Close
Faqja 16 prej 16 FillimFillim ... 6141516
Duke shfaqur rezultatin 151 deri 160 prej 160
    i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anëtarësuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    hahahahhaaha....kush e ka shkruar kete?? and why is the name agron tufa so familiar?

mgjte, muzika shqiptare per momentin eshte ne doren e evgjiteve, si altin shira me shoke qe degjohen ne cdo makine, lokal e shtepi neper shqiperi. keshtu qe s'eshte cudi qe edhe ne europe po me ta te prezantohemi

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    01-07-2003
    Postime
    82
    Ju lutem mund te me thoni cili eshte burimi i atij shkrimi tek postimi #150? Mos e ka shkruar vete ai personi me ate emrin agron tufa?
    Gjithsesi nuk me intereson minimalisht kush e ka shkruar por qenkan shkronjat me te cuara dem ne jeten e atij personi,dhe gjithashtu koha me e harxhuar e jetes time qe e lexova.eshte me te vertete turp qe ne nje forum SHQIPTAR te shkruhen keto gjera. Rrofte mendimi i lire (antishqiptar)...!!!
    Per sa i perket anjezes dhe prezantimit te saj nuk besoj se kane mbetur hapesira bosh per te tilla komente si prej injorantesh qe ato qe degjojne nga prijesit e tyre i shpalosin me trimeri ketu.
    Sido qe te jete,une di qe anjeza nuk eshte "gypsy"...
    Vitin tjeter do te isha i lumtur te votoja per te cuar ate personin e pakenaqur ne festival,besoj do na prezantonte denjesisht me nje blegerime delesh...
    bingo !!!

i/e regjistruar Maska e Hirushjaa
    Anëtarësuar
    10-05-2004
    Vendndodhja
    ..ne krahet e princit
    Postime
    36
    Citim Postuar më parë nga Kuqalashja
    hahahahhaaha....kush e ka shkruar kete?? and why is the name agron tufa so familiar?

mgjte, muzika shqiptare per momentin eshte ne doren e evgjiteve, si altin shira me shoke qe degjohen ne cdo makine, lokal e shtepi neper shqiperi. keshtu qe s'eshte cudi qe edhe ne europe po me ta te prezantohemi
    nuk eshte momenti te behemi racista ANJEZA SHAHINI eshte shqiptare dhe e perfaqsoi denjesisht SHQIPERINE,qe asnje artist tjeter nuk arriti ta bente ate,qe ANJEZA beri per vendin e saj
    Eshte person i mrekullueshem,ke deshire te flasesh me te...
    ju pershende te gjithve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-06-2004
    Postime
    1
    Pershendetje, Megjithese i ri ne kete forum kam disa kohe qe e lexoj dhe doja te pergezoja te gjithe anetaret per kontributin nepermjet diskutimeve te tyre.
    Gjate atyre diteve te festivalit europian, si te gjithe shqiptaret e tjere jashte vendit votova me te gjitha menyrat e mundeshme per perfaqesimin tone aty. Mendoj se duhet te jemi krenare me ate qe u arrit. Anjeza vertete eshte nje talent i ri ne ngjitje, por pa mbeshtetjen e te gjithe shqiptareve jashte zor se do te kish arritur ne vendin qe zuri. Lexova dje shkrimin qe po bashkengjis tek gazeta shqiptare. Ndoshta eshte koha qe ne shqiptaret te luftojme per te pasur edhe nje tjeter perfaqesim dinjitoz ne Europe, e kete here ne fushen e diplomacise. Si mendoni?

Ky eshte shkrimi...

Faqja 23 - SPECIALE Qershor 10, 2004

OSBE DHE AMBICJET SHQIPTARE

--------------------------------------------------------------------------------

Skënder MINXHOZI

Shqipëria ka bërë një lëvizje të guximshme diplomatike, duke vendosur se fundi zyrtarisht kandididaturën e saj për postin e Sekretarit të Përgjithshëm të OSBE, nje nga dy detyrat më te lartë, ajo mananxheriale e organizmit të njohur euro-atlantik që merret me problemet me te gjera te sigurisë. Zef Mazi, një ndër diplomatët me eksperiencën më të gjatë në fushën e bashkëpunimit me OSBE dhe aktualisht ambasador pranë misionit shqiptar pranë organizatave nderkombetare me qendër në Vienë, perfshire edhe OSBE-ne, ka qenë kandidatura e konceptuar në rrugë konsensuale nga qeveria shqiptare si më e mira për të synuar postin e lartë. Mesohet se Mazi ka filluar te marrë tashmë kontaktet e para me vendet anëtare të OSBE dhe ka paraqitur një program ambicioz drejtimi të sekretariatit te organizatës për mandatin e ardhshëm 3 vjecar. Burime diplomatike në Tiranë dhe V jenë kanë informuar për një reagim deri tani pozitiv ndaj kandidaturës shqiptare, e njohur mirë në qarqet e organizatës qysh në fillimin e viteve '90 kur mbante sërish postin e ambasadorit tonë atje. Kredencialet dhe kontributi i gjatë i Mazit në organizatë, janë i pari sinjal sigurie që kemi në këtë garë të nivelit të lartë që luhet ndërmjet aktorëve të mëdhenj ndërkombëtarë.

Kandidimi i Shqipërisë për postin e zyrtarit numër një të sekretariatit te një organizate si OSBE, përbën një hap sa kurajoz, aq edhe ambicioz e të vështirë. Asnjëherë më parë diplomacia shqiptare nuk ka konkuruar në nivele të tilla përfaqësimi të cilat, për një listë të gjatë arsyesh, janë gjykuar ose politikisht të papërshtatshme (në të shkuarën), ose teknikisht të paarritshme. Një shembull klasik ndër mjaft të tjerë, është ai i OKB, ku ëndrra shqiptare për t'u ulur në rreshtin e vendeve anëtare të Këshillit të Sigurimit, ka mbetur e parealizuar për dekada të tëra. Më pas, një numër tentativash të tjera për të kandiduar në institucione të tjera ndërkombëtare kanë dështuar, për mungesë njerëzish, ekspertize, mjetesh financiare apo lobingu, si më kryesori. Vendi ynë ka mundur të ketë në dorë skeptrin e drejtuesit kryesisht në nisma dhe institucione rajo nale ku gjithcka funksionon me sistemin e rotacionit. Në këtë plan, ne kemi mbetur edhe pas shteteve të rajonit tonë. Këto raste kanë zbuluar kohë pas kohe defektin "gjenetik" të mungesës së iniciativës së diplomacisë tonë, i cili duket të jetë një pasojë direkte e mbylljes së gjatë të vendit.
    Që nga origjinat e krijimit të saj, OSBE e ka parë Shqipërinë si njërin ndër konsumatorët e sigurisë në ish-Lindjen komuniste, duke u marrë me kapituj mjaft problematikë të dosjes shqiptare. Mjafton të kujtohen peripecitë e panumërta me zgjedhjet, gjendjen në kufinjtë tanë, situatën në Kosovë, mediat, trafiqet e ndryshme etj. OSBE është institucioni ndërkombëtar që është marrë më së shumti me zhvillimet dhe proceset demokratike në Shqipëri, duke patur në momente të caktuara, një rol kyc në zgjidhjen e krizave që ka kaluar vendi ynë.

Kandidimi për postin e Sekretarit të Përgjithshem përbën një kthesë spektakolare në llojin e saj, një ndryshim tendence dhe një akt historik në marrëdhëniet tona me OSBE. Synimi për të marrë në dorë drejtimin e Sekretariatit të OSBE për mandatin e ardhshem prej 3 vjet, shënon një progres cilësor të dukshëm në planin e kontributit që Shqipëria jep nga poltroni i vendit anëtar, sic ka ndodhur me zhvillimet në ish-Jugosllavi dhe Kosovë, jo më duke kërkuar, por duke ofruar kapacitetet e saj stabilizuese. Kjo tendencë shkon madje edhe në sens të kundërt me zhvillimet e brendshme në Shqipëri, ku konflikti politik dhe dobësi të shtetit përballë fenomeneve që vetë OSBE i lufton prej vitesh, bëjnë që Shqipëria të shihet ende si një vend jo aq në qendër të proceseve integruese europiane. Nuk ka dyshim se një zgjedhje e ventuale e ambasadorit Mazi në postin e Sekretarit të Përgjitshëm, përtej afirmimit personal të individit dhe të gjithckaje të mirë që vendi ynë ka arritur në fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare, do të ndihmonte që imazhi ynë si vend të pësojë korrigjime dhe përmirësime të rëndësishme në kahun pozitiv.

Rruga drejt majës së organizatës është megjithatë në ngjitje për kandidatin shqiptar. Dihet se lobingu i përzgjedhjes së figurave drejtuese të institucioneve ndërkombtare është një proces ende misterioz e i pakapshëm për kapacitetet negociuese të një vendi të vogël si Shqipëria. Shumëcka diskutohet dhe vendoset nga vendet e mëdha anëtare, por pa nenvleftesuar votën e asnjërit prej shteteve të tjera. Megjithatë, që tani mund të thuhet se kjo është një garë që ia vlen të luhet deri në fund, pasi disa herë, për arsye të ruajtjes së ekuilibrave globalë, në krye të organizatave ndërkombëtare arrijnë të zgjidhen edhe përfaqësues të vendeve të vogla. Mjafton të thuhet se Sekretari i Përgjithshëm aktual është sllovak. Një motiv i fortë për diplomacinë tonë dhe vetë Mazin për të filluar fushatën e lobing ut. Me shpresën se edhe kësaj rradhe, me pak fat, do të arrijmë për herë të parë në historinë tonë si shtet, që të ulemi në kreun e njërit prej forumeve më të njohura ndërkombëtare.

Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anëtarësuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    Se pari ju pershendes ,
    Sa i perket Anjeza Shahinit ajo eshte ishte dhe do te jet e shkelqyer.
    Anjeza ne prezantimin e saj tregoi se eshte nje vajz qe e don SHQIPTARIN sidomos ne veshjen e saj te shkelqyer me ngjyrat e flamurit i cili prezenton dy shtete e nje komb.
    Me fjal te shkurta duhet te mburremi me Anjezen.Te lumt ANJEZA[B][QUOTE]

agron tufa???

Citim Postuar më parë nga Agron Tufa
    “The number of gypsies in Albania has grown rapidly since the Indian race called erroneously Gypsy for Egyptian (Albanians are famous for folk etymology i. e. Athena from E thena) flourished under the communist rule. They were given special rights for a mysterious reason. The enigma was finally solved when the communist dictator Enver Hoxha described in his autobiography [written by the ghost Nobel Price winner (for literature) Ismail Kadare] how his uncle brought him up as Enver's own father was focused on a spiritual quest of Islam. Enver Hoxha had even been ignored by his mother and had been fostered by a gypsy. That is why the would-be-tyrant had no respect for religious institutions and bunt down all Catholic and Greek Orthodox churches together with the entire Illyrian heritage inside of them. Being raised by a gypsy the bastard of Albania had no illusion of the glorious past. Under the premises of atheism he destroyed what was left after 5 centuries of Turkish destruction. Not only the future dictator was breastfeed by a gypsy but he also had absorbed the gypsy custom of homosexuality which he discovered when he got expelled from his studies in France then during wanderings in Albanian highland with other young guerrilla males. Many of his boyfriends like Qemal Stafa, Vojo Kushi etc. got killed in mysterious circumstances. After the end of World war II the gypsy King murdered other boyfriends like Koci Xoce, Mehmet Shehu etc.
    After the fall of communism it seemed that Albania was finally liberated from the gypsy scourge. Alas, a famous gypsy called Sude became the mastermind of what would be the greatest pyramid schemes in the world. Once again Albania would be humiliated and stirred into civil war by gypsies.
    Apparently Albanian politicians didn't speak English since they failed to read the American government warning at http://www.sec.gov/answers/pyramid.htm against fraudsters.
    After introducing the ward *** 'penis' in Albanian language (http://www.geocities.com/protoillyrian) GYPSIES managed to penetrate Albanian politics and art to reach top echelons of Albanian elite and represent them in Eurovision. On behalf of the oldest Aryan race in Europe, gypsies got the seventh place in the European song contest. They abandoned their horses and gypsy rhythms to sing in English instead of singing in Albanian, the oldest Indo European idiom. There are countries like Slovakia where gypsies make 10% of their population, Serbia 6%, Czech Republic 4%. Yet only Albania, a country of 3,5 million where gypsies are almost extinct was generous enough to be represented by them in Eurovision.” – Altin Gjoka

The author of the Albanian song is called Agim Doci. Agim in Albanian means 'dawn', doci means 'pimp'. Visit http://www.geocities.com/protoillyrian to be convinced of those claims!

Now it is obvious that the dawn of pimps has arrived in Eurovision. A new era for gypsy singers has arrived in Europe. Nobody can complain that Europe is racist. Albania will be represented next year in Eurovision by a Chinese singer married to a famous model. He is temporarily in hospital quarantined with SARS but as soon as he recovers he will rehearse for the song contest.

Agron Tufa me sa di une eshte botues i gazetes "FJALA", dhe njekohesisht ka shkruar nje roman "Dueli". Por ..., nuk me besohet se personi me siper te jete i njejte me personin per te cilin po flas une. Une jam i mendimit se Agron Tufa do ta kishte shume me te lehte te shprehej ne Rusisht, sesa ne Anglisht, dhe ... duke qene edhe nje linguist, do ta kishte shume here me te thjeshte te shprehej ne shqip. Gjithesesi, ... nuk besoj se ky "agron tufa" i forumit te jete i njete me linguistin Agron Tufa. Besoj se eshte nje loje!!!

P.S.: Shkrimi te citimi i mesiperm eshte tejet interesant, pasi gjithesesi, ... realiteti nuk mundi te hedhe poshte "teorine e rraces Ariane."

shqip, shqip, shqip
    Anëtarësuar
    22-06-2004
    Vendndodhja
    Diber, NY
    Postime
    4

epo

NUk ka ne kete bote AGA hajni ...Ja dhe me ne fund SERBET u treguan Europes se kush jane... Ju lumte !!! Se ne shqiptaret e dime pe mire qi e moret vesht dhe ju Evropiane

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

Re

Serbet me te kete kenge treguan sa poshte kane rene.

Kjo kenge ishte nje lypje per pike nga Evropa, prandaj edhe shume vende evropiane e votuan per meshire.Kjo u duk qarte kur tek Suedia ,u pershendet ne serbisht.

Prandaj edhe une thashe me larte, se nuk duhet te biem ne nivelin e tyre , dhe te kritikojme kengen serbe.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-09-2004
    Postime
    2,389
    kjo teme eshte shume e vjeter, por dua te kerkoj diçka...
    Ku mund ta gjejme kengen qe anjeza kendoi ne eurovizion?

i/e regjistruar Maska e Ifigjeni
    Anëtarësuar
    28-09-2003
    Vendndodhja
    Dikund ne bote
    Postime
    17
    Citim Postuar më parë nga DeLiRiUm
    Agron Tufa me sa di une eshte botues i gazetes "FJALA", dhe njekohesisht ka shkruar nje roman "Dueli". Por ..., nuk me besohet se personi me siper te jete i njejte me personin per te cilin po flas une. Une jam i mendimit se Agron Tufa do ta kishte shume me te lehte te shprehej ne Rusisht, sesa ne Anglisht, dhe ... duke qene edhe nje linguist, do ta kishte shume here me te thjeshte te shprehej ne shqip. Gjithesesi, ... nuk besoj se ky "agron tufa" i forumit te jete i njete me linguistin Agron Tufa. Besoj se eshte nje loje!!!

P.S.: Shkrimi te citimi i mesiperm eshte tejet interesant, pasi gjithesesi, ... realiteti nuk mundi te hedhe poshte "teorine e rraces Ariane."

Ate shkrimin jashtezakonisht banal, per me teper te shkruar ne anglisht, e kam lexuar para disa kohesh duke kerkuar ne internet per Agron Tufen. Ishte nje gje shume e ulet te perdorje emrin e nje njeriu, qe per me teper as ka kohe te hyje ne forume e te merret me gjera te tilla, dicka shume shume e ulet, qe mund ta beje vetem nje mendje perverse, cmirezeze dhe ziliqare.
    E njoh shume mire personin me emrin Agron Tufa dhe eshte absolutisht nje gje shume e ulet perdorja e emrit te tij ne rrethana te tilla. Por mesa duket, ka edhe njerez si puna jote qe e besojne se nuk eshte ai. Per kete te siguroj vete me njemije perqind. Arsyeja shume e madhe eshte pikerisht ajo qe, ate ai mund ta kishte shkruar shqip, ai nuk di aspak anglisht dhe po kaq, stili publicistik i shkrimeve te tij nuk eshte kurre kaq i ulet dhe banal sa artikulli ne anglisht. Po fale Zotit, nuk mund te jetohet pa armiq. Po edhe kaq te menderosur, te vjen turp ndonjehere te kesh armiq...
    Faleminderit qe nuk u besoni provokimeve te tilla.
    dridhe Like dridhe
    :^xhan2

Faqja 16 prej 16 FillimFillim ... 6141516

Tema të Ngjashme

1. Rregullorja e Forumit Shqiptar
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 83
    Postimi i Fundit: 28-09-2021, 01:20
  2. Ç'mendim keni për nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  3. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  4. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •