Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 32
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22
    Gjithmone me ka habitur mendjelehtesia e gjithe mediave shqiptare dhe shumices shqiptare ne pergjithesi qe kerkojne te "shqiptarizojne" edhe ata qe nuk ndihen shqiptare. Kjo praktike ndiqet kudo jo vetem ndaj Tenet por edhe ndaj fqinjeve veriore edhe ndaj atyre lindore. Deshira per te "shqiptarizuar" sa me shume fqinje, eshte sa hipokrite edhe e demshme per interesat tona kombetare. Ne nje kohe qe shqiptaret duhet te jene me vigjilente se kurre per dallimin e miqve dhe armiqve te interesave tona kombetare, shqiptaret vazhdojne te mbeten viktima te emocioneve te tyre.

Shqiptar nuk behesh dot, lind i tille.

E kam perseritur kete dhe do ta perserit per aq kohe sa te gjithe ta kuptoni se gjaku i shqiptarit nuk fitohet me nje proces kimik, fitohet ne lindje. Me ate gjak leviz edhe Shpirti i Shqiptarit dhe te gjithe qe e kane kete Shpirt e deshmojne ate me qendrimet e tyre. Ata qe nuk e kane kete gjak e kete Shpirt deshmojne te kunderten duke demtuar interesat tona kombetare me vetedije apo pa vetedije. Shpenzoni me pak kohe te "shqiptarizoni" ata qe nuk ndihen shqiptare dhe shpenzoni me shume kohe te akumuloni energjite e atyre qe ndihen dhe veprojne si shqiptare.

Xhorxh Tenet e ka bere te qarte qe ai nuk ndihet shqiptar dhe nuk eshte shqiptar. Pak rendesi ka se cfare mendojne himariotet dhe pak rendesi ka se cfare shkruajne gazetat e Tiranes, qendrimet e tij ndaj interesave tona kombetare flasin qarte qe Tenet ishte dhe vazhdon te jete nje sponsor i interesave greke ne Washington. Gjate qendrimit te tij per 7 vjet ne krye te CIA, Tenet fitoi nje reputacion si nje "njeri apolitik" qe nuk nderhynte apo implikonte veten dhe organizaten qe drejtonte ne politiken e brendshme apo te jashtme te vendit. Ne masen 99% te rasteve, ky imazh i Tenet ishte i vertete, me ndryshimin e vetem se kur erdhi fjala tek interesat Ballkanike, ai nuk e fshehu asnjehere perkrahjen e tij ndaj interesave greke ne dem te interesave tona kombetare. Kete gje ai e bere ne menyre te paprecendente ne formen e raporteve dhe rezolutave qe organizata e tij i servirte kongresit amerikan, kryesisht te fokusuara mbi "shkeljen e te drejtave te minoritetit grek ne Shqiperi", duke e shitur edhe veten dhe familjen e tij si nje "viktime te represionit shqiptar". Kjo ishte interesante per nje diplomat karriere si Tenet qe e shkelte hapur neutralitetin e tij politik kur vinte fjala tek interesat shqiptaro-greke.

Pavaresisht nga prania e tij ne krye te CIA, shqiptaret gabojne nese mendojne se Tenet duhet pare si shkaktari te gjitha fatkeqesive shqiptare qe ne kemi perjetuar ne keto 7 vjet. Tenet dhe interesat greke ne vend nuk do te zinin rrenje nese ne krye te qeverise shqiptare nuk do te dilnin njerez qe ishin gati te shisnin edhe grate e tyre e jo me Shqiperine per nje perfitim personal. Pra faji kryesor bie mbi tradhetine kombetare te ketij grupi qe duhet ndeshkuar jo vetem publikisht e moralisht por edhe ligjerisht pa meshiren me te vogel.

Ende nuk dihet implikimi i Tenet ne skenarin e shkaterrimit te shtetit shqiptar ne 1997, por njihen boterisht "gabimet trashanike" te CIA gjate konfliktit ne Kosove. Goditja e ambasades kineze ne Beograd, goditjet e refugjateve dhe njerezve te pafajshem ne 1999, ishin deshtime te lidhura direkt me sherbimin sekret amerikan. Qellimi i ketyre "gabimeve" ishte demtimi i mbeshtetjes se opinionit publik boteror ndaj nderhyrjes ne Kosove, duke patur parasysh se sa e ndjeshme ishte administrata Klinton ndaj opinionit publik.

Pavaresisht respektit qe Tenet mund te gezoje ne Washington fale nje karriere te gjate qe ai ka ne sherbimin publik, si e majta edhe e djathta amerikane eshte e lehtesuar tashme qe Tenet dha doreheqjen. Sic do te shprehej vete krye i komisionit te inteligjences ne senatin amerikan, Sen. Shelby: "Nen drejtimin e Tenet, CIA ka njohur deshtimin e dyte me te madh ne historine e saj, 11 shtatorin." Deshtimi i pare ishte Perl Harbor ne Paqesor gjate luftes se II boterore.

Albo
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Promete (i lidhur) Maska e Kryeplaku
    Anëtarësuar
    12-09-2002
    Vendndodhja
    në realitetin e hidhur
    Postime
    2,218
    Pak me behet vone se cfare ishte G.Tenet ose G. Koka por e kam per detyre t'ju sqaroj se ne Qeparo nuk ka Greke, ne Himare mbase po. Qeparoi eshte fshat me tradita shqiptare dhe banoret e fshatit e mesuan Greqishten vetem pas hapjes se kufijve. E njoh kete fshat mire se andej kam nje fare prej'ardhje.

Shenim: per prapambetjen e Shqiperise nuk na e ka fajin as Greku, as Serbi as Turku. Shqiperia qe ne lashtesi ka qen vendi me i prapambetur i Europes sido qe ta bejme.

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga Albo
    .

Shqiptar nuk behesh dot, lind i tille.
    Shume peshe po i ve ngurtesise te identitetit shqiptar. Ky indentitet eshte i lengshem, dhe ne rastin e Kokajve dhe Himarjoteve vertetohet ky aspekt i identitetit Ortodoks Shqiptar. Keta lindin Shqiptare po vdesin Greke.Ortodokse Shqiptare edhe ne Mal te Zi perfunduan ne Malazeze gjithashtu (fiset Kuc, dhe Vasojevic) .

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046

Kush është himarioti që drejtoi CIA-n

Gazeta TemA

Pasaporta shqiptare e George Tenet, Drejtori i CIA-s

Redaksia e gazetës 'TemA' i drejtoi një letër zotit Petraq Pali, njohës i familjes Tenet, për të mësuar më shumë nga burimet shqiptare rreth lidhjeve të kësaj familjeje me Shqipërinë. Zoti Pali na u përgjigj duke na dërguar shkrimin e mëposhtëm

Familja Tenet ka emigruar për në SHBA pas Luftës së Dytë Botërore, ndërsa djemtë binjakë janë lindur në Amerikë. Babai i Tenet-it, mbiemri i të cilëve është Koka, ishte nga Qeparoi, një nga fiset më në zë të Himarës, i dalluar për trimëri jo vetëm në Himarë, por dhe në emigrim kryesisht në Itali.

Në shekullin e 19-të, familja Koka e cila jetonte në Itali, kishte ndryshuar emrin në Tenet për arsye të mos gjendej nga gjakësit kundërshtarë. Pas Italisë familja Tenet në fillimet e shekullit të 20-të u vendos në Korfuz, por dhe atje ajo u detyrua të braktiste ishullin dhe të vendosej përgjithmonë në Qeparo të Himarës, vendi i të parëve. Historia e familjes Tenet është e lavdishme dhe plot sakrifica të panumërta. Babai i Tenet, Jani, shkon në emigrim në Francë ku dhe familja e tij thuajse kishte emigruar në minierat e qymyrgurit në Sent-Etien, kohë që qëndroi deri në mbarim të Luftës së Dytë Botërore. Pikërisht ndërsa në Himarë lufta italo greke solli dhe shumë të shpërngulur, i ati i Tenet njihet në Itali me një vajzë nga Himara nga një fis nga më të dëgjuarit të krahinës Evangjelitsa Kacalano, e cila kishte mundur të ikte me një nëndetëse angleze nga brigjet e Himarës në prag të mbarimit të luftës. Kështu njohja e dy të rinjve nga Himara në tokën italiane, do të sillte emigrimin e tyre përfundimisht në SHBA në qytetin më metropol të botës New York. Ndërsa në 5 janar 1953 dy djemtë binjakë George dhe William do të vinin në jetë (autori i shkrimit ka të njëjtën datëlindje me vëllezërit Tenet) por në vitin 1965 babai i tyre pas pak vitesh do të ndahej nga jeta.

George dhe Bill do të edukoheshin me ndjenjën patriotike himariote, madje dhe në gjuhën e mirëfilltë greke nga kjo anë, me traditat e hershme historike, me trimërinë dhe guximin për të kapur majat më të larta të kombit amerikan. Pasi përfunduan shkollën e mesme "Beniamino Kardozo" në New York, ata vazhduan shkollat profesionale për të cilat dhe sot japin kontributin e tyre në dobi të shoqërisë amerikane. Sot ndërsa George ka një djalë me emrin Jani, Bill është autori i tre vajzave, të cilët rrinë pranë gjyshes së tyre 85 vjeçare Evangjelitsa Kacalano.

Lidhjet e familjes Tenet me Himarën janë të pa ndashme. Si nga Qeparoi dhe nga Himara djemtë amerikanë vazhdojnë të kenë lidhje me gjithë kushurinjtë e tyre të parë, që nga Koço Koka në Qeparo dhe deri tek më i vogli Viktor Varfi në Himarë.

Ndërsa William tashmë drejton një klinikë kardiologjike nga më të mëdhatë në New York në Greektown "Kyrenia Cardiovascular Center", George është në një nga detyrat më të rëndësishme që i ka besuar Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës si dhe Senati Amerikan, në krye të CIA-s. E gjithë historia e familjes Tenet është e lidhur me Himarën, të cilët kanë dhe shtëpinë në qendër të Spilesë. Mesazhet prej tyre janë që himariotët të mos shesin tokën e të parëve, por t'u qëndrojnë besnikë ndjenjave historike të Himarës, të mos braktisin vendin dhe të bashkojnë forcat për të zhvilluar jetën e tyre, traditën epirotase në atë komunitet, i cili ka një histori të lavdishme të veçantë 5 shekullore të pavarësisë nga pushtimi otoman dhe të lakmueshëm nga të tjerët. Dr. Tenet është me prejardhje nga Himara, por nuk ka qenë kurrë në Shqipëri, ndryshe si e ka shprehur disa herë shtypi shqiptar.

Administrata aktuale shqiptare, ka marrëdhënie me strukturat e CIA-s sidomos për bashkëpunimet në luftën kundër terroristëve islamikë.

Dr. Tenet ka qenë i vëmendshëm ndaj zhvillimeve në Shqipëri. Burime afër tij thonë se ai i ka kërkuar administratës shqiptare prej vitit 1993, hapjen e shkollave greqisht në Himarë. Dr. Tenet asistoi së bashku me Presidentin Klinton në takimin me Dr. Berishën në Shtëpinë e Bardhë. Marrëdhëniet mes qeverisë shqiptare dhe institucioneve qeveritare amerikane, filluan të përkeqësoheshin veçanërisht në gjyqin kundër të pestëve minoritarë grekë në vitin 1995, kohë kjo që lobi greko amerikan, i kërkoi Senatit të ushtronte presion ndaj qeverisë së Dr. Berishës për dhunim të të drejtave të njeriut në Shqipëri veçanërisht ndaj minoritetit grek.

Megjithatë përpjekjet e administratës së Klinton, pastaj të Bush për të ndërtuar institucionet demokratike në Shqipëri, shtuan më tepër kontaktet mes institucioneve shqiptare dhe amerikane përfshi dhe vetë opozitën e sotme. Ngjarjet në Kosovë ku makina e Millosheviçit u ndal si rezultat i luftës ajrore të NATO-s më 1999, treguan se të drejtave e njeriut në Ballkanin e trazuar duhet t'u shkohet deri në fund.

Dr. Tenet ka qenë i interesuar për mbarëvajtjen e zgjedhjeve lokale të Tetor 2000 veçanërisht për Bashkinë e Himarës. Mesazhet që ai i ka dërguar qeverisë shqiptare janë për një politikë kozmopolite duke respektuar historinë, traditat, gjuhën dhe shkollat greke në Himarë. Ai ka shmangur një përdorim të tepruar të forcës dhe terminologjisë nacionaliste në Shqipëri në dëm të komunitetit grek autokton që jeton në Himarë. Mesazhet që janë përcjellë nëpërmjet republikanit B. Gilman shefit të marrëdhënieve me jashtë të Kongesit Amerikan si dhe me ndërmjetësinë e epirotasit, gazetarit të madh dhe mikut të tij Nick Gage, autoriteteve shqiptare, treguan qartë forcën e komunitetit himariot në SHBA, presione të cilat vazhdojnë edhe sot të jenë nën vëzhgimin e tyre për lirinë dhe të drejtat e njeriut në Shqipëri dhe veçanërisht në Himarë.

Nga Petraq Pali

Banor i Qeparoit, me banim në SHBA, i afërt me familjen Tenet

Dëshmi të reja nga Qeparoi

Tenet, historia e dyshimtë e arratisjes së nënës

Nëna e Xhorxh Tenet mund të mos jetë arratisur me nëndetëse për në Greqi. Një i afërm i familjes Tenet, nga Qeparoi, hedh dritë mbi të vërtetën e ikjes së nënës së Xhorxh Tenet, vajzës së Kacalanos. "Ajo ka ikur me Biankën, kunatën e saj me origjinë italiane me vapor nga Vlora për Itali. Nuk ka ikur me nëndetëse. Ka ikur me pasaportë të rregullt nga Vlora". Dëshmia vjen pasi gazeta 'TemA' botoi disa shkrime rreth historisë së Xhorxh Tenet dhe familjes së tij në Shqipëri.

I afërmi i familjes së Tenet nga Qeparoi, dëshmon për familjen e tij.

"Ai ka pasur familje të mirë në Qeparo. Xha Sofua ishte xhaxhai i tij. Mbeti gjithë jetën në Qeparo dhe ishte burrë i nderuar. Ka lënë një djalë Koço Kokën. Burrë i nderuar në Qeparo."

Ky është rrëfimi për familjen e babait të Tenet-it. Por për familjen e nënës ka shumë pikëpyetje.

Së pari për ikjen e nënës.

"Nuk është e vërtetë që ka ikur me nëndetëse. Me nëndetëse ka ikur një familje nga Qeparoi. Ne e njohim. Ka ikur Dhimitër Zena me dy djemtë, Lefterin dhe Vasilin. Ata kanë shkuar fillimisht në Korfuz. Pra anija nëndetëse ka ikur në Korfuz, jo në Itali." Nëna e Tenet ka ikur në Itali.

Por cila është historia e nënës së tij?

Ajo ishte motra e doktor Kacalanos që u vra në Qafë të Topit në përpjekje për të mjekuar partizanët. Pra ishte një dëshmor i luftës. Vëllai tjetër i saj Niko Kacalano u rreshtua kundër regjimit komunist në zgjedhjet e para, duke sabotuar zgjedhjet në Himarë. Ai ishte i orientuar si progrek. Komunistët më pas e arrestuan dhe e pushkatuan. Pra familja Kacalano është e ndarë. Nëna e Xhorxh Tenet e ka një vëlla dëshmor dhe një vëlla armik të komunizmit. Por kur ka ikur ajo ishte me biografi të mirë. Nëna e saj mori pension si familje lufte në fillim.

Bianka ishte nusja e doktorit të vrarë në ndihmë të partizanëve. Për këtë arsye ajo u lejua të ikte me traget normalisht bashkë me kunatën e saj që është nëna e Tenetit. Ato ikën në Itali. Aty e ka pritur babai i Tenetit i cili është martuar me të dhe është vendosur në SHBA.

Karriera e George Tenet

3 Qershor 1995 deri më 11 Qershor 1997 Drejtori i komanduar i CIA-s.

Prej 11 Qershor 1997, Drejtori aktual i saj. 2 mandate përkatësisht nga ish Presidenti Bill Klinton dhe ai aktual George W. Bush në krye të CIA-s.

Lindur: 5 Janar 1953 Flushing, New York, USA. Binjak me të vëllanë William Tenet.

Edukimi Arsimor:

Georgetown University, School of Foreign Service, B.S.F.S., 1976; Columbia University, School of International Affairs, M.I.A., 1978

Martuar me Stefanie Galakas, ka një djalë Johni. Jeton me nënën Evangjelitsa Kacalano.

Karriera: Asistent Legjislativ. Drejtor Legjislativ i Senatorit John Heinz, 1982 - 85 anëtar i Stafit.

Anëtar i çështjeve të Komitetit të Zbulimit në Senat (SSCI) dhe më pas Drejtor i Stafit më 1988 - 93. Anëtar i Këshilli të Sigurimit Kombëtar i Presidentit Klinton gjatë periudhës 1992 - 93. Asistenti Special i Presidentit Klinton dhe i dërguar i posaçëm i presidentit për Programet e Zbulimit në CIA dhe në Këshillin e Sigurimit Kombëtar 1993 -95. Karriera më e lartë: Drejtori i Agjencisë Qendrore të Zbulimit CIA prej Qershor 1997.

Gerge Tenet është emëruar Drejtori i CIA-s në Qershorin e 1997, propozuar nga Presidenti Bill Klinton dhe votuar unanimisht nga Senati Amerikan. Dr. Tenet ka shërbyer si zëvendës i CIA-s në vitin 1995, por më pas ai ka vazhduar të kryesojë në krye të zbulimit amerikan, pasi Drejtori i saj John Deutch në Dhjetor të 1996 dha dorëheqje nga kreu i CIA-s. Dr. Tenet në kohën kur shërbente si asistent pranë Presidentit Klinton, ishte ngarkuar me detyra të rëndësishme në programet e Këshillit të Sigurimit Kombëtar si NSC, ''Intelligence Priorities,'' ''Security Policy Coordination,'' ''US Counterintelligence Effectiveness,'' dhe ''US Policy on Remote Sensing Space Capabilities.'' Në programet e mësipërme Dr. Tenet krijoi sistemin legjislativ të funksionimit të shërbimeve sekrete të zbulimit përfshi dhe komunikimin inteligjent kompiuteror si dhe organizimin e ri të CIA-s. Gjithashtu Dr. Tenet ka punuar dhe në programet bërthamore të zbulimit, dhe është ngritur në detyrë falë përpjekjeve dhe bashkëpunimit me Senatorin David C. Boren. Në programin e tij të paraqitur në Senat, Dr. Tenet u ka kushtuar rëndësi kërkimeve dhe monitorimin e problemeve bërthamore veçanërisht të forcës nukleare të reagimit të shpejtë që përpara mbarimit të luftës së ftohtë, kur më 1985 ka shërbyer pranë Komitetit të Senatit për problemet bërthamore pranë Senatorit Patrick Leahy.

Dr. Tenet është emëruar më së fundi nga Presidenti Republican George W. Bush sërish në krye të CIA-s. Pas miqësisë së fortë me ish Presidentit Klinton, pikë së pari nga kapaciteti në drejtimin e një prej strukturave më të forta të qëndueshmërisë së interesave të Shteteve të Bashkuara të Amerikës CIA, me propozim të Presidentit aktual George Bush, Senati amerikan vendosi më shkurt 2001 të mbajë si kreun e CIA-s Drejtorin e saj aktual George Tenet.

Reagimet pas ikjes

Lajmi për ikjen e tij e befasoi shumicën në Washington. Presidenti Bush i informoi këshilltarët e tij në mëngjes në një takim ku merrte pjesë Nënpresidenti Dick Cheney, Sekretari i Shtetit Colin Powell dhe këshilltarja për Sigurinë Kombëtare, Condoleezza Rice.

Burime nga Shtëpia e Bardhë thanë se Presidenti u tha ndihmësve të tij se nuk donte që askush të spekullonte se Tenet po largohej për arsye të tjera dhe jo personale. Në fakt ai mori vetëm lavdërime nga Presidenti: "Ai ka qenë një udhëheqës i fortë dhe i zoti në CIA. Ai ka qenë një udhëheqës i fortë në luftën kundër terrorizmit. Dhe unë do ta ndjej mungesën e tij".

Drejtori i FBI-së, Robert Mueller, tha duke dëshmuar në Kongres se dorëheqja e zotit Tenet ishte "një humbje e madhe" për CIA-n dhe për vendin. "Besoj se ai është një nga udhëheqësit e vërtetë, jo vetëm në fushën e zbulimit dhe ikja e tij do të shkaktojë dhimbje tek kolegët e CIA-s, tek publiku amerikan dhe nga ne në FBI. Unë kam bashkëpunuar ngushtë me të. Për mua do të jetë një humbje personale. Ne kemi krijuar një marrëdhënie shumë të mirë gjatë këtyre dy viteve e gjysmë".

Nancy Pelosi, udhëheqësja e pakicës demokrate në Kongres në Dhomën e Përfaqësuesve foli për të metat në zbulim: "Sigurisht që pati dështim të zbulimit në operacionin e Irakut, veçanërisht në muajt para ndërhyrjes ushtarake. Ka patur gjithashtu edhe dështime të tjera. Nuk mendoj se dorëheqja e George Tenetit duhet të jetë e vetmja përgjigje për këto dështime".

Kandidati demokrat për president John Kerry u pyet nëse ajo që do të lërë pas George Tenet është dështimi i CIA-s për të frenuar 11 shtatorin, ose pohimi i agjencisë që në Irak kishte armë të shkatërrimit në masë. "Ai është njeri i mirë dhe ka dhënë shumë për këtë vend. Personalisht unë e pëlqej. Por mendoj se dështimet e Agjencisë së zbulimit këto vitet e fundit, në një kohë shumë kritike nuk mund të lihen jashtë vëmendjes. Nuk e di a është faji i tij, apo se i kujt është faji, por ato janë dështime. Dhe sigurisht që ne duhet ta korrigjojmë një gjë të tillë".

Zoti Tenet do të vazhdojë të rrijë në detyrë deri në mes të korrikut. Nëndrejtori i CIA-s John McLaughlin do ta vazhdojë të kryejë funksionet e tij, derisa të emërohet drejtori i ri përhershëm
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

i/e pa regjistruar Maska e miri
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    My HeArT iS yOuRs...YoUr MinD iS mInE...!
    Postime
    300

.

Une me cfare lexova ky Teneti nuk qenka as Grek as Shqiptar sepse paska lindur ne NY, dhe keshtu qe une me shume do te thoja qenka Amerikan!
    Nese ju mendoni se une jam gabim atehere me tregoni se sa mire ja kane mesuar prinderit e tij gjuhen/kulturen/traditen Shqiptare ose Greke qe ta quajme Shqiptaro-Amerikan ose Greko-Amerikan. Asnjehere nuk mund ta quani nje njeri te tille thjeshte Shqiptare ose Grek kur 90% e trupit te tij eshte i gatuar ne Amerike dhe me kulture Amerikane. Une vetem dicka doja te thoja sepse kam pare nje emision ne kanal "PBS thirteen" qe jep emisione historike ketu ne Amerike, dhe po jepte nje emision per greke-amerikanet qe ishin ketu ne Amerike. Nese nuk jam gabim drejtori i CIAs doli dhe foli per greket dhe kulturat e tyre gjthashtu dhe George Stephonapolus gazetar i ABC dhe ca te tjere. Ai nuk permendi gje se ishte Shqiptare ne intervisten e tij por ndihej krenar qe ishte Grek dhe qe Greket renditen nder me te shkolluarit ne Amerike te cilet jane numri 1 duke u bazuar ne statistika, dhe gjithashtu numri 2 nga pasuria.
    Nese ju vazhdoni ta ndiqni pastaj me tej gjyshi i gjyshit gjyshit te gjyshit nuk do mend se gjysma e grekeve do dalin Shqiptare dhe gjysma e Shqiptareve Turq e gjysma e Turqeve Indiane. Kjo eshte shume e paster Tenet ka lindur ne NY dhe beson ne traditat dhe kulturen greke. Origjina eshte dicka tjeter sepse po te kerkojme me te vertete origjinen tone atehere do te kuptojme se te gjithe rrjedhim nga nje person, dhe te gjithe jemi nga Afrika ose Azia nuk e mbaj mend ku eshte gjetur eshtrat e njeriut me te lashte .

Pershendetje,

Miri.
    Goodbye DEBUG, hello reboot...

Titulli Personal Maska e ujkuarixhi
    Anëtarësuar
    01-12-2003
    Vendndodhja
    No, I don't think we'll be telling them that.
    Postime
    7
    Per ata qe din anglisht............................pertoji me e perkthy...............e gjate hesapi

CIA boss victim of ancient Albanian jinx?

Fri Jun 4,11:45 AM ET

TIRANA (Reuters) - While heavyweight pundits ponder the 'real reasons' behind CIA (news - web sites) director George Tenet's sudden resignation, a Tirana newspaper has offered a typically whimsical explanation: he fell victim to an ancient Abanian curse.

The Korrieri daily said on Friday the Central Intelligence Agency (news - web sites) chief's resignation on Thursday fell a day before he had been due to visit Albania.

"If he had not planned a visit to Albania, probably he would have not been struck by the curse of the Pojan jinx," editor Alfred Peza said in his column, citing a supposed evil spirit that jinxed the villagers of Pojan back in the mists of time.

Tenet was clearly felled by the jinx, wrote Peza, as were the late Soviet Army Marshal Georgy Zhukov, former West German foreign minister Hans-Dietrich Genscher and others who were demoted or quit after becoming involved with Albania.

Tenet's resignation, the paper said, had prevented him visiting the Albanian birthplace of his mother who, by his own account, escaped from southern Albania on a British submarine just as the Iron Curtain was closing after World War Two.

But it might not have been his first trip to the former Stalinist bastion. Previous reports, also unconfirmed, say Tenet twice visited Albania, incognito, in the early 1990s.

http://story.news.yahoo.com/news?tmp...lbania_tenet_1

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Citim Postuar më parë nga miri
    Une me cfare lexova ky Teneti nuk qenka as Grek as Shqiptar sepse paska lindur ne NY, dhe keshtu qe une me shume do te thoja qenka Amerikan!

Miri.
    George Tenet eshte Grek qe simbolizon friken patologjike qe kane Shqiptaret nga asimilimi Grek i segmentit ortodoks Shqiptar.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Segmenti Orthodhoks Shqiptar eshte Shqiptar dhe jo Grek. Nuk ka frike njeri nga asimilime, por sikur keta qe nxjerrin teori te tilla te mendonin per JUGUN e shqiperise tamam sic mendojn dhe per veriun, do ta shijonim te gjithe te qenurit Shqiptar. Po cti besh kur futet feja dhe pergjithsimet ne mes.

Shqiptaret Orthodhoks me sa di un nuk quhen as Greek Orthodhoks, por jemi i vetmi komb qe quhemi Bizantine Orthodhoks, dhe them eshte term shume i pershtatshem, ashtu sic do ishe mire te quheshim Albanian Ortodox.

Mos lexoni enciklopedira apo kodra mbas bregut, por mendoni cmund te beni ju per te hequr paragjykime te tilla. Zoti nuk ka as komb e as fe, ta keni te qarte kete gje. Greku le te vazhdoj politiken fetare, puna jone eshte distancimi nga keto gjera qe ndodhin vetem ne keto vende. Te mundohemi me zorr te ngaterrojm politiken me fene, ne nje vend si Shqiperia qe eshte teper i ngaterruar keshtu sic eshte do ishte megjithmend shkatrrimtare.

Cdo te mire
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    07-05-2004
    Postime
    115
    Shqiptaret Orthodhoks me sa di un nuk quhen as Greek Orthodhoks, por jemi i vetmi komb qe quhemi Bizantine Orthodhoks, dhe them eshte term shume i pershtatshem, ashtu sic do ishe mire te quheshim Albanian Ortodox.
    Ne fakt ne te shumten e rasteve quhen eastern orthodox, megjithese ka i here quhen edhe greek orthodox.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Gabim eshte, ata qe na quajn ashtu sja kane idene mire se kush jemi. Keta edhe Ruset nganjehere i quajne Greek Ortodox... sic i kane "mbetur" dhe shume "emertime" Grekeve, qysh nga zbulimet e egjiptit te lashte.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Lista e 813 personave në kërkim nga Interpoli
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 29-12-2014, 10:16
  3. Libra te rinj
    Nga dodoni në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 89
    Postimi i Fundit: 11-01-2012, 21:14
  4. Kishat, Famullite dhe Misionet... ne Shqiperi, Kosove etj.
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 11-04-2006, 18:11
  5. Kishat dhe Misionet e Veprimit Katolik ne Shqiperi
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-04-2006, 16:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •