Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 44
    Unquestionable! Maska e Cupke_pe_Korce
    Anëtarësuar
    24-06-2002
    Postime
    1,602
    Citim Postuar më parë nga wittstar
    Cupke prej Korce shkruan:

"
    Witty, .. qyshkur me shkeli kemba ne Boston kam mbetur pa fe!"

Cupke pse nuk behesh Mormon(e) ?
    Po ke interes te coj une ca njerrez te te prezantojne me fene Mormone.
    Simply a suggestion.

Are you an Albanian patriot?
    Do you love Albania?
    Forget Kerry
    Make the best choice
    Vote for G.W.Bush
    Witto, s'me ke marre vesh me duket! Cupka vertet tha FE dhe per te feja eshte dicka e trasheguar, dmth e lindur. Sa per korrektese, per mua, feja dhe besimi jane dy gjera krejt te ndryshme (te kisha dhene nje "hint" por ti ehe...) Per kete arsye, Mormonet te te rrojne
    Summertime, and the livin' is easy...

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Citim Postuar më parë nga Cupke_pe_Korce
    Witty, ta thom une si vete puna me kete katrahuren e kishave ne Boston. Kishen e Nolit e quajne "Kisha e te kuqve" ndersa nje tjeter (me te re) e quajne "Kisha e Grekeve" dhe tek kjo e fundit, prifti eshte grek. Dhe delet e perendise jane cakerdisur sa me te djathte, sa me te mengjer. Medemek, ke vetem dy rruge - o je i kuq, o grek! Une per vete, qyshkur me shkeli kemba ne Boston kam mbetur pa fe!

Sa per patriotizmin e Nolit (zoti e ndjefte!) ai u perpoq i shkreti po ehe... E kam fjalen, komunitetet fetare ne mergim jane me te domosdoshme se bamiresite, pasi jane (nen rrogoz) politike. Ndoshta kjo ishte arsyeja qe Noli ngulte kembe si mushka. Nejse.
    E mbaj mend se ashtu vertiteshin dhe thashethemet e Bostonit para 2 vjetesh, kur isha per vizite. Per te ardhur keq ne fakt. Te ndare me prejardhje krahinore, te ndare me fe, tani te ndare dhe me kisha. Cmira ndaj njeri tjetrit eshte e keqe... vetem ikja prej saj i ndihmon shqiptaret! Edhe pse s'e mora vesh pse "te kuq", por ndoshta edhe s'ndenja mjaftueshem per ta mare vesh. Po atje te grekerit, te pakten mbajne meshe ne shqip apo...?
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga ludvik01
    Nuk eshte ashtu si thua ti. Edhe ne Shqiperi punohet me aq sa mundet. Ka shume arritje, qe ndoshta kur ti ke qene ne shqiperi nuk i ke pare, por ke pare vetem te keqijat. Ndoshta ndonje dite do te te listoje une se cfaer arritjesh jane bere.
    Kjo eshte nje e keqe qe ne kemi. Sa largohemi nga Shqiperia permendim vetem te keqijat dhe asnjehere te mirat.
    Pse ne vendet e tjera si jane punet??!!!! Mendon se jane me mire sesa ne??!!
    Sot degjova dicka nga fjalimi i Kerrit qe thoshte se do te hapim vende pune dhe do ulim papunesine. A nuk eshte ky problem i gjithanshem??!!!
    Hajde te gjith me nga nje ide se si mund te kontribojme qe vendi yne te rregullohet edhe me mire. Qe ne krye te vendit te vijne njerez qe te punojne me shume dhe me mire.
    Ti je nje nga ata qe ben vetem ideologjira.Ti cfare ke bere per Shqiperine, apo cfare ke ndermend te besh ne te ardhem?!
    Ku i shef ti ideologjirat ? Mos ke pa ideologji te aplikuar se ideologji ne tym nuk bej une. E kam thene disa here, 10 % mund te kam ideologji, pjesa tjeter eshte veprim... perndryshe nga do ta gjesh rrugzgjidhjen ti ? Nga ata njerez qe ke aty ne pushtet ? Duhet crrenjosje e pushtetit dhe jo rregullim i atit egzistues. Sa per reformat ne Shqiperi te lutem mos fol, dil pak te rrethet se jetonke te Blloku ne Tirane me duket. Dil pak edhe hec behe ate listen qe ke. Spo them per lyrje pallatesh apo shtrime te disa rrugeve per jugun e Shqiperise me qellim qe te kalojne rehatshem atobuzat e Xhoit... po nesje.
    Se ckam nderrmend te bej une per Shqiperine ajo eshte puna ime, sigurisht te rri te listoj te mirat nuk eshte nje nga ato gjera... Shqiperia mbrohet me menyra te tjera e jo me keto qe po me thua ti. Nuk mund te krahasosh papunesine ketu ne US me ate ne Shqiperi, ose pensionet ketu me ato atje. Ketu ka struktura te posacme nuk rri tjetri qe ka punuar te vdesi per buke. Dhe sa per dijeni mos ishin ato para qe Emigrantet(perfshi dhe une) cojne konkretisht muj per muj, ai vend do kishte perseri nje 97 te re. Ja ku e ke dhe nje gje konkrete qe un bej si fillim...
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anëtarësuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Kerri premton të rregullojë ekonominë, të pajtojë Amerikën me evropën, dhe të "shpëtojë" ushtarët Amerikanë nga lufta. Të gjitha këto janë gjëra të mira për Amerikën dhe Amerikanët por jo të gjitha janë të mira për interesat tona si Shqiptarë.

Pajtimi i Amerikës me Evropën do të thotë që Evropa do luaj një rol më të madh në të ardhmen e Kosovës. Nuk kemi parë ndonjë të mirë nga Evropa dhe nuk duhet të presim tani. Interesi jonë është që çështja e Kosovës të zgjidhet nga vëndi që e filloi, Amerika. Kerri nuk mund të pajtohet me Evropën dhe në të njëjtën kohë të kërkojë pavarësinë e Kosovës, të paktën jo për vitin 2005 siç është parashikuar. Edhe pse Kosova mund të jetë një mundësi e mirë që Kerri të shpallë fitore për veprimet e tij, interesi i tij kryesor do jetë zgjidhja e problemeve brënda vëndit dhe çështjeve më të mëdha si Iraku dhe Afganistani.
    Kosova është çështje delikate për Evropën dhe Kerri nuk ka interes të ndeshet me Rusin, Serbin, Grekun, Francën dhe armiq të tjerë të Shqiptarëve.

Nqs pavarësia e Kosovës ngelet në duart e Evropës, nuk është çudi që rajoni të trazohet në një luftë te re dhe për këte luftë do duhet përsëri një ndërhyrje ushtarake. Kerri po premton shpëtimin e ushtarëve Amerikanë dhe nuk do jetë i gatshëm të përdorë burimet Amerikane (financiare, ushtarake) për të bërë luftra si kundërshtari i tij, sidomos luftra që nuk sjellin ndonjë fitim për Amerikën.

Arroganca e Bushit kundër vëndeve Evropiane është në favor të Shqiptarëve. Pas gjëndjes së vështirë në Afganistan dhe Irak, Bushi do dojë të shpallë fitore në Kosovë duke i dhënë pavarësinë Shqiptarëve. Kjo do jetë një mënyrë që ai të tregojë suksesin e politikës Amerikane. Mbështejta e Shqipërisë për luftën e Irakut, edhe pse e vogël, ka luajtur rol të madh për marrëdheniet midis Shqipërisë dhe Amerikës. Pavarësia e Kosovës mund të jetë një shpërblim nga Bushi për Shqipërinë.

Amerika nuk ka ndonjë interes të madh në Ballkan dhe nqs varemi kaq shumë mbi presidentët, ka mundësi që Kosova të kthehet në lojë fati, siç është përmëndur edhe më lart. Diguardi ka qënë vetë politikan dhe e di si merren vendimet në Uashington. Prandaj nguron të përkrahë presidentët dhe lidhet drejtpërdrejt me kongresmenët dhe votat e tyre.
    Edi

Gucci Rush II Maska e Cofferati
    Anëtarësuar
    29-01-2004
    Vendndodhja
    Sterling Heights Michigan USA
    Postime
    123
    Po Kerry perkrahet nga lobi grek po sa extenesively nuk e di....Mjafton lidhjet me Kennedy por gjithshka varet nga lobi cifut dhe Kerry si nje i tille ndoshta mund ti harroje perkrahjen e tyre...Pse nuk e bene republikanet me lobin armen ca vite me pare ne los angeles? Duket se Zoti Dio Guardi ka te drejte por them se nje ngrohje midis amerikes dhe evropes nuk na ndihmon....Te pakten derisa te zgjidhet ceshtja e kosoves....
    It used to be only death and taxes were inevitable.Now,of course,there`s shipping and handling too.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Kerry nje diletant i rrezikshem

Org antifashiste shqiptare The White Rose duke analizuar fjalimin e Kerrit ne konventen e partise demokrate Amerikane
    arrin ne konkluzionin se John.F.Kerry eshte nje diletant i rrezikshem politik.Ai eshte i rrezikshem per interesat e kombit shqiptar sic e ka vene ne dukje WR edhe me pare ne kete forum.
    Organizata White Rose arriti perfundimisht ne kete konkluzion duke analizuar edhe
    deklaratat e zotit Kerry ne favor te etnise greke ,ku zoti Kerry shpif se gjoja 10% e shqiptareve na qenkeshin greke.
    Organizata antifashiste shqiptare The White Rose u bene thirrje te gjithe shqiptareve te Amerikes te votojne per G.W.Bush pasi vetem keshtu mund te mbrohen interesat e Shqiperise.

Are you an Albanian patriot? Do you love Albania?
    Forget Kerry!
    Make the best choice.
    Vote for George.W.Bush
    Ndryshuar për herë të fundit nga wittstar : 30-07-2004 më 13:32

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Për Kosovën, shqiptaro-maqedonët, ata të Malit të Zi dhe luginës së Preshevës deri tani u shpreh shumë mirë, dmth. në favor të së drejtës e duke pasur parasysh se e drejta është në anën tonë ai në një farë mënyrë u shpreh në favorin tonë.
    Poashtu edhe për rritjen e investimeve në Shqipëri, edhe kjo nuk është e padrejtë fare por gjë shumë e mirë, dhe në këtë mënyrë mund të fitohen votat e shqiptaro-amerikanëve. Ama përkrahja e shovinistëve grekë në një gjë tepër të padrejtë, dhe shumë antishqiptare si kjo e rritjes së numrit të grekëve nga 1 përqind (të pranuar ndërkombëtarisht si nga ana e BE-së ashtu edhe administratës së tanishme të SHBA-së) në mbi 10 përqind, kjo e bën Kerrin antishqiptar. Prandaj, ai duhet të rivlerësoj ato çfarë tha në lidhje me këtë çështje, nëse me të vërtetë do votat e shqiptaro-amerikanëve por edhe pushtetin në Amerikë.

Edhe Bush, premtoi të njëjtën për problemin e Kosovës, se do të zgjidhet në vitin e 2005 në bazë të vullnetit të popullit të Kosovës, poashtu edhe tani deklaroi se ka angazhuar administratën që të investoj në Shqipëri. Prandaj, tani Bush mbetet kandidaturë më e mirë për momentin, të shohim se çfarë do të sjell në të ardhmen fushata elektorale, dhe a do të ndryshoj Kerri, dhe të mos përkrah antishqiptarizmat e shovinistëve të fëlliqur, e të qelbur grekë.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Kerry ,premton,Bushi premton,Tosi premton,Sala premton,dhe ne nje jete te tere duke parakaluar me mendjen bere dhalle nga premtimet,dhe dilemen per ke do votojme.
    Qe te shpresosh te ndihmohesh,nuk mjafton vetem deshira,por edhe nikoqirllek,pak e veshtire me hajdutet qe kemi ne krye.
    Sa per shqiptaret e Amerikes ju garantoj se pjeses me te madhe nuk u digjet hic per Shqiperine,flas per te vjetrit,por edhe per te rinjte qe as kan per te kthyer ndonjehere ne atdhe.
    Keshtu qe diskutimi i flakte per garen presidenciale Bush-Kerry nen petkun e merakut te interesave kombetare,thjesht na ben te ndihemi pak RILINDAS.Te pakten ata dergonin ne atdhe divizione vjersherimi,po ne?Fjale boshe,se dhe dollaret i ruajne ne banka apo kuti te zeza.Nuk ja vlen barra qerane te investosh ne nje Shqiperi hajdutesh por edhe se vlera e dollarit ne krahasim me euron ka rene...................
    Po se beme ne Shqiperine,me ato pak qe kemi,mos prisni tua bejne te tjeret.
    Do na japin nje e do na kerkojne pese.Po s'patem do na kthejne kurrizin,sic kane bere sot e qindra vjet.
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Kolomb shkrimi jot eshte shume i drejte, ama rrevolucion ne ate komb nuk behet dot kollaj, madje eshte gati e pamundur. Pse ? Sepse Evropa nuk te do, nese dikush vendoset atje, do vendoset me force, do marri pushtetin ne dore dhe te arrij te vej popullin ne pune. Mirepo problemi eshte ku do gjehen paret ? Kush do ta mbeshtesi kete lider ose grup liderash, ne nje kohe qe Evropa ashtu do qe te lej, dhe qe nga fqinjet as qe nuk PRITET te hedhin para per ty. Atehere ky lider normalisht do bie vete, dhe menyra si do bie do jete nga vete populli i tij qe do jete i pakenaqur dhe me i varfer se cka qene.

Amon o Kolomb dhe ti, me cin do besh pushtet me ata qe kan zhduk rreth 60 milion indian kendej ? apo me ata qe kan shkaterru miliona aborigjine ne Australi, Indi, Indonezi etj ? Apo ata qe kan shkrujt historine sipas qefit ne favor te Greqise e te popujve qe ju intereson.

Mire e ke ti po ja qe duhet suporti i ketyre qelbesirave qe te arrish te besh dicka e te kesh leke, ne mos nga izolim i vetshpallur Enverist, do kalosh ne nje izolim qe do ta detyroj bota pasi nuk ka per te ndihmuar.

Dodon mire ke qene ti se ste kam pa keto kohet e fundit kendej verdalle ?... ta thashe i her qe nese gjith Shqiptaret rreshtohen me nje person eshte budallallek. Lobi Grek eshte lobi i dyte mbas cifuteve, edhe pse diferenca eshte kolosale, perseri jane numri 2 ketu. Plus qe nga ata qe ke ne Shqiperi eshte shume e veshtire te bejne dicka. Mjafton te shofesh qe Ilir Zherken ke patriot te flakte i lindur ketu ama, e sa e sa te tjere. Un shpresat tek ai person i kam, ishalla do Zoti futet ne Senat, dhe ajo do jete nje arritje kolosale per ne, te pakten ne mos te zgjidhim problemet e Shqiperise ne menyre direkte, te pakten te komapktesojme pak Shqiptaret e allakatur ne Amerik. Me kompaktesim nenkuptoj nje organizim sic kane dhe popujt e tjere ketu, grek, polak, rus etj.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

!Welcome! Maska e StormAngel
    Anëtarësuar
    05-02-2003
    Vendndodhja
    Zurich, Switzerland
    Postime
    6,846
    Te gjithe premtojne mbi kurrizin tone,dhe premtojne ceshtje te cilat me shume na dhimbsen.
    Do bejne cudira keto si kane nisur me deklaratat e veta,
    We didn't land on Plymouth Rock, Plymouth Rock landed on us.

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Çlirimi i Frymës
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55
  2. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 02:27
  3. Mbi politikën e jashtme të SH.B.A.-së
    Nga Eni në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 175
    Postimi i Fundit: 13-02-2004, 11:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •