Close
Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 124
    Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Fjale te verteta.

Citim Postuar më parë nga FLORIRI
    Kjo fe me aq sa e kam studiuar une ka nje strategji teper efikase qe mos sot neser te dominon patjeter.Strategjia nis fill nga menyra e parezistueshme qe te ben per vete e vargjeve Kuranore dhe ngrihet ne kulminacion kur besimtaret urdherohen te luftojne per perhapjen e fjales Zotit dhe te nenshtrojne ato qe nuk i binden urdherave tij.l

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    .Tani perballe nje perendimi te kualifikuar dhe teper te zhvilluar per te rrjepur e zhvatur ndodhet nje bote tjeter qe pretendon se feja e tyre eshte prej Zotit.Tepke si Davidi me hoben e tij kundra goliath kriminel palestinezit qe mbante shtiza e shpate.Zoti i krijon perandorite e veta kur njerezit mendojne se nje gje e tille nuk mund te ndodhe.Pra na e ben te ditur edhe njehere qe ju dini ca gjera por jo te gjitha..lol

Me duket sikur po ndjell fatin e Cifutit.

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    I dashur, quhet 'perendimor' Krishterimi Katoliko-Protestant pasi bazen e pati ne Perandorine Romake te Perendimit. Kryqezatat ne global nuk ngriten peshe hic per boten Islamike. Ishin thjesht nje bezdisje, nje krruajtje 300 vjecare. Kurrsesi nuk mund te fajesohen Kryqezatat per predikamentin ne te cilin ndodhet Islami sot.

Nuk e kisha ne sensin gjeografik fjalen "perendimor", por ne terminologjine kultura perendimore dhe jane te dukshme perpjekjet e pareshtura te krishterimit per tu bere pjese e kesaj terminologjie (kur ne te vertete ka qene nje nga armiqte kryesore te kesaj kulture). Te pakten, dicka e mire qe eshte bere me kushtetuten europiane eshte fakti qe eshte theksuar laiciteti i Bashkimit Europian duke mos patur favorizime fetare (sado qe u qane katoliket e mij te dashur)..

Persa i perket rolit te kryqezatave, mjafton te kujtohet fakti se perpara vitit 1095 e.s., islami ishte ne nje mish-mash te vertete per shkak te luftrave te brendshme per pushtet midis sekteve dhe kalifateve te ndryshme dhe NUK ishte i bashkuar kunder krishterimit. Kryqezatat pervec se paten meriten "sublime" qe arriten nje bashkim te te gjitha ketyre rrymave te ndryshme ne lufte kunder armikut te perbashket, sollen dhe ri-bashkimin e islamit nen kalifatin sunit, i udhehequr nga nje burre i mencur i asaj kohe... Saladini!

Per t'u shenuar eshte dhe internerari i turmave te kryqtareve fanatikeve, barbare dhe paranoiake te cilet - ne emer te zotit (po i njejti subjekt i adhuruar nga viktimat) -, vrane cdo gje qe u kundershtonte rrugen e tyre perpara..
    vecanerisht terrori i tyre shembullor mbi banoret e Jeruzalemit ishte nje psikopati religjioze e papare deri atehere ne bote (ne nje kohe qe, te rrime shtrember e te flasim drejt, nen sundimin islamik te Jeruzalemit, gjera te tilla nuk ndodhen).

Leqe vetem fakti qe u derdhen ushtri te tera dhe lumenj gjaku per nje qytet judaik si Jeruzalemi pa pike kuptimi ose rendesie per Europen , ne vend qe p.sh. te ndihmohej ne clirimin e Spanjes ose ne frenimin e turqve selxhuke..

Kjo eshte nje idiotesi totale dhe nje nga barbarite qe krishterimi i rezervoi popullsise europiane!

Fajeso evolucionin, me te cilin e shoh qe s'paske shume problem
    ..

Vehabinjte e Salafista nuk jane shume ndryshe nga Reformacioni Protestant i Martin Lutherit. Ashtu sic pati Lufte civile ne Europe ashtu do kete edhe ne Islam.. e keqja eshte se keta po e eksportojne luften e tyre civile ne Europe e Perendim.

Ke harruar pa permendur Gjon Kalvinin. Besoj se ta kish njohur mulla Omari, me siguri qe do ja mbante nje foto ne tavolinen e zyres.

Thuhet qe krishterimi i vertete, pervec pershkrimit ne fabulen e mesuesit me 12 nxenesit, u njoh ne kohen e kalvinisteve. Islamit, keto dukuri po i ndodhin tani, sepse thjeshtesisht eshte nje fe me e re ne moshe.

...e keqja eshte se keta po e eksportojne luften e tyre civile ne Europe e Perendim.

Ky nuk eshte faji i Islamit, sepse mesa kam lexuar Kur'ani nuk i inkurajon vajtjet e myslimaneve ne shtete ku nuk eshte ne zbatim ligji islamik. (nuk jam shume i sigurte per kete por me duket se keshtu eshte)

Persa i perket luftrave civile, atehere ne luftrat 30-vjecare fetare midis Katolikeve dhe Protestanteve llogaritet qe eshte vrare gati 1/3 e popullsise se atehershme te Gjermanise.. e megjithate nuk besoj se ka ndonje predikues te krishtere ne Gjermani, i cili do te nderpriste llomotitjet e tij te perditshme per "shpetimin" dhe do t'i skuqej faqja perpara ngjarjeve te tilla.

Prandaj jam une tifoz i nje politike te jashtme 'laissez faire'. Lerini derrat te haen me njeri tjeterin aty ku jane lind. Nuk duhet nderhyre per anullime zgjedhjesh kur fitojne Islamistat si ne Algjeri apo gjetke. Leri te krijojne ate dreq Kalifati e pastaj i ndreqim punet ne menyre me konvencionle. Keshtu s'i kane ardh punet tani nuk di ku ta adresosh plumbin.

per evitim keqkuptimesh.. jo se kam ndonje simpati per islamin, por eshte e turpshme te biesh viktime e propagandes dhe ne menyre te pakuptuar te behesh pale ne luften shekullore midis dy armiqve, Krishterimit dhe Islamit, qe cuditerisht jane dhe dege qe vijne nga i njejti trung semit !

Jane te dyja fe qe jane universale dhe nuk u intereson fare kombi ose raca e besimtareve perkates, por vetem numri qe kane mundur te hipin ne "tragetet e tyre te shpetimit".. dhe rekrutimin e kane te njejte, nepermjet predikimit.

Prandaj, nuk ka pse kemi paragjykime.. jane njesoj!
    Te pakten une keshtu e shoh dhe nuk gjej vend per trajtim ndryshe te ketyre orientalizmave.

Kjo fe me aq sa e kam studiuar une ka nje strategji teper efikase qe mos sot neser te dominon patjeter.Strategjia nis fill nga menyra e parezistueshme qe te ben per vete e vargjeve Kuranore dhe ngrihet ne kulminacion kur besimtaret urdherohen te luftojne per perhapjen e fjales Zotit dhe te nenshtrojne ato qe nuk i binden urdherave tij. Nenshtrim qe ne islam quhet -FETIH- apo clirim i masave qe te kene mundesi te degjojne fjalen e Zotit.Pikerisht kjo strategji eshte rrezik per perendimin qe nuk lejon te krijohen kalifate etj etj or qafir.

Mua me duket se ketu nuk ka te beje fort feja islame, por dicka tjeter.. parimi i mbijeteses se me te fortit (fatkeqesisht evolucionist). Ne vendet ku religjioni islam eshte dominant, ritmet e rritjes se popullsise jane nder me te lartat ne bote, dhe me nje logjike te thjeshte kjo sjell qe keto popullesi qe aktualisht praktikojne islamin do te jene dominante ne te ardhmen.

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga darwin
    Mua me duket se ketu nuk ka te beje fort feja islame.
    Po flasim jo per fene Islame por per Islamizmin.

In God I trust Maska e fjollat
    Anëtarësuar
    15-02-2005
    Vendndodhja
    Para shfaqjes së hitlerit
    Postime
    1,085
    Citim Postuar më parë nga RTP
    Kjo pershendetje eshte ne gjuhen arape,apo jo?

Kuku...
    Ma plasen qirin...

RTP patrioti,

Nëse je kaq patriot i madh, fillo të respektosh vëllezërit e tu dhe besimet e tyre. Jemi të gjithë shqiptarë, megjithëse dallohemi nga feja, nuk do të thot se duhet ta urrejmë njëri tjetrën, për shkak të besimit të ndryshëm.

Përshëndetja SELAM, është përshëndetje mbarë-islame dhe s'ka nevojë të frustrohesh nga një përshëndetje, se nuk të është bërë kurrfarë pengese ty me anë të kësaj përshëndetjeje. Këtë përshëndetje e përdorin muslimanët e të gjitha etniciteteve, gjithashtu edhe shqiptarët.

Mirëpo, pasi po të pengojka kaq shumë një fjalë e gjuhës së huaj, atëherë fillo të heqish nga përdorimi fjalët serbe, që kam vërejtur se aq shumë i përdor. "Ma plasën qirin", vëlla i dashur fjala ÇIR (origjinal), është fjalë serbe, fjalë e gjuhës së armikut të përbashkët të shqiptarëve të të gjitha besimeve.

Hajt mbetsh mirë
    Ndryshuar për herë të fundit nga fjollat : 27-07-2005 më 05:24

Perjashtuar Maska e Lunesta
    Anëtarësuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Dove la..Vittoria.....
    Postime
    1,660
    Kush flet arabisht ktu le te ike ne Arabistan keshtu qe do pastrohet dhe Shqiperia nga tradhetaret. Shqipria e shqiptareve/Vdekje Tradhtareve.

Perjashtuar Maska e diikush
    Anëtarësuar
    12-07-2003
    Vendndodhja
    konaku i ri
    Postime
    2,069

Si të dallojmë Myslimanin e moderuar nga fundamendalisti ?

Fare kollaj...

Si per cdo gje tjeter, shiko si shprehen dhe c'bejne.

Per te pare se c'bejne duhet me shume pune; per te pare si shprehen me pak, mjafton ti degjosh, qofte ne jete ne pergjithesi, qofte ketu ne forum ne vecanti, se c'xhevahire nxjerrin nga shpellat (gojet) e tyre me pune ose pa pune

i/e regjistruar Maska e machori
    Anëtarësuar
    25-08-2005
    Postime
    32
    Si të dallojmë Myslimanin e moderuar nga fundamendalisti,,,,,,,, njesoj sikur mund te dallosh ,,,,,,

Krishterin e moderuar nga fundametalisti

psh ku ka me fundamentalist se nje Prift ,,nuk martohet per hir te fese ,,apo motra e nderit e mbuluar me qarshaf ,,nuk ben sex ,prandaj dhe quhet e nderit ,, fundamentalist se jo mahi ,,ndersa per krishteret e moderuar nuk kam nevoje te flas ,,,ata mund ti krahasoni me muslimane fundamentalista,,,

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga machori
    Si të dallojmë Myslimanin e moderuar nga fundamendalisti,,,,,,,, njesoj sikur mund te dallosh ,,,,,,

Krishterin e moderuar nga fundametalisti

psh ku ka me fundamentalist se nje Prift ,,nuk martohet per hir te fese ,,apo motra e nderit e mbuluar me qarshaf ,,nuk ben sex ,prandaj dhe quhet e nderit ,, fundamentalist se jo mahi ,,ndersa per krishteret e moderuar nuk kam nevoje te flas ,,,ata mund ti krahasoni me muslimane fundamentalista,,,
    Burra ky robi me siper eshte fundamentalist musliman. Dallohet lehte nga stili i gjuhes.

i/e regjistruar Maska e machori
    Anëtarësuar
    25-08-2005
    Postime
    32
    jo jo bura ky rob siper meje eshte krishter i moderuar =musliman i fundamentalizuar

Faqja 12 prej 13 FillimFillim ... 210111213 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Presidenti Obama, i hapur të komunikojë me talebanët e moderuar
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 07:20
  2. Shqiperi: Komuniteti Mysliman i mbetet besnik vijes se moderuar
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-05-2005, 18:44
  3. Si te dallojme cookies spiune webbags qe raportojne faqet qe shohim
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-11-2004, 10:26
  4. Si te dallojme faqet fallco nga ato te verteta
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-07-2004, 23:08
  5. Ekstermiste - te Moderuar ne Islam
    Nga Eni në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-02-2003, 06:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •