Close
Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 124
    Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Unë nuk njoh kuptimin fundamentalist.Ky kuptim përmua është ai i terrorizmit!Pra unë do të përqëndrohem ke terroristët.
    Terroristë sipas meje janë të gjithë ata që vrasin njerëz të paarmatosur,gra pleq fëmijë,të sëmurë etj,shkatrrojnë të mirat materiale jetësore dhe kulturore të të tjerëve!
    Këtu quhen Terrorstë muslimanët...ani nuk ka problem.Kështu është moda tani...dhe dihet se bota gjithnjë pas një mode të re ecën...gjithnjë gjatë historisë ka dalur dhe del një "izëm"...krishtenizëm,islamizëm,feudalizëm,kapitalizëm,s ocializëm,komunizëm,fundamentalizëm,terrorizëm etj,etj që e shtyen shoqërinë njerëzore të mbetet në luftë të përhershme mes vedi,sepse ky është ligji i natyrës"duhet të vrasësh për të mbijetuar"!Asnjë popull në botë nuk është më i mirë se tjetri.Ata dallojnë vetëm nga zhvillimi apo moszhvillimi ityre!
    Terrorizmin e kanë çpikur terroristët,që nuk kanë dalur nga feja muslimane por e krishterë.Sot u ka ardhur radha edhe një pakice të muslimanëve të merren me te si arme e vetme në luftë kundër padrejtësive dhe terrorit që u shkaktojnë të krishterët.Nuk është mirë kështu,por në luftë për të mbijetuar,çdo mënyrë lufte apo mjet luftarak është i tolerueshëm,sepse këte e arësyeton instinkti për jetë!
    Ne shqiptarët që kemi përjetuar terrorizmin e muslimanëve dhe të krishterëve,turq dhe sllavë, që kanë therur pleq gra,fëmijë,shtatzënave u kanë nxjerrur me singija fëmijët nga barku,i kanë futur nëpër kasolle dhe i kanë djegur të gjallë e njëmijë të zeza tjera...nuk duhet të mos jemi kureshtarë ndaj këtyre dukurive terroriste sot në botë.Por asnjëherë nuk duhet që për shkakun e Modës të quajmë terroristë vetëm viktimat e jo edhe xhelatin!Ata njerëz që vetëvriten për lirinë e tyre nuk janë terroristë!Ata janë vetëm luftëtarë për liri!Por parulla thot" shoqe ma mbaj djalin për një çast se po vjen shoqja ime që edhe ajo ka lindur fëmi pa u martuar e unë ti them K u r v ë përpara se të më thot mua ajo"
    Unë përshëndes të gjithë shqiptarët që munden ta përcjellin modën e kohës por duke mos e pranuar assesi edhe si të tyren...Të gjitha fetë kanë pjellur,rritur shkolluar dhe pregaditur terroristë(fundamentalistë)gjer më sot dhe e bëjnë gjithnjë edhe sot e tutje!
    Shëndet!

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Nuk po flasim per terrorizem por per ideologjine Islamiste. Lexoni standardet e meposhtme dhe permbajuni kesaj teme.

Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    (marre nga www.danielpipes.com)

Thjesht bej disa pyetje dhe kerko c'kane thene e shkruar mbi keto tema

DHUNA: A shfajeson apo denon Palesitenzet, Chechenet, Kashmirasit qe japin jeten te vrasin civilet 'armike'? A je i dispozuar te denosh/denoncosh me emer grupime apo organizata si Abu Sayyaf, Al-Gama'a al-Islamiyya, Groupe Islamique Armée, Hamas, Harakat ul-Mujahidin, Hizbullah, Islamic Jihad, Jaish-e-Mohammed, Lashkar-e-Tayyiba, dhe al-Qaida?

MODERNITETI: A duhet qe grate muslimane te kene te drejta te barabarta me meshkujt (psh, ne ndarjen e trashegimise apo ne te drejten per te deshmuar ne gjykate)? A eshte xhihadi, ne kuptimin e nje menyre luftimi, i pranueshem ne boten e sotme? A e pranon vlefshmerini e feve te tjera? A mund te mesojne muslimanet ndonje gje te vlefshme nga Perendimoret?

SHEKULLARITETI/LAICITETI: A duhet qe jo-muslimanet te kene te drejta totalisht te barabarta me muslimanet? A mund te lejohet mundesia qe muslimanet te nderrojne fe? A mundet qe grate muslimane te martohen me jo-muslimane? A i pranon ligjet e nje qeverie me shumice jo-Muslimane? A duhet qe shteti te imponoje observacion fetar, si psh ndalimin e shitjes te ushqimit gjate Ramazanit/Ramadan? Kur zakonet/doket Islamike jane ne konflikt me ligjet laike(psh mbulimi i fytyres per drejtueset e automjeteve, fotografia e patentes) kush duhet te kete prioritet?

PLURALIZMI ISLAMIK: A jane Sufi-te (psh Bektashite) dhe Shi'ite-et muslimane legjitime? A mendon qe muslimanet qe nuk jane dakord me ty kane rene ne gjendje qafiriteti(mos-besimi)? A eshte takfir-i (denoncimi si qafir i muslimaneve me te cilet ke konflikte e nuk bie dakord) nje praktike e pranueshme?

AUTO-KRITIKA: A pranon legjitimetin e kerkimeve akademike mbi origjinen e Islamit? Kush ka pergjegjsi per 11 Shtatorin?

MBROJTJA KUNDER MILITANTIZMIT ISLAMIK: A je dakord me rritjen e masave te sigurise per te luftuar militantizmin islamik, edhe nqs kjo do te thote rritje e mbikeqyrjes ndaj vetes tende (psh nga policia, aeroportet)? A je dakord qe institucionet qe akuzohen per mbeshtetje financiare te terrorizmit te mbyllen, apo e sheh kete veprim si nje simptome padrejtesie?

QELLIMET MBI PERENDIMIN: A e pranon qe shtetet Perendimore jane me shumice laike/Kristiane apo kerkon qe ti transformosh ne shtete me shumice Muslimane te qeverisur nga Shari'a/ligji islamik?

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anëtarësuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Shume te goditura pyetjet qafir.

Nje menyre per te dalluar fundamentalistin eshte edhe pergjigjja apo shmangia nga keto pyetje direkte.

Ka ardhe koha qe te ballafaqohen me vetveten e te mos fshihen mbas gishtit te vet, duke share te tjeret.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    Selamualejkum musliman
    Arnaut i nderuar shkruan :

Meshkuj pa sens mode. Sidoqofte standardi i dallimit te Salafist/Vehabistit eshte ndryshuar ne nje litmus test 100% te sigurte: mjekerr + pshurrje e mashkullit si femer.
    per te dyten te kame sqaru me heret dhe nuk mund te thuash se nuk ke argumente ne fene Islame per ate .Veqse nese e keni inate fene Islame .Allahu xh.h na ka garantuar ngadhnjim ndaj zullumqareve .

Sa i perket mjekerres .Po te theme vetem nje hadithe prej shume qe ka .
    Ka thene Pejgamberi a.s : Leshoni mjekerrat dhe shkurtoni mustaqet .

Kete e kemi nga Pejgamberi a.s , e Pejgamberi a.s eshte Pjese e fese Islame , pra nuk do te thote se edhe kjo nuk eshte prej Fese Islame .

Diskutimeve ketu nuk mund ti vihet fundi pasi ne forum ka njerez qe skane pune tjeter veqse te tilla gjera .Por nese keni pyetje tjeter nelidhje me vellezrit musliman ateher pyetni dhe mos ngurroni .
    Keni durimin dhe lutene Krijuesin tuaj i cili ju krjoje me te gjitha gjymetaret e trupti , oranet , dhe formen me te mire nga gjallesat tjera , pastaj ju paisi me mendje dhe logjike qe te ju dalloj nga gjallesat tjera .ju krijoje kete bote dhe ate qka ka ne te vetem e vetem qe kijesat e tij e ne veqanti Njerezit te mos iu veshtersohet jeta .Dhe se bashku me kete ju kerkoj vetem nje gje qe ta Adhuroni ate si Krijues te vetem dhe te mos i beni shoke me adhurim ne ndonje gje tjeter .Por Allahu xh.h eshte durimtare dhe e don ate qe bene durime , andaj o njerez qe po ju preokopon kjo pune aq shume pse nuk filloni nje studime dhe qasje me te madhe ndaj Islamit dhe pse nuk takoheni me ata siq thoni ju Me mjekrra per te shuar koriozitetin tuaj .
    Wallahu te Ala eshte fare e vertet se atij qe Allahu xh.h ja mbyelle syte dhe zemres dhe te mendjes per te mos e pare dhe shijuar realitetin gjendja e tyre do jete e veshtire .Mirpo po ju theme diqka qe te mos thuani se nuk na ka ofruar dikush te njofime kete fe ashtu siq e ka praktikuar Pejgamberi a.s .Sepse kjo eshte arsyetimi i njerezve diten e Gjykimit , pra me arsyetim nuk keni ,qe Allahut xh.h ti thoni se nuk kemi pas kurfare dije ne kete drejtim .Kjo gje do ndodhe diten e Gjykimit por ateher do jete vone Wallahu te Ala .

selamualejkum muslimman nga vellau juaj ne Islam
    Ke frike Allahun kudo qe te jesh.
    Andaj llogarite vehten vella para se te llogaritesh

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anëtarësuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar më parë nga hasanii
    Selamualejkum ..
    selamualejkum muslimman nga vellau juaj ...
    Kjo pershendetje eshte ne gjuhen arape,apo jo?

Kuku...
    Ma plasen qirin...

O POPULLI IM

Me tregoni si ndjeheni ju, te tjeret?
    Ndjeheni si une?

Frustroheni si une kur ndegjoni se DIKUSHI qe merr guxim me me quejt VELLA
    me pershendet ne gjuhen aziatike?!

Kjo me duket identike sikurse dikush te marr guxim te me pershendes serbishte,greqishte,italisht,maxhupisht....jane gjuhe te huaja,apojo?
    Nuk eshte SHQIP.Ateher,pse me quen VELLA??

Nuk di per ju,
    po mue po ma levizin sinusoiden e shtypjes se gjakut!

Deri kur ???
    Ndryshuar për herë të fundit nga RTP : 19-07-2005 më 04:52
    Me respekt
    rtp-ja

ps. "........Te gjithe kane te drejte te mendojne..
    por ka shume njerez qe i kursejne mendimet!"

kkk Maska e [DelFini]
    Anëtarësuar
    26-12-2004
    Vendndodhja
    Erlangen
    Postime
    34
    kto fet jan bo si ekipe futbolli, e besimtaret sikur simpatizer qe brohorisin per ekipet. E kan devalvu fen deri ne qat mas sa kur te permendet feja mu ne ven se me mu qetsu shpirti mu, mu shqetsohet.
    KUQ KALTERT
    mitrovicali linde, s`bohesh!
    Shqipri Etnike

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anëtarësuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Nuk po flasim per terrorizem por per ideologjine Islamiste. Lexoni standardet e meposhtme dhe permbajuni kesaj teme.
    Edhe ideologjija islamiste është e njëjtë me ideologjitë tjera të mëparme dhe mëpasme..."iste...iste...iste" sikur e kam cekur më parë,vetëm metodat ndryshojnë sipas shkallës së zhvillimit të teknologjisë!Më i varfëri në botë është ai që ecën pas Modës së huaj...e nuk ka kokën ta gjejë Modën e vet!
    Pra të gjithë "izmat"janë njësoj pa marrë para sysh se cilës fe apo ide i takojnë!Lexoni historinë e njerëzimit(e jo vetëm të një populli apo feje)dhe do të shihni sa fundamentalizëm(terrorizëm) kishte para lindjes së islamizmit!Të gjitha janë terroriste dhe nuk ka mundësi tjetër që të vazhdojë jeta njerëzore pa lufta ,pushtime,vrasje,djegje,shkatrrime etj...se këto janë ligje të pashmangëshme të natyrës dhe jo vetëm për njerëzit .Prej luftës krijohet jeta(bashkëdyzimeve dhe përplasjeve të ndryshme) dhe prej luftës ajo edhe shkatërrohet,shpërndahet!Eshtë mirë që përrallat tona njerëzore nuk i shkruan natyra në historinë e vet ashtu që këto vdesin sëbashku me ne!
    Vazhdoni...vetmashtrimin!

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga hasanii
    Por nese keni pyetje tjeter nelidhje me vellezrit musliman ateher pyetni dhe mos ngurroni .
    Hasan,

une pyetjet ti bera me siper. Ti si u pergjigjesh?

________
    Anëtarësuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    E rendesishme eshte te themi qe ne islamin autentik nuk ka as musliman te moderuar as musliman fondamentalist.
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2004
    Postime
    115
    Kerkoj nga moderatoret mos te fshije postimet e mia qe i permbahen temes dhe jane ne pergjigje te forumisteve me te cilet jam duke replikuar.
    Per fat te keq, dikush nga moderatoret ketu, abuzon me te drejten te moderoje forumet.
    Qashtu

Faqja 10 prej 13 FillimFillim ... 89101112 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Presidenti Obama, i hapur të komunikojë me talebanët e moderuar
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 07:20
  2. Shqiperi: Komuniteti Mysliman i mbetet besnik vijes se moderuar
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-05-2005, 18:44
  3. Si te dallojme cookies spiune webbags qe raportojne faqet qe shohim
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-11-2004, 10:26
  4. Si te dallojme faqet fallco nga ato te verteta
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-07-2004, 23:08
  5. Ekstermiste - te Moderuar ne Islam
    Nga Eni në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-02-2003, 06:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •