Close
Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 101 deri 110 prej 124
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    selamualejkum musliman

Arnauti shkruan:

DHUNA: A shfajeson apo denon Palesitenzet, Chechenet, Kashmirasit qe japin jeten te vrasin civilet 'armike'? A je i dispozuar te denosh/denoncosh me emer grupime apo organizata si Abu Sayyaf, Al-Gama'a al-Islamiyya, Groupe Islamique Armée, Hamas, Harakat ul-Mujahidin, Hizbullah, Islamic Jihad, Jaish-e-Mohammed, Lashkar-e-Tayyiba, dhe al-Qaida?
    Se pari ne fene Islame nuk ka dhune (suretul Bekara) .Akti i vetvrasjes nuk eshte i lejuar ne fene Islame qqofte ai musliman (femer apo mashkull) .Qofte ajo kunder armikut apo edhe vetvetiu ku ne ate raste pesojne muslimanet .
    Ndersa lufta qe behet ne kashmir , qeqni ,palestin apo irak ne vende islame nga muslimanet nuk mund te denohet kursesi .Ata luftojne per lirin e vendit te tyre , te fese Islame , te mbrojtjes se moralit etj .Por pjese e Islamit nuk jane grupet por jane kur te gjithe luftojne nen nje flamur , imam , dhe rregullave te xhihadit (ku nder to eshte ndalesat e vrasjes se grave , femijeve , pleqeve , te semurve ..).Pra vetvrasja nuk eshte pjese e Islamit .

tjerat pyetje dite tjera inshAllah .

RTP
    Deri kur ???
    Deri diten e Gjykimit .Mos e merre gjithe kete inat afer vetes ndaj muslimaneve se nuk e ke me vende .Nuk je vetem ju qe e keni kete urrejtje ndaj Islamit ke jahudit , idhetarte e librit etj etj .Sje vetem as ne kete bote e as ne tjetren nuk do te lejne keta idhetaeret e librit vetem .
    shko diskuto me dike qe eshte nga feja Islame dhe folmi ateher mbi fene Islame .

selamualejkum musliman nga vellau juaj ne Islam
    Ke frike Allahun kudo qe te jesh.
    Andaj llogarite vehten vella para se te llogaritesh

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga hasanii
    Se pari ne fene Islame nuk ka dhune (suretul Bekara) .

Me demek, ne po ja fusim kot? Islami s'paska dhune, s'paska fundamentalizem...
    po si ka mundesi atehere qe gjithe ky milet eshte i shqetesuar? Dhe mos kujto se e hame sapunin per djathe: qofte sapunin tend, qofte te mediave perendimore.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Sepse nje faj te konsiderueshem per radikalizimin e Islamit "lindor" ka dhe Krishterimi (qe zakonisht titullohet "perendimor") me kryqezatat e tij, qe kane qene nje nga idiotesite me te medha gjeopolitike, strategjike dhe spirituale..

apo nuk quhen xhihad oksidental kryqezatat ?

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga darwin
    Sepse nje faj te konsiderueshem per radikalizimin e Islamit "lindor" ka dhe Krishterimi (qe zakonisht titullohet "perendimor") me kryqezatat e tij, qe kane qene nje nga idiotesite me te medha gjeopolitike, strategjike dhe spirituale..

apo nuk quhen xhihad oksidental kryqezatat ?
    Gjetjen e fajit une ja lej atyre qe jane me te zote se une. FYI, kryqezatat ishin nje pickim mize per boten Islamike. Nje vrime ne uje ishin .... Mos degjo c'thone Islamistat.

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga FLORIRI
    E rendesishme eshte te themi qe ne islamin autentik nuk ka as musliman te moderuar as musliman fondamentalist.

Kam nje parandjenje qe ti kualifikohesh si Islamist.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Gjetjen e fajit une ja lej atyre qe jane me te zote se une. FYI, kryqezatat ishin nje pickim mize per boten Islamike. Nje vrime ne uje ishin .... Mos degjo c'thone Islamistat.
    Aspak.. them ate qe ka ndodhur, jo ato qe thone islamiket.

Gjithsesi ketu ata kane te drejte 1000 here.. "Qyteterimi perendimor i krishtere" u tregua thellesisht skandaloz, mizor dhe i pallogjikshem, dhe fatkeqesisht i dha nje dore rrymave me radikale ne boten Islame..

Kete nuk e thone islamiket.. kjo eshte historia nga e cila eshte damkosur vete Vatikani dhe "perendimi" (e them ne thonjeza sepse nuk ka pse te titullohet dhe arsyetohet krishterimi si "religjion perendimor" )..

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga darwin
    Aspak.. them ate qe ka ndodhur, jo ato qe thone islamiket.

Gjithsesi ketu ata kane te drejte 1000 here.. "Qyteterimi perendimor i krishtere" u tregua thellesisht skandaloz, mizor dhe i pallogjikshem, dhe fatkeqesisht i dha nje dore rrymave me radikale ne boten Islame..

Kete nuk e thone islamiket.. kjo eshte historia nga e cila eshte damkosur vete Vatikani dhe "perendimi" (e them ne thonjeza sepse nuk ka pse te titullohet dhe arsyetohet krishterimi si "religjion perendimor" )..
    I dashur, quhet 'perendimor' Krishterimi Katoliko-Protestant pasi bazen e pati ne Perandorine Romake te Perendimit. Kryqezatat ne global nuk ngriten peshe hic per boten Islamike. Ishin thjesht nje bezdisje, nje krruajtje 300 vjecare. Kurrsesi nuk mund te fajesohen Kryqezatat per predikamentin ne te cilin ndodhet Islami sot.

Fajeso evolucionin, me te cilin e shoh qe s'paske shume problem

Vehabinjte e Salafista nuk jane shume ndryshe nga Reformacioni Protestant i Martin Lutherit. Ashtu sic pati Lufte civile ne Europe ashtu do kete edhe ne Islam.. e keqja eshte se keta po e eksportojne luften e tyre civile ne Europe e Perendim.

Prandaj jam une tifoz i nje politike te jashtme 'laissez faire'. Lerini derrat te haen me njeri tjeterin aty ku jane lind. Nuk duhet nderhyre per anullime zgjedhjesh kur fitojne Islamistat si ne Algjeri apo gjetke. Leri te krijojne ate dreq Kalifati e pastaj i ndreqim punet ne menyre me konvencionle. Keshtu s'i kane ardh punet tani nuk di ku ta adresosh plumbin.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Qafir Arnaut : 20-07-2005 më 01:52

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga hasanii
    selamualejkum musliman

RTP

Deri diten e Gjykimit .Mos e merre gjithe kete inat afer vetes ndaj muslimaneve se nuk e ke me vende .Nuk je vetem ju qe e keni kete urrejtje ndaj Islamit ke jahudit , idhetarte e librit etj etj .Sje vetem as ne kete bote e as ne tjetren nuk do te lejne keta idhetaeret e librit vetem .
    shko diskuto me dike qe eshte nga feja Islame dhe folmi ateher mbi fene Islame .

Mos me quej "vella"tuj m`pershendet arabisht
    se do me shtish ta nxjerr jasht kafen qe e piva pak ma heret aq me lezet!

Ndigjom ti efendi Islam,alias zadhanezi i Zotit!

Ik shkruaj ne ndonje forum arap ku ke mundesin ta flasesh shlirshem gjuhen e "nenes"arape
    e mos na grrith ketu me idhtare te keti apo ati libri !

kaq
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Po pra terma si fondamentalist apo musliman i moderuar nuk kane te bejne me islamin autentik.Muslimani i moderuar do binte ndesh me rregullat origjinale te islamit pasi ne kete fe nuk lejohen reformimet apo ndryshimet.Perendimoret me kete termin muslimane te moderuar nenkuptojne nje reformim ne islam .Pra pretendojne te lejojne te ndaluarat dhe te ndalojne te lejuarat sipas interesave tyre.Ndersa me fondamentalist islamik tregojne cdo akt apo grup qe vepron nen presionin e provokimit qe behet nga vete perendimoret,akte qe behen pa u menduar dhe mbeshtetur ne rregullat islame me shkakun e vetem qe te bindin njerezit se islami autentik perfaqesohet nga fondamentalistet radikale qe vetvriten duke vrare njerez te pafajshem.

PS...Une mendoj qe rreziku i vertet qe mund ti vije kapitalizmit dhe materializmit perendimor nga Islami eshte strategjia e tij.Kjo fe me aq sa e kam studiuar une ka nje strategji teper efikase qe mos sot neser te dominon patjeter.Strategjia nis fill nga menyra e parezistueshme qe te ben per vete e vargjeve Kuranore dhe ngrihet ne kulminacion kur besimtaret urdherohen te luftojne per perhapjen e fjales Zotit dhe te nenshtrojne ato qe nuk i binden urdherave tij.Nenshtrim qe ne islam quhet -FETIH- apo clirim i masave qe te kene mundesi te degjojne fjalen e Zotit.Pikerisht kjo strategji eshte rrezik per perendimin qe nuk lejon te krijohen kalifate etj etj or qafir.Kalifatet e perandorite islame deri shekullin e kaluar ishin superfuqi qe te thynin nofullat.Tani perballe nje perendimi te kualifikuar dhe teper te zhvilluar per te rrjepur e zhvatur ndodhet nje bote tjeter qe pretendon se feja e tyre eshte prej Zotit.Tepke si Davidi me hoben e tij kundra goliath kriminel palestinezit qe mbante shtiza e shpate.Zoti i krijon perandorite e veta kur njerezit mendojne se nje gje e tille nuk mund te ndodhe.Pra na e ben te ditur edhe njehere qe ju dini ca gjera por jo te gjitha..lol
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    selamualejkum musliman

Me demek, ne po ja fusim kot? Islami s'paska dhune, s'paska fundamentalizem...
    po si ka mundesi atehere qe gjithe ky milet eshte i shqetesuar? Dhe mos kujto se e hame sapunin per djathe: qofte sapunin tend, qofte te mediave perendimore.
    Arnauti une se di a po ja fute kot a si po ja fute se ajo sesht problem i imi .Te theme se Islami eshte i paster nga qdo veper e keqe qe e bejne njerezit duke perfshire edhe muslimanet .Ajo eshte dhunti e Allahut dhe si e tille eshte e paster dhe e pa te meta , mirpo keqkuptimi qe i bjene njerezit Islamit kur e mesojne ate ajo eshte pasoje qe pa e kuptu mire qeshtjen fillojne me tjeteren .

Ketu une sjam ka beje tregti sapunash i nderuar , njeren ske qare pa e hanger se ne mes tyre jeton dhe ske qare pa u frymezuar nga njera .E ju hane qfardo sapuni .
    Une po te tregoj qeshtjen e Islamit se as qe e ke iden se qfare jeni duke fole .Ske qfare i beshe kur nuk fillon studimet ne lidhje me kete ne fene Islame dhe ateher te qetsoshe koken tende qe eshtre e mbushur me informata te rrejshme mediale perendimore apo te usa .

Mileti qe po thu qenka i shqetsuar , pse spo me thua mua se mileti ne lindje te mesme koka i shkqetsuar , ne irak , afganistan , qeqeni etj etj .Ende nuk e ke iden more i nderuar qe burgjet e amerikes jane te mbushur me musliman me denim te perjetshem pa kurfare hapje te procesit gjyqesor ndaj tyre . Eshte e lehte qe para kompjuterit aty te shkruash dhe te mos e vendosesh veten ne nje pozite qe ndihen muslimanet ne evrop kur shofin permes Mediave se familja ju ka vrare apo masakruar , motrat ju kane dhunuar , shtepit ju kane shktrruar ndersa ata jane detyruar te largohen nga vendet e tyre .Vendose njeher veten ne kete gjendje se si do vendosesh ore i nderuar te veprosh .
    Friken ja kane vene vetit populli i perendimit dhe ketu i kane fajet ata kryesuesti te atyre shteteve qe i udheheqin qe marrin vendim qe ti sulmojne popullin musliman ende pa u zbardhur qellimi se qfare ishte qe nderhyn ne vendet muslimane .
    Qllimi eshte i qarte pasi klonizimit ui erdhi fundi ata ne nje menyre tjeter dhe ate permes fjales fundamentalizem apo terrorizem po i shfryejn epshet e tyre te dhunes ndaj muslimaneve dhe te eksploatimit te pasurive natyrore te tyre .
    Kete ska mujte me bane kerkush ne nje vend te huaj dhe po te theme sinqerisht se nuk do mujne edhe ata ta bejne kete qeshtje .

RTP:

Mos me quej "vella"tuj m`pershendet arabisht
    se do me shtish ta nxjerr jasht kafen qe e piva pak ma heret aq me lezet!
    Ndigjom ti efendi Islam,alias zadhanezi i Zotit!
    Ik shkruaj ne ndonje forum arap ku ke mundesin ta flasesh shlirshem gjuhen e "nenes"arape
    e mos na grrith ketu me idhtare te keti apo ati libri !

kaq
    Nuk eshte mbete puna qe te me tregosh se a e kame gjuhen te trashiguar nga nena apo babai ju vetem shikoni qeshtjet qe i takojne personalitetit tuaj .
    Une i kame pershendet muslimanet ndersa nese nuk e ndjen veten pjestare te keti komuniteti ateher ske qka diskuton me shum .Juve inshAllah e keni pas ate kafe se pari hallall dhe pastaj edhe ju jepe shendet , mirpo mos e dergo veten ne ate gjendje se ajo eshte smuj psiqike qe sdo arrish asgje me te .
    Ketu eshte forumi i shprejhes se lire te mendimit parim qe ju se keni , ju mungon nga Zilia po skemi qte bejme .Po te flitej ketu per papen e vatikanit normalish se nuk do hysha te postoj se ajo qe me intereson me se paku eshte gjendja e tij .
    Ketu jemi duke diskutu nje keqkuptim qe rrjedhe nga injoranca e thelle , pa kurfare studimi paraprak dhe te paraqitur me nje teme me emrin e till si kjo njashtu edhe ajo qe keni hapur ju .Nuk ke arritje ne jeten tuaj vetem me informacione te mediave duhet te fillosh te lodhesh pak koken me mesim rrethe nje qeshtje qe eshte e pakjaret per juve siq ne rastin tone Islami.

Ke frike Allahun kudo qe te jesh.
    Andaj llogarite vehten vella para se te llogaritesh

Faqja 11 prej 13 FillimFillim ... 910111213 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Presidenti Obama, i hapur të komunikojë me talebanët e moderuar
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 07:20
  2. Shqiperi: Komuniteti Mysliman i mbetet besnik vijes se moderuar
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-05-2005, 18:44
  3. Si te dallojme cookies spiune webbags qe raportojne faqet qe shohim
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-11-2004, 10:26
  4. Si te dallojme faqet fallco nga ato te verteta
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-07-2004, 23:08
  5. Ekstermiste - te Moderuar ne Islam
    Nga Eni në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-02-2003, 06:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •