Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    po shkoj ne pazar tha burri..
    u sa mir po ban tha gruja.. a po mi blen nji pal brek tha se kto qe kam tash 10 vjet me jan gris..
    mir tha burri e u nis..

mbas ca oresh duket qatje larg burri me dicka te bardh ne dor..
    ej shyqyr tha gruja mi paska ble breket burri..e nji ti heq breket e vjetra e nji ti hedh ne zjarr..
    ne ket koh burri i bjen deres..
    gruja si e turpshme pak se ish pa brek ja hap vec pak deren e qet doren e i thot..mi nep ato..
    cka me te dhan thot burri..
    ato pra ..
    cfar ato moj drec thaburri..
    breket pra tha gruja..
    cfar brekesh oj gru tha burri..skam brek..
    po cka e pate mor njiri njat gja te bardh ne dor qe ta pash nga larg..
    asht pat oj dreq..e jo brek..
    a nuk mi bleve breket a.. thirri gruja..
    jo moj cfar breksh po hape deren..
    u dreqi e hangert ket pun tha gruja..mir qe nuk mi prune te rejat por ngela dhe pa te vjetrat tha..

dhe pandushi po i shet armet e shtetit tek hajdutet private e i ndan me ta paret e ban me to vil ne qipro..me nanosrucat ..e perhap pralla se po na modernizon nato..
    ku jan tanket e reja?
    pa ardh te rejat ska pse i shiten mafiozve te skrapit tanku i vjeter..

Ps e cila kane krye nje shtab te blere nga asfalia cfar spo ben..

vazhdoni ju kapterrhanja maoiste staliniste e votoni kta hajna e spiuna..

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Eh mer Brar, me kujton gjyshen nuk hidhe asgje poshte nga shpia, sado e vjeter dhe e pavlere te qe, Gjirokastrite hesapi. Mbante akoma ate kamineton me fitila, megjithese kishte sobe me korent.
    Brar ti e ke te stakuar mendjen sido te ta sqaroje ceshtjen i shkreti njeri nuk ke pr ta pranuar. Edhe nje here. Kjo nuk eshte pune politike, mendo per nje sekonde jashte politikes e mos e politizo ceshtjen.

Me qarte, cdo dite shteti harxhon mijra dollare per mirembajtjen e ketyre tanqeve, topave, aroplaneve te cilet nuk kane asnje vlere luftarake. Pra ke ne arsenal disa hekurishte te cilat nuk kryejne asnje funksion. Perse do i mbash? Thjesht per ti thene vetes kam 300 tanke ne arsenal? Ne kohe lufte ato tanke jane arkivol i sigurt per oficerin. Nuk kane absolutisht asnje mundesi ti rezistojne nje lufte me armatim modern.

Per ta kthyer tek historia jote se ndoshta e kupton me mire:
    Gruaja eshte gati ti hedhi breket ne zjarr tek po shef burin qe vjen me dicka te bardhe ne dore. Duke u bere gati ti hedhi, i flet djali....-Mos i hidh oj nene se ndoshta nuk ka breke babi e te duhen.
    -Po jane te grisme, te pista e do me hapin ndonje infeksion mor djale.
    -Jo, jo mbai, me mire me breke te qelbta, sesa pa breke.

E nena i mbajti, e pas 3 ditesh, u detyrua jo vetem ti heqe breket por te shkoje dhe tek doktori per te kuruar infeksionin.

------

Ti ke mendimin tend brar dhe e pac sa malet, po une do te te sygjeroj nje gje para se te shkruash prape. Interesohu se cfare armatimi po prishet. Shikoi pak specifikat e atij armatimi. Krahasoje, jo me armet moderne te sotmet, por me ato te viteve 80. Nese ti prape mendon se ai armatim eshte i vlefshem per nje lufte moderne atehere do bie dhe une dakort qe ti mbajme.
    Nano ka te vetat, sala ka te vetat e Majko ka te vetat, po kjo eshte thjesht ceshtje logjike. Dicka e pavlefshme nuk ka pse te mbahet.

Me respekt
    R2t
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar Maska e Lumjan|Kukësian
    Anëtarësuar
    11-05-2004
    Vendndodhja
    Dike ne shtetet Nordike.
    Postime
    25
    Kjo eshte fillimi i mbarrimit kombit tone....

Kjo eshte KATASTROF !!

VDEKJE QENVE ! (PS)

Ma merr mendja se dhe ca vite do ndezet ne Jug dike.....
    Kush do vjen me mua??????????
    Ose do luftojme per shpetimin e kombit tone, ose do vdesim te gjithe...
    Zoti na rrujt neve Shqipetar.. se nuk na lan kurre rehat

i/e regjistruar Maska e dallandyshe
    Anëtarësuar
    23-02-2004
    Vendndodhja
    ne bina te ullirit
    Postime
    144
    Citim Postuar më parë nga Genti267
    Ministria e Mrojtjes ka vendosur te zbatoje nje program c'armatimi i cili ka per synim asgjesimin e nje pjese te madhe te armatimit tone me preteksin se eshte i tepert dhe i kushtushem per mbajtjen e tij ne gjendje pune dhe si rrjedhoje jane derguar per azgjesim me qindra tanqe, arme artilerie, logjistike, etj etj.
    Dhe nuk behet fjale per cmontim te tyre ne menyre qe te mund te behet rimontimi i tyre sa here qe te jete nevoja ose zevendesimi i tyre me arme me te sofistikuara bile as nuk eshte tentuar gjetja e nje tregu per shitjen e tyre por behet fjale per nje program i cili ka per qellim copetimin dhe shkrirjen e ketyre, me pak fjale nxjerrjen nga perdorimi.
    Kujt i sherben ky program?
    Ne nje kohe kur te gjithe shtetet edhe pse flasin per rruge dipllomatike dhe zgjidhje paqesore jane duke blere arme nga me te sofistikuarat dhe po shpenzojne me qindra miljone euro, nderkohe cfare jemi duke bere ne?
    Ju lutem te sillni sa me shume materjal te kjo teme rreth gjendjes se Ushtrise sone dhe reformat qe jane bere dhe duhen bere.
    Shqetsimi i yt eshte me vend i dashur!
    Ca te them une, gjithe kohen i kam parafytyruar te paret e mi, gjysh stergjyshi me nga nje belxhik ne krahe e nja dy gjerdane te mire me fishek neper kraharor dhe nje pisqoll pas *****.
    Por sot o cuna kane dale arme qe jane; ja sa nje koker fasule por bejne hatan e madhe ama, namin e mori Sadami po lesh gjeten, se e kane te gjithe keta te medhenjte qe flasim per carmatim te popullit.
    Po te jene keta topat (qe duan te shkaterrojne) te prodhuara para 50-60-s them me mire ti asgjesojme e ti zevendesojme me topat (e kalbur) te Nanos dhe te Berishes, e them kete se ;meqe Sala eshte mjek eshte kujdesur per topat e tij ;ndersa Nanua patjeter i ka bere hyzmetin me vakte; kot se ka dhe gruan e bukur, per ne dite te keqija e ka.
    Ama po te jene keta topa pas 50-ve na mori lumi!

Aman si jeni ju te censures; lerni te pakten shkronjen b po i vute lule tere fjales!
    Ndryshuar për herë të fundit nga dallandyshe : 21-05-2004 më 04:58

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    o ti "rë dy tëja."..

Mos u lodh te na justifikoc hajdutet e PS-se..

Po te besojme dhe pa na bere statistika..

e shkaterruat shtetin ne 97 -ten..
    Po shisni bisht pallen tani...
    Me oriz e kepuce vodhet sa deshet..
    shitini dhe tanket per skrap e ndani parate me delijorgjin e Asfalise..

leri denglat me teori kapterrash te shkolles skenderbeg..

Keshtu ju sorrollopi i fino kico mustaqeve..

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Citim Postuar më parë nga dallandyshe
    Ca te them une, gjithe kohen i kam parafytyruar te paret e mi, gjysh stergjyshi me nga nje belxhik ne krahe e nja dy gjerdane te mire me fishek neper kraharor dhe nje pisqoll pas *****
    jashte teme. po mire o "dallendyshe", une me sa di tim gjysh bente tregeti, ca te tjere punonin token, ca te tjere merreshim me zanatet e tyre, te gjithe ushqenin femijet e shikonin te rronin dhe kur duhej te merrnin pushket i merrnin.
    po te tute cne keshtu gjithmone te armatosur??? ishin ne red alert gjithmone apo benin ndonje zanat qe u duhej pushka, ,qe te ushqenin femijet ?? apo pe "the last samurai" & "troy" keto kohet e fundit e te ndikojne ne perfytyrimet qe ke?
    thanx again. peace
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

i/e regjistruar Maska e dallandyshe
    Anëtarësuar
    23-02-2004
    Vendndodhja
    ne bina te ullirit
    Postime
    144
    Citim Postuar më parë nga Clauss
    jashte teme. po mire o "dallendyshe", une me sa di tim gjysh bente tregeti, ca te tjere punonin token, ca te tjere merreshim me zanatet e tyre, te gjithe ushqenin femijet e shikonin te rronin dhe kur duhej te merrnin pushket i merrnin.
    po te tute cne keshtu gjithmone te armatosur??? ishin ne red alert gjithmone apo benin ndonje zanat qe u duhej pushka, ,qe te ushqenin femijet ?? apo pe "the last samurai" & "troy" keto kohet e fundit e te ndikojne ne perfytyrimet qe ke?
    thanx again. peace
    Pusho se te erdha ty me armet moderrne e ta gdhenda kaptinen,

kerko ndihme pastaj te astomonia se te shpetojne ata!

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anëtarësuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar më parë nga Brari
    o ti "rë dy tëja."..

Mos u lodh te na justifikoc hajdutet e PS-se..

Po te besojme dhe pa na bere statistika..

e shkaterruat shtetin ne 97 -ten..
    Po shisni bisht pallen tani...
    Me oriz e kepuce vodhet sa deshet..
    shitini dhe tanket per skrap e ndani parate me delijorgjin e Asfalise..

leri denglat me teori kapterrash te shkolles skenderbeg..

Keshtu ju sorrollopi i fino kico mustaqeve..
    Me bere te ve buzen ne gaz, rrofsh. Po pse mor mik me emblemove dirket si PS-ist, ti as me njef e as te njof. Sa per njohuri, une kam te njetin mendim per PS sa kam per PD, qe te dy plehra pa vlere politike. Perseri per dijenine tende reformen ne ushtri , e shkaterimin e armeve, se ka filluar as Nano e as Majko. Reforma eshte filluar qe ne 96, kur minister me duket ka qene Hajdaraga, e ne fuqi PD-ja.

Po kjo nuk ka rendesi, kjo teme nuk ka nevoje te politizohet, kaq e veshtire qenka per ty ta lesh politiken jashte diskutimit per nje moment? '97-a nuk hyn ne kete teme, megjithate mos u hap bythesh kot se e di se kush i ka fajet. keto pune jane aq te thella sa peshq te vegjel si puna jote e ime nuk do arrine ndonjehere ti kuptojne. Shiko rrjedhojen e ngjarjeve te asaj kohe, qe me hapjen e depove, me luften ne Kosove e Maqedoni e deri tek kush po e qeveris vertet Shqiperine e pastaj flasim perseri. Mos e genje veten kot se Shqiperine e qeveris PD apo PS, ndryshimi i vetem mes ketyre dy partive eshte vetem nje shkronje. Te kujtosh se midis tyre ka ndonje ndryshim rrenjesor eshte qesharake, dhe duhet te injorosh historine 15-vjecare te Shqiperise ne demokraci.

Si perfundim, mos me trego mua teorite, une ta arsyetoj problemin dhe mendimin tim, ti me flet ne ajer kot pa asnje arsye pse e mbron idene tende. Nxiton te me emblemosh dhe me flet pa fakte. Mbeshtete idene tende, me thuaj pse duhen mbajtur keto arme, kunder kujt mund te luftosh me to, sa vlere luftarake kane, si krahasohen me armatimet e vendeve qe na kercenojne, sa kushtojne te mirembahen, etj etj ejt...keshtu mbeshtetet ideja, jo thjesht me nxjer epitete pa vlere.

Deri heres tjeter, gjithe te mirat
    R2t
    Ndryshuar për herë të fundit nga R2T : 21-05-2004 më 12:02
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    13-05-2004
    Postime
    19
    Shikoni se cfare mendojne disa nga fqinjet tane dhe shume te tjere:
    www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=67173

U skandalizova kur hyra ketu, nje grek bente thirrje per ti dhene goditje Shqiperise para se Turqia dhe Amerikanet te na ndihmojne ne organizimin e ushrise, ose pyetjes se cfare ngjyre jane tanqet e Shqiperise, i pergjigjeshin:"Qe te dy jane te gjelbert"
    Dhe Shqiperia vazhdon te ngelet nen protektoratin e Turqise.
    Ky eshte mjerim!!!

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anëtarësuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    Citim Postuar më parë nga dallandyshe
    Pusho se te erdha ty me armet moderrne e ta gdhenda kaptinen,
    kerko ndihme pastaj te astomonia se te shpetojne ata!
    avash se na shpetoi.

The complexity of a weapon is inversely proportional to the IQ of the weapon's operator.

ne perkthim te lire (me pak salce nga ana ime ) : komplexiteti i armeve moderne eshte ne raport te kundert me IQ e atij qe perdor armet. y=1/x. (thank u murphy)

sidoqofte, prape pa pergjigje me le .. nuk vazhdoj me ... ne kete teme. . peace
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Greqia u jep shtetësinë minoritarëve
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Historia E Shqiptareve, Nga Iliret E Lashte, Ne Eren E Islamit
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2005, 13:02
  4. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •