Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424

Papandreu: Qëndrimi grek ndaj Kosovës nuk do të ndryshojë

GREQI, Karamanlis: Greqia kundër ndryshimit të kufijve për shkak të Kosovës

WASHINGTON (21 Maj) - Kryeministri i Greqisë Kostas Karamanlis ka deklaruar sot në Uashington se në bisedat me Bushin janë shprehur për mosndryshim të kufijve për shkak të Kosovës, dhe se të dy janë të shqetësuar për shkak të situatës së atjeshme. "Konsideroj se shqetësimi për shkak të Kosovës është i përbashkët, ndërsa qëndrimi ynë - i parashtruar edhe sot (para Bushit) - është se zhvillimi i situatës në asnjë mënyrë nuk guxon të rezultojë me ndryshim të kufijve", tha Karamanlisi në konferencën e sotme për. Karamanlis është shprehur për përkrahje në mënyrë aktive ndaj vendeve të Ballkanit Perëndimor që ta përforcojnë demokracinë. Sipas tij, Ballkanit Perëndimor i nevojitet edhe një përkrahje ekonomike". Kryeministri grek forcave zyrtare amerikane u ka thënë se "duhet të mbetet e hapur perspektiva që të gjitha vendet në fund duhet të përfshihen në familjen më të gjerë evropiane, që për Bullgarinë dhe Rumaninë tashmë ka filluar, por këtë e duam edhe për vendet tjera të Ballkanit, gjithësesi me kusht të arsyeshëm që ato gradualisht ti plotësojnë kriteret për këtë". Tema të bisedimeve me Bushin, nënkryetarin Dik Çejni dhe përfaqësuesit e Kongresit të SHBA-ve kanë qene edhe lufta kundër terrorizmit ndërkombëtar dhe lidhur me këtë siguria e Olimpiadës që gjatë kësaj vere duhet të mbahet në Athinë. bm/bm (BalkanWeb)
    E drejta vonon, por nuk harron!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-01-2003
    Postime
    424
    Greqia dhe Serbia kanë një plan të vjetër 150-vjeçar për ndarjen e tokave shqiptare. Pavarësimi i Kosovës bie ndesh me këtë plan, sepse Kosova del nga sundimi serb, elemnti shqiptar do të fuqizohet në Ballkan dhe Greqia nuk do të ketë më shpresa për të rrëmbyer Shqipërinë e jugut që Greqia e quan Vorio-Epir.
    Ndërhyrja e kryeministrit grek Karamanlis tek Amerika për të mos e lejuar lirinë e Kosovës vërteton më së miri se plani i sipërpërmendur është gjithmonë në fuqi.
    E drejta vonon, por nuk harron!

i/e regjistruar Maska e dallandyshe
    Anëtarësuar
    23-02-2004
    Vendndodhja
    ne bina te ullirit
    Postime
    144
    Citim Postuar më parë nga karaburuni
    Greqia dhe Serbia kanë një plan të vjetër 150-vjeçar për ndarjen e tokave shqiptare. Pavarësimi i Kosovës bie ndesh me këtë plan, sepse Kosova del nga sundimi serb, elemnti shqiptar do të fuqizohet në Ballkan dhe Greqia nuk do të ketë më shpresa për të rrëmbyer Shqipërinë e jugut që Greqia e quan Vorio-Epir.
    Ndërhyrja e kryeministrit grek Karamanlis tek Amerika për të mos e lejuar lirinë e Kosovës vërteton më së miri se plani i sipërpërmendur është gjithmonë në fuqi.
    Mendimi im eshte me ju. Te ishin te gjithe shqiptaret te bindur, si eshte e verteta!As Amerika dhe as Evropa nuk kane per ta pranuar pavarsine.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anëtarësuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Kosova ka kufijtë e saj, prandaj kjo deklaratë nuk do të thotë mospranim i lirisë së Kosovës. Kjo është një deklaratë kundër prishjes së kufijve të Kosovës që shumë në Serbi e kanë thënë këtë gjë, pra në ndarjen e Kosovës.

Kosova ka kufijtë e vet, dhe shpejt do të ribashkohet me Shqipërinë me apo pa fazën kalimtare të pavarësisë.
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Citim Postuar më parë nga dodoni
    Kosova ka kufijtë e saj, prandaj kjo deklaratë nuk do të thotë mospranim i lirisë së Kosovës. Kjo është një deklaratë kundër prishjes së kufijve të Kosovës që shumë në Serbi e kanë thënë këtë gjë, pra në ndarjen e Kosovës.
    Kosova ka kufijtë e vet, dhe shpejt do të ribashkohet me Shqipërinë me apo pa fazën kalimtare të pavarësisë.
    a bravo ... shume mire e ke thene o dodon. tani nuk mund te them se sa shpejt do bashkohet me shqiperine ose kur ,thjesht eshte e qarte per te gjithe qe te pakten, te pakten, do jete republike e pavarur ne shkalle te larte. kete e di dhe bufi dhe kembes ti bjere sbehet dot ndryshe.
    bile une nuk kuptoj pse kjo deklarate kuptohet negativisht dhe jo pozitivisht. ne kete rast,per mendimit tim, kjo deklarate eshte e barabarte me doreheqje zyrtare nga teorite e epirit e te tjera te kohes se p0rdhes qe disave ju jane bere fixim.

aaaa.. dallendyshe dhe ti ketu??? sa surprize e kendshme .. me fal/ni: tek disa zevendesoni perkatesisht.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Te kishim te gjithe sigurine tende o Clauss ne keto ceshtje madhore, dhe cinizmin tend kundra atyre qe kane ndjenja patriotike, qe do shtoja te eshte bere bajat nga perdorimi siperfaqesor qe i ben, do ishim te gjithe njerez me te mire.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    optimizem ndryshe.
    cinizmi im nuk eshte kunder atyre qe kane ndjenja patriotike,sme pelqen mua te pakten te tallem me veten time. ne kete rast idiotesi. ti e di kujt dhe perse cinizmi tim.
    sidoqofte, ke te drejte, mjaft e bera. peace.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar Maska e dallandyshe
    Anëtarësuar
    23-02-2004
    Vendndodhja
    ne bina te ullirit
    Postime
    144
    Citim Postuar më parë nga Clauss
    a bravo ... shume mire e ke thene o dodon. tani nuk mund te them se sa shpejt do bashkohet me shqiperine ose kur ,thjesht eshte e qarte per te gjithe qe te pakten, te pakten, do jete republike e pavarur ne shkalle te larte. kete e di dhe bufi dhe kembes ti bjere sbehet dot ndryshe.
    bile une nuk kuptoj pse kjo deklarate kuptohet negativisht dhe jo pozitivisht. ne kete rast,per mendimit tim, kjo deklarate eshte e barabarte me doreheqje zyrtare nga teorite e epirit e te tjera te kohes se p0rdhes qe disave ju jane bere fixim.

aaaa.. dallendyshe dhe ti ketu??? sa surprize e kendshme .. me fal/ni: tek disa zevendesoni perkatesisht.
    Shif shif kush na meret me politike, mos more po tretem.
    I ke fshire qyrrat sot me mengen e bluzes?
    Kete radhe ke zene bufin, nuk ben me "Reklamim gomeresh" le qe kete e di dhe bufi , pse ti reklamosh

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-03-2004
    Vendndodhja
    paris ,te lagjia e arabeve
    Postime
    21
    Citim Postuar më parë nga dodoni

Dodon,
    do te doja shume te isha kaq optimiste sa ju, por nuk mundem.
    Nuk besoj se kryeministri i Greqise e kishte fjalen per kufij te brendshem te ish-Jugosllavise sepse nuk i takon, por per kufij ballkanike. Shpresoj se e kuptoni se pas Serbise, Greqia eshte armikja me e madhe e ribashkimit te Shqiperise. Dhe per mendimin tim ky ribashkim eshte ne pikepyetje te madhe, ashtu sikurse pavaresia e Kosoves. Prandaj ne shqiptaret, ne vend qe te fleme mbi dafina me fjale te bukura, mendoj se duhet te pergatitemi e te veprojme per ta arritur me te vertete lirine dhe pavaresine e Kosoves.
    Ndryshuar për herë të fundit nga pantere vlore : 22-05-2004 më 09:32

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Shqiperia eshte per ibret, bashkimi nuk i ben pune, madje nuk duhet nje here per nje here. Sado endrra te kemi per bashkim, duhet te rrime te "ndare" ne pikpamje politike, por te kemi hapesiren e hapur te tipit BENELUX. Ne nje te ardhme po qe kur te stabilizohet Shqiperia politikisht atehere mund te shikohet dhe nje bashkim qe do kete kuptim. Mjafton qe Kosovaret te jene te lire, te mesojn ne gjuhen Shqipe, te shkollohen, te kene te drejten per te ushtruar fene e tyre etj etj.
    Bashkimi shpirteror me vllezerit Kosovar eshte me i forte se ai ne letra.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Hyllien : 22-05-2004 më 15:00
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Dr. Ibrahim Rugova - Presidenti i parë i Republikës së Kosovës
    Nga Albanino në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 2055
    Postimi i Fundit: 27-11-2014, 11:11
  2. Akademia e Shkencave dhe heshtja ndaj sfidave te kohes
    Nga &Mitrovicalia& në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 19:10
  3. Gjergj Kastrioti sipas pikëpamjeve antishqiptare
    Nga Davius në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 77
    Postimi i Fundit: 28-04-2006, 12:45
  4. Shpërthen dhuna ndëretnike në Kosove
    Nga mitrovicalia_81 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 334
    Postimi i Fundit: 12-05-2004, 00:26

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •