Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16

Tema: Leka Zogu I

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-07-2004
    Vendndodhja
    Jak' o dit' e uruar! Qe lint nga perendon, At' an' e ke ndritur, E ne pse na harron?
    Postime
    140
    Leka Zogu burr i keq
    I vrau burrat kordhetar
    E keshtu e tradhtoj popullin e shqipnis
    E e neroj Popullin e Italis!!!!!!!!!!!!

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Une mendoj se Leka Zogu do te jete nje nga perzgjedhjet me te mira per shume arsye:

1. Do te dilet nje here e mire nga politika e organizuar alla-prapaskene e ishpushtetareve 50 vjecare qe kane zaptuar edhe jeten e sotme politike me te gjitha kahet politike te djathta e te majta. Si rrjedhim, do te dilet edhe nga mendesite e asaj se kaluare, me frymen tipike anti-vlere te armiqesive e sa e sa te keqiave qe jane kultivuar nderkohe. Ose te pakten, kjo e keqe politike e krijuar tashme, do te gjeje ne mbreterine e Zogut nje pengese serioze, ne mos fundin e saj gradual, duke i lene vend keshtu nje rilindje te vertete kombetare e qyteterimi.

2. Si variant politik do te jete nje i ri i denje per jeten e vendit te rraskapitur nga mos-kompetenca e te deritanishmeve. Askush nuk do te humbase. Sa te udhehiqeni nga presidenta a kryeministra de-facto MBRETERA jo aristokrate, me mire te jete nje mbret de-facto "PRESIDENT" aristokrat. Do ti jape fryme shpirtit e identitetit te rene nacional me nje ekuiliber te ri vlerash morale.

3. Pushteti Zogist ka qene qeverrisja me e mire edhe dinjitoze qe ka njohur shteti shqiptar i shek.20, e rrjedhimisht i detyrohet asaj ne menyra pozitive.
    Madje une mendoj se nqs Zogun e kemi humbur per keto 60 vjet, duke e perzene ate nga trojet, ky gabim nuk duhet bere tashme, persa kohe ajo familje nuk eshte shuhar apo cshqiptarizuar krejt.
    Nje monarki zogiste e parlamentare do te ishte ndoshta motivi me i forte per rigjallerimin e politikes se vendit, nje mundesi per rikthimin e fytyres nje shteti qe nuk po le model pa provuar per ta gjetur ate.

i/e regjistruar Maska e Labeati
    Anėtarėsuar
    31-07-2003
    Vendndodhja
    North America
    Postime
    1,232
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist
    Une mendoj se Leka Zogu do te jete nje nga perzgjedhjet me te mira per shume arsye:
    Edhe une pajtohem me seminaristin ne kete pike i cili c'eshte e verteta i ka permbledhur mire arsyet pse monarkia ne kete faze do te ishte me e mire se palo-demokracia e klaneve hajdute dhe anti-perendimore ne fuqi. (seminarist te punon mire logjika sa kohe qe je jashte temes se ortodoksise).

Do te shtoja edhe dicka:
    Edhe po te vendoset monarkia qe neser do te duhen disa vite te mira te ftillohen punet keshtu sic jane mpleksur, por te pakten duke e ditur veten te perhershem monarkut i intereson qe POPULLI te jete i kenaqur dhe SHTETI i forte (se eshte i tiji) e jo si keta palacot tash 14 vjet qe vetem zhvatin dhe tallen me popullin, po hyjme ne BE sot apo neser duke e ditur mire se me ta ne krye kurre s'do ta shofim BE-ne me sy.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Se fundmi ka dale ne shitje ne anglisht nje tjeter liber mbi Ahmet Zogun, te cilin, edhe pse e kam blere, nuk kam mundur ta lexoje ende, pasi ia kam huazu dikujt.
    Sidoqoft, ca desha te them eshte se figura e Ahmet Zogut edhe Zogizmit mendoj se duhet pare serish me vemendje serioze prej te gjithe atyreve qe deshirojne nje Shqiperi sa me afer tradicionales e konservatores e po ashtu te se perparuares edhe demokrates. Zogu i permblodhi ne vetvete karakteristikat me te hershme te zotnillekut, per aq sa koha edhe rrethanat ia lejuan atij, natyrisht.

Nen Zogun u fitua dinjiteti i shqiptarit te cdo klase e shtrese shoqerore - si edhe dinjiteti i te qenit shqiptar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681

Leka zogu 1

Shum shpejt do te shihni forcen e mbretit shqiptar gjate ketyre muajve deri ne zgjedhje .

i/e regjistruar Maska e Irfan
    Anėtarėsuar
    08-07-2002
    Vendndodhja
    Aty ku Allahu me krijoji
    Postime
    464
    Edhe une do te isha dakort me Leken per Bashkimin e trojave shqipetareve,por, ku ishte Mbreti shipetare kur Italija-fashiste e sulmoji shqiperin.
    Eshte bere me banale qe cdo parti kudo dhe ne cfardo kohe formohet,ne vete hape motojen ''Per bashkimin e trojave shqipetare''.Nje gje e tille e thene disa here me goje e me letra te shkruar eshte bere banale.Me pak te flasmi e me shumöe te punojme.

Naimi Frasheri;
    Punen pune nate e dite qe te shohim pak drite.....!

Pse ai e braktisi,pse e la te mjerua Shqiperin......
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Irfan : 12-02-2005 mė 16:32
    Shqiperi eshte aty ku flitet shqip.....aty ku u nda toka dhe qielli

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •