Close

Rezultati i Sondazhit: A duhet te hapen dosjet e komunizmit?

Votues
173. Nuk mund të votoni në këtë sondazh
  • Po

119 68.79%
  • Jo

42 24.28%
  • Nuk e di

12 6.94%
Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 82
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga wittstar
    Parlamentit

Dua dosjen time t'ja jepni prokuroreve gjermane ne Tirane,dhe te me sillni zyrtarisht nje kopje te origjinalit ketu.

Du dosjen,du dosjen ,du dosjen,du dosjen,du dosjen du dosjen du dosjen ,du dosjen ,du dosjen ,du dosjen du dosjen du dosjen du dosjen du dosjen,du dosjen,du dosjen,

E ne qoftese nuk jane ne gjendje te bejne kaq gje ata prokuroret gjerman ne Tirane(sa te bukur jau kishin ber ate zyren) do ti beje nje leter ministres se drejtesise se Gjermanise qe ti pushoj ata prokuroret nga puna atje ne Tirane se ketu ne emigranteve na pyesin cdo dite.
    Ca doni ju thone e bejme ne,kot nuk eshte demokraica sundim i shumices.Biles edhe per programet televizive na pyesin si i doni thone ju i bejme ne.
    Nesje.
    Ma sillni njehere ate dosjen ketu ju ,pastaj flasim per demokracine gjermane.
    E dija qe gezoja rrelata mjaft te fuqishme me Shirakun ne France, por edhe ne qarqet e Gjermanise paske dhe kete suport. Po pse ore derezi car je ti qe do shkoke aty me gjermanine e ti pushosh nga puna te gjithe ? Ska juridiksion Gjermania ne Shqiperi. Te na japi ndihma i her ene pastaj te na "ndihmoj" te hapim dosjet. Ka nevoje per ndihma wittstar ne rradhe te pare. Po desh Gjermani te vi te menaxhoj ato, e jo probeleme te tipave te ndryshem te ekzaltuar pas nje letershkembimi me presidentin e nje populli qe e mban veten djepi i civilizimit boteror, Shirak.

Sa per dosjet e theksoj hapja e tyre eshte ne dobi si gjest, pasi krijon nje transparence qe duhet. I jepet material historise, dhe filozofise politike qe ne ate vend mungon. Ne cdo vend te botes vjen nje kohe dhe hapen dosjet, sic u be ketu me Trumanin, Nixonin, Carterin etj, te cilat keto dosje jane tani dhe studiohen nga njerez te posacem jo per te bere atentate spektakolare, por per te mos rene me ne gabime te tilla, dhe per te krijuar nje sistem sa me te sakte te tipit "check and balance" ne rastin Amerikan, gje qe un them do ishte mjaft pozitive te behej dhe ne Shqiperi.

Ti o shoku wittstar nuk je i vetmi qe ka qene i persekutuar. Un pa babe jam rrit disa vjet per punra te tilla, prandaj djalosh merre me shtruar kur flet e leri filmat me nga nje ane.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Kalorës i Lirisë Maska e BlueBaron
    Anëtarësuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Në Tironën e Ondrrave
    Postime
    5,046
    ... hmmm, e pse u dashkan hap keto dosjet, per çfare, per shuarje kurioziteti te njerezve apo per presione te qelbura qe pasi nuk ka funksionuar bakllavaja, fillon kerbaçi ... Pse duhet te hapen dosjet, qe te filloje prap gjakmarrja, qe une e di qe x apo y me ka spiunuar se une desha te arratisem dhe hengra 25 vjet e grushta e shqelma nga hetuesit, e keshtu mua te me hype gjaku ne koke e t'i shkoj t'i laje borxhin ...
    ... Dosjet e politikanve ...
    Thoni te kete me dosje Tosi & Co. dhe Sala & Co. ne SHISH, asnjehere perveç dosjeve qe do i kene hapur njeri-tjetrit ...
    ... Do te ishte thjesht humbje kohe dhe rrumpalle hesapi ...
    Mund të shkëpusësh Çunat nga TIRONA, por kurrë nuk mund të shkëpusësh TIRONËN nga zemra e Çunave !!!

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Pergjigje per cyclotomic

E shoh qe te kam bezdisur pak me kembnguljen time per te marre nje kopje te dosjes time ne Gjermani.Cyclotomic une nuk du te me hapet vetem dosja ime ne Shqiperi,
    une kam vite qe u kerkoj ketyre gjermaneve ketu te me hapin edhe dosjen time tek shteti gjerman.

Per te mos bezdisur anetaret e ketij forumi me te njejten kerkese(hapjen e dosjeve ) QE PER MUA KA RENDESI JETIKE dhe nuk kam shume kohe te prese,pra meqe nuk dua te bezdis me njeri ne kete forum po them per here te fundit qe ta merrni vesh:

( Dua dosjen time,dosjen e qytetarit shqiptar dhe gjerman me datelindje 15.3.1958 banues ne Heidelberg,dua te hapet dosja ime jo vetem ajo ne Shqiperi por edhe ajo ne Gjermani!!!) shumezoje kete kerkese me (16 -1 ) shtoji edhe nja dhjete zero nga prapa dhe do te dali numri se sa here jam une i gatshem te perseris kerkesen time qe te me vije ketu ku jam,dosja ime nga Shqiperia dhe nga ana tjeter shteti gjerman te hap edhe ai dosjen qe ka mbi mua qe nga qendrimi im ne Gjermani.

Por persa u perket bashkombesave te mi ne pergjithesi une e kuptoj qe ne nje vend ku
    kujtesa e hakmarrjes eshte shume shume e fuqishme hapja e dosjeve te te gjithe shtetasve
    do te kishte pasoja te paparashikueshme,dramatike.
    Une mendoj se duhet te mjaftohemi me hapjen e dosjeve te njerrezve qe merren me politike si dhe ne ato raste kur kjo do te ishte e nevojshme per te mos renduar marredhenjet diplomatike mes shteteve.
    Per shembull neqoftese shteti yne dergon nje njeri ambasador ne France,Franca ka te drejte per mendimin tim te dij nese ky njeri ka zhvilluar apo jo ne vendin e tij ne te kaluaren veprimtari antifranceze apo jo.Sic e kam thene edhe diku tjeter,une nuk kam haberin e diplomacise dhe ndoshta nje profesionisti te kesaj fushe kjo mund ti tingelloje teper naive.

Till next time

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    24-03-2004
    Vendndodhja
    Prapa diellit
    Postime
    24
    Por s'na rrihet ne shqiptareve pa u shqyer pak me njeri tjetrin dhe pa nxjerre ne pah ate dellin barbaro-bajaraktaro-mesjetar te larjes se hesapeve dhe hakmarrjes. Ja keshtu edhe sot kur gezojme ca qetesi relative ne nuk gjejme prehje derisa te gjejme nje motiv te ri per tu zene me njeri tjetrin apo per tia drejtuar gishtin njeri tjetrit.

DHe themi ne "pse nuk ecim perpara"? Po si te ecim perpara ne kur ne funksionojme nen nje mentalitet qe nuk te le pa marre hak dhe lare hesape. Na u ul kembekryq ky botekuptim xhahil ne Shqiperi mbas 92 dhe sepse eshte funksionant ne fakt me instinktin me barbar te Shqiptarit, ate te sherrit dhe shpagimit, tashme u kthye ne nje norme kulturore dhe tradicionale ne shoqeirne shqiptare.

Eshte normale per ne tashem, na duket progresiste, dhe e natyrshme qe te germojme per motive te reja sherresh dhe konfliktesh, sepse gjoja e "verteta" duhet te dale ne shesh, edhe pse e verteta eshte kunder cdo interesi kombetar shqiptar, qofte ky social apo ekonomik.

Si i thone llafit "Mos shko o Trim" i thane, por jo trimi ishte kurioz nga injoranca dhe vajti qe vajti aty, deri sa ma hengri te semes. Ja edhe ne si puna e trimit.........- jo po c'a ka aty?

??

Votova Pro!
    Por e di qe ska shance te Hapen ato Dosje.
    Pjellat e komunizmit jan si pushtetaret e Sotem dhe ata opozitare qe kemi.
    Shkurt ska shance mendoj der sa ne pushtet te jete nje brez i ri qe tashi jan akoma rinia shqiptare,dhe ne opozite po ky brez dhe si prish gje pune po u hapen sepse jan te paster.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Citim Postuar më parë nga Mazllemi
    Por s'na rrihet ne shqiptareve pa u shqyer pak me njeri tjetrin dhe pa nxjerre ne pah ate dellin barbaro-bajaraktaro-mesjetar te larjes se hesapeve dhe hakmarrjes. Ja keshtu edhe sot kur gezojme ca qetesi relative ne nuk gjejme prehje derisa te gjejme nje motiv te ri per tu zene me njeri tjetrin apo per tia drejtuar gishtin njeri tjetrit.

DHe themi ne "pse nuk ecim perpara"? Po si te ecim perpara ne kur ne funksionojme nen nje mentalitet qe nuk te le pa marre hak dhe lare hesape. Na u ul kembekryq ky botekuptim xhahil ne Shqiperi mbas 92 dhe sepse eshte funksionant ne fakt me instinktin me barbar te Shqiptarit, ate te sherrit dhe shpagimit, tashme u kthye ne nje norme kulturore dhe tradicionale ne shoqeirne shqiptare.

Eshte normale per ne tashem, na duket progresiste, dhe e natyrshme qe te germojme per motive te reja sherresh dhe konfliktesh, sepse gjoja e "verteta" duhet te dale ne shesh, edhe pse e verteta eshte kunder cdo interesi kombetar shqiptar, qofte ky social apo ekonomik.

Si i thone llafit "Mos shko o Trim" i thane, por jo trimi ishte kurioz nga injoranca dhe vajti qe vajti aty, deri sa ma hengri te semes. Ja edhe ne si puna e trimit.........- jo po c'a ka aty?
    Prandaj po censurohet shtypi ne Shqiperi o shoku Mazllem, se kemi Nano-n qe do na nxjerri nga barbarizmi. Pse qenka e verteta kunder cdo interesi kombetar ? I forte je vallaj. E verteta kunder Interesit vetem ty po te degjoj. Po mire pra le ti lejm keta qe kemi sot te livadhisin edhe mos ja hapim dosjet as ketyre ne te ardhmen. Ti lejm te lire te vjedhin.

Dhe sa per dijeni, eshte shoku Nano qe i zbaton stilet barbareske me perpikmeri, qe heq qafe gjith kundershtaret e tij, ne nje menyre apo ne tjetreren.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar Maska e MtrX
    Anëtarësuar
    29-11-2002
    Vendndodhja
    Korçë
    Postime
    755
    o o o o o Mazlleeem,
    prap ti me teorira te hapjes se mendjes ndaj qetesise se re qe kemi zene ne shqiptaret. he kolopuc i sigurimsit, sa mire e perdor arsyetimin...
    mire e ke thene cyclotomic me lart
    MtrX ubicumque felix

Creator Spiritus Maska e Dito
    Anëtarësuar
    02-04-2004
    Vendndodhja
    Ne Bahçen time
    Postime
    3,882

pyetje

mund te me thoni te mirat e hapjeve te atyre dosjeve vertet do desha te lexoja gjykimin tuaj me respekt odeoni

cdo akt ka nje arsye por cdo arsye ka nje qellim cdo qellim justifikon mjetin.

Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Nicean,
    Pershendetje, uroj te jesh mire.

Sic e kam theksuar me larte eshte akti i transparences qe duhet ne kete ceshtje. Duhen te dalin keto gjera te kaluares per nje te ardhme me te mire. Trecereku i shqiptareve jane te ndare, kush ka ikur jashte atdheut e kush me shkolle e me pune. Sado inati i shqiptarit te jete i keq nuk besoj qe argumenti "MOS SE DO NA VRASIN" qendron. Madje eshte argument shume i dobet. Para disa ditesh pashe madje nje infformacion diku se si Xhaxhi Veri kishte persekutuar dhe familjen e Ismail Qemalit, heroit tone kombetar, dhe se nje nga mbesat ne Itali tha qe un e kam falur edhe pse ate qe kam hequr une se ka hequr kush nga interrnimet e familjes se vet. Un vet jam rritur pa baba per disa vite me rradhe, me veshtiresi pa shpira etj etj, por nuk kam nderrment ti kap e ti fus plumin gjith atyre qe me kan bo keq. Ti do thuash qe ka shume te tjere qe kane pesuar gjera te tmerrshme kush e di sa here se mua apo dikush tjeter, megjithate ata duhet te DINE PER FAMILJEN E TYRE, dhe cfare masash jane marre ndaj tyre. Pse te jetojn ne injorance keto Shqiptare? Pse mos ti tregojn femijeve te tyre vuajtjen qe baballaret e tyre kane hequr. Sa e sa shkrimtar jane vrare e jane interrnuar. Enver Hoxha mund te mbahet dhe si shtypesi i nje rrevolucioni te dyte shkrimtaresh ne Shqiperi, pasi i eliminoi te gjitha shkrimet perparimtare. Qe ai qe shtypi RILINDJEN SHQIPTARE te asaj kohe. Nje gje te ngjashme po ben SHOKU FATOS NANO, qe po e CENSURON SHTYPIN SHQIPTAR. WHAT'S NEXT ?????????
    Cfare do censuroj me pas, cilin do eliminoj me pas ?

Prandaj eshte akt transparence, sic behet ne Amerike sic behet kudo. Hapen dosjet dhe dokumentet dhe shifen gabimet, te mirat te keqiat e kombit, dhe me pas fillohen e komentohen ato gjera, krijohet mendimi politik i sakte, dhe jo KJO OLIGARKI qe ekziston ne SHQIPERI, PASI VETEM DEMOKRACI NUK MUND TE QUHET. Krijimi i nje sistemi te tille mbas politikes Shqiptare do garantoj dhe ecurine perpara dhe kontrollin e rrepte dhe pjesmarrjen maksimale te publikut shqiptar ne politiken e vendit, qe tashme KA NJE DIZINTERESIM TOTAL. Duhet te ndergjegjezohen njerezit, te kene fakte, ti komentojne ato, te mesojn nga gabimet e te kaluares qe te hecim para me hapa sa me te sigurta.

NQS DONI EVROPE, KJO ESHTE EVROPA. ESHTE TRANSPARENCE DHE JO MAKUTERI E VJEDHJE PA HESAP. Nuk i plas njeriut shume per politikanet Shqiptar, se te gjithe ja dime prejardhjen e tyre, se sa gjesti qe eshte shume i domosdoshem per krijimin e nje pushteti te lire.

NGA DIKTATURE DHE SISTEM TOTALITAR ENVERIST, JEMI NE OLIGARKI MAFIOZESH, QE DUAN TE MCEFIN FYTYREN E TYRE TE VERTETE, DHE KSHU NUK MUND TE HECET PERPARA.

Eks-plorator Maska e kolombi
    Anëtarësuar
    27-05-2003
    Vendndodhja
    Mes oqeaneve...............
    Postime
    3,720
    Eshte deshire e c'do njeriu te shkruaje e te japi mendimin personal ne hapjen apo jo te dosjeve te erreta,ne ato ku per gjysem shekulli u shkrua me germa te zeza ,historia me e zeze e Shqiperise.
    Nga ana tjeter,po ti hidhni nje sy shkrimit te Brarit,po ashtu dhe shkrimeve te dikurshme te tij,ne keto monopatet e Bllokut,dhe bunkereve te Partise,do shuanit kureshtjen,se me hapjen e ketyre dosjeve veshtire se do shokohet me njeri.Ato pese apo gjashte letra te zhubravitura qe munt te kene ngelur,se me te tjerat Enveret ,Ramizet ,Fatoset,jane ngrohur me zjarrin e tyre neteve te ftohta te Nentoreve te Kongreseve,nuk do na sjellin asgje te re.
    Nuk ka nevoje te hapen dosjet per te ndjere ,tmerrin,friken,lageshtine,vdekjen e Burreleve dhe Spaceve.
    E di qe ka nena shamizeza,gra qe kerkojne akoma kockat e burrave te tyre,femije qe u rriten pa prinder,e pra keta njerez kerkojne nje pergjigje ,nje pergjigje qe ne asnje menyre nuk do kuroje dhembjen e madhe qe vdekja la pas.
    Ndryshuar për herë të fundit nga kolombi : 25-05-2004 më 23:32
    "Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"

GETE

Faqja 3 prej 9 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Presidenti dekoron viktimat punonjes te SHISH vrare ne Vlore ne 1997
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 91
    Postimi i Fundit: 14-06-2013, 10:35
  2. Kush ishin ballistët?
    Nga Tepelenas_nr_1 në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 132
    Postimi i Fundit: 09-12-2006, 10:52
  3. Aleksandër Meksi, Dhuna komuniste apo vetëm "dosjet" ..
    Nga Brari në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-11-2006, 03:53
  4. Historia ndryshe
    Nga karaburuni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 01-07-2005, 09:53
  5. Abaz Ermenji
    Nga Eni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 12-03-2003, 14:11

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •