Close
Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 212
    i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Citim Postuar mė parė nga jonidapasho
    Dhe dicka tjeter se harrova,

DO ju sjell nje kopje te nje ligji qe ekziston qe ne 1946 dhe ndalon nenshtetas shqiptar me orgjine shqiptare te blej pasuri te patundshme ketu ne Greqi.
    Ligji sigurisht qe atehere nuk ka ndryshuar pasi Shqiperia atehere ishte quajtur shtet armik nga qeveria e atehershme .

gjithe te mirat
    Καλό χειμώνα, te gjitheve juve shqiptareve te Greqise...

O Jonida nuk e kuptova mire punen e atij ligjit qe iu ndalon shqipove te blejne pasuri te patundeshme......

Ne fakt nuk e di nese shtepia eshte pasuri e patundeshme, por dua te besoj se po....

Une di shume shqiptare qe kan blere shtepi ketu ne Athine, plus qe tezja ime ka blere shtepi ne Iraklio (Krete), kjo e fundit eshte ne kategorine e minoritareve por prape shtetesi greke nuk ka marre akoma, eshte me pasaporte shqiptare...

Ajo qe di une eshte se ne Ishullin e Kretes dhe ne ca ishuj te tjere(qe nuk me kujtohen emrat) per shtetasit ξo-antare te BE-se nuk lejohet qe te blejne troje bregdetare etj....E them kete se donin te blenin dajat e mi dhe u thane qe tani per tani nuk lejohet por ka gjasa qe te ndryshoje ligji.....

Je e sigurte qe ai ligji nuk ka ndryshuar? mbase nuk e kane ndrshuar ne thelb por mund te kene bere " κάποια τροποποίηση του νόμου"....

i/e regjistruar Maska e tani_26
    Anėtarėsuar
    11-09-2002
    Vendndodhja
    Ne vendin e shqiponjave ku tani ka vetem korba!
    Postime
    1,113
    Sa per episodet per shkak te futbollit e kemi dhe ne nje pjese te fajit, dmth. shqipot ne Shqipni sepse i dhame ngjyra nacionaliste ndeshjes dhe aq deshen keto kanalet televizive ketu (nje pjese), dhe u fanatizuan greket nacionaliste dhe organazitat fashiste si Xrisi Avgji etj.....mos te flase pastaj per sjelljen e policise greke....

Nejse ajo qe ka rendesi eshte se ne nuk jemi te organizuar si komunitet shqiptar ketu ne Greqi, secili shef b.... e vet (sorry per shprehjen) dhe nuk do tia dije per tjetrin....
    Por ajo qe ndodhi me shqiptarin ne Zakyntho mund ti ndodhe kujtdo, prandaj dhe duhet te jepnim nje pergjigje te fuqishme ne Protesten Antirraciste qe u zhvillu ne Athine....por u zhgenjeva nga pjesmarrja e Shqiptareve, shyqyr qe ishin organizat Greke se do kishim lene nam....

Me mijera shqiptare jetojne ne Athine dhe ne proteste ishin vecse disa qindra...dhe per kete nuk me zhgenjen dot njeri se plus qe isha ne Proteste por isha dhe nder organizuesit e saj si dhe u kujdesa per mbarevajtjen e saj.....

Plus qe nuk jemi te bashkuar por kemi formuar me dhjetra Shoqata..
    Ku ishin ate dite keto Shoqata? Une pashe disa prej Kryetareve si nje fare Lefter Marta, nje Mici qe ka pasion per te thene "burdes" ne TV dhe disa te tjere qe kishin ardh fill vetem pa asnje pasues, dhe kur dalin masandaj neper kanale TV "perfaqesojne" gjithe shqiptaret dhe shpeshhere ngaqe nuk kane formimin perkates bien pre e kurtheve te gazetareve greke.....

Plus qe shqipot ate dite ishin te pakte por filluan dhe te benin pyetje te tilla si: c'duan greket ne kete proteste? Duam te ngrejme flamuj shqiptare etj, ne nje kohe qe Protesta ishte Antirraciste!!!, perpiqesha qe ti sqaroja por ec tu mbushje mendjen....Mos te flas pastaj per " Kryetaret" qe ngrehoseshin para kamerave te TV shqip per te dhene intervista dhe per te pervetesuar organizimin e protestes ne nje kohe qe kishin ardh fill i vetem!

Rendesi ka qe Protesta kaloi mire, pa incidente dhe pse policia kishte nje prani te fuqishme por per fat te mire nuk provokoi....Vetem ne Omonia pati disa incidente me anarshistet por ata ishin ne nje fare largesie nga ne kshu qe protestuesit nuk pesuan demtime.....
    Gjithe te mirat dhe duhet te jemi me te Bashkuar si shqiptare se keshtu do te kemi dhe nje pozite me te forte ne shtetin apo shoqerine greke....

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    hahaaha sa gomar eshte ai Mici more. e kemi dhe perfaqesues te punetoreve shqiptarederebardhin. ate duhet ta paguajne qe te mos flase i gjori kaq "ball" eshte. ik o Mici ha me mire se sa gte flasesh. lol sa here e shikoj shkrihem te qeshuri. usttt. peace
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

I CMENUN PER "VLLAZNIN"
    Anėtarėsuar
    29-12-2003
    Vendndodhja
    N'DJEPIN E KULTURS,SPORTIT DHE HUMORIT "N'SHKODER"
    Postime
    29
    ej o trima mos merni sifatet e grekve mor drequn
    para syve nje vazo qelqi
    nje lule brenda shtat leshon
    aromen e lules e marrt dreqi
    se,aroma jote me mungon

i/e regjistruar Maska e jonidapasho
    Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Pershendetje te gjitheve,

E verteta eshte se me te vertete ne nuk jemi te bashkuar dhe kemi me shume shoqata e forume se cna bie te kemi ne perpjestim me numrin qe jemi. Dhe ketu ne Selanik kur u be mitingu antiracist, shqiptaret ishin aq pak sa numeroheshin. Nje gje tjeter qe nuk me pelqen ne keto lloj mitingjesh eshte se elementi shqiptar pothuajse ne te gjitha mitingjet "perpihet" nga elemente te tjere dhe keshtu qe pjesmarrja jone duket sikur eshte zero. Ne mitingun e fundit antiracist kishe pershtypjen se ishin pjesmarres vetem antaret e KKE. Te njejtat fytyra shikojme ne cdo manifestim. Shqiptaret te vetem, si element kryesor i emigranteve te huaj ne Greqi, nuk kane bere ndonjehere ndonje manifestim qe te perbehet teresisht nga shqiptare. (te pakten ne Selanik) Nuk e di per qytetet e tjera. Besoj se jemi njerez qe reagojme me fjale. Le te supozojme se neve ketu ne forum jemi 50 persona nga Athina. Sa nga ne do marrin pjese ne nje manifestim qe do behet psh te shtunen ? Une them se me zor do shkojne 8.

Sa per perfaqesuesit tane ? Lere mos e pyet , Fytyren e zotit Mici e shikojme me shpesh se sa reklama e ACE Gentile neper dritare. I vetmi person serioz shqiptar qe kam pare neper ekrane ishte vetem nje here para disa muajsh zoti Gazmend Kapllani ne nje bisede me X"nikolaoy, dhe disa te tjere.
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria

Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Tani , ne lidhje me blerje shtepie,

Ata qe kane blere shtepi jane me karta minoritaresh. Ligji qe permenda me siper eshte ne fuqi akoma dhe s'ka ndermend te ndryshoje perderisa eshte qe nga 1946. Tashme e dime se me cfare ritmi rinovohen ligjet ketu ne Greqi. Megjithate nqs dikush di ndonje person qe ka blere shtepi dhe nuk eshte me karta minoritari, te na lajmeroje se me intereson tema.

BLACK_KNIGHT
    i/e ftuar
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak
    shume fjalim i bukur e nderuar zonjusha jonida . me vajza si ty shqiperia ben vend kudo . por fatkeqesisht realiteti te te tjere shqiptare nuk eshte keshtu . kemi problemin cam , problemin vorioepir , kemi problemin e emigranteve ekonomik . kemi ende ligjin e luftes me greqine . kemi mungese te drejtash . moshapje shkollash shqipe ne greqi . problem dokumentash . kartt rinovohem cdo vit vec per te marre leke nga shqiptaret nga qeveria greke . ne vende te tjera emigrantet shqiptare me sahkolle e pa shkolle kane perparuar ne plotike art futboll dhe muzike a ku di une , kurse ketu jo vetem qe nuk te ndihmojne po edhe te prishin pune . pa u rregulluar keto probleme si mund ti tregoj femijeve te mi nese do bej , qe te jetojne ne paqe me greket ? tani fola ne menyre kopetente duke bere qytetarin e mire shqiptar ne greqi por nese shohim me thelle esh akoma me ndryshe
    Per te gjitha keto qe ke thene me lart ke plotesisht te drejte por mos harro se per te gjitha ato qe ke thene nuk e kemi fajin une, ti edhe ndonje tjeter por e ka fajin shteti jone, qeveria jone qe nuk interesohet fare per popullin shqipetar.

BLACK_KNIGHT
    i/e ftuar
    Citim Postuar mė parė nga jonidapasho
    Pershendetje te gjitheve,

E verteta eshte se me te vertete ne nuk jemi te bashkuar dhe kemi me shume shoqata e forume se cna bie te kemi ne perpjestim me numrin qe jemi. Dhe ketu ne Selanik kur u be mitingu antiracist, shqiptaret ishin aq pak sa numeroheshin. Nje gje tjeter qe nuk me pelqen ne keto lloj mitingjesh eshte se elementi shqiptar pothuajse ne te gjitha mitingjet "perpihet" nga elemente te tjere dhe keshtu qe pjesmarrja jone duket sikur eshte zero. Ne mitingun e fundit antiracist kishe pershtypjen se ishin pjesmarres vetem antaret e KKE. Te njejtat fytyra shikojme ne cdo manifestim. Shqiptaret te vetem, si element kryesor i emigranteve te huaj ne Greqi, nuk kane bere ndonjehere ndonje manifestim qe te perbehet teresisht nga shqiptare. (te pakten ne Selanik) Nuk e di per qytetet e tjera. Besoj se jemi njerez qe reagojme me fjale. Le te supozojme se neve ketu ne forum jemi 50 persona nga Athina. Sa nga ne do marrin pjese ne nje manifestim qe do behet psh te shtunen ? Une them se me zor do shkojne 8.

Sa per perfaqesuesit tane ? Lere mos e pyet , Fytyren e zotit Mici e shikojme me shpesh se sa reklama e ACE Gentile neper dritare. I vetmi person serioz shqiptar qe kam pare neper ekrane ishte vetem nje here para disa muajsh zoti Gazmend Kapllani ne nje bisede me X"nikolaoy, dhe disa te tjere.
    Ore ju shume po flisni per manifestime etj por une sinqerisht nuk kam marre asnjehere pjese ne keto manifestime, jo se nuk doja por nuk e kam marrur vesh ne asnje menyre. Si i organizoni juve keto gjera edhe si i lajmeroni shqipetaret e tjere qe te marrin pjese ne to? Psh une ku te drejtohem per te marre vesh se do behet nje manifestim apo proteste? Si une jam shume te tjere qe nuk e kemi idene por vetem kur vjen edicioni i lajmeve edhe shohim se cbehet.
    E pra per te marrur pjese shqiptaret ne keto gjera duhet edhe ti gjini anen per ti lajmeruar.

BLACK_KNIGHT
    i/e ftuar
    Ja kalofshi mire te gjithe.
    Me respekt Endri.

Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Lere mos e pyet,

Une kam nje shoqe studente e cila eshte aktiviste e KKE , dhe ajo me informon ndonjehere. Gjithashtu ngjiten dhe afishohen lajmerime neper rruget e qytetit, ne qender ketu ne Selanik. Gazeta e Athines, te cilen e blej shpesh, ka disa lloj lajmerimesh apo njoftimesh shume here per konkurse letrare, aktivitete manifestime etj.

Ndonje lloj lajmerimi zyrtar apo site serioz, une nuk kam gjetur ndonjehere ne internet. Ketu ne Selanik del dhe gazeta Vezhguesi por une sa here shkoj per ta blere nuk e gjej, keshtu qe marr ose Gazeta e Athines ose Shekullin. MEgjithate do interesohem njeher neper organizatat qe ekzistojne ketu a ka ndonjera ndonje site.

gjithe te mirat

Faqja 16 prej 22 FillimFillim ... 61415161718 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Muslimanėt e Greqisė nga forca dominante nė pakice tė dobėt
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 15:11
  5. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •