Close
Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 141 deri 150 prej 212
    i/e regjistruar Maska e jonidapasho
    Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Citim Postuar mė parė nga bani
    car boni mor vlla me letrat , si nuk e thot njeri gjysem llafi?, pse nuk na dalin ata dreq pullash qe ngjiten ne pasaporte , apo jeni me karta vorioepirioti <<plasto>> hahahah,,,.
    HAJDE BANI HAJDE,

PO C'NA I KUJTOVE KARTAT SE I KISHA HARRUAR !!!!! UNE ASGJE DERI TANI. AS KAM VAJTUR NE PERIFERIA TE PYES . CTE VETE ? KOT SA HUMB DITEN E PUNES SE ASNJE PERGJIGJE TE SAKTE NUK MARR.

NUK KAM DEGJUAR ASNJE TE KETE MARRE KARTEN NGA QERSHORI E KETEJ.
    feja e shqiptarit eshte shqiptaria

narta vendi me i bukur
    Anėtarėsuar
    30-04-2004
    Vendndodhja
    ne qiell
    Postime
    31
    erdha dhe une te mungova flori?kisha ca pune dhe nuk kisha nge te vija kendej
    regullo muabetin dhe melankolin te vemi per kafe ''kafe forumi'' na pret.muahhhhhhhhhhhhhhhhhh ika se kam pune
    SI LULJA E KRIPES JANE VAJZAT E NARTES....................

BLACK_KNIGHT
    i/e ftuar
    Citim Postuar mė parė nga maratonomak
    kishim dikur nje djale kur isha ushtar ne komando , dhe ai ish me te vertet i cuditshem . sa here qe tallnim dhe egodisnim ai thosh , gjuj dhe nje here pa te shohesh cdo te bej , dhe pas ketyre fjaleve perseri i gjuanim e ai perseri thosh keto fjale derisa na vinte keq dhe e linim . ky postim me kujton ate djale . armiqesia nuk e solli brezi yne ndaj grekeve por ka qene ne shekuj . kurre smund te toleroj qofte edhe te me fyej nje grek , shqiptarin e toleroj pr jo nje grek . paqja , paqja nuk egsiston , ka vec matreveshje servilizem , interes dhe nenshtrim .
    O shef une thashe dicka te vertete ne postimin e melartshem por ti nuk je ne gjendje qe ta kuptosh vlla. Nuk eshte e vertete qe armiqesia ka qene shekuj me pare sepse ne vitet 90 kur u hapen kufinjte edhe erdhen shqiptaret e pare ketej, greket i jane sjelle shume mire edhe i kane mbajtur me ushqim, strehim edhe me pune. Kjo qe them tani eshte e vertete sepse 4 dajet e mi ishin ca nga te paret ne greqi edhe me kane treguar shume gjera. Gjerat u bene keq kur erdhen te burgosurit, hajdutet edhe vrasesat ketej. Neve sikur te na kishte ndodhur dicka e tille, sikur te vinin ca greke edhe kushdoqofte tjeter ne shtepite tona e te na vidhnin e te na vrisnin, ne nuk do te silleshim keshtu sic sillen ata me ne por do ti kishim zhdukur nga faqja e dheut. Besoj se me kete postim mos ti ngjaj atij djalit qe kishit ushtar, qe kishit treguar trimeri te madhe.....
    Qofshi me shendet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga BLACK_KNIGHT
    O shef une thashe dicka te vertete ne postimin e melartshem por ti nuk je ne gjendje qe ta kuptosh vlla. Nuk eshte e vertete qe armiqesia ka qene shekuj me pare sepse ne vitet 90 kur u hapen kufinjte edhe erdhen shqiptaret e pare ketej, greket i jane sjelle shume mire edhe i kane mbajtur me ushqim, strehim edhe me pune. Kjo qe them tani eshte e vertete sepse 4 dajet e mi ishin ca nga te paret ne greqi edhe me kane treguar shume gjera. Gjerat u bene keq kur erdhen te burgosurit, hajdutet edhe vrasesat ketej. Neve sikur te na kishte ndodhur dicka e tille, sikur te vinin ca greke edhe kushdoqofte tjeter ne shtepite tona e te na vidhnin e te na vrisnin, ne nuk do te silleshim keshtu sic sillen ata me ne por do ti kishim zhdukur nga faqja e dheut. Besoj se me kete postim mos ti ngjaj atij djalit qe kishit ushtar, qe kishit treguar trimeri te madhe.....
    Qofshi me shendet
    ujku qimen e nderon po zakonin kurre se harron .

un shyqyr zotit , me pullen qe mora ne fillim te vitit arrita te bej nje xhiro ne itali<jo per mburrje vevea!>,
    megjithese ma mori mendja , thash te dal me mire tani ne itali se nuk i kihet bese ketyre ,patjeter qe nuk epesa ekso , se ktu mor vlla esht ,o ti arpakses ,arpakses.
    patjeter qe simfonisni me mua!!!!
    po tjeter , ndonji kotsobolia, keni ndonje muhabet me interes, apo , <asta na pane>
    Nuk ka perėndi tjetėr pėrveē ZOTIT

Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Pershendetje miq, te njohur dhe te panjohur, kalimtare,

Sot ketu ne Selanik kemi nje dite me diell po pa xhakete nuk duhet dale jashte. Ben ftohte.

black knight dhe maratonomak pse ziheni per mustaqet e Celos ? Ne ardhjet e para te disa emigranteve ketu ne Greqi nuk ka pasur probleme , biles perkundrazi , u jane sjelle shume mire. Nga im ate qe erdhi ne ato kohe ne zona si Paramithia, Igumenice, Janine u silleshin me shume dashamiresi shqiptareve, biles shumica ne keto zona dine dhe shqip dhe bisedonin me shqiptaret e sapoardhur ne shqip. Ne shume raste emigrantet duke kaluar kufirin grek qelloheshin nga ushtaret grek pa asnje paralajmerim. Kufomat dilnin vetem kur shkrinte debora ne pranvere e gjendeshin nga barinjte.
    Se si u hap filli ne vazhdimesi kjo eshte histori e njohur dhe se si jane sot mardheniet midis popujve dhe midis shteteve dhe kjo eshte histori e njohur.

Askush nga ne nuk duhet ti imponohet tjetrit per mendimet apo besimet e tij fetare, politike, apo cfaredolloj qofshin. Kini parasysh qe nga brezi yne varen shume gjera te se ardhmes. Une nuk dua ta rrit femijen time neser pasneser me ndjenjen e urrejtjes per greket, italianet, gjermanet, cifutet apo iranianet. Dikush nga ju mund te doje ti ushqeje ndjenjen e inferioritetit ndaj disa racave apo te urrejtes ne disa raste te tjera. Keto (gjithmone sipas meje) nuk jane ajo qe ne shqiptaret kemi nevoje si komb ne vitet e ardhshme. Megjithate secili vepron si ti doje qejfi dhe sipas koncepteve te tij.

Qe qeveria jone duhet te ndryshoje taktin e saj ne lidhje me greqine ky eshte nje fakt dhe besoj se jemi te gjithe dakort. E megjithate qe takti te ndryshoje per te miren tone si komb , duhet gjetur dhe qeveria e duhur. Deri atehere te jeni te gjthe mire, te kujdeseni per zhvillimin tuaj si individ dhe si shqiptar duke e mbajtur gjithmone koken lart me krenarine dhe urtesine qe na nevojitet tani me teper se kurre.

Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Bani c'te reja mor mik,

Avazi, (caf-cuf) treni ecen e ke degjuar shprehjen ? Pune, shtepi, kurs, ndonje raki ne ndonje darke, ndonje recine, kafe per thashetheme me shoqet jashte dhe keto te rejat tona.

Juve nga Athina ndonje te re ?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-01-2004
    Vendndodhja
    diku
    Postime
    1,545
    Citim Postuar mė parė nga jonidapasho
    Pershendetje miq, te njohur dhe te panjohur, kalimtare,

Sot ketu ne Selanik kemi nje dite me diell po pa xhakete nuk duhet dale jashte. Ben ftohte.

black knight dhe maratonomak pse ziheni per mustaqet e Celos ? Ne ardhjet e para te disa emigranteve ketu ne Greqi nuk ka pasur probleme , biles perkundrazi , u jane sjelle shume mire. Nga im ate qe erdhi ne ato kohe ne zona si Paramithia, Igumenice, Janine u silleshin me shume dashamiresi shqiptareve, biles shumica ne keto zona dine dhe shqip dhe bisedonin me shqiptaret e sapoardhur ne shqip. Ne shume raste emigrantet duke kaluar kufirin grek qelloheshin nga ushtaret grek pa asnje paralajmerim. Kufomat dilnin vetem kur shkrinte debora ne pranvere e gjendeshin nga barinjte.
    Se si u hap filli ne vazhdimesi kjo eshte histori e njohur dhe se si jane sot mardheniet midis popujve dhe midis shteteve dhe kjo eshte histori e njohur.

Askush nga ne nuk duhet ti imponohet tjetrit per mendimet apo besimet e tij fetare, politike, apo cfaredolloj qofshin. Kini parasysh qe nga brezi yne varen shume gjera te se ardhmes. Une nuk dua ta rrit femijen time neser pasneser me ndjenjen e urrejtjes per greket, italianet, gjermanet, cifutet apo iranianet. Dikush nga ju mund te doje ti ushqeje ndjenjen e inferioritetit ndaj disa racave apo te urrejtes ne disa raste te tjera. Keto (gjithmone sipas meje) nuk jane ajo qe ne shqiptaret kemi nevoje si komb ne vitet e ardhshme. Megjithate secili vepron si ti doje qejfi dhe sipas koncepteve te tij.

Qe qeveria jone duhet te ndryshoje taktin e saj ne lidhje me greqine ky eshte nje fakt dhe besoj se jemi te gjithe dakort. E megjithate qe takti te ndryshoje per te miren tone si komb , duhet gjetur dhe qeveria e duhur. Deri atehere te jeni te gjthe mire, te kujdeseni per zhvillimin tuaj si individ dhe si shqiptar duke e mbajtur gjithmone koken lart me krenarine dhe urtesine qe na nevojitet tani me teper se kurre.
    shume fjalim i bukur e nderuar zonjusha jonida . me vajza si ty shqiperia ben vend kudo . por fatkeqesisht realiteti te te tjere shqiptare nuk eshte keshtu . kemi problemin cam , problemin vorioepir , kemi problemin e emigranteve ekonomik . kemi ende ligjin e luftes me greqine . kemi mungese te drejtash . moshapje shkollash shqipe ne greqi . problem dokumentash . kartt rinovohem cdo vit vec per te marre leke nga shqiptaret nga qeveria greke . ne vende te tjera emigrantet shqiptare me sahkolle e pa shkolle kane perparuar ne plotike art futboll dhe muzike a ku di une , kurse ketu jo vetem qe nuk te ndihmojne po edhe te prishin pune . pa u rregulluar keto probleme si mund ti tregoj femijeve te mi nese do bej , qe te jetojne ne paqe me greket ? tani fola ne menyre kopetente duke bere qytetarin e mire shqiptar ne greqi por nese shohim me thelle esh akoma me ndryshe

Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Maratonomak pershendetje,

Ti me njeh ketu e shume kohe dhe e di shume mire qe une nuk bej nje jete luksoze ketu ne Greqi dhe as nuk kam pashaporte amerikane apo greke. Keshtu qe nuk ke pse me thua qe realiteti i te tjereve shqiptare eshte jashte timit.
    Dhe une rri ne radhe per rinovime, dhe une kam kaluar poshterime dhe fyerje ne 11 vjetet e qendrimit tim ketu. Jam dakort dhe me te gjitha problemet e njohura qe kemi me Greqine. Po atehere c'duhet te bejme ? Me thuaj ti nje zgjidhje te drejte per ne , dhe me thuaj ti nje cope emigranti cfare fuqie ke per te ndryshuar kete gjendje ? E vetmja qe mund te besh eshte te reagosh neper manifestime (dhe kete me kujdes se mund te perfundosh ne ndonje biruce), dhe me kryesorja te kujdesesh (me voton tende), me qellim vendosjen e nje kryesie te sakte ne shtetin shqiptar. E ndersa kjo do ndodhe , ti po te duash mos prit, dhe femijve te tu blei nga nje bicak ta kene me vete per ndonje grek.

Sa per perparimin ............nuk jam dakort me ty. KEtu vertet nuk mund te perparosh si do perparoje ne Zvicer, usa, etj. por dhe ne vend numero , nqs je me te vertet i zoti nuk rri. Do thuash ti qe ketu as nje periptero nuk hap dot me keto letrat jeshile. Te tjere e kane gjetur anen. Kane hapur biznese ne emer te dajos, shokut, mikut. Ne shqiptaret e gjejme anen e ke parasysh ti.

Anėtarėsuar
    09-08-2002
    Vendndodhja
    selanik
    Postime
    488
    Dhe dicka tjeter se harrova,

DO ju sjell nje kopje te nje ligji qe ekziston qe ne 1946 dhe ndalon nenshtetas shqiptar me orgjine shqiptare te blej pasuri te patundshme ketu ne Greqi.
    Ligji sigurisht qe atehere nuk ka ndryshuar pasi Shqiperia atehere ishte quajtur shtet armik nga qeveria e atehershme .

gjithe te mirat

Faqja 15 prej 22 FillimFillim ... 51314151617 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 33
    Postimi i Fundit: 17-01-2013, 12:29
  2. Video e ushtarėve grekė nė Internet indinjon shqiptarėt
    Nga Ingenuous nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  3. Himarė, mėsimi nis me himnin grek
    Nga karaburuni nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 15-08-2009, 04:07
  4. Muslimanėt e Greqisė nga forca dominante nė pakice tė dobėt
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 15:11
  5. Dosja antishqiptare e Greqisė, 1912-2007
    Nga BARAT nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •