Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    Manitu Maska e kiniku
    Anëtarësuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos të na vijë cudi se cdo frymor nga vete natyra priret të kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    <<

Zaideko Sejati e kishte lënë vajzën 3-vjeçare në një qendër murgeshash italianesh për disa muaj,

>>

Fëmiu nuk i lihet askujt. Sejati është duke kerkuar ndergjegjen e saj; jo vajzen.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

_____________ Maska e HamatieL
    Anëtarësuar
    13-04-2006
    Postime
    33
    Citim Postuar më parë nga HamatieL
    Permbaju temes,mos u acaro Lol merr informata me te qarta here tjeter nese do te kundervihesh.
    kjo ska lidhje me temen ketu.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Cojini kalamojt neper qendra murgeshash cojini.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Tirone
    Postime
    8,398
    Citim Postuar më parë nga Tori Lexo Postimin
    Cojini kalamojt neper qendra murgeshash cojini.
    mire e ke me mire ti cojne per te mesuar ne Medresene e Dursit.
    Unë jam njeri i thjeshtë.
    Kënaqem me pak.
    Më mjafton më e mira.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    08-12-2003
    Vendndodhja
    Tiron
    Postime
    979
    Citim Postuar më parë nga 2043 Lexo Postimin
    mire e ke me mire ti cojne per te mesuar ne Medresene e Dursit.
    Hoxha medreses ishte Shaboni?

I regjistruar diku … Maska e Le dévoué
    Anëtarësuar
    20-08-2012
    Postime
    2,185
    Toni77, mesia4ever, anestti55, Padoreza... jan antaret qe mirren me pun murgjeshash.

Ndoshta din gje, per kete vajze, apo i ka kaluar neper duar.

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Po shik-u c'hyn ne kete histori? U mjaftuan me dy njerez qe pretenduan se ishin te "shiku-t" me kercenimet e tyre qe ta mbyllnin gojen dhe s'vajten fare ne polici? Nese keta jane kercenuar, atehere dhe murgeshat do jene kercenuar. Qe mund te kete vdek eshte e besueshme meqe vajza lindi me probleme, por qe mos t'i kthejne trupin, kjo me duket pa kuptim. Si u dha certifikata e vdekjes e rreme sikur te mos ishte asgje? Pse mbajten cupen e semure dhe jo tjetren qe ishte me e shendetshme nese e donin per ta shitur? Dicka mungon ketu ne histori, ose ajo eshte paguar per te perlyer figuren e murgeshave ne shkembim te lekeve.
    Feelings change - memories don't.

i/e regjistruar Maska e VOLSIV
    Anëtarësuar
    14-10-2009
    Postime
    1,069
    >>> Ketu ka dicka qe nuk shkon. Shiku c'pune ka me murgeshat? Nese shiku dhe murgeshat kane bashkepunuar atehere historia merr kuptim. Mbaj mend ne ato vite ishte shume problem me femijet e vegjel sepse i rrembenin dhe zhdukeshin pa lene gjurme. Ky rast paska qene me i sofistikuar dhe paska perfshire edhe murgeshat. Ndoshta, kush e di mund te jete edhe e vertete. Nuk besoj se ajo nene po trillon. Por ky shtet leshi qe kemi ne, as femine tend nuk ta garanton kur dikush abuzon me te. Jam shume i interesuar si do perfundoje historia. Ky eshte nje nga rastet kur njeriu uron qe femija te kete vdekur natyralisht.
    La verita' ti rendera' libero!

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Citim Postuar më parë nga Le dévoué Lexo Postimin
    Toni77, mesia4ever, anestti55, Padoreza... jan antaret qe mirren me pun murgjeshash.

Ndoshta din gje, per kete vajze, apo i ka kaluar neper duar.
    Nuk di gje per kete vajze as per kete ngjarje pervec cka lexova ne kete teme, asnje veprim te keq nuk mund ta justifikoj edhe nese e ben prindi im se le me nje person qe i thote vetes krishter e qe ben manipulime me jetet e njerezve. I shpreh ngushllime familjes, dhe shpresoj te zbardhet ky rast ne teresi.

Happy Maska e milanistja_el
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    ne krahet e dashurise... por me mendje ne Elbasanin tim te dashur...
    Postime
    2,065
    Me vjen keq per historine qe lexova dhe uroj qe kjo nene, gjate ketyre viteve te kete marre pergjigjet qe kerkon...

Personalisht me vjen shume çudi per ate qe mund te kete ndodhur pasi e njoh shume mire realitetin e kesaj jetimoreje.

Murgeshat ne kete jetimore kujdesen vetem per femijet, nuk mund te ndermarrin dot asnje veprim per keta femije sepse pergjegjes i drejtperdrejt i ketyre femijeve eshte shteti shqiptar... vetem shteti shqiptar mund te vendose nese nje femije mund te trasferohet ne nje qender tjeter apo te jepet per biresim... (gjithmone behet fjale per femijet e braktisur)...

Nese dikush nga pamundesia ekonomike e çon femijen ne kete jetimore, sikurse eshte thene dhe me lart, firmos nje dokument ku thuhet se X femije do te qendroje ne kete qender per nje afat kohor (6 muaj ose 1 vit) dhe prindi mund te shkoje ta takoje sa here te doje... pas afatit te caktuar prindi mund ta rimarre femijen ne shtepi ose nese deshiron mund te rinovoje afatin e qendrimit te ketij femije...
    Nese ky afat kalon dhe nese prindi asnjehere nuk ka shkuar te shohe femijen e vet, nese nuk paraqitet te rinovoje qendrimin e femijes, nese prindi humb gjurmet dhe kontaktet me kete femije per shume e shume kohe e vite atehere ky femije deklarohet "i braktisur" dhe e merr persiper shteti shqiptar... (e per fat te keq raste te tilla ka plot)

Eshte e lehte te besh lajm duke thene se murgeshat zhdukin femijet... dhe eshte shume e lehte te gjykosh pa e pare me syte e tu situaten... kjo jetimore vazhdon te ekzistoje akoma ne Elbasan, ka ndryshuar vend, por vazhdon te menaxhohet akoma nga murgeshat... kush deshiron mund edhe te shkoje e te shohe personalisht se me sa perkushtim e dashuri trajtohen femijet (ndoshta nuk do jetojne ne luks...) por marrin perkujdesin e nevojshme per t'u rritur si nga murgeshat ashtu edhe nga personeli qe eshte shqiptar... e ne kete jetimore per fat te keq ka me shume femije te lindur me probleme shendetsore se femije te shendetshem, femije qe braktisen si kafshe pse ka lindur down apo i deformuar... e ne vend qe t'i gjykojme e t'i tregojme gishtin ketyre "murgeshave" duhet t'u themi faleminderit qe kujdesen per femijet tane, per femijet shqiptare qe ne vete s'i duam dhe i hedhim kazaneve te plehrave...
    Mos ua bej te tjereve ç'ka s'do te doje qe te tjeret te ta benin ty...

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. 8 vjet burg për babanë që abuzoi me vajzën
    Nga ruhit në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 04-08-2007, 00:55
  2. Familja Arapi kërkon vajzën e tyre Maria Arapi, të marrë peng në Zvicër
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 23-09-2006, 13:18
  3. Dhunohen murgeshat, policia në kërkim të autorëve
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 02-12-2005, 02:22
  4. Pranga nenes qe i shiti vajzen dashnorit
    Nga Enri në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-06-2003, 15:24
  5. Dëshmia: Si linda fëmijën me vajzën e xhaxhait
    Nga Beqari002 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-05-2003, 15:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •