Close
Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 124
    i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Citim Postuar më parë nga perestae00
    Po si s'te kuptova mer lal, si s'te kuptova. Nuk duhet te jeshe ndonje filozof ti kuptosh mesazhet e tua. Po ama sic te kuptova ty ashtu kuptova qe edhe UDB-ja e paska intensifikuar veprimtarine e saj ne KoCoven e pasluftes.
    Kush behet musliman, quhet vella musliman.
    nqs je i interesuar se c'fare behet me Milloshevicin per krimet qe ka bere: edhe pasi te behet musliman i jepet denimi per c'fare ka bere pasi ti behet gjygji. Prandaj nuk jane fjale UDB-je ato. Kete pergjigje e dhashe pasi e di se si eshte ne islam.

Ka qene nje grua qe vuri helm ne ushqimin e profetit as. Gjate ushqimit ishte nje nga shoket e profetit qe morri i pari nga mishi ku ishte helmi dhe vdiq. Ajo grua me vone u be muslimane, por u denua pasi kishte vrare nje njeri.

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Po pse si do ta quaje ti? Nacional-imperializem shqiptar?

Qashtu forum-ash
    pergjigjen e ke ne po ate shkrim, si edhe idene se si u perhap termi vahabi.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga forum126
    Ne islam nuk behet nacionalizem duke perfshire edhe ate arab. Muslimanet shqiptare jane nacionalista shqiptare.
    Ndoshta jam pak i trashe por me duket se ka nji kontradikte fjalia e pare me te dyten.

Muslimanet shqiptare jane nacionalista shqiptare se ishin ata muslimane te maqedonise qe luftuan dhe i munden serbet vetem me kallashnikova.

Kur paskan luftue shqiptaret e Maqedonise me serbet? Dhe i paskan mundur me kallasha?
    Une kam kujtuar se kane luftuar edhe kosovaret, po si duket e paskam marre vesht gabim.
    Edhe NATO nuk paska cliruar gja ne Kosove se e paska gjete gati nga shqiptaret e Maqedonise. Hallall!!!

Ata muslimanet atje ne krye te ushtrise kane pasur hoxhallaret or trim. Dhe ata hoxhallaret i mesuan luftetaret shqiptare qe te hane buke bashke me robte e luftes ne te njejten tavoline. Jo si kosovaret shkoni e dhunonin familjet civile serbe pasi largohej ushtria.
    Nga e nxore kete more Forum? Une nuk jam kosovar po e di shume mire se ne qofte se ka bere kush dhunime e perdhunime e vrasje e perzanje kane qene ushtria serbe e paramilitaret serbe, ne rradhe te pare.
    Ndersa serbet i ruan UNMIK-u.

Sa per kush ka qene ne lufte une e di se kane qene kosovaret me flamur shqiptar qe kane luftue aq sa kane pate mundesine e takatin. Mandej ishte NATO qe e ndau fatin e luftes. UCK e Maqedonise ishte derivat i UCK te Kosoves, dhe kete e tregon edhe fakti se ne Maqedoni shqiptaret u bene trima mbas luftes, kur u pa se Serbia e mori teposhten dhe Maqedonia ishte shtet i dobet pa ushtrine e Serbise qe pat Kosova per hise.

tashti na del se hoxhallaret i paskan mesuar shqiptaret te luftojne.

E kam pa edhe dicka se ne Maqedoni te vraret u varrosen me flamur jeshi me germa arabe, kurse ne Kosove me flamurin kuq e zi.

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Paj Zotin mos me beni te vjell!
    Kush jane keto MYSYLMANET e Shqiperise mer jahu se na lujtet mendsh?
    Cfare nuk ben vaki per 6 vjet, se ve ne dyshim, por nuk mundem ta imagjinoj kurre qe shqipetaret, nje popull qe shquhet per deshire per integrim ne Europe, nje popull qe shquhet per kopjim dhe asimilim te shpejte te modernes, nje popull qe eshte ne zhvillim e siper, nje popull qe 3 cereket e tij i ka ne Perendim...te na leje nam duke kthyer koken prapa dhe duke goditur me shkelm te miren, te ardhmen dhe duke u bashkuar me jevgjit e Lindjes se Mesme! Kulmi...Nuk besohet!

Ore rob te mbare...
    Ju konvertoi turku (me deshire a me dhune) dhe i mallkuam qe prej 500 vitesh...
    A nuk zute mend apo jeni budallenj te lindur dhe s'u behet derman?

Boll me se vesh keq vetes u beni...

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar më parë nga forum126
    Kush behet musliman, quhet vella musliman.
    nqs je i interesuar se c'fare behet me Milloshevicin per krimet qe ka bere: edhe pasi te behet musliman i jepet denimi per c'fare ka bere pasi ti behet gjygji. Prandaj nuk jane fjale UDB-je ato. Kete pergjigje e dhashe pasi e di se si eshte ne islam.

Ka qene nje grua qe vuri helm ne ushqimin e profetit as. Gjate ushqimit ishte nje nga shoket e profetit qe morri i pari nga mishi ku ishte helmi dhe vdiq. Ajo grua me vone u be muslimane, por u denua pasi kishte vrare nje njeri.
    ME E SHTI THIVIN ( dergucin) NE XHAMI A BAHET MUSLIMAN ,

Authentic Maska e DeuS
    Anëtarësuar
    08-06-2003
    Postime
    2,319
    Citim Postuar më parë nga only truth
    ME E SHTI THIVIN ( dergucin) NE XHAMI A BAHET MUSLIMAN ,
    Nuk ke nevoje. Fjale sinonime eshte me derrkucin!
    Derri ka vetem nje ndryshim me to: ...Eshte me higjenik!

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Ore Kaafir, sikur te bera nje pyetje une ty. Je ne gjendje ti pergjigjesh apo jo?
    Une jam ne gjendje te pergjigjem cdo fjalie qe permban nje pikepyetje. Vec, prej teje, ende s'kam pare nje te tille te drejtuar ndaj meje.

Pyet o perestae pyet! Se s'te nguc njeri.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Hej hej!
    Ktej nga ju paska plas debat personal, thash e them ta thane -ty, ca problemi ka ne kete mes? c'i ngaterroni "mollet me dardhat"!
    Flisni per vehabizmin pa pasur idene se ca eshte, vehabizem e konsideroni ju "nje te pare ne pasqyre" se a ka apo jo mjeker?
    More po ato te tjeret qe s'jane vehabiste dhe kane mjeker per ju ca jane?
    Kjo ishte si fillim.
    Tani, persa i perket temes,....
    Muslimanet e moderuar dhe fondamentalist...
    Lindin shume pyetje per kete, e para gje eshte se ne fillim te kesaj teme eshte bere nje lloj shablloni (pyetsor) per te dalluar ate musliman te moderuar dhe ate fondamentalist. Nese kete pyetsor do ta konsideronim per nje moment ne formen e nje vizoreje qe mat milimetrin, zentimetrin dhe me pas kilometrin, do te shohim se ne pyetsor hyjne mes milimetrave kilometrat, nga kjo del se askush nuk e ka te qarte te pakten per injorantet rreth islamit se cdo te thote Fondamentaizem ose Fundamentalizem dhe askush deri me sot nuk i ka dhene nje pergjigje pyetjes se c'eshte fondamentale ne islam.
    Te jesh fondamentalist ne islam nuk eshte e domosdoshme te jesh ekstremist, ekstremiteti dhe fondamentaliteti ne islam ka dallim rrenjesor, e para gje eshte se natyra humane e njeriut eshte e perbere nga fondamentet ose sic eshtene shqip parimet, keshtu qe cdo person ne veten e tij ka parime qe nese i mohoet njera prej tyre rrjedhimisht del prej aderimit ne "X", keshtu qe edhe muslimani qofte ai i moderuar (sic e quani) qofte ai fondamentalist (sic e quani) nese i largohet parimeve ne islam (fondamentaleve) del jasht islami ose ndryshe nuk quhet musliman, le te bejme nje analize.....
    Fondamentale ne isam jane:
    Te besosh ne Allahun, Nje te Vetem.
    Te besosh ne Profetet
    Ne Engjejt
    Ne librat e shpallur (Teurati (Torra), Zeburi (psalmi), Inxhili (Ungjilli) dhe Kur'ani)
    Te besosh ne Diten e Gjykimit
    te Besosh ne Caktimin (e Allahut), e mira dhe e keqja e tij eshte e krijuar nga Allahu.
    E gjitha kjo eshte fondamentale per nje musliman persa i perket Doktrines Islame me poshte vijne fondamentalet e Islamit si praktike religjoze:
    Deklarata se S'ka Zot tjeter perpos Allahut dhe se Muhammedi eshte i derguari i Tij
    Namazi (falja)
    Agjerimi
    Zekati (dhenia 2.5 % e pasurise e caktuar sipas sheriatit per formen e tij qe u shperndahet te varferve)
    Haxhi ( peligrinazhi ne Mekkeh) per ate qe ka mundesi, vetem nje here ne jeten e tij.
    Keto jane fondamentalet e Islamit nga ana se jane te obligueshme per cdo musliman te veproje.
    Fondamentale ne islam jane edhe ndalesat qe ndryshe quhen ne terminologjine islame Haram, po permend disa:
    Pirja e veres (e alkoolit e pergjithesuar me veren)
    Kurveria (marrdhenia seksuale jasht martese)
    homoseksualizmi
    Vjedhja
    Vrasja
    etj, per te gjitha keto ka denime te cilat nuk ka te drejte ti ndermare askush perpos shtetarit, ne kohen ku jetojme qe nuk ka shtetar islam (Kalife) askush nuk ka te drejte te marre vendime kapitale per asnje lloj rasti qe permendem me lart.
    Xhihad-nuk do te thote lufte, ky emer eshte infinitivi i fjales "xhuhd" qe do te thote : te drejtuarit kah nje qellim, duke u bazuar mbi kete duhet te themi se xhihad do te thote edhe te vepruarit drejt ndalimit te epsheve per cdo musliman, xhihad do te thote edhe te mbrosh besimin ndaj ideologjive te rreme.
    Xhihai i cili rendom njihet nga Perendimoret eshte edhe mbrojtje e atdheut nga pushtuesit te cilin ka te drejte ta shpalle shtetari i vendit ne rastin e nje shteti Islam (me Kalife) ne rastin e nje shteti laik shtetari edhe nese i ben bisht per rethanat duhet ndermare si rast i domosdoshem psh. lufta e shqiptareve kur u pushtua nga Italia fashiste.
    Mire po xhihadi ka edhe sentensen e vet i cili ne terminologjine islame eshte "Fard Kifajeh" - "Obligim i mjaftueshem" qe do te thote se nese nje grup e ndermer bie obligimi ndaj te tjereve.
    Ne rastet qe kemi jetuar si 11 shtetori ne USA apo shperthimet ne Londer nuk mund te konsiderohen ne Islam veprime te xhihadit, pamvaresisht se ata qe i ndermoren keto sulme e quajne te tille, per disa pika qe bie ky rregull:
    1- mos ekzistenca e shtetarit (kalifes), ben qe mos quhet xhihad
    2- keq intermretimi i Kur'anit, ben qe te vetndermerret kjo lloj lufte pa baze ne Islam
    3- Vrasja e njerezve te pafajshem
    4- Marrdhenia e muslimaneve me jomuslimanet ne paqe, muslimani s'ka te drejte te prish marrveshjen qofte e shkruar apo e konceptuar.
    5- Mospajtimi i muslimaneve me keto sulme.
    Te gjithe keto faktore bejne qe nderrmarjet e sulmeve apo cdo lloj akti i perngjashem me kete te mos jete islame, aq me teper qe ne Irak ata qe i kryejne keto akte ne emer te Islamit vrasin edhe vet muslimanet.
    Sa per ceshtjet e permendura prej kohesh si ceshtja e shamise eshtee domosdoshme te vihet pika mbi "i" qe do te thote se "shamia eshte veshje e femres muslimane sipas kritereve islame dhe nuk eshte simbol islam", kjo eshte fondamentale per cdo muslimane, perndryshe shkelja e ketij fondamenti do te thote te shkelesh mbi Islamin si fe universale e njohur dhe e konsideruar nga mbare bota dhe se dyti shkelje e te drejtave te njeriut, ku laiciteti s'ka vend te futet ne mes, per vet statusin qe ka si i tille "laiciteti nuk nderhyn ne ceshtje fetare, nuk eshte shtytes i saj dhe as nuk eshte ndalues".
    Sa per njohjen e feve te tjera si ajo e Krishtere dhe ajo Hebreje, dihet se Islami i ka dhene autonomine ketyre feve dhe i ka njohur si fe te njerezve. Ndersa Shiizmin une nuk e shoh problematike per vet faktin se Shiizmi dhe Sunnizmi kane bashkjetuar ne Kalifat me gjith problematikat qe jane hasur ne cdo lloj kalifati Shiizem e njohur ne arabisht si Shi'ah jane idhtaret e idese se shtetari (kalifi) duhet te vije nga "Al el-Bejt" (pjestaret e familjes se Muhammedit), ata kane bashkjetuar me sunnitet si ne kohen e Emevitet, e pas tyre e moren vet Al el-Bejt qe ishin Abbasitet, mire po prej Abbasiteve u shkeputen idhtaret e idese se Kalifi duhet te jete apsolutisht Alevit (prej imam Aliut dhe barkut te Fatimes), me pas edhe ata ndahen ne Hasanit dhe Husejnit, gjithsesi shiitet jane konsideruar si faktor opozitar perbrenda shtetit islam, kjo tregon per demokracine ne islam, demokraci kjo qe ka ekzistuar para iluminizmit.
    Se sa ksenofobe duket Islami sot besoj se e keni kuptuar tashme, ksenofobia krijohet nga panjohuria dhe ininformacioni mbi dicka, keshtu qe Islami duhet te njihet para se te hidhen teza mbi te.
    Ndersa harmonia fetare ne Shqiperi ka shume pika qe nderlidhen, nje nder kryesoret eshtese shqiptaret jane me tolerant karshi shqiptarit ne pikpamjet fetare dhe ketu hyn nacionalizmi, mirepo nga ana tjeter nuk kane te drejte jomuslimanet shqiptare te pretendojne se jane flamurtare te kesaj harmonie per vet faktin se muslimanet ne shqiperi kane qene dhe jane shumica dhe sidomos ne kohen parakomuniste ishin ata qe e kishin ne dore harmonine fetare, kjo eshte trasheguar deri ne ditet tona.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga rapsod
    Hej hej!
    More po ato te tjeret qe s'jane vehabiste dhe kane mjeker per ju ca jane?
    .
    Meshkuj pa sens mode. Sidoqofte standardi i dallimit te Salafist/Vehabistit eshte ndryshuar ne nje litmus test 100% te sigurte: mjekerr + pshurrje e mashkullit si femer.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-06-2005
    Postime
    6
    ju se keni keq i lexova shkrimet por faji vehabi-selefi jane probleme te cilat kane depertuar deri ne qender te komitetit musliman dhe jane bashkuar dele me dhi ishalla zoti ban ramet me ne

Faqja 9 prej 13 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Presidenti Obama, i hapur të komunikojë me talebanët e moderuar
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 07:20
  2. Shqiperi: Komuniteti Mysliman i mbetet besnik vijes se moderuar
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-05-2005, 18:44
  3. Si te dallojme cookies spiune webbags qe raportojne faqet qe shohim
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-11-2004, 10:26
  4. Si te dallojme faqet fallco nga ato te verteta
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-07-2004, 23:08
  5. Ekstermiste - te Moderuar ne Islam
    Nga Eni në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-02-2003, 06:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •