Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    i/e pa regjistruar Maska e miri
    Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    My HeArT iS yOuRs...YoUr MinD iS mInE...!
    Postime
    300

OpenGL: Programim me trupa 3 dimensionale

Ne rralle te pare pershendetje dhe uroj qe te gjithe jeni mire me shendet. Une kerkoj nje ndihme te madhe nga ju. Problemi eshte ky:

Une dua te di se si mund te programoj ne 3 DM. Kuptoj C++, True Basic, dhe pak shume Java. Me shume studioj "assembly language" dhe kete simester do te marr nje klase shume intense ne assembly por sic e dini ajo eshte me shume per te programuar microprocessor-in. Nejse keto jane aftesite e mia tani ju nese keni patur eksperience dhe keni shkruar ndonjehere ne 3 DM programe ju lutem te me tregoni dhe ndihmesa juaj do te jete shume, shume, shume e vlefshme.

Cfare nuk dua: Une nuk dua qe ju te me thoni thjeshte se si te bej dicka ne Macromedia, apo ne Studio Viz, AutoCAD e shume programe te tjera qe jane. Keto nuk me zgjidhin pune. Une dua qe ta ndertoj programin nga "scratch" qe i thone nje fjale vete pra qe te kem dhe opcionin "RENDER" nese e dini se cfare eshte ku mund te ndryshoj portretin ne 3DM duke ndryshuar formen e vijave.

Cfare po mundohem te bej: Une dua te bej nje projekt i cili do te marre le te themi 100 slides nga "microsoft paint" dhe ti vendose njera mbi tjetren keto 100 slides. Duke u bazuar nga "Microsoft paint" tek "border line" ku ndan pozitiven nga negativen ky programi do te vizatoje nje vije. Pra te marre vetem keta vijat dhe ti vendose njera mbi tjetren duke bere nje distance me .5mm dhe tu jape formen e 3DM. Shikoni me poshte ne piktura per me shume info.
    Goodbye DEBUG, hello reboot...

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    300

.

Kjo eshte figura e pare ne 2DM pra sic e shikoni eshte vetem nje katror. Behet save kjo me ane te programit nuk ka rendesi shume.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    300

.

Kjo eshte figura e dyte qe "microsoft paint" e be save perseri. Se nga vijne keto figura nuk eshte e rendesishme shume .

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    300

.

Kjo eshte figura e trete mund te vazhdojme me tej sic ju thashe ju por po e leme me kaq.

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    300

.

Tani ja ku vin puna e programuesit. Ai duhet ti rendite keto tre katrore duke ditur permasat e secilit nga "Microsoft Paint" ose mund te perdorim ndonje program tjeter. Dhe ti vendose njeri mbi tjetrin me nga 5 cm ose 10 cm nuk ka rendesi shume. Shikoni me poshte:
    Se harrova te ju them ajo permasa e "Microsoft Paint Window" eshte standarte pra vetem figura mbrenda dritares ndryshon kurse permasat e dritares jo. Nejse.

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    300

.

Objekti ne 3DM do te duket dicka e tille, pasi programi i ka vendosur keta katroret njeri mbi tjetrin dhe ka bere "Render" ose sic i thone Shqip me e kthyer ne 3DM te vertete.

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    300

.

Ja dhe nje tjeter pikture pasi kemi bere "render" tre katroret. Tani objekti eshte ne tre dimensione pra mund ta leviz. Dhe po te dua mund ta bej render perseri dhe te shikoj tre katroret dhe mund te leviz nje vije te katrorit ta bej rrethore dhe kur ta bej render do te shikoj dicka tjeter!!!

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    300

.

Tani e di qe eshte teper e veshtire te programosh dicka te tille por ju lutem shume me aq sa keni njohuri te me udhezoni e te me tregoni te pakten cfare libri te marr te lexoj qe te udhezon dhe eshte i ndihmueshem! Tani e gjitha eshte tek ju se sa do perpiqeni. Kam degjuar per dicka "GL" por nuk kam bere asnjehere asoj lloj programimi. Pra mbajeni ne mendje une dua te marr vizatime nga 2DM dhe ti kthej ne 3DM. Ju e keni pare dhe vete ndoshta se si funksion AutoCAD por ajo eshte shume komplekse. Dhe njehere C'do lloj ndihme eshte mese e mirepritur.

Faleminderit,

Miri.

Gentoo Maska e Orbital
    Anėtarėsuar
    12-05-2004
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    32
    Citim Postuar mė parė nga miri
    Tani e di qe eshte teper e veshtire te programosh dicka te tille por ju lutem shume me aq sa keni njohuri te me udhezoni e te me tregoni te pakten cfare libri te marr te lexoj qe te udhezon dhe eshte i ndihmueshem! Tani e gjitha eshte tek ju se sa do perpiqeni. Kam degjuar per dicka "GL" por nuk kam bere asnjehere asoj lloj programimi. Pra mbajeni ne mendje une dua te marr vizatime nga 2DM dhe ti kthej ne 3DM. Ju e keni pare dhe vete ndoshta se si funksion AutoCAD por ajo eshte shume komplekse. Dhe njehere C'do lloj ndihme eshte mese e mirepritur.

Faleminderit,

Miri.
    Problem interesant, dhe ne te njejten kohe jo i lehte.
    Jam kurioz te di se cka do te permbajne brenda keto sllajde ? A e permbajne te njejten figure por me permasa te ndryshme ? Se nese nuk eshte ashtu, problemi behet edhe me i veshtire

P.S.
    Sa i perket assembley programimit po me vjen mire. Une tani sapo e kam perfundu nje klase te assembley per procesorat e motoroles, familja M68000 ( qe eshte 32 bit).
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Orbital : 24-05-2004 mė 20:46

Anėtarėsuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    300

.

Orbital,
    Ky nuk eshte i veshtire, por eshte shume shume i veshtire. Dhe nese dikush do me ndihmonte do e shpallja herone e Shqiperise jo te forumit. Persa i perket ketyre Skicave keto mund te jene te ndryshme trekendesha katrore ose dhe nje figure e crregullt fare! Perderisa eshte "closed" pra ka boundery line tepertej atehere eshte OK. Sic e thashe dhe me siper kjo nuk eshte thjeshte nje program qe jepet per detyre shpie dhe une thjeshte po kerkoj aq ndihme sa ju jepet mundesia ju. Sepse pasi te me ndihmoni do te vendos emrin tuaj tek projekti .

Miri.

PS. Assembly eshte shume e mire si gjuhe, dhe gjithashtu shume e veshtire . Une i marr keto klasat per Master Degree sepse dua te marr ate ne Electric Engineering specializim Computer Architecture dhe Digital Processing. Pra keto jane e gjitha Opertating System Language dhe Assembly po ashtu VLSI . Une personalisht nuk kam shume eksperience ne programim sepse dega ime eshte Mechanical Engineering dhe jo CS. Kurse Computer Architect sic te thashe dhe me siper nuk studiojme ne shume detaje High Level Language.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ndihm nje detyr ne programim te orjentuar ne objekte
    Nga menbosi nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 25-07-2011, 16:10
  2. Programim nė Visual Basic 6.0 & VB 2008
    Nga ViRuSi_ZeRo nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 19-02-2011, 11:40
  3. Programim nė JAVA
    Nga kolesjan nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-06-2009, 09:46
  4. Pyetje per Java Programim
    Nga mendimi nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-04-2009, 15:32
  5. Tutorial per programim
    Nga qoska nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 18-06-2006, 08:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •