė tėrė do tė shpjegojė nė mbrėmje arsyet e largimit tė tij nga blutė. "Mendoj me tė vėrtetė se ka ardhur momenti pėr tė thėnė stop. Eshtė e vėshtirė pėr ta shpjeguar gjerė a gjatė kėtė vendim, por nė njė moment mė tė pėrshtashėm do ta bėj. Ėshtė ora ime personale qė thotė se duhet tė largohem dhe se duhet t'i pėrkushtohem tėrėsisht Realit tė Madridit," - deklaron fituesi i kaq e kaq shumė titujve, ku ndėrmjet tyre figurojnė dhe kampionati botėror dhe ai evropian. "Nuk ėshtė se kam vendosur menjėherė tė largohem nga skuadra e Francės. Ėshtė e qartė se kjo ide kishte kohė qė mė kalonte nė kokė. E kam menduar pėrpara evropianit. Pavarėsisht rezultatit qė do tė arrinim, e kisha vendosur largimin," - konfirmon njėri prej lojtarėve mė tė mėdhenj tė historisė sė futbollit. Pėr trajnerin Rajmond Domenek, ashtu si dhe pėr pjesėn dėrrmuese tė francezėve, ky ėshtė njė lajm i hidhur. "Mė vjen keq, por do t'i respektojė vendimet e marra bashkarisht. Ai u mendua gjatė dhe vendosi t'u linte hapėsirė tė rinjve. Ashtu siē pati deklaruar mė parė, mė thirri pėr tė ma thėnė kėtė vendimin tė tijin,"- thotė i mėrzitur trajneri Domenek. Kjo tėrheqje nga pėrfaqėsuesja franceze vjen menjėherė pas shumė vendimeve tė tilla. Marsel Dezai (35 vjeē, 116 grumbullime), Lilian Turam (32 vjeē, 103 grumbullime) dhe Biksente Lizarazu (34 vjeē, 97 grumbullime) i kanė dhėnė fund karrierės sė tyre ndėrkombėtare me pėrfaqėsuesen, pas eleminimit qė pėsuan nė ēerekfinalet e Euro 2004-s pėrballė Greqisė.
Krijoni Kontakt