Close
Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 42
    biotech Maska e Atheist
    Anėtarėsuar
    12-05-2002
    Vendndodhja
    nė mal
    Postime
    141

Arrow Sfide ndaj teorise se mekanizmit te evolucionit

kjo ceshtje u permend gjithashtu ne temen Bibla - Rrenat dhe Absurdet [Hol. FMS 2]me fetaret, te cilet duke enderruar hedhjen poshte te teorise se mekanizmit te evolucionit dhe faktit te evolucionit - kujtojne gjithashtu se provojne ekzistencen e ndonje zoti. hah.

sipas klod

--------------------------------------------
    Persa i perket shkrimit tim per 1000$:

CAI-ja do ti shkruaje nje cek prej 1000$ te parit qe do te provoje qe gjithshka qe ne shohim ne univers eshte rezultat i nje transformimi natyral. Nqs do te humbni do tu kerkohet nje donacion bere apostolatit te CAI-se.

Pra-:" Eshte fakt shkencor qe speciet e kafsheve permbajne ne ADN-en e tyre informacione gjenitike qe eshte specifike per cdo specie. Peshku ka ADN peshku; zogjt kane ADN zogu; dhe kafshet kane ADN kafsheje.

Eshte gjithashtu nje fakt qe te prodhohet (krijohet) nje peshk, nje zog, apo nje kafshe me ane te progresit te mesiperm te materies biologjike, peshku, zogu, apo kafsha duhet te pajiset me materien gjenetike qe i nevojitet seciles prej ketyre specieve. Duke qene keshtu , a mund te na thote ndonje evolucionist se si, kur dhe prej ku e merr ndonje specie e vecante kete material gjenetik specifik te ri dhe te vecante nqs sic edhe dihet zakonisht,
    ky material gjenetik nuk ka ekzistuar me pare se kjo specie specifike?

Nqs ndokush mundet te shpjegoje kete proces me ane te fakteve te njohura te shkences, mund ta konsideroje veten fitues te 1000$ prej CAI-se!

...
    Pra ajo qe i intereson bisedes eshte se keto teori jane hipoteza dhe jo fakte sic duan ta paraqisin shume! Per vjetersine e tokes ka shume kontroversi, si edhe per Evolucionin!

--------------------------
    Njė shėtitje e rastit nė pavijonin e tė ēmendurve tregon se besimi nuk provon kurrgjė — Fridrih Niēe

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134
    Kush deshriron te dije mbi evolucionin, apo qe te shkruaj per ta kundershtuar ate, do ta rekomandoja te shkonte ne faqen e meposhteme, ku ndodhet nje liber, me i miri i perkethyer ne shqip deri tani:

http://www.harunyahya.org/other/evol...olucionit.html
    Apo jo?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    me heret ne toke jetonin dinosauret .ata tashme jane vdekur.prej tyre mbeten vetem fosilet .ata do te thote qe kane egzistuar.sipas shkenctareve ata nuk jane takuar kurre me njerez do te thote ata kane jetuar me heret .sipas bibles del qe ata u krijuan ne te njejten kohe me ne dhe zoti i zhduki me kohe vetem e vetem qe ne te mendojme qe ata ishin me te vertete do te thote se ai do qė neve te na ēojė ne mendimin e gabuar.
    nese dinosauret jane jane krijuar vetem e vetem qe ne te mendojme ne evolucion dhe ne anen tjeter ai aq shume deshiron qe ne te besojme tek ai dhe ta njohim si krijuesin tone ,atehere zoti eshte i keq sepse eshte ne kundershtim me vetveten.
    mendoj prandaj jam egoist

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134
    Anti theos, nuk eshte e thene se kafshet jane kerijuar ne te njejten koh me njeriun, apo toka ne te njejten koh me njeriun...

Toka ka ekzistuar shume me pare se te krijohej njeriu, une ne fakt jame musliman, dhe Kurani tregon dicka te tille, pra qe Toka ka ekzistiar shume koh para njeriut...

Ne nje theneje te profetit thuhet se me pare jane krijuar kafshet dhe bimet, fjala qe perdoret ketu pe perpara eshte "jeume" "dite" qe ne fakt ka edhe kuptimin e "fazes", pra nuk rrjedh asnje problem nga pika qe ju parshtroni...
    Apo jo?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    danielit

me te vertet zoti paska vouar pasi shume dikund rreth 4.5 miljard vite derisa paska ardhur te ideja per ta krijuar njeriun.kjo e tregon vetem joaftesite e zotit per te krijuar diqka me shpejte se disa miljona vjet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    a i dini tri poshtersite qe iu bene fese:

1.kopernuku
    2.darvini
    3.frojdi

qka mendon ti boabab a ishin keta me te vertete leninista dhe markista.

me marsizmin me se shumti ka lidhje feja.
    ju dhe marksistat e keni nje mendim te perbashket ate qe njerezit jane te njejte perpara zotit dhe natyrish duhen te jente te barabarte edhe mes vete.une nuk mendoj keshtu si ju sepse jam pak racist.

po ua jap nje fakt per evolucionin.

nese ai dhe ajo qe e hengrn mollen ishin te bardhe dhe nje pjese tjeter e botes jane te razes tjeter perkatesisht te zi.a nuk ndodhi ketu nje ndryshim nje evolucion i vogel.me te vetete jam pak racist e nuk mendoj se jame i afert me ta sa me nje te bardhe.
    ata nuk kane mundur te ndryshojne te gjitha karakteristikat e tyre per 6000 vite. ju mund te thoni se adami ose eva njėri prej tyre ishte zezak por kjo nuk eshte e mundshme .

me te vetete nuk j pelqej perrallat biblike dhe kuranore.

i/e regjistruar Maska e baobabi
    Anėtarėsuar
    08-05-2002
    Postime
    407
    E kam shkruar ne nje shkrim te meparshem se si klasifikohen ateistet e para marksizmit. (faza e kelyshit)

Ti nuk dashke te mesosh me sa duket.

Shko tek ai web site se ka punuar goxha ai tjetri.

Qe ti nuk beson perralla kjo eshte gje e mire.

Shko e lexo pjesen

"Who would die for a lie"

se e ka shkruar bukur ai

Kur une permenda komunizmin nuk e bera qe te te klasifikoj ty si komunist dhe ti ben mire qe e njeh per te keqe koleren e kuqe, megjithese shembulli me rracat nuk eshte fare shembull.

Ate e bera per te treguar se ate qe kelyshi Darvin nuk spjegoi se si u mundesua nga seleksionimi natyror krijimi i njeriut, qeni Engels e avancoi dhe e spjegoi mjaft mire se bashku me Marksin duke i krijuar socializmin shkencor qe e degjeneroi gjysmen e botes dhe shiko ku e ka katandisur edhe shqiptarin.

Po ti thellohu dhe njihu me teper me vepren e Jezu Krishtit. Ska nevoje te lexosh libra. Shih ndonje film me Jezusin dhe e meson me mire se cfare predikoi Jezusi.

PS:Rracat feja e krishtere i spjegon me tre djemte e Noes

Detyre Shtepie :Sa eshte probabiliteti qe molekulat duke u endur rastesisht neper univers te krijojne njeriun?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    jemi duke folur per evolucionin.
    nuk e mora pergjigjen ne rregull nga boababi.
    po e ceke edhe njehere pyetjen :nese njerezit ishin te bardhe me heret se noha i cili nuk ka mundur te jetoje me larg se 5000 vite me heret.si shpjegohen racat e tjera kur nje kohe e shkuter nuk mund te beje te ta nje ndryshim aq te mash sa eshte ai i lekures mes racave.

si shpjegohen fosilet e kafsheme qe ne mendojeme se kane jetuar me hetet.

ah me habite se si mund ta nxerni te gjithe ate qka duhet te dije njeriu prej vetem nie libri.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    klod une fioloje gjithmone prej parimit pse ka diqka jo pse nuk ka diqka .ti se besoj qe din me ma zqaru pse egziston zoti ,sepse eshte jasht koncepteve njerzore (nese eshte).
    nese nuk eshte mund te sqarihet me lehte sepse eshte e vetkuptueshme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    prishtinė
    Postime
    100
    nje pyetje se nuk po ndodhin mrekullira sikur para 2000 kur ai ua prekte syte njerezve dhe u jepte driten perseri.

me te vertete kėto vjet i bona edhe ende po e pres nje shenje qe ai egziston .me te veretete do ta doja krijuesin tim po te egzistonte por prap me shume do ta doja te verteten.

Faqja 0 prej 5 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Shenja ne Rruge!?
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 08:47
  2. Artikuj rreth teorise se evolucionit
    Nga intel inside nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-01-2007, 23:34
  3. GJUNJEZIMI I EVOLUCIONIT..Per ata qe kane durim!
    Nga Miremengjes nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 25-12-2006, 03:56
  4. Tė dhėnat fosile hedhin poshtė evolucionin
    Nga monarku nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 02-11-2006, 10:34
  5. Teoria e mekanizmit
    Nga Fiori nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-08-2006, 13:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •