Ngushelluesi ne bibel eshte profeti Muhamed a.s dhe jo fryma e shenjte sepse fryma e shenjte.
16 Dhe unë do t'i lutem Atit dhe ai do t'ju japë një Ngushëllues tjetër, që do të qëndrojë përgjithmonë me ju,(gjoni 14)
7 Megjithatë unë ju them të vërtetën: është mirë për ju që unë të shkoj, sepse, po nuk shkova, nuk do të vijë te ju Ngushëlluesi; por, po shkova, unë do t'jua dërgoj.(gjoni 16)
Kete e vereton dhe kurani ne shume ajete.
119. Ne të dërguam ty me të vërtetën (Kur'anin), përgëzues dhe qortues, e ti nuk je përgjegjës për banuesit e Xhehenemit. .{sure bekare}
5:19.
O ithtarë të librit, ju erdhi i dërguari i Jonë, ju sqaron (çështjet e fesë) pas ndërprerjes së të dërguarve, në mënyrë që të mos thoni: "Neve nuk na erdhi as i dërguar që të na përgëzojë, e as të na tërheqë vërejtjen ". Pra ja, ju erdhi përgëzuesi dhe kërcenuesi. All-llahu është fuqiplotë për çdo send.
"Skeptri nuk do ti hiqet judes as bastumi i komandimit nga kembet e tij derisa te vije "Shilohu") dhe atij do ti binden njerzit. (Zanafilla 49-10)
Dmth nuk do largohen profetet nga populli hebre derisa te vije shilohu .kush eshte "Shilohu" e dini .Sigurisht eshte profeti Muhamed a.s. sepse vetem kur erdhi porfeti Muhamed .as profecia iku nga populli hebre,
Myslimanet ne tere boten i drejtohen Zotit, i thone Lutjet dhe sherbesat fetare vetem ne nje gjuhe, ne arabisht. Edhe ky unitet gjuhesor eshts profetizuar ne
librin e Zefanise 3-9 "Ndaj une do tu jap njerezve nje gjuhe te paster qe ata te mund t'i drejtohen Perendise me nje ze dhe ti sherbejne Atij te bashkuar". E pra nuk ishte gjuhe arabe ajo qe zbriti kurani.
20:113.
Kështu Ne e shpallëm këtë Kur'an arabisht dhe përsëritëm në të vërejtjet, në mënyrë që ata të ruhen ose ai (Kur'ani) t'u sjellë atyre përvojë mësimi.
26:195.
(Të shpallëm) Me gjuhë të kulluar arabe.
26:196.
Dhe se ai (Kur'ani) është i përmendur edhe në librat e mëparshëm.
Krijoni Kontakt