Close
Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 124
    Musliman Shqiptar Maska e pejani34
    Anëtarësuar
    18-04-2005
    Postime
    887
    nuk ka musliman e fundamentalist, kjo fjal fundamentalist rjedh prej funtamentalistave, vet qe dojn me ja mvedh dikuj tjeter.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    selamualejkum musliman

keto fjale fundamentalizem apo ekstremizem nuk i gjene dot per te mire ne fene Islame .
    Se nga erdhen keto fjale ne fjalorin tone ?
    Keto fjale erdhen nga evropa perendimore dhe usa , dy vende qe pas perfundimit te kolinzacionit nuk kane me ku ti shprehin epshet e tyre per te bere kolinizacione dhe vazhdojne me kete term per te hudhur pluhur mbi vendet dhe antaret e fese Islame ne menyre qe te intervenojne dhe te vazhdojne traditen e mehershme te vjedhjes se pasuris natyrore si dhe qeshte me e rendesishme shkuljen e moralit dhe ligjit Islam .Pora Allahu nuk do ti lejoj te tillet te veprojne nje gje te tille .

Pastaj Arnauti i nderuar se emrin nuk mujta me ta pershkru se eshte emri me i urryer ne fene Islame (nuk e di si e ndjen veten nen kete emer , qe qdo musliman deshiron bile qe me kete emer te mos i dale perpara diten e Gjykimit Allahut suphanehu we taAla .Me te vertet Allahu eshte udhezues i zemrave. Imam Ahmedi rahimulla ka thene : do isha i knaqur qe vetem me nje veper te kufrit dhe me nje veper si bidat te mos i dal Allahut perpara diten e Gjykimit).

A e beson Kuranin dhe Synetin ? (pasi te me pergjigjesh ne kete pyetje amo sinqerishte i nderuar se ketu askush me dhune nuk po na fute te postojmi te me pergjigjesh ne pyetjen tjeter )

Se me qfare e karakterizoni ju "Fundamentalizmin Islamik" , pra per te qene me e kjaret se me qfare veprash te bejne kete njerez qe ti emrosh keshtu , psh pamja , veshja apo diqka tjeter qe ti e shef te arsyshme ?

selamualejkum musliman nga vellua juaj ne Islam
    Ke frike Allahun kudo qe te jesh.
    Andaj llogarite vehten vella para se te llogaritesh

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga hasanii
    Se me qfare e karakterizoni ju "Fundamentalizmin Islamik" , pra per te qene me e kjaret se me qfare veprash te bejne kete njerez qe ti emrosh keshtu , psh pamja , veshja apo diqka tjeter qe ti e shef te arsyshme ?

selamualejkum musliman nga vellua juaj ne Islam

Po besa Qafir jam dhe jam krenar per kete. Per sa i perket pyetjes tende, i nderuar Musliman, lexo postimin e pare ne kete fill diskutimi ku jepet standardi se si dallohet Muslimani i moderuar nga ai fundamentalist. Eshte shume e thjeshte...psh Salafistat ne Kosove dallohen lehte: jane ata Muslimane qe pshurrin si femrat pasi per ta eshte 'haram' te pikohen mbi kembe.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    ke edhe diqka tjeter , ndoj veper tjeter tregon se une do ta kthej pergjigjien edhe per kete mos te nglmojmi ne mendime te pabaza .
    mu pergjigje ne pyetje te pare dhe te dyte i nderuar se une i kame lexu postimet e tua e pastaj kame postu . Po une nuk marre fjale te gazetave dhe revistave per baze dhe pastaj ta akuzoj dike .

mu pergjigje i nderuar e pastaj ate qeshtjen e haramit e sqarojmi

selamualejkum musliman nga vellau juaj ne Islam

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Po besa Qafir jam dhe jam krenar per kete. Per sa i perket pyetjes tende, i nderuar Musliman, lexo postimin e pare ne kete fill diskutimi ku jepet standardi se si dallohet Muslimani i moderuar nga ai fundamentalist. Eshte shume e thjeshte...psh Salafistat ne Kosove dallohen lehte: jane ata Muslimane qe pshurrin si femrat pasi per ta eshte 'haram' te pikohen mbi kembe.
    me rrespektin qe kam per ty qafir se je nga te paktet te sakte, po te them se ti deri diku je ne rregull. por ama lodhesh kot ndersa mbron temen e genjeshtareve si Isa Blumit me shoke e me ndjekes te kategorive te tyre.

Ne ketu po flasim per nje teme qe e ke hapur vete, dhe po e ndryshon vete.

Nqs dikush ruhet nga "uji" kjo eshte sepse me vone ai do te shkoje dhe do te adhuroje Zotin e tij me ato rroba. Dhe se pari pastertia eshte pjese e besimit. Ketu pra, mos te harrojme, arsyeja e pastertise eshte besimi. Nqs neser do te gjesh nje musliman, (perderisa i je futur kesaj pune per studimin e muslimaneve) , qe do te jete i papaster atehere ti duhet ta dish shume mire se ai ate papasterti nuk e ka nga islami, por e ka nga mosndjekja e Islamit. Pra nga ketu mund te nxjerrim mesime.

Edhe jo si shume te tjere qe ke frike ti japesh doren se kur dalin nga banja as nuk dine te lahen, u vjen era. Dhe ata qe nuk lahen quhen pisa. Dhe pra bej kujdes kur te diskutosh dicka shiko nese po mbron te miren apo te keqen, po mbron virtytin apo veset.

Edhe une po shikoj se Isa Blumi me shoke po genjejne, ti po hidhesh dege ne dege dhe kujton se po argumenton dicka, atehere edhe une po dal ne perfundimin se kesaj pune po ja dilni me genjeshtra e me flluska sapuni. Pra shkurt te pakten per kete teme une po them se po ja fut kot.

Nqs do me referosh perseri tek shkrimi i pare i temes, une po te them se per ate shkrimin e pare e ke marre pergjigjen po ne kete teme dhe shume tema te tjera me shume se 10 here. Nqs do te me duhet te lexoj shkrimin e pare atehere une te them hidhi nje sy shkrimit numer 6.

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga forum126
    Edhe une po shikoj se Isa Blumi me shoke po genjejne, .
    Je i sigurt?

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Citim Postuar më parë nga Qafir Arnaut
    Je i sigurt?
    bej nje search tek google rreth Isa Blumit dhe vahabizmit dhe do e shikosh. ose hidhi nje sy atij linkut qe kam sjelle me lart. po ti nuk i lexon shkrimet e temes?!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    selamualejkum musliman

Arnaut i nderuar "shume qenka ekstereme ajo qe po i dallojshe vehabit apo ekstremizmat ", me menyren e urinimit .Ajo nuk eshte gje tjeter veqse pasim i fjales se Pejgamberit a.s ku thote :
    Na ka treguar Ali ibën Huxhr, ka thënë: Na ka treguar Sherijk: Nga el-Mikdam ibën Shurejh: Nga babai i tij, Nga Aisha se ajo ka thënë:"Kushdo që ju thotë se i Dërguari (sal-lallahu alejhi ue sel-lem) ka urinuar më këmbë, mos e besoni atë! Ai nuk urinonte veçse i ulur."(sahih)

Ubejdullahi ka përcjellë nga Nafiu: Nga Ibën Umer, ka thënë: Umeri ka thënë:"Nuk kam urinuar më këmbë që kur jam bërë musliman."
    Kuptimi i të ndaluarit nga të urinuarit më këmbë është për të treguar më të pëlqyeshmen dhe jo për të thënë se është haram. Transmetohet se Abdullah ibën Mes'udi ka thënë:"Të urinosh më këmbë është prej ftohtësisë (mospërfilljes)." ["Ibën Maxheh" (307)].

Pra vella ju urinoni si te don por amo ruane pastertin se pa te namazi nuk te vlene .
    Nje hadithe pejgamberi a.s ka thene per dy vete qe ishin te varrosur ,nuk jane duke u denuar keta dy ne vorre per asgje tjeter veqse njeri nga ta kur ka urinu nuk eshte pastru dhe tjeteri ka barte fjale ,ka bere fitne .
    Dijetaret e ISlamit thojne se shumica e denimit ne varre vjene si pasoje e mos kujdesjes ndaj pastertis e nekete raste urinimit .

pra vella nuk eshte kjo asgje ekstreme .Te duket ekstreme te pasosh te derguarine Allahut ,jo vella ateher ajo eshte fjale qe vjene nga epshi juaj i ndertuar nga shejtani i mallkuar .
    Pejgamberi a.s ne nje hadithe thote :do te vije koha kur te kapurit per synetin time do jete me e veshtir se te kapurit per gace(zjarri).
    e kush na bjene kete kohe veqse mendimet e njerezve te prira nga shejtani i mallkuar .

besoj se e ke te qarte kete ndersa ato tjerat qe ju i shifni si ekstreme ateher na shkruani dhe me ndihmen e Allahut do te pergjigjemi .
    Por kjo nuk ishte aspak ekstreme per ti quajtur muslimanet fundameentalista apo ekstremista etj etj .

Kerkoj falej dhe meshire nga Allahu per vete dhe per ju andaj edhe ju kerkone nje gje te tille ngase Allahu eshte Fales dhe Meshirues .

Falenderimi dhe i tere Suksesi i takon Allahut xh.h

selaualejkum musliman nga vellau juaj ne Islam
    Ps/mos u merre shume vella me gazeta se atu gjithkush shkruan ndersa perqindja% e te pavertetave eshte shume e madhe .

Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga hasanii
    Te duket ekstreme te pasosh te derguarine Allahut ,jo vella ateher ajo eshte fjale qe vjene nga epshi juaj i ndertuar nga shejtani i mallkuar .
    .
    Per ata qe nuk besojne se Muhamadi eshte 'i derguari' i All'ahut eshte ekstreme.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Postime
    52
    ate problem i nderuar nuk e kame une .
    une ekame zgjedhe moti kohe kete problem .Une mendoj se ju e besoni Muhamedin a.s si te derguar pasi shkruani shume neper forumet fetare .por nese nuk beson Muhamedin a .s si te derguar te Allahut suphanehu ve taAla ateher lus Allahun me ter sinqeritetin tim qe ti udhezoj njerezit dhe tia zbus injorancen atyre qe e kane te madhe .Me te vertet Allahu eshte udhezuesi me i Mire dhe i vetmi .

selamualejkum musliman nga vellau juaj ne Islam

Faqja 6 prej 13 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Presidenti Obama, i hapur të komunikojë me talebanët e moderuar
    Nga DYDRINAS në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 07:20
  2. Shqiperi: Komuniteti Mysliman i mbetet besnik vijes se moderuar
    Nga Qafir Arnaut në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-05-2005, 18:44
  3. Si te dallojme cookies spiune webbags qe raportojne faqet qe shohim
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 03-11-2004, 10:26
  4. Si te dallojme faqet fallco nga ato te verteta
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-07-2004, 23:08
  5. Ekstermiste - te Moderuar ne Islam
    Nga Eni në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 07-02-2003, 06:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •