Nga konstrukti i postimit po supozoj se me eshte drejtuar mua, megjithese nuk eshte emertuar se kujt i drejtohet. Nese e kam gabim, nuk ka nevoje te lexosh pjesen qe vijon.Postuar mė parė nga Sander Mafishja
E lexova dhe nje here me vmendje postimin tim, per te gjetur pjesen ku pakujdesisht mund te kisha shkruar se e "paskam gjyshin kolaboracionist", po nuk e gjeta askund. Pastaj i thashe vetes, ndoshta i nderuari ka fuqi supernatyrore, dhe intuita tij eshte e avancuar ne shkallen ku eshte ne gjendje te njofe te arfemit e cdo antari. Me vjen keq, te te zhgenjej po kete rradhe intuita jote te paska lene ne balte. Gjyshi jo vetem qe nuk ka qene kolaboracionist, po ka qene nje nga partizanet e pare te Levizjes Nacional-Clirimtare. Emri i tij permendet disa here ne veprat e Enver Hoxhes. Ne perpjekjet e tua per te analizur nga dalin idealet e mia, padashur ke lexuar midis rrjeshtave dicka qe une nuk e kam shkruar.
Ndryshe nga ti, i nderuar, une nuk krenohem me veprat e gjyshit tim, nuk mbroj qorrazi idealet e tij. krenohem me veprat e mia dhe besoj ne ate cka eshte e drejte.
U nxitove gjithashtu te lexoje mes rreshtave se "e barazokam me zero" sakrificen e gjyshit tuaj. Te jesh i sigurt, zoteri, se e respektoj dike qe sakrifikon per vendin e tij, pavaresisht sa idiotesk mund te jete ideali qe e motivon ate.
Nuk arrij ta kuptoj dot arysetimin tend te se drejtes kur me thua se "bindjet e tyre pro-naziste ishin te gabuara dhe falimentuara, .........(partizanet) qe luftuan per nje qellim te drejte. Dhe ne here ku qenka e drejta, ne nje force qe solli ne fuqi nje sistem diktatorial 50 vjecar, qe shkaterroi jeten e mijra veteve, izoloi komplet nje shtet duke ekzekutuar ekonomine e vendit, e mbi te gjitha e la Shqiperine e percare. Kjo na qenka e drejta. Nese kjo eshte e drejta une jam krenar te mbroj te gabuaren, ate force qe solli ne pushtet nje qeveri qe per here te pare bashkoi Shqiptaret nen nje toke nen nje flamur, qe radhiti Shqiperine krahas superfuqive Europiane, qe ndertoi nje ushtri bashkekohore dhe spastroi Shqiperine nga mbeturinat etnike. Vizioni tend i te drejtes, duket deri diku i cunguar nga idealet e gjyshit tend.
Nese pretendon te pergjigjesh, pergjigju asaj cfare eshte shkruar e zeze mbi te bardhe, dhe jo asaj qe te pretendon te kuptosh midis rrjeshtave.
Gjithe te mirat
R2t
Lavdi trupave te divizionit te 21-te SS "Skanderbeg"
Krijoni Kontakt