Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123

Rreziqet e ekumenizmit...

Po paraqes nje shkrim ne anglisht, nderkohe qe se shpejti do ta paraqes dhe te perkthyer:

"Dangers of Ecumenism"

by Raphael Masterjohn, Orthodox Theologian

The idea of the Ecumenical Movement of our times is that the Church is divided and must find a way to become reunited as one Church. This idea was conceived by a Patriarch of Constantinople, Meletios Metaxakis about 80 years ago.

The premise he presented is flawed, therefore the whole ecumenical idea is flawed. The Church being the Body of Christ, being the branches of the Vine, being the sheep under one Shepherd can never be divided. The Church, conceived as an ark in which those being saved and sanctified, are being transported to eternal life, all of the aforementioned absolutely deny division. You are part of the Body or you are not. You are a branch on the Vine or you are not, you are a sheep under one Shepherd or you are not. You are aboard the Ark or you are not. Our Lord promised that "the gates of Hades would not prevail against his church." Just what are these gates of Hades? Orthodoxy knows that they are the mouths of heretics through which the Evil One is enabled to insult and slander Christ, and to deny his Divinity, His natures, His essence, His wills, and His sacred icons. A false premise, "the Church is divided" necessarily produces a false conclusion, known today as "ecumenism".

All beliefs contrary to Orthodoxy are heresies,...The Papacy is a heresy, because the Pope usurps the authority of Christ and claims to judge everyone one but [is] himself not to be judged at all. All Protestantism is a mixture of many heresies...together, they deny the historic Church, the Body of Christ, the Ark of salvation -- Orthodoxy.

On what foundation do the Orthodox ecumenists build this house of sand? On the Holy Scripture, and especially John 17:20: "Neither do I pray for these alone, but for than also which shall believe on me through their word; that they may be one, as you Father are in me, and I in you, that they may be one in us, that the world may believe that you have sent me."

Today we see thousands of sects which are called Christian churches. Ecumenists see it as their divine task, based on these words of Christ, to unite these fragments of Christ's Church so that every one of them will be united in the one Church. Why do they attempt this? They lack both divine guidance and love.

We who are blessed to be part of the true Church have a sacred duty: to bring everyone we can out of their unbelief or misbelief, away from heresy and into the One Holy Catholic and Apostolic Church. Love compels us, because the Lord desires that all men come to knowledge of the truth and be saved. By dialoguing with them for almost eighty years, and not telling them this truth, millions of souls are being lost, and the dialoguing Orthodox are to blame. To withhold the truth is to sentence the one to whom you are talking to eternal death...

Our Lord Himself prophesied regarding the Papists and Protestants and even wayward Orthodox clergy, saying: "Therefore if any man shall say unto you, lo, here is Christ, or there; do not believe it. For there shall be false Christs and false Prophets, and they shall show great signs and wonders, so much that, if it were possible they would deceive the very elect. Behold I have told you before" (Matthew 24:23-25)

St.Paul very clearly tells the Apostle Titus and every Orthodox Bishop and Priest for all time: "A man that is a heretic, after the first and second admonishment, reject, knowing that such is subverted and self-condemned." Are not these words crystal clear[?]...Admonish them for their errors with a genuine spirit of love that seeks their eternal salvation. There is no time for dialogue [since] every soul we speak to is in danger right now, when [they live] outside of the Ark [Christ's Church]. We must reach out and pull them aboard lest they drown. But if we go into their dinghy, and storms come, we will drown with them. A good father, a good mother, a good teacher, admonishes one for their errors or sins. A good bishop or priest should admonish the people individually and collectively and not tell them what good Christians they are.

Not one Latin Christian or Protestant brings the doctrine of Christ before us. Every one has a faulty and heretical and even blasphemous view of the doctrines of our Church. The Apostle filled with love of Jesus, whom Jesus loved so, much tells all of us in every generation, "They went out from us, but they were not of us, for if they had been of us, they would have continued with us, but they went out that they may be manifest, that they are all not of us" (1 John 2:19)...

If we really love Jesus Christ with all our minds, all our hearts, all our strength, and all our souls, we will have but one single desire toward those outside the Church: bring them in quickly while there is still time. Your heresy is condemned by Christ himself to a place of weeping and gnashing of teeth, and their worm does not die. By not bearing witness even at the cost of being put to death, we indeed deny Christ and forfeit our own salvation. May our Lord bring these foolish ecumenists to true repentance and back to Orthodoxy, and save their souls, causing them to help save the souls of all others that they come into contact with. Then the heresy of Papism and the multi-headed hydra of Protestantism will diminish as Orthodoxy takes on a new life and grows in leaps and bounds, with the United States becoming a citadel of Orthodoxy. Raphael

--------------------------------------------------------------------------------

Recent Thoughts Written by an Orthodox Christian: Discerning True Orthodox Christianity

...Although the saints themselves are marvellously diverse in temperament as in everything else, so many of them are characterized by overflowing joy in Christ--I think particularly of St. Serafim of Sarov, the saint who brought me to Orthodoxy when I was still a child, who as you probably know used to embrace each visitor with the words, "My joy, Christ is risen!" Somehow our judgements about what is Orthodox, when we are obliged to make them (and I would never want to say that such judgements are easy or to be approached lightly or with complacency!), have to be consistent with such luminous examples and with the overwhelming joy and trust in Christ that permeated the early Church and enabled it to win converts throughout the world...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 01-06-2004 mė 02:22
    Krishti: Ne Qiell me lavdine Hyjnore, ne toke me perulesine e sherbetorit!

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Po paraqes nje shkrim ne anglisht, nderkohe qe se shpejti do ta paraqes dhe te perkthyer:

"Dangers of Ecumenism"

by Raphael Masterjohn, Orthodox Theologian

The idea of the Ecumenical Movement of our times.......

Sa keq me vjen Matrix qe ti nepermjet ketij shkrimi me quan heretik. Sipas ketij shkrimi ti nuk duhet as te besh dialog me mua. Duhet te me qortosh 1-2 here dhe pastaj te mos merresh fare me mua. Sa keq....

Ja se si je shprehur ne nje nga shkrimet e tua:

Atehere, une mendoj se nuk ja vlen te vazhdojme debatin, por te shohim cilat jane gjerat e perbashketa midis gjithe grupacioneve kristiane (ketu me marreveshje duhen perjashtuar 2 grupet: Deshm. Jehovait dhe Mormonet, pasi doktrina e tyre eshte anti-biblike dhe si e tille nuk ja vlen te merret ne shqyrtim. Cilesi e ketyre 2 grupeve eshte kultizmi. Ata i bashkengjisin Bibles, libra te tjere,si 7 vellimet e Charles Russell (deshm. jehov.) dhe Libri i Mormonit, (mormonet ose shenjtoret e diteve te fundit)).

Atehere le te fillojme nga ato qe besojme te gjithe:
    1-) A ekziston shpetimi jashte grupit ku ne bejme pjese?
    (Pra jashte Kishes Ortodokse per ortodokset, jashte asaj katolike per Katoliket dhe jashte bashkesive protestante ku bashkebiseduesit protestante bejne pjese)

2-) A besojme te gjithe qe Bibla eshte Fjala e Perendise?

3-) A besojme ne se, sipas Bibles, ekziston NJe Perendi i vetem, Ati i terefuqishem, i palindur, Krijuesi i te gjithe te dukurave dhe te padukurave?

2-) A besojme ne se Jezus Krishti eshte Biri i VetemLindur i Perendise, qe ka natyre dhe lavdi te njejte me Atin dhe qe me anen e Tij, Ati krijoi te gjitha?

3-) A besojme ne se ky Bir u misherua realisht dhe mori te gjithe natyren njerezore prej Virgjereshes Mari, qe u kryqezua e vdiq realisht ne kryq per mekatet tona, qe u ringjall dhe u lartesua ne te djatht ete Atit, dhe qe do vije serisht me lavdi te gjykoje te gjallet e te vdekurit dhe Mbreteria e Te Cilit s'do kete mbarim?

4-) A besojme ne se Shpirti i Shenjte eshte Zot, i nje natyre me Atin e Birin, qe buron prej Atit dhe qe foli me anen e profeteve?

5-) A besojme se Kisha eshte nje dhe e vetme, e Shenjte, e Pergjitheshme dhe Apostolike?

6-) A kemi marre te gjithe pagezimin dhe a bejme rrefimet e mekateve? A marrim pjese rregullisht ne Darken e Zotit dhe ne sakramenetet e tjera?

7-) A besojme ne ne ringjalljen trupore te te vdekurve dhe ne jeten e Mbreterise se ardhshme te pafundme?

----------------------------------------------------------------------

Te lutem Matrix mos ma merr per keq, por e bej kete gje per te treguar se fryma jote ka qene shume ndryshe nga c'eshte tani. Do thuash ti (dhe me te drejte) se nuk te intereson se c'mendojne njerezit nese ti i pelqen Krishtit me fjalet dhe me jeten tende. Por ajo qe une dua te te them si nje mik shume i dashur i yti, por edhe si nje vella ne Krisht(une te konsideroj te tille, pamvaresisht se ti jo) qe ato shkrime nuk kane frymen e Krishtit, por kane nje fryme fetare dhe fanatizmi.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    "Rreziqet e Ekumenizmit"

nga Raphael Masterjohn, Teolog Ortodox

Ideja e Levizjes Ekumenike te koheve tona, e ka origjinen nga ideja se Kisha eshte copetuar, dhe ne duhet te gjejme nje menyre qe ta kthejme serisht Unitetin ne Kishe. Kjo ide e ka origjinen nga nje Patrik i Kostandinopojes, Melet Metaksis, rreth 80 vjet me pare...

Ideja ku kjo Levizje ngrihet eshte e pabaze, dhe rrjedhimisht e gjithe levizja eshte e pabazuar!
    Kisha, duke qene Trup i Krishtit, duke qene Deget e Hardhise, duke qene nje kope nen nje Bari, nuk mund te percahet asnjehere. Kisha konceptohet si Arka, me ane te se ciles, ate qe shpetohen dhe shenjterohen, cohen ne Jeten e Perjeteshme. Te gjithe keto shembuj tregojne qarte se Kisha nuk mund ta toleroje copetimin.Ti ose je pjese e Trupit ose nuk je! Ose je pjese e kopese nen Bariun ose nuk je! Ose je ne bordin e Anijes, ose nuk je !

Zoti yne premtoi se portat e ferrit nuk do ta mundin dot Kishen. Cilat jane keto porta te ferrit? Ortodoksia e njeh qe keto porta jane gojet heretike! Nepermjet ketyre gojeve, E Keqja aftesohet te sulmoje Kishen! Te shpife Krishtin, te mohoje Hyjnine e Tij, Natyrat e Tij, Esencen e Tij, Vullnetet e Tij, dhe Ikonat e Tij te Shenjta! Besimi fals se "Kisha eshte Ndare" gjeneron nje reagim fals, ate te ribashkimit te Saj, qe njihet ndryshe si "Ekumenizem"

Vazhdon...

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Te gjitha besimet qe kundershtojne Ortodoksine, jane fals. Papacia eshte False, sepse Papa uzurpon vendin e Krishtit, sepse pretendon te gjykoje te gjithe dhe vete te mos gjykohet nga askush! Protestantizmi, eshte nje perzjerje e shume herezive. Te gjitha kane te perbashket mohimin e Kishes Historike, Trupit te Krishtit, Arken e Shpetimit tone!.

Ne c'themele ortodokset ekumeniste e ngrejne keshtjellen e tyre prej rere? Psh Gjoni 7:20: "Une nuk lutem vetem per ta, por dhe per ata qe do besojne me ate te fjales se tyre, qe te jene nje, sikunder Ti je tek Une dhe Une tek Ti, qe dhe ata te jene nje ne ne, qe bota te shohe se Ti me ke derguar"

Sot shohim shume sekte qe quhen kisha kristiane. Ekumenistet i kane vene detyre vetes t'i bashkojne keto ne nje, duke i pare si pjese te Trupit te Krishtit. Por a e bejne kete nga Udheheqja Hyjnore dhe Dashuria?

Vazhdon...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 01-06-2004 mė 12:38

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Ne qe jemi bekuar te jemi pjese e Kishes se Vertete, kemi nje detyre te shenjte: Te sjellim te gjithe sa mundemi jashte besimit te tyre te gabuar ose mosbesimit, larg herezive ne nje Kishe te Shenjte, Te pergjitheshme dhe Apostolike!. Dashuria na detyron, sepse Zoti deshiron qe te gjithe ta njohin Te Verteten dhe te shpetohen!Duke dialoguar me ta per rreth 80 vjet dhe duke mos u thene atyre te Verteten, miliona shpirtra do humbin dhe dialoguesit ortodokse do mbajne pergjegjesi! Te mos i thuash dikujt te Verteten, eshte njesoj sikur ta zhytesh ate ne vdekje te perjeteshme...

Vete Zoti profetizoi per Papizmin dhe Protestantizmin si dhe per klerin e papergjegjshem ortodoks duke thene: "Keshtu, nqs ju thone, Krishti eshte ketu ose aty, mos e besoni, sepse krishter te rreme dhe profete te rreme do dalin. Madje ata do tregojne shenja dhe cudira sa te mashtrojne dhe te zgjedhurit po te jete e mundur! Ja ua thashe" (Mateu 24:23-25)

Vazhdon...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 01-06-2004 mė 13:03

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    LiveInTwoPlaces,

ne ate shkrim flitet per ekumenzimin dhe rreziqet qe ai paraqet. Rreziku me i eger i tij eshte injoranca mbi ekzistencen e Kishes dhe menyren se si kjo Kishe funksionon. Secili sot po behet nje interpretues "i shkelqyeshem" i Bibles duke futur aty idete e veta. Une i pari!

Ne rast se jemi kerkuesa serioze, duhet te shohim me kujdes se si jane ceshtjet dhe jo te terhiqemi nga emocionet "ti me quan heretik, une te quaj vella, etj.."

Une e di qe ky eshte nje operacion i dhimbshem dhe pa narkoze, por disa here operacioni eshte menyra e vetme per te sjelle sherimin...

Sic shihet, autori fajeson dhe ortodokse, per fryme ekumenike dhe jo vetem jo-ortodokset.

Te lutem dhe nje here me fal nqs ky shkrim te prek, une e di qe ti ke dashuri per Kishen, per Ate eshte ky shkrim...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 01-06-2004 mė 13:14

i/e regjistruar Maska e marcus1
    Anėtarėsuar
    21-03-2003
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    2,574
    Citim Postuar mė parė nga Matrix
    Te lutem dhe nje here me fal nqs ky shkrim te prek...
    E kam sinqerisht se mua personalisht nuk me prek fare. Une di se ku kam besuar dhe se ku mbeshtetet besimi im. Une kam besuar ne nje Person dhe Ai person eshte Jezu Krishti. Ky shkrim do me prekte nese besimi im do mbeshtetej ne cdo gje tjeter (sado e mire dhe e shenjte te duket ajo) pervec Krishtit. Krishti per mua eshte gjithcka ne gjithcka. Ne Krisht jam i plote, nuk me mungon asgje. Ai eshte Jeta ime, Ai eshte Drita ime, Ai eshte Mencuria ime, Ai eshte Urtesia ime, Ai eshte Butesia ime, Ai eshte Zemergjeresia ime, Ai eshte Ushqimi im, Ai eshte Fortesa ime, Ai eshte Mburoja ime, Ai eshte Ngushellimi im, Ai eshte qellimi i jetes sime, per Ate jetoj, ne Ate jetoj dhe nepermjet Atij jetoj. Ai behet Gezimi im pikerisht atehere kur une merzitem, Ai behet Mburoja ime kur une goditem, Ai behet Ngushellimi im kur une deshperohem.
    The experience of love, is not when you receive it, but when you give it! - Durin Hufford

Paqe! Maska e Matrix
    Anėtarėsuar
    02-11-2002
    Vendndodhja
    Nė Zemrėn e Hyjit!
    Postime
    3,123
    Pikerisht pra, kete Te Vertete, qe Krishti eshte Gjithckaja, e ka sjelle Kisha. Dhe vetem Aty njeriu e kupton se cdo te thote Krisht.

Kjo Kishe vazhdon akoma te terheqe njerezit tek Krishti. Njera nga karakteristikat e atyre qe kane Krishtin eshte se nuk kerkojne vetem interesin vetjak, por dhe te te tjereve. Atyre qe ende nuk e kane.

Ndaj, te kerkosh Kishen Historike besoj se i sherben ketij Qellimi, apo jo?
    Te thuash qe Krishti eshte Gjithcka dhe te mos kerkosh se cila eshte Kisha e Tij Historike, eshte njesoj si te hash Ushqimin dhe te peshtysh ne pjate. A te vlen ai Ushqim?

Nuk e kuptoj se si Fryma ime ashpersohet, nqs une kam Krishtin brenda vetes si u ashpersoka fryma? Apo kur flas per Kishen Ortodokse jam fanatik fetar dhe flas nga mishi, dhe kur flas per Kishen (pa e cilesuar) flas nga fryma?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Matrix : 01-06-2004 mė 14:36

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,969
    Postimet nė Bllog
    22
    E verteta ben miq vetem tek ata qe e kerkojne ate dhe jo tek ata qe mundohen ta shtremberojne te Verteten per te justifikuar botekuptimet e tyre. Eshte me te vertete per te ardhur keq qe sot ne bote predikohet "bashkimi i Kishave" ne frymen e "ekumenizmit". Une do te vecoja dy gabime njerezore ne perceptimin e Kishes:

1. Ideja se Kisha e Shenjte eshte e ndare.
    2. Ideja se eshte detyra e te krishtereve te bashkojne Kishen e Shenjte.

Gabimi qe theologe dhe klerike te nderuar te kishave te ndryshme bejne eshte afrimi i Zotit me nje mendje njerezore, me nje perspektive njerezore dhe jo me nje persperiktive hyjnore. Bibla e ben mese te qarte se cdo perpjekje per ndarjen dhe pushtimin e Kishes se Krishtit ka per te deshtuar ne dyert e Kishes se Shenjte. Pra eshte herezi te mendosh se Kisha e Shenjte nuk ekziston apo eshte e ndare. Jezu Krishti e beri shume te qarte me fjalet e Tij drejtuar mbare njerezimit: "Ose jeni me Mua, ose jeni kunder meje".

Gabimi i njerezve eshte i manifestuar ne mekatin e pare qe ka njohur njerezimi, mekatin e Eves dhe Adamit qe varrosen jeten e ameshuar dhe te lumtur per te zgjedhur jeten e vuajtjes, turpit dhe dijes. Qe nga ajo dite, femija i Perendise i dha fund jetes ne pranine e Atit, per tu larguar prej Tij me idene se ai eshte nje Zot ne vetvete. Kjo ide dhe kjo prespektive manifestohet ne cdo qenie njerezore, ne cdo ideologji dhe ne cdo qyteterim qe ka njohur njerezimi deri me sot.

Te marresh persiper te bashkosh Kishen e Shenjte?

Vetem Jezu Krishti mund te bashkoje tufen e Tij, pasi vetem Ai eshte bariu i njerezimit. Eshte ky fakt qe shume teologe e anashkalojne dhe nenvleresojne pasi me kalimin e kohes nuk e shohin mbreterine e Qiellit me frymen e shenjte te Perendise, por me mendjen e mbrapshte te qyteterimit te kohes. Edhe politikanet mundohen te bashkojne grupet me te ndryshme shoqerore. Kete nuk e bejne pasi u dhimbset populli i tyre, pasi kerkojne pushtetin qe te qeverisin ate popull.

Eshte gati e paimagjinueshme per mua se si nje ti krishteri mund ti shkoje nder mend nje herezi e tille. I krishteri eshte nje SHERBETOR i Perendise, ai eshte gjithmone i perulur, gjithmone i penduar, gjithmone ne permbushje te Vullnetit te Perendise me jeten e tij. Thelbi i besimit te nje krishteri eshte pikerisht Ringjallja e Krishtit dhe besimi se Krishti do te rikthehet per te vene Drejtesine ne vend ne Diten e Gjykimit. Prandaj te Krishteret nuk rine zgjuar per te "bashkuar Kishen", por per te deshmuar Rikthimin e Jezu Krishtit ne toke.

Varini shpresat dhe besimin tuaj ne Fjalen e Jezu Krishtit dhe jo ne inisiativa qe bien ndesh me besimin e krishtere.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,969
    Postimet nė Bllog
    22
    Nuk e kuptoj se si Fryma ime ashpersohet, nqs une kam Krishtin brenda vetes si u ashpersoka fryma? Apo kur flas per Kishen Ortodokse jam fanatik fetar dhe flas nga mishi, dhe kur flas per Kishen (pa e cilesuar) flas nga fryma?
    Deshmuesi, ju nuk kuptoni shume gjera. Ajo qe nuk te le kuptosh eshte kryenecesia individuale me te cilin ti i afrohesh Krishtit dhe Beses se Krishtere.

Kisha Orthodhokse apo ajo Katolike (pavaresisht se kane nje leme ndarjesh doktrinore midis tyre), kane nje te perbashket te madhe qe permbys cdo divergjence qe mund te kene trasheguar ne vite. E perbashketa e tyre e madhe eshte fakti i thjeshte se ato besojne ne:

VAZHDIMESINE E KISHES SE SHENJTE TE PERGJITHSHME DHE APOSTOLIKE!

Qe do te thote se si orthodhokset edhe katoliket nuk besojne ne nje Kishe me themele njerezore, besojne ne nje Kishe qe gjenezen e saj e ka ne Kryqin e Jezu Krishtit, predikimet dhe martirizimet e apostujve te Tij, predikimet dhe martirizimet e eterve dhe shenjtoreve te Kishes qe kane lindur, jetuar e predikuar ne keteo 2000 vjet Krishterim mbi toke. Pavaresisht dallimeve midis dy degeve te Kishes se Shenjte, asnjehere ato nuk kane hedhur poshte TRASHEGIMINE APOSTOLIKE te Kishes.

Ju nga ana tjeter, dhe kur ju drejtohem ju i drejtohem gjithe deges protestante/ungjillore, nuk besoni ne vazhdimesine e Kishes, ju besoni ne "rindertimin e saj", ju besoni ne "riperkufizimin individual te besimit apo Kishes" per cdo te krishtere protestant. Prandaj ju e keni me te lehte te paragjykoni trashegimine e Kishes, perpara se te mesoni prej saj. Prandaj ju e keni me te lehte te "predikoni Lajmin e Mire", kur duhet te lexoni sa me shume mbi jeten e Shenjtoreve te Kishes dhe mesimeve te tyre.

Sic thote nje fjale e urte shqiptare: "Ju keni bere soj me vete!"
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Rreziqet e radiacionit kur bejme grafi.
    Nga Tr|BaL nė forumin Mjeku pėr ju
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 27-12-2008, 09:06
  2. Rreziqet dhe mbrojtja e rrjetit pa tel
    Nga benseven11 nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 27-07-2008, 11:26
  3. Shteti pėrballė mafies
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 03:02
  4. Drejtėsia Shqiptare
    Nga Enri nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 24-07-2003, 15:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •