Di ndokush nė forum se ku mund tė dėgjojmė kėngėt e rokgrupės Jerrico nga Prishtina. Poashtu, dini a kanė nxjerrė ndonjė album tash frik.
Di ndokush nė forum se ku mund tė dėgjojmė kėngėt e rokgrupės Jerrico nga Prishtina. Poashtu, dini a kanė nxjerrė ndonjė album tash frik.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dodoni : 16-05-2004 mė 00:20
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Jericho nė Londėr
Anėtarėt e grupit Jericho nė Top of the Pops
Grupi rock nga Kosova, Jericho, qė pėrbėhet nga kėngėtari dhe kompozitori, Petrit Ēarkagjiu (Rrusta), solo kitaristi, Nderim Ramadani, bas kitaristi Luan Osmani dhe bateristi, Visar Regja, erdhėn nė Londėr nė kuadėr tė shpėrblimit qė fituan nė koncertin Ritėm e Pop 2002 nė Prishtinė.
Shpėrblimi pėrfshinte njė koncert para publikut londinez, regjistrimin e njė CD-je nė studion e famshme tė BBC-sė S6 si dhe njė vizitė nė Top of the Pops ku regjistrohet njė nga programet mė tė famshme tė top listave botėrore.
Vizita e tyre ishte speciale edhe pėr arsyen se BBC nė Shqip festonte dhjetėvjetorin e rifllimit tė seksionit shqiptar kėshtu qė nė koncertin e organizuar nė sallėn TUTU tė King's College, pėrveē Jericho-s, morėn pjesė edhe dy grupe britanike, Slinki Malinki dhe Echosound Location.
Koncerti ishte njė party shumė i gjalle, me disa qindra pjesėmarrės ku kulminacioni u arrit me shfaqjen e mysafirėve special nga Prishtina tė cilėt lanė mbresa tė fuqishme jo vetėm tek publiku shqiptar por edhe tek muzikantėt dhe eskpertėt anglez tė muzikės qė ishin tė pranishėm nė klubin muzikor TUTU, i cili ka marrė emrin nga studenti mbase mė i famshėm, nobelisti pėr paqė jug-afrikani Desmond Tutu.
Njė ditė mė vonė djelmoshat e talentuar nga Prishtina ishin tė ftuar VIP nga Top of the Pops ku regjistrohet njė ndėr programet mė tė famshme tė muzikės pop. Sė bashku me Jerichon ishin tė ftuar edhe udhėheqėsja e emisionit, Blerina Goga, dhe redaktori Faik Luta.
Ishte veēanėrisht i posaēėm kėndimi live i Sting-ut nė duet me kėngėtarin e ri britanik qė secilėn herė e mė shumė po pushton botėn e muzikės pop, Craig David. Nė mesin e kėngėtarve tė tjerė qė u paraqitėn live ishte edhe grupi Moloko si dhe ai Busted - diēka pėr tė gjitha shijet!
Rrofte Shqiperia Etnike
po une i kam degju live jericho walls para luftes dhe mas luftes...me kan pelqy shume...kane nje energji te fort..albumin e ri te tyre nuk e kam gjete...ku mund ta gjej???
per albume tjera nuk e di: nje grup i prishtines Sansara kishte nxjerr album te ri, grupi Retrovizorja poashtu (www.retrovizorja.com) , ASgje sikur Dielli (www.asgjesikurdielli.com), cute babulja (kolatelarisht), grupi Lindja (www.lindja.com) ka nxjerre nje album te ri, grupi Hithat ka nxjerre album te ri..............
Tomlin e nanes
Lindje-Perendim, Perendim a Lindje
si dele ne pazar po t'cohen
mes dy qyteterimeve
dy .....
dyte po t'ngrehin e ti po qet shkume
je shume i lodhun
gjate ke nejt n'zhurme
e ki nevoje me marr fryme se jane tu t'ngulfat
zani s'po t'del e don me piskat
krejt dhunshem n'kry t'kane hallakat
edhe sa ka me zgat
derisa t'coptojne
derisa te dajne e sa t'pervlojne
derisa ta kupton se s'un vazhdon ne konfuzion
e beba s'un e han nje pule te pjekte
as s'un e han nje spec te djegst
e ti po don me shti me ngajt
hala pa msu me ec
e ti n'dac jepi cucell t'arabise
n'dac jepi cucell te frances
ajo ka me lyp tomlin e nanes bal
tomlin e nanes bal
Sen shume i forte nga Jericho, nje kryeveper e rokut shqiptar apo alternatives shqiptare. Bravo Jericho.
Jo vec muzika por edhe teksti fenomenal. Nje mesazh shume i qarte per gjithe ata lindore e perendimore qe jane duke bere perpjekje per t'na bere per vete e per te harruar vlerat tona kombetare, qe na kane tesh e jane duke na tesh gjithe kohen. Vlerat tona kombetare (tomli i nanes) jane ato qe do mbijetojne dhe do ecin para tek ne shqiptaret kurse perpjekjet e tyre jane te deshtuara qe ne fillim. Edhe pse, normalisht qe ne do kemi marredhenie te mira me te gjithe, por tomli i nanes eshte kufiri, jane muret mbrojtese tona. Poashtu, si qyteterimi lindor ashtu edhe ai perendimor, thelle ne themelet e tyre, kane vlera te pallogaritshme tona kombetare.
Nje menyre shume e vecante e interpretimit, e te shprehurit te ndjenjave te tyre, me pezm e revolte ndaj dukurive negative ne shoqerine tone globale, jo vetem kombetare.
Edhe nihere, Bravo Jericho, jeni xeher, vec na dojme ma shume sene te forta si kjo. Keshtu qe, duhet me na pru albumin e pare, te dyte, te trete, .....
Jam i bindur qe keta do kene sukses shume te madh jo vetem ne tregun muzikor shqiptar (gje qe vec e kane arritur me ato kenge qe kane bere deri tani) por edhe ne ate boteror. I urojme shume suksese.
Tu-tung
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dodoni : 17-07-2005 mė 19:56
Rrofte Shqiperia Etnike
Tomlin e nones - http://www.dailymotion.com/visited/s...tomlin-e-nanes
Kur do t'pushoj ma kjo kange - http://www.youtube.com/watch?v=nxyV5yKIbrE
Keto jane dy video nga albumi i fundit i tyne, e kane edhe videon e kanges Zgjohu nga ky album por qi nuk mujta me gjet. Poashtu, nga albumi i par kane edhe vidiot This is my home etj. por qi nuk mujta me i gjet.
dodon qe sendi ma i smut nga jericho,nje pjese nga kenga don`t **** with ALBANIANS DOnt **** with Albanians
Noww im a fuckin zoo man
dealing cocaine heroine
hey you Eouropeans do you wanna get high
make you fly babe , or better make you die
why do i do this kind of job from me
why dont you come and taste my reality
you are bored you are free, your not a refugee......
Who the **** is SHe to decide my destiny
to decide on my homne to be pr not to be........etj etj
Thir is Jericho Walls with a message to the Europe
**** OFF EUROPE
**** OFF EUROPE
DONT **** WITH ALBANIANS
Dont you hear me .... dont **** with Albanians
FAKTET JANE KOKEFORTA
athua gjate kohes sa nuk isha ne pr une linden keta talenta?waw per here te par po ndegjoj per ta
Kanga Don't **** With Albanians u maru para luftes, n'albumin e par qi e kan qit. Osht kang shum e mir po teksti osht pak ekstrem, menoj un, ama per kohen kur u dal, u kon tekst qe u hajke. Prej albumit t'par te tyne, mas shumti m'pilqen, This is my Home, e kan qit edhe vidion e ksaj kange (n'lokalin BBC ne Prishtine) por m'ka hup dikun e s'un pe gjaj.
Kta jon shume djem te zgjut, Petriti (Rruste e thirrin kejt) osht arkitekt, e edhe jon instrumentista shum te forte, si Rrusta qashtu edhe Visar bateristi e kejt grupi. Kta jon shum t'mir edhe n'live muzik, ne koncertet e tyne e kallin kejt. Edhe zani i Rrustes osht shum i mir, osht i vecante sidomos per faktin se osht i bute (gja karakteristike kjo se zakonisht vokalet e ktij zhanri jane zana t'rande,vrazhdte, e t'ashper) e interpretimi osht fenomenal ne tana kanget e tyne. Mu m'pelqejn kta shume se jon t'paret, menoj un, qi kan arrit me ba muzik rok t'rand tuj u pshtet ne tabanin e muzikes ton komtare, jo sikur tjeret qe nuk dishin qaq me nxjerr ritme komtare nga kitarja e tupanat/baterite por u dashke me shti naj instrument si ciftelia etj. per me ba muzike rok komtare. Merre psh. kangen qi e kan qit per t'zhdukunit e luftes (qi hala nuk i ka kthy Shkinia, ata 3 mije veta qe shtate vjet e gjyse) Kur do t'pushoj ma kjo kange, edhe ritmet qe dalin pej gitareve te tyne jane kejt ritme te pshtetuna ne muziken ton komtare.
PS: Ema qe sa je jasht Prishtine, se keta kaxha moti knojn.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga DardaniaRock : 27-12-2006 mė 19:21
Une kam patur fatin ta takoj Petritin ose Rrusten derisa po kaloja kufirin Kosove -Maqedoni.Me ka habitur finsikeria e tij dhe menyra se si u pershendet me ne,me aq ngrohtesi dhe pa pompozitete.
Per mzuiken e tij, nuk kam ēfare te komentoj.Jane,siq do te thoshin tironsit te papare.
Per mua jane njesha
ArsGothicė
Oh tani mu kujtua nga kenga po gabimi im se emrin e grupit se kam dit okPostuar mė parė nga DardaniaRock
![]()
Krijoni Kontakt