Alba ke bere shume mire qe ke shkruar eksperiencat e tua te ikjes.
Verbalizimi i traumave ndihmon shume per perpunimin e tyre.Ti gjithashtu ndihmon te tjeret te bejne nje katarsis per kete eksperience qe eshte e perbashket per shume nga ne.
Mbase te intereson ty dhe te tjereve te dini se si e kam perjetuar une pushtimin e Europes nga shqiptaret.Madje Alba ndoshta te kam pare kur ke zbritur ne Itali,apo ne tren pasi une kam qene atje si perkthyes per kryqin e kuq gjerman.
Nuk me kujtohet data.Ishte nje nga dite korriku.Kisha vetem rreth dy jave qe ndodhesha ne Gjermani ku kisha ardhur legalisht,i zbuar nga vendi im me dhune.
Banoja ne nje lagje te Heidelbergut ku rrija gjithe diten brenda edhe pse s'kisha dale ndonjehere me pare jashte shtetit,pasi largimin nga familja e perjetova si shume te dhimbshem,dhe nuk me interesonte asgje as nga Heidelbergu i bukur.
Papritur rreth ores 9 te mengjesit dikush mori ne telefon.
Ai tha se quhesh zoti Blum,dhe se ishte drejtor i Kryqit te Kuq gjerman.
Une i thashe cfaredo nga une dhe nga e dini ju se une kam kete numer telefoni.
Ai tha kjo nuk ka rendesi por nese doja te ndihmoja Kryqi i Kuq gjerman kish nevoje per ndihmen time ne rol te perkthyesit pasi anije me refugjate te 2 Korrikut priteshin te mbrrinin ne Brindisi te Italise.
Me tha se ne se isha i gatshem per te ndihmuar duhesh menjehere te merrja nje taksi dhe te nisesha me tren per ne Bon.
I shtyre nga emocionet e atyre ngjarjeve tronditese pranova (Nje nga gabimet me te medhaja te jetes time qe per pak me kushtoj jeten)
Me trena shkuam ne Itali.Atje po pregatitesh nje fare ceremonie pritjeje te cilen e kishin marre shume seriozisht.Kur mberriten anijet ambasadori i atehershem i Gjermanise ne Shqiperi,me sa me kujtohet nje plakush,kerkoj qe une dhe nje kosovar te futeshim ne anije dhe tu uronim mireseardhjen refugjateve.
Me trena nje pjese e tyre u sollen ne Gjermani.
Pra Alba mbase jemi pare ate dite ti nje femije me ankthin e se panjohures dhe une nje femije i rritur qe i frynte era nga te kater anet...
Edhe njehere Alba dua te te them vazhdo keshtu sepse verbalizimi i traumave ne forme kujtimesh apo bisedash vetem te mira ka.
Krijoni Kontakt