Close
Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 160
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    25-05-2004
    Vendndodhja
    Ne bishtin e kometes
    Postime
    20

Smile

Talentja e re Anjeza Shahini gjate ngjitjes ne skenen e finales, u paraqit me zerin e saj te kumbushem, dhe la te gjitha shprehesite e mocionale para skenes, dhe gjithe publikut... Ajo bukur mire ruajti temepraturen e kendimit, dhe ne njefare menyre e dha peshen dhe bujen ne kete skene artistike... Une jam i kenaquf fare shume me zerin dhe suksein e saj... Le te vazhdoje ashtu si e ka nisur, sepse do te rreshtohet ne opusin artistik, per t'u degjuar nga pietet ne veçanti...
    Pershendetje nga plloshtani

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    28-04-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    49

Anjeza Shahini, automatikisht në vendin e gjashtë

(marre nga fajtori.com)

Sekretari i EBU-së nuk e firmosi vendimin e përjashtimit kur serbi në konferencë per shtyp tha se “do hakmerrem për 500 vjet robëri nën Perandorinë Osmane. Edhe pse nga presidenti i EBU-së ai këngëtar u lejua të konkurojë kur shfaqi shenjat e shovinizmit, u ndëshkua më pas nga vetvetja.

Shfaqet pirateria serbe në Festivalin Europian të Këngës së Lehtë. Një kompozitor që merret normalisht me muzikë është i pari që nuhat këtë lloj piraterie. Edhe kompozitorit shqiptar Edmod Zhulalit i ka tingëlluar si e njohur që në ditën e parë të Eurofestit melodia “Lane Moje”, në shqip “Drenusha ime”, kënduar nga Zheljko Joksimoviq, përfaqësues i Serbisë dhe Malit të Zi, por nuk ka qenë aq i sigurt në fillim. Në rastin e një vote aq publike, ka shumë të ngjarë që sa është ende e “ngrohtë”, kënga e një populli tjetër e përdorur për të siguruar suksesin në një festival kaq prestigjioz t’i pëlqejë publikut dhe pavarësisht se çfarë do të mësohej më pas kënga e Serbisë dhe Malit të Zi arriti të marrë shumë vota nga publiku, duke arritur të zërë vendin e dytë në Eurovision. Kënga ishte e bukur, thanë pjesëmarrësit, por kush merr vesh nga muzika në fillim tha se kënga i përngjet “Sen Gelmez Oldun”, të kënduar nga këngëtari nga Azerbejxhani, Alihan Samedov që e ka publikuar që në vitin 1993 në një album. Akuzën për plagjiaturë e ka ngritur vetë këngëtari Azerbejxhanas, i cili e ka shpallur hapur vjedhjen dhe ka sensibilzuar tërë mjediset artistike. “Këngën time e ka kopjuar me pak ndryshime serbo-malazezi Zheljko Joksimoviq”, ka thënë ai duke shkaktuar me shqetësimin e tij rimbledhjen e një komisioni shqyrtues për Eurofestin. Madje kërkesat janë ngritur në mjediset artistike që kanë qenë pjesëmarrëse; që kënga e Serbisë dhe Malit të Zi të përjashtohet nga renditja në vendet fituese. Muzikanti Alihan Samedov ka ngritur pretendimin se kënga “Lane Moje” është një kombinim origjinal i muzikës pop dhe tingujve tradicionalë nga vendlindja e autorit. Sipas tij instrumentet muzikore arkaike, pothujase të harruara janë njehsuar me vargjet e dashurisë, duke krijuar një eksperiencë emocionuese muzikore”, shkruhet ne vvebsitin zyrtar të Festivalit Europian. Madje argumetohet se ngjashmëria e të dy këngëve shfaqet nga fillimi në fund. Zheljko Joksimoviq, muzikës së Alihan Samedov i ka shtuar vetëm tekstin. Megjithëse disa këngë të tjera mund të kenë tingëlluar si kopje në këtë festival, rasti i Serbisë duket tepër flagrant.

Në kuadër të këtij sensibilizimi ku artistët shqiptarë pjesëmarrës e quajnë akt të dënueshëm dhe mësojnë se në rastin e përjashtimit të Serbisë Anjeza Shahini kalon automatikisht në vendin e gjashtë. Autori i tekstit të këngës shqiptare që fitoi vendin e shtatë në natën finale në Eurofest Agim Doçi tha për Tema se “Kënga ka një tekst që po të hiqen fjalët për dashurinë, del një këngë për dele. Në vend që të këndojë delja ime ka kënduar “Drenusha ime’- llane moje. Komiteti i Gjermanisë Spanjës dhe Francës që janë themeluesit e EBU-së e verifikuan dhe e kanë gjetur plagjiaturën në 100% të kësaj kënge. Elimimi i Serbisë në këtë rast, mua nuk më gëzon por më garanton se EBU-ja është një festival i votës demokratike dhe i telefonatave demokratike, tha Doçi. U habita kur sekretari i EBU-së nuk e firmosi vendimin e përjashtimit kur serbi shfaqi shovinizëm në konferencë me fjalët e tij “do hakmerrem për 500 vjet robëri nën Perandorinë Osmane. Edhe pse nga presidenti i EBU-së ai këngëtar u lejua të konkurojë kur shfaqi shenja shovinizmi, u ndëshkua nga vetvetja. Fakti që këngëtari do të eleminohet nga lista e fituesve për plagjiaturë më garanton se në festivalin që do të behet në Shqipëri kushdo këngë që ta meritojë çmimin e parë nuk do të guxojë të konkurojë nëse do të ketë plagjiaturë. Madje poeti Agim Doçi është interesuar për origjinën e këngës “Janë kënge pastorale të çobanëve, kur i këndojnë deles dhe dashit që të qetësojnë shpirtin rebel, bagëtive kur u jepet ujë”.

Duke rrëfyer për traditën e kësaj muzike Doçi shton edhe faktin që Anjeza Shahini kalon automatikisht në vendin e gjashtë. Ai tha se “Kjo u konfirmua nga sekretari i EBU-së që është njëkohësisht edhe mik personal i zotit Artiur Zheji. Ka konfirmuar në të gjithë vvebsitet me tituj të mëdha se Serbia eliminohet dhe çdo fitues pas vendit të dytë do të ngjitet një kat më lart. “Unë e dëgjova më pas festivalit në një stacion turk këngën që është vjedhur dhe e pashë se më ngjante, por nuk mund të kisha siguri, por fakti që këngëtari Azerbaxhanas e ka paditur ka treguar se kënga duhet eliminuar”, tha kompozitori shqiptar Zhulali për TemA. Organizatori Gëzim Podgorica tha për TemA se ai vetë nuk e njeh muzikën, dhe është në ndjekje të konfirmimeve që po bëhen VVebsitet dhe të reagimit që kanë pasur në këtë rast organizatiorët kryesorë të Eurofest. Derisa të presim konfirmimin me shkrim për eliminim e këngës së Serbisë, do të duhet pak kohë se janë ngritur pretedime edhe për plagjiatura të tjera. Sidoqoftë ky është një veprim jo i pëlqyeshëm për një festival ndërkombëtar për të cilin mbajnë përgjegjësi, jo vetëm këngëtarët, por edhe drejtuesit e saj.
    Dhurata Hamzai, Gazeta Tema, 27-05-2004
    Shprese

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-11-2003
    Vendndodhja
    Toka
    Postime
    10

O Popull!

Lexova të gjithë shkrimet deri në faqen 8-të.
    Më habiti fakti që disa parashkrues ishin shumë të kënaqur bile disa edhe të habitur nga pikët që dha Maqedonia dhe Sërbia. Të nderuar Vëllezër e Motra: MOS HARRONI SE PIKET QE MOREM NGA Serbia DHE Maqedonia NUK I MOREM nga Serbet e as nga Maqedonasit , POR I MOREM NGA VELLEZERIT TONE SHQIPTAR QE NE MAQEDONI JANE TE SHUMTE(gje qe tregoji vetë votimi.., se maqedonasit nuk i lënë sërbit për shqipëtarët) DHE VOTAT E VELLEZERVE KOSOVAR poashtu BENJIN PJES TEK VOTAT E Serbise.

PS: Anjeza herës tjetër kur të japish intervista bëju içik më e kujdesshme.
    Në intervistën tek gazeta Fakti iu faliminderove në përgjithsi Maqedonis, pa përmendur vet popullin shqiptar. Po edhe ti ske shumë faji, fajin e ka ai gazetari që të pyeti në atë mënyrë të thjeshtë: "A prisje kaq vota nga Maqedonia?", megjitatë edhe ti duheshte ta drejtoje pergigjen ashtu siç ishte realiteti.

Suksese Anjeza.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Vebby : 27-05-2004 më 20:03

i/e regjistruar Maska e dallandyshe
    Anëtarësuar
    23-02-2004
    Vendndodhja
    ne bina te ullirit
    Postime
    144
    Ta ha shpirtin ky forumi ti shkruan dhe ai shuan duhet te shpenzosh shum kohe qe shkrimi te te vej ne vend.
    Vertet kenga qe kendoi perfaqesuesja e Shqiperise ishte nje kenge qe i takonte nje vend shum me larte, por kur shikon listen e vendeve perfaqesuese te eurovizionit shancat jane te pakta. Vendi i shtate qe nje sukses per Anjezen dhe Shqiperine.
    Ketu desha te tregoja mendimin tim per kengen e Serbise, nuk e kam ditur qe eshte e vjedhur dhe as deklaraten fyese qe ka leshuar perfaqesuesui i saj .
    Thjesht do te jepja mendimin tim.
    Nese degjon me vemendje kengen e Serbise ne eurovizion, mendon vertet nje kenge e bukur nje rritem muzikor shume i ngrohte nje mesash paqesor, thua ujku u be dele.
    Nese do jesh nga nje popull qe vertet e ke provuar dhe e ke pare fytyren e vertet te serbis-malit te zi kenga nuk qe gje tjeter vetem nje zhgenjim tejet i madh.
    Mbase ju do te mendoni sepse kenga zuri vendin e dyte dhe e kam nga inati.
    Jo,
    aspak nese ti je popull shqiptare nuk ke pse i jep vlera nje kenge perfaqesusit te nje vendi qe ende mban figuren e nje krimineli te madh ballkanik.
    Ditet e konkurimit te kengeve ne eurovizion nuk me la pa shpenzuar kohe, me deshire te lexuar dhe pare cdo gje ne adrese te vendit tone.Patjeter dhe per te dhene voten time per vendin tim. Ne internet po te hyje ne faqen e mesazheve shikoje se cfare mesazhe kane patur fansat e Serbise, dhe te vendeve te tjera.
    Por, me e keqja nese do te hyje ne chatin e eurovizionit qe ishte hapur pikesisht per te debatuar rreth kengeve nuk do te desha ta leja patreguar.
    Nese dikush ka hyre dhe ka pare nje emer Rosa-Albania kam hyre thjesht per te pare bisedat e chatisteve dhe per ti dhene kundeshtareve se dikush eshte nga Shqiperia. Ka patur dhe shqiptare te tjere.
    Ketu desha te tregoja se, nese do te vereje debatimin per kenget e eurovizionit do te shikoje se emrat e fancave te serbise kane qen emra te krimineleve serb dhe biseda qe benin me shqiptare ka qen nje bisede teper fyese dhe provokuese, per me teper ne serbisht. Nuk kane lene rast pa treguar se ende mbeten mbeshtetes " te tigrave te zinj"serbe. Eshte per te ardhur keq dhe ne eurovizion do te veresh vetem politik nje politik diskriminuese, qe u behet shqiptare, duke futur ketu dhe kometuesit e shteteve evropiane qe vetem kane treguar ironizim dhe shprehje hyese ndaj perfaqesueses dhe vendit tone.
    Dhe me e keqja e te keqijave eshte se; ne si shtet ende nuk e kuptojme se nga na vjen me e keqja.

carpe diem Maska e drini_në_TR
    Anëtarësuar
    28-09-2002
    Vendndodhja
    Tiranë, AL
    Postime
    1,585
    Kjo është më e forta që kam dëgjuar gjatë shekullit të XXI, serbi si njeri nga 'kombi më i lartë në botë' konkuron me këngë të vjedhur nga një komb tjetër!!! Ec aty fara kopjace, përpëlitu mor hajdut tokash!

Përgëzime vllezër e motra që tani kënga e Anjezës dhe e shqiptarëve është në vënd të Gjashtë Eurovisionit.

Drini.
    Ndryshuar për herë të fundit nga drini_në_TR : 29-05-2004 më 06:37

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Hajde hajde, kur kena mbrrit.
    Kshu eshte kur kerkon hakmarrje per ato gjera qe ste takojn. Me vjen cudi se un sikur degjova qe ky ja kishte kopjuar nje gjermani kengen? Apo eshte dikush tjeter qe ka kopjuar gjithashtu, se me sa lexova tek artikulli paska peshq te tjere. Mos na dali dhe ai grecku, megjithese nuk di te kete dale akoma ai kengetar te bej kenge te atille si ajo

Sa per serbin, hajdut tokash , jo vetem ka kopjuar kengen por edhe perdorimin e mandolines, Fyellit, daulles dhe sidomos ate qe mbante ne brez, qe e mbajne Malsoret ne veri etj etj, pra edhe neve na kane kopjuar.
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Warranted Maska e Qerim
    Anëtarësuar
    06-12-2003
    Vendndodhja
    Home
    Postime
    1,641

Ja nje artikull

With the 2004 season well under way, it's time to start playing another round of 'copycat'. Anyone and everyone can join in and claim that any given song is in fact a copy of some obscure song that first appeared on a demo in Albania in 1969 and sold three copies. Generally speaking, the more obscure the better - and if it happens to have a bit of sweeping piano and two female leads on the vocals you can earn extra points by calling it an Abba clone.

The first three slightly delusional participants this year come from Austria, Israel and that hot spot of European music, Azerbaijan.

Glamour model turned 'singer', Yvonne Catterfield is claiming that Tie-Break's song Du Bist is strikingly similar to an album track she recorded - Für Dich. Catterfield (one of the many acts off the Dieter Bohlen conveyor belt) isn't adverse to whacking 'em out and trying to get her mug into any newspaper that will have her, so this latest claim earns her a secure place as a player of the 2004 round of copycat.

In Israel, Racheli Wilstein, an unsuccessful female composer had been trying for years to get her ditties accepted by the IBA for Eurovision, without success. Hearing that David D'Or had been lined up to sing in 2004, she duly dispatched a tape of her songs. D'Or gave them a listen, but felt they were a pile of twaddle and rejected them. For her part, his accuser claims that the song D'Or composed (and which was selected for May) has ripped off parts of her composition. She managed to drag in two supposedly acclaimed musicologists to support her. It all came to nothing when the two songs were played back to back, the only similarity was the word le'ha'amin in the chorus.

Zeljko Joksimovic has also been dragged into the game. His case is an almost perfect example of how to play copycat. Alihan Samedov has claimed that Lane Moje has nicked chunks of a song from an instrumental album he issued some years back in Azerbaijan. Experts spent many an hour listening to the two songs, before concluding that again this was another little known spotlight seeker.

With the Swedes choosing their songs right now, it can't be too long before we have another few clods of mud being thrown.

Bryan McFadden has announced he is quitting Westlife to spend more time with his family and hopefully launch a solo career to rival that of Robbie Williams. Having just seen his dirge like 'If the world keeps turning' lined up to continue the destruction of the once proud Irish reputation at Eurovision, he might find the former rather than the latter easier to achieve. One rumour currently doing the rounds though suggests that McFadden might even join Irish warbler Chris Doran on stage in Istanbul.

The real family name of Lisa Andreas who will sing for Cyprus at the 2004 Eurovision Song Contest is Large. Ms Large recently cancelled an planned appearance at a Birmingham gay club to promote a dance track on which she appears.

German composer Ralph Siegel appears to have turned his attention Southwards. After being excluded from the German national finals - they only allowed songs that were actual modern chart hits - he had a shot at writing a song for Malta. This year he ended fifth, but has already announced that given the chance he'd love to try again next year.

Austrian band 5 in Love were briefly in hot water with ORF. The lyrical content of Rich White Man had a bit of a pop at the Catholic Church and their attitude towards abortion. Initially ORF suggested that the lyric needed a bit of a rewrite, but then faced with claims of censorship, backed down and the song went ahead in the dire song null vier final - going down like a cup of cold sick with some voters.

Guildo Horn's real name is Horst Köhler, coincidentally that is also the name of the current president of the International Monetary Fund who has been nominated by German right-center parties to stand for the presidential elections in May.

Gladys del Pillar appears to have been shaking shaking too much lately. During rehearsals for the recent Swedish Melodifestival, she managed to trip and fall off the stage, hurting her arm badly. Old pro that she is, the show went on, she ended the night in fifth place.

Jemini are lined up for a Eurovision special of The Weakest Link to air just ahead of the contest on BBC1. Besides being extremely excited when anyone voted for them, they bravely managed to battle on and didn't blame the monitors when booted off.

.................................................. .................................................. ...........................
    Pra ketu thote se serbi nuk e ka te kopjuar kengen.( Apo me duket mua keshtu ???)

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anëtarësuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Mua me duket se artikulli thote qe jane dhe shume te tjere nen "investigim".
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Kunja_01 Maska e Duke_Of_Arberia
    Anëtarësuar
    02-08-2003
    Vendndodhja
    overal, ne levizje.
    Postime
    2,604
    Lajm shume i mire ky qe eshte skualifikuar Serbia per 5 vjetet e ardhshme. Kulmi kulmit do ishte sikur te skualifikonin edhe Grekun, jo por gje po ishte dhe i shoqates derziu
    Trimi mirë me shokë shumë!!!!!!

i/e regjistruar Maska e Danton
    Anëtarësuar
    21-09-2003
    Postime
    8
    zoni shume i mire po te tjerat sie plaku dhe deti :-)

Faqja 14 prej 16 FillimFillim ... 41213141516 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Rregullorja e Forumit Shqiptar
    Nga Albo në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 30-05-2025, 13:15
  2. Ç'mendim keni për nacionalizmin shqiptar?
    Nga Anton në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 25-09-2012, 16:09
  3. Partia Islamike Shqiptare
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 104
    Postimi i Fundit: 27-03-2004, 12:23
  4. Me Titizmin kunder Enverizmit
    Nga Albanino në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 08-09-2002, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •