Close
Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 71
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Altin, une e pranoj plotesisht se BOTA e pranon dhe e deshmon Muametin per profet. Ne kete pike ke te drejte400%. Mendoj se kjo eshte e vetmaj gje e VERTETE qe ti ke thene per profetin tend. Pikerisht deshmia e BOTES, verteton ploteisht se Muameti eshte profeti i saj.
    Deshmuesi

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Deshmues jezusi thote profete do ti njihni nga frutet e tyre dhe per keto frute po deshmojne dhe bota sot ose keto njerez te shquar te historise boterore.

Nga Hindia e lashtë e e largët kemi burrështetasin e studiusin e madh MAHAT MA-GANDIN (1285-1367) Ai siç thamë edhe më lart ka qenë udhëheqës dhe studiues i njohur hindus, që me hollësi e kishte studiuar në atë kohë fenë islame e Kuranin dhe kishte thënë: “Feja Islame urdhëron që të adhurohet vetëm All-llahu (zot) i vetëm e i mbarë njerëzimit dhe Kur’anin e të gjitha veprat tjera fetare të krijuara nga ai.”

“Në atë kohë kur ylli Islam në Lindje të botës i kishte sjellur lumturi, qetësi dhe dritë botës, Perëndimi ishte në errësirë të plotë e të tmerrshme. Feja Islame nuk është gënjeshtare dhe s’ka dhunë në të, ajo don vullnete të lira. Ajo është e thjeshtë dhe e natyrshme.”

“Në Islam ndërmjet All-llahut dhe robit të tij (krijesës së tij më të dashur-njeriut) nuk ka ndërmjetës, në Fe Islame ka drejtësi shoqërore, në Fe Islame ka shpirt demokratik.”

Gjithnjë jemi me dijetarë, filozofë e letrarë anglez, ndër ta edhe BERNARD SMITH- i cili për figurën e ndritur të fesë islame Muhammedin (a.s.) ka thënë:

“Sipas tij Muhammedi (a.s.) ishte dritë e shkëlqyer, ishte dritë e Zotit që e dëshironte atë dritë ta pëhapte në tërë botën. Mirëpo bota nuk e kuptonte. Kërkova një njeri të tillë në histori e atë e gjeta tek i dërguari arab”.
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Sa per frutat, vertet shume lehte mund ti shohesh ato ne vendet me udheheqje nen islam. Atje ka perparim, ka demokraci, ka paqe, ka zhvillim ka arsimim ka kulture dhe ekonomi te bekaur. E cte rendit me shume? Nuk kuptoj se si ti flet kaq pa pergjegjesi, dhe mendon se ne nuk jetojme ne toke dhe nuk shohim konkreisht frutat e islamit ne teren. Vertet Krishti tha, se profetet do ti njihni nga frutat, dhe une per frutat po te flas, ndersa ti me flet per fjalet e bukura. Shko te jetosh ne Iran dhe do ta shohesh edhe perparimin, edhe demokracine edhe lirine e besimit, edhe ekonomine dhe zhvillimin edhe plot mrekulli te tjera si keto.
    deshmuesi

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Profeti Muhamed .a,s thote ne nje hadith kur muslimanet ta lejne fene e tyre dhe ta konsiderojne hallallin(te lejuaren) haram(te ndaluaren) dhe haramin hallall atehere do ti ngreje Zoti jobesimtaret mbi to.

Kur muslimanet e lane fene u bene koloni te vendeve te tjera dhe atehere ekonomia e tyre eshte keshtu sic eshte sot sepse dhe nese une amerikes do i vej taksa embargo do ia vjedh pasurite do te behej amerika me keq se disa vende afrikane .Pastaj ju flisni sikur krishterimi i ka bere te gjitha keto ekonomi .Po krishterimi se lejon kamaten qe fuksionojne bankat amerikane dhe ato hebreje sot.PSe me mburresh me perendimin kur ai eshte laik dhe nuk eshte aspak kristian.Fuqia ekonomike ne p[erendim u arrit vetem atehere kur u shkeput kisha nga shteti.Pastaj ka vende muslimane qe jane me te zhvilluara se vendet kristiane mireqenien ekonomike qe kuvajti se ka amerika po flas per te ardhura per fryme .Pra nuki jane kristianet ato qe sollen zhvillim ne perendim por me shume kanqe qene laike dhe kjo nuk justifikon mosbesimin e tyre .
    Pastaj kur te flasesh per frutat deshmues nuk merret nje periudhe kohore por shikohet historia cdo me thuash per shtetet e bashkuara te perandorise osmane.
    Prandaj lexo cthojne keta mendimtare te medhenj te botes sepse ato e kane studiuar me mire historine me shume se sa ty.

Shkrimtari i mirënjohur anglez BERNARD SHOU për personalitetin e Muhammedit (a.s.) kishte thënë: “Fuqia e tij e të menduarit, durimi, luftrat kundër paditurisë e të prapa-mbeturisë e besimeve të kota dhe thirrjes 23 vjeçare e të pandërprera në Islam e mbushën plot suksese dhe fitore . Ai jeton për të vërteten dhe sipas tij heret a vonë bota do ta përqafojë Islamin”.

Sipas ROBERT BRINFAULIT në veprën e tij të titulluar “ Krijimi i njerëzimit”- Ai ka thënë në atë vepër kështu: “ Kryesishtë se nuk është e mundur pa ndihmen e arabëve qytetërimi bashkë-kohor evropian të bëhët kurrë pa ndihmen e poziten e arritur që ka sot ajo. Evropa atë që sot e ka e ka arritur me ndihmen paraprake të kulturës dhe diturisë Islame.”

Ndërsa sipas STENVARD COBIT: - “Islami ka qenë krijuesi i parë dhe i vërtetë i Renesansës në Evropë, ndërsa rilindasi i parë ka qenë Muhamedi a.s., i cili mendimin njerëzor e ka çliruar nga paragjykimet e kota. Ai ishte i dërguari i ndërrimeve të shumëta rrënjësore në tokë dhe në mendjen e njerëzve, që sipas tij çdo gjë fillon nga arsyea, idea dhe intuita. Ai fenë e ngriti në baza shkencore.

Pra ky ishte ai i cili i dhuroi botës mendimin mbi unitetin e mbarë të njerëzimit.”

E besimi islam duke iu falënderuar veçorive të veta ajo pranon se të gjithë njerëzit janë vëllezër, të barabartë pa marrëparasysh ngjyrën, racën, kombin, pasurinë e varfërinë. Të gjithë para All-llahut janë të barabartë.”
    SUKSESI ME I MADHE QE NJERIU MUND TE ARIJ NE KETE JETE! ESHTE BINDJA NDAJ ALLAHUT TE MADHERUAR

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    E di ti se, Turqia aq zhvillim sa ka e ka ne saje te Konstandinopojes? Po ti heqesh Turqise pjesen e Krishtere, eshte Avganistan?
    Une te dhashe FRUTA sepse ti kerkon fruta te islamizmit. E di ti se perse ne kohet e fundit islami eshte ngritur kaq eger kunder Izraelit dhe krishterizmit? Lexo profetin Jeremia dhe do te mesosh shume.
    Deshmuesi
    Ps, te lutem Altin mos mendo se ne jemi me gjysme truri dhe nuk njohim historite dhe zhvillimin e botes. U dashka Bernerd Shou dhe ti, qe te na tregoni islamin dhe zhvillimin plot mireqenie te tij?
    Deshmuesi
    Ndryshuar për herë të fundit nga deshmuesi : 22-06-2004 më 17:52

i/e larguar Maska e forum126
    Anëtarësuar
    05-10-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    1,198
    Citim Postuar më parë nga deshmuesi
    E di ti se, Turqia aq zhvillim sa ka e ka ne saje te Konstandinopojes? Po ti heqesh Turqise pjesen e Krishtere, eshte Avganistan?
    Une te dhashe FRUTA sepse ti kerkon fruta te islamizmit. E di ti se perse ne kohet e fundit islami eshte ngritur kaq eger kunder Izraelit dhe krishterizmit? Lexo profetin Jeremia dhe do te mesosh shume.
    Deshmuesi
    Ps, te lutem Altin mos mendo se ne jemi me gjysme truri dhe nuk njohim historite dhe zhvillimin e botes. U dashka Bernerd Shou dhe ti, qe te na tregoni islamin dhe zhvillimin plot mireqenie te tij?
    Deshmuesi
    Kush eshte truri i kreshtere i Turqise?

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Deshmues shko meso kush ia ktheu driten europes .Lexo pak historine spanjolle ndoshta zgjohesh nga gjumi .

Kryetari i kishës Anglikane – ISAK TAJLER për Islamin ka thënë: ”Feja Islame u përhap nga Maradeshi për në Xheva e nga Zanzibari gjer në Kinë gjithnjë në shpejtësi të madhe është përhapur e po përhapet kudo. Njerëzit po e shohin se Feja Islame po na paraqitet si më e mira përshkak të pastrimit të moralit të popujve të gjerë dhe për përparimin e qytetërimin e tyre të shëndosh. Në kohëra të hershme në Arabi kishte fise barbare që më parë adhuronin putat, ushqeheshin me mishin e njerëzve dhe i mbytnin e i varrosnin për së gjalli vajzat e tyre. Në vend të tyre ata tash vendosin shprehi të shëndosha si bie fjala: pastrimin (larjen trupore), vetënjohjen dhe kontrollimi i sjelljeve vetanake, pastaj dinjitetin dhe mirëpritjen. Mikëpritjen islame e nderojnë afërsisht si një kusht, apo detyrim fetar. Kështu me paraqitjen e Islamit n’ato vise filluan të zhduken pothu-ajse tërësisht ca shprehi të dëmshme njerëzore si: pijet alkoolike, bixhozi, falli etj. Shprehi që dëmtonin qenien e shoqërisë njerë-zore, kurse femrën e lartëson feja islame ndër më të shkëlqyerat detyra, ndërsa lëmoshën e këshi-llimin me njeri-tjetrin dhe dashurinë vëllazë-rore i njeh ndër urdhërat e para.”

Kur e tërë Evropa e asaj kohe rrokullisej n’errësirën e paditurisë e kërkonte për të gjetur dritën e shkencës, nëpër vrimë të gjilpëres për të siguruar vetës gjallërim, atje ndër horizonte të Islamit shkëlqente një dritë e madhërishme shkenca, arti, etika e filozofia. Shpërthenin atje porsi diell me plotë rreze t’arta drita e diturisë. Qysh atëherë nga Bagdati, Basra, Samerkandi, Shami, Kirvani, Misiri, Gërnata e Kartabea u bënë qendra kulturore, e nga ato vende u përhap dituria tek popujt tjerë të botës, dhe popujt tjerë të Evropës e të botës së asaj kohe erdhen nga ata shumë zbulime të reja shkencore, shumë zeje, shumë arte e shumë dituri të çmueshme shkencore.”

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Ndërsa sipas VILFRID HOFMANIT (MURAD VILFRID HOFMANIT) përndryshe ish amba-sador i Gjermanisë ka kaluar në fenë islame. Ai në veprat e Tia të mirënjohuta e të titulluara:

1. ”Qasje filozofike në islam”, 1983

2. ”Mbi rolin e filozofisë islame”, 1985

3. ”Ditari i një muslimani gjerman”, 1987

4. ”Islami si alternativ i vitit”, 1992

5. ”Islami dhe perëndimi”

6. “Islami 2000”

Ai thotë se: “ Rilindja e Islamit do të vijë nga Perëndimi dhe se Perëndimit duhet t’ia afrojmë Islamin burimor, ashtu siç ishte në realitet, sepse ai si i tillë është i arsyeshëm dhe i pranueshëm për secilin.”

Dhe së fundit ndër shumë koka tjera të ndritura që flasin në superlativ për fenë islame dhe të Dërguarin e saj Muhammedin (a.s.) është edhe shkrimtari i mirënjohur Gete me vepren e tij poetike të titulluar “Divani” ai ka thënë: “Nëse Islam do të thotë nënshtrim Zotit, ne jetojmë dhe vdesim të gjithë në islam.”
    Në bazë të gjitha mendimeve t’arta të dijëtarëve të lartëshënuar si dijëtarë, letrarë dhe filozofë joislamik për Islamin, mund ta rikujtojmë thënien KUR’ANORE ku thotë: “E fe gajre dinil lahi jebeune velelin Islame men fissemavati, vel erdi, vel t’alemunine nebe ehu ehu ba’del hinin, suda kall-llahu adhime. ”QË NË SHQIPQËRIM DO TË THOTË:

“A mos kërkojnë ata (ithtarët e librit) fe tjetër, pos fesë së shpallur nga All-llahu (xh.sh.)? E Atij i është dorëzuar gjithë çka ka në Qiej e në Tokë, me dashje e padashje dhe tek Ai kthehet.”

(Ali Imran-83)

Dalëngadalë por të sigurt të gjithë dijetarët islam dhe joislam kanë filluar ta kuptojnë se Islami është fe hyjnore, e natyrshme, e vetme e pranuar tek All-llahu xh.sh.! me burim në Lindje, por ajo dinë të udhëtojë me kohën e vendin, dinë të ringjallet në Perëndim, Veri e Jug sipas nevojës. Ajo është kudo dhe ka për të qenë kudo, sepse është fe e mbarë njerëzimit. Heret a vonë njerëzimi do ta përqafojë Islamin si të vetme fe të tyre hyjnore e shpëtimtare të pranuar nga All-llahu (xh.sh.). Vetë All-llahu i Madhëruar në Kur’anin Kerim ka thënë:

“Fe e pranueshme tek All-llahu është Islami” (Ali Imran,19)

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    "Islami është religjioni i cili më së shpejti rritet në Amerikë, udhëheqje dhe shtyllë e stabilitetit për shumë nga njerëzit tanë..." Hillary Rodham Clinton, LOS ANGELES TIMES, 31 Maj, 1996, f.3
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 25-06-2004 më 18:36

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Tani më me më tepër se një miliardë njerëz, Islami është religjioni që rritet më së shpejti në botë. ABCNEWS, Abcnews.com

"Islami është religjioni që rritet më së shpejti në vend." NEWSDAY, 7 Mars, 1989, f.4

"Islami është religjioni që më së shpejti zgjërohet në Shtetet e Bashkuara...." NEW YORK TIMES, 21 Shkurt, 1989, f.1

Muslimanët janë grupi që më së shpejti rritet në botë..."USA TODAY, nga The Population Reference bureau, 17 Shkurt, 1989, f.4A

"Muhammedi është më i sukseshmi prej të gjithë profetëve dhe personaliteteve religjioze." Encyclopaedia Britannica

Faqja 5 prej 8 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Muhamedi a.s. sipas këndvështrimit të krishterë
    Nga presHeva-Lee në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 10-04-2010, 22:15
  2. Mësime të përgjithshme rreth Akides [8]
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 11:32
  3. Muhamedi, Nje Perpjekje Perendimore Per Te Kuptuar Islamin
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2006, 10:44
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •