Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 23 prej 23
    R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Kishat Orthodhokse ka ne gjith Jugun. Jane po ato kisha qe DESHMOJN historine e Shqiperise shumevjecare. Ska pune ndertimesh kishash ketu fare. Nuk di une te kete pasur ndonje nderhyrje te forte per te bere kisha gjithandej, pasi ato jane dhe ekzistojn si pjese e patundshme e trashgimise se te pareve tane.

Cfar kisha un per Mazllemin eshte se ne ceshtje fetare nuk do ishte mire qe te predikoheshe "sekularizmi perendimor" ne shkembim te fese. Boll Shqiptaret kane qene te detyruar te mosbesojn gjith jeten. Nqs ti do demokraci Mazllem, kjo fillon duke i garantuar te drejtat dhe te asistosh njerezit e tu, qe ne kete rast jane me shumice Muslimane(te pakten me rregjitrimet e babaqemos). Sidoqetejete Evropa ne duhet te na pranoj ashtu sic jemi nga ana fetare, ska pse te bej dicka te tille demokracia. Ne Gjermani ke me miliona turq qe jetojn dhe praktikojn fene e tyre, ne france e angli me miliona gjithashtu. Pse Shqiperia qenka vecori ne kete rast ? Jo Shqiptaret le te besojn cte duan, mjafton te kene vullnetin te ndertojn vendin dhe te heqin qafe korrupsionin e gjalle qe ekziston sot per sot.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Ka disa në këtë forum që kanë idera pak naive dhe fëminore. Feja nuk ndryshohet ashtu kollaj, se thotë njëri apo tjetri. Për shembull, kthimi masiv i shqiptarëve në fenë myslimane, përkundër asaj që mund të mendohej, nuk ndodhi menjeherë pas vdekjes së Skënderbeut, por në shekujt XVII-XVIII.
    Padashur disa këtu bien ndesh me Kushtetutën, e cila garanton besimin fetar. Shqipëria është një shtet laik që garanton lirinë e besimit fetar dhe promovon harmoninë tradicionale midis komuniteteteve fetare. Kjo nuk ndryshon nga shumë shtete evropiane si Anglia, Franca etj. ku garantohet liria e besimit për të gjitha komunitetet fetare, qofshin ato katolike, protestante, çifute apo myslimane. Madje mund të gjeni xhami edhe në Londër apo në Paris karshi kishave apo sinagogëve. Përpara disa kohësh në Francë u miratua një ligj që ndalon vënien shumë në dukje të simboleve fetare, por kjo përfshin gjithë komunitetet, shamitë myslimane, por edhe kryqet e krishterë dhe kipat çifute.
    Prandaj ata që na thonë se Evropa i shikon myslimanët më keq se zezakët e viteve 70, nuk e njohin këtë realitet. Evropa sot diskuton të pranojë edhe Turqinë në komunitetin e saj, e jo më Shqipërinë. Nëse Shqipëria nuk ka ecur drejt integrimit në Evropë është për arësye të vonesave në zhvillimin demokratik dhe ekonomik, korrupsionit etj. dhe në asnjë mënyrë për arësye fetare.
    Ajo që nuk duan Evropa dhe Amerika është terrorizmi fetar. Është më se e qartë se shqiptarët nuk kanë asnjë simpati për këtë lloj terrorizmi dhe e dënojnë. Këtë e vërteton më së miri prezenca e trupave shqiptare në radhët e koalicionit në Irak.
    Ata që na thonë që duhet ndryshuar feja në Shqipëri, nuk besoj se kanë një kuptim të plotë të historisë dhe politikës dhe i shtyjnë punët drejt një drejtimi të rrezikshëm, sepse promovimi i këtij ndryshimi jo vetëm që nuk do të kishte rezultatin e pritur, por do të cënonte harmoninë fetare në Shqipëri dhe do t'i bënte një shërbim të madh Greqisë, e cila do të përfitonte për t'i hedhur zjarrit benzinë dhe për të realizuar projektin e saj të Vorio-Epirit.
    Prandaj mendohuni pak më gjatë para se të shkruani. Liria e besimit është një liri e rëndësishme e njeriut e cila duhet respektuar, sidomos në pozicionin tonë delikat. Nëse njerëzit do të duan të ndryshojnë fenë, nuk do t'i pengojë njeri, por lerini të zgjedhin dhe mos u përpiqni t'ua impononi.
    E drejta vonon, por nuk harron!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Citim Postuar më parë nga Mazllemi

Te gjithe e dine se demokracite perendimore dhe islami jane dy teori qe nuk kane asgje te perbashket me njera tjetren. Lirite, te drejtat, sistemet demokratike nuk jane funksionale ne islam.
    Mazllëm,
    ti flet sikur Shqipëria të ishte një republikë islamiste.
    Për fat të mirë nuk është ashtu.
    Atëhere përse na hap këtë nam të keq?
    E drejta vonon, por nuk harron!

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  2. "Dr. dituria"
    Nga Sabriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 18-12-2008, 06:32
  3. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  4. Rexhep Qosja: Të vërtetat e vonuara
    Nga ARIANI_TB në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-09-2006, 20:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •