ATO dy gjera jane reciproke ......por shume me vlere....
ATO dy gjera jane reciproke ......por shume me vlere....
Prá, mallkue njaj bir Shqyptari,
Qi ketë gjuhë të Perendís,
Trashigim, qi na la i Pari,
Trashigim s'i a lên ai fmís;
Edhè atij i u thaftë, po, goja,
Qi e perbuzë ketë gjuhë hyjnore;
Qi n'gjuhë t'huej, kúr s'âsht nevoja,
Flet e t'veten lên mbas dore.
AT Gjergj Fishta
them(historikisht),Shteti ka pasur sinonime tshumta,per shqiptare!,dhe ,qe Shteti,ka marre "formen" me nje person,nje grupim...,per masen;Shteti jam un!,esht Qazim Mulleti!,jan familia "Murati"(shembull)...Policia...,;Enver Hoxha,e kshu me rradh...!?,kshu ka ardh koha qe t`thuhethteti,varja...,u bo Shteti...,po he mo se Shteti esht...!!!
e pra vertet esht Shteti!,po cili esht Shteti?(se e shkruajm edhe me germ t`madhe)![]()
per sa kohe shqiptari te jete ai qe eshte dhe arsimi i tij te jete ai qe eshte une nuk kam shpresa qe shqiptari ta shohe shtetin si "mjet" te tij per te ecur para.ato qe kane ndodhur kane lene gjurme te pashlyeshme.per kete kane dhenne kontributin e tyre dhe qeveritaret dmth perfaqesuesit e shtetit., qe cdo mund te kene bere, por kurre mbrojtjen e te drejtave te shtetasve.une mendoj se eshte shume larg ajo dite. shume larg.ndoshta shekuj larg.![]()
dhe nuk e kam fjalen per mijra njerez te arsimuar, sepse shume prej tyre e dine c'eshte shteti. flas per masen.intelektualet tane do te ngelen kohe jashte dyerve te shtetit tone.pra, do kaloje kohe qe ata te marrin pjese aktivisht ne shoqerine shqiptare.
e erret me duket pamja... dhe me vjen keq.
Kush tha qe shqiptaret nuk respektojne shtetin.
Vellezer neqoftese akoma nuk keni hapur syte dhe te kuptoni se kush e rremon kete shtet perbrenda atehere.
neqoftese nje kryeminister akuzohet, neqoftese nje president sillet si gomar, neqoftese nje minister e quan postin e tij post privat e nje polic detyren e tij si shpetim te tij dhe pasurim te tij ne kurriz te popullates atehere mos prisni qe ligjet te zbatohen.
nuk eshte injoranca dhe padituria ajo qe shkaterron neve, por jane ata qe ishin dhe do jene pushtetare dhe qe per hir te rrumpllizmit te tyre nga punetore kooperative u bene sot pushtetare.
Shikoni me vemendje FABRIKEN E DUSHKUT qe prodhoi aq depuete, dhe arsyet qe do qojne ne falimentim shtetin shqiptar jane ata.
ju betohem ndihem i indinjuar me keto lloj masakrash ne dem te popullates dhe vendit tone.
Mos kujtoni se do zbatohen ligje me zoterinjte Dushkagji qe do ngelen ne historine shqiptare?
Besoj jo dhe i rashe shkurt dhe per ta mbyllur shkurt do thoja ne jemi te ndergjegjgshem por atje e kane marre
Gjethi
[QUOTE]Postuar më parë nga gjethi
[B]Kush tha qe shqiptaret nuk respektojne shtetin?
po bej nje propozim.le te behet nje votim ketu ne forum dhe te shohim sa jne ata qe thone se shqiptaret e respektojne shtetin dhe sa te tjere jo.
sa per pushtetasit, sigurisht qe nuk eshte faji i pare i tyre, por eshte i popullates qe i zgjedh. (dhe sic e kam thene me lart inteligjenca ka marre rruget).
o mik, pjesa derrmuese ketu jane shqiptaromadhe (ndoshta dhe une mes tyre), por kjo s'me pengon te lexoj realisht faktet.
te pershendes.
Zoti Buna gabohesh sepse neqoftese ti e kocepton keshtu ate qe thua, atehere del qe ti luan me ndershmerine e popullit.
Ja po te bej une nje reklame per deputet ne qytetin tim dhe do shohesh si ti jep populli votat.
Pra neqoftese populli beson ne ndershmerine e personit qe do zgjidhet per deputet, nuk besoj se ky kanditat do bente te njejten gje ashtu sikur thua ti.
une besoj ne ndershmerine dhe zgjuarsine e popullit, por nuk i besoj tundimit te Fabrikes se Dushkut qe do na mbetet ne histori tone shqiptare.
Nuk ka nevoje per votim dhe propozim, por nevoja jone eshte te kuptojme Dushkagjinjte qe jane te zgjedhur si deputete nga ata qe kanditaturen e tyre e marrin me leke.
Ti shiko pershembull Paskal Milon eshte nga Dropulli dhe qe zgjidhet deputet ne Diber nuk e di ne cfare fshati qe te kuptosh rrumpallizmin albanez.
Pra ai rregullon nja dy rruge para fushates elektorale dhe na behet deputet ne Diber.
Pershendetje.
bunAAAA gjini femerore.
p.s per te tjerat me iku deshira per te folur...
Me fal Buna perse u merzite?
Nuk e dija qe je vajze apo grua dhe sa per shkrimin ndoshta ke te drejte se tonet jane shume te ngjeshura dhe te larta.
Jemi emigrante ne dhe te huaj dhe cdo dite qe kalon nuk eshte e jona por e atyre qe na mbajne me.
Ne saje te ketyre rrumpallave pa krye ngelem pa vendlindje, pa gjuhen ametare, pa miqesine, pa shoqerine etj dhe pa familjen qe eshte e rendesishme gjithashtu
Ne nuk kemi shtet sepse shtetaret vjedhin dhe mos te duket cudi shkrimi i hidhur dhe i nervozshem i imi.
Cte bejme, duhet ti biem murit me koke apo te zgjohemi?
te kerkoj ndjese per dumen e rende te shkrimit tim, por perdreq keshtu behemi kur sna duan.
Do te uroja te mos merreshe me shkrimet e mia se te ik mendje.
Naten e mire
PERGJIGJA IME
Qe t'i pergjigjes kesaj teme te drejtshkruare eshte nje angari e madhe sepse duhet te kesh te pastruare ne mndjen tate se c'fare eshte shteti dhe kush eshte roli i tij dhe vec kesaj sa perputhet ky element me mentalitetin e Shqiptarit i cili qe ne lashtesi ka qene armik i organizimt politik.
Por une e shof si te pamundur ,per veten time ,t'i pergjigjem ketyre pyetjeve ,prandaje kam gjetur nje rruge me te shkurter:
Shtetin ,i kujt do vendi qoft ,duhet ta paralizojme me "nenen" e cila si e keqe si e mire mbetet "nene". Kudo qe te ndodhemi te ajo e kemi mendjen dhe per cdo problem asaj i drejtohena dhe keshillat e saj sado qe i refuzojme ne fund dalin me vlere.
Nuk e di sa i'u pergjigja kesaj teme te nderlikure.Shteti Shteti Shteti , nene ,nenen
Mendoj se e respektojne per ate qe eshte cdo pasoje e atyre qe shteti ben jane te relktuara ne ate qe mednojen shqipot per shtetin e tyre .
po te kishe ebre nje si puen pyetesori do ta shifje si do dilnin rezultatet shume zhgenjyese![]()
Krijoni Kontakt