Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 30
    jesmeina
    Anėtarėsuar
    21-02-2004
    Vendndodhja
    espańa
    Postime
    2
    Pershendetje!

Skam shkruar kurre ketu ne forum.dhe duhej te prezantohesha me pare e di.po nejse.
    lexova kete teme dhe me pelqeu.doja te thoja dicka:
    jam 24 vjece.kam 9 vjet vjet qe s“ndodhem ne shqiperi.dhe mendoj se s“do vete kurre.........per se do pyes dikush kur ta lexoje??ndoshta nga turpiændoshta frikaændoshta sepse ndjehem e vrare nga kjo jete qe kam bereæqe se zgjodha une dikush tjeter e zgjodhi per mua.dhe te ndjehem krenare??kurre kurre kurre.sic tha dhe DEUS (te pershendes dhe te uroj per ato qe ke thene jane me se te verteta)me lart ne nje shkrim SHITEM MOTRAT TONA.ja kjo me ben qe mos te ndjehem krenare.kur degjoj dicka te mire per shqiperine hidhem perpjete dhe them JAM SHQIPTARE ndersa.......kur degjoj dicka te keqe(qe jane shume)largohem si ai qeni qe fut bishtin nen shale pasi e kane rrahur...........si mund te ndjehem krenare une pasi te gjithe neper europe kudo qe kam qene ne hollande,angli,france,itali,spanje.me kane thene te njejten fjale.NE SHQIPERI JU SHESIN PRINDRITæAPO JU GRABISINæe si te ndjehem krenare O ZOTTTTTTTTTTTT.smundem jo.ja keta njerez qe meren me prostitucjon,qe vjedhin,qe masakrojne,qe vriten me njeri tjetrin per nje vend rruge.ja kto gjera sme bejne krenare.me bejne te te kem neveri nga vetja ime.si ka mundesi.shume vende jane fukarenj rumania psh.dhe si nxorren kurre motrat e tyre ne rruge.i blejti shqiptari si me i forte dhe i nxorri.apo jo?i sheh vajzat shqiptare ne rruge si qen ftohte,ngrohte aty jane te nxira nga rrahjet.si te ndjehem KRENARE?e harrova ,krenarine duhet te ndjehem krenare..........oooooooo me dhemb shpirti.jemi ne kohet e lashta apo cfare ME SKLLEVER.ja pra kta jane shqiptare.si ne.qe ja nxime facen vendit tone.me vjen keq,jo te gjithe.se shqiptari eshte rrace e keqe.
    do ju tregoj dicka qe me ka ndodhur mua me gjykoni si te doni se as me nihni e as sju njoh.vetem ti mbush mendjen ndonjerit qe ndjehet krenare qe eshte shqiptare:dhe ska turp per sjelljen tone neper bote.gjithashtu dhe ne shqiperi.
    dere para dy vjetesh une isha nje turp per familjen time.dhe vendosa te hapja syte te jetoja jeten ashtu si gjithe njerezit.por sishte aq e lehte.dikush donte hakmarrje.dhe me hoci gjene me te shtrenjte qe kisha vellain 19 vjec.ooooooooooooooooooooooooooooooooooo zotttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt .e kuptoni tani gjere ku arrin shqiptari qe eshte rraca me e keqe ne gjithe boten.se urrej shqiperine si urrej te gjithe shqiptaret.se ndryshe sdo isha futur ne forum te lexoja shqip.por urrej ata shqiptare qe na nxine facen ne europe ne shqiperi.e gjithkund.ce si lane vajzat shqiptare te jetojne.
    e kuptoni tani kush eshte shqiptari?????????
    eshte nje vend ketu ne barcelone qe quhet "MAREMANGNUM"ka diskoteka por ne krah ka nje akuarjum.kurre se kam kuptuar perse?por aty ndodhet flamuri shqiptare.e dini sa here ju a kam thene spanjollve qe dhe flamuri i vendit tim ndodhet aty.sa here qe kam vajt ta shoh.sa here kam mbyllur syte dhe kam perfytyruar.qe ndodhesha ne shqiperi.jam ndjere krenare.sa here ce te vete ne kinama me shoqe-shoke spanjoll(pasi shqiptare skam asnje)s“iki dot posju tregova flamurin.e di,pa vlere per ata por mua me mbush me krenari.brenda vehtes time se sa per ta thene JO................smundem se ndjej per ta thene.
    kam shume per tju thene po ketu po me duket sikur si shpreh mire ato ndjenja shpirterore qe kam ate krenari te groposur.dhe ate deshire per ta nxjerre jashe.ndoshta dikush do me kuptoje dikush jo.eshte normal.jo te gjithe jemi njesoj.por do ndjehemi krenare ndonje dite per te thene me plot gojen JAM SHQIPTARE???????se di ndoshta........................................... .
    tani po ju le se me duhet te iki.me falni qe u futa pa u prezantuar.por me beri pershtypje tema.
    JU PERSHENDES TE GJITHVE PA PEJASHTIM.

i thare
    Anėtarėsuar
    23-06-2003
    Vendndodhja
    u.s.e
    Postime
    384
    Deus mirembrema!

I lexova ato qe ke shkruajtuar se fundi dhe une te them se ato qe ndodhin ne Shqiperi jane vetem maja e ajsbergut.
    Ti the qe shqipetaret nuk po lene gje pa bere neper Evrope, une po te them se origjinen e ketyre problemeve duhet ta kerkosh ne Shqiperi.
    Para nje viti lexova se si nje korcare mbarsej nga te tjere per te shitur me pas femijet e saj dhe numri i femijeve qe ajo kishte shitur deri me ate dite qe lexova ate artikullin, shkonte ne 8 (tete)
    Nje durrsake shet femijen e saj per nje televizor.
    Nje grua tjeter nuk e kishte per turp qe te shiste vajzen e saj dhe kur ajo u intervistua, e qeshura e saj te linte pershtypje se ne Shqiperi jetojne kafshe dhe jo njerez.
    Jane me qindra e mijera raste te ketij lloji.

Tjeter qe mund te them

Ne "TOP CHANNEL" ne nje program te organizuar nga Alban Dudushi pak kohe me pare (shume i afte per mendimin tim) nje grek qe merrte pjese ne debatin e zhvilluar doli shume hapur kur zoti Alban i beri pyetjen per "megali idea".
    Greku qe eshte i martuar me shqipetare nga Korca thoshte se greket jane njerez ambicioze dhe se ideja per nje Greqi te madhe nuk eshte dicka e fshehte.
    Jugu i Shqiperise eshte dhe ka qene endrra e grekeve qe ne lashtesi.

Tani kur greku delen ne nje televizor shqipetar i cili transmeton valet direkt nga Tirana kryeqyteti i Shqiperise dhe qe ndiqet nga me shume se 1 milione shqipetare dhe thote se jugun e Shqiperise do ta marrin me te gjitha mjetet(tashme ata e kane marre), atehere cfare ka ngelur per tu marre shqipetareve.

Eshte e vertete me ato qe kam lexuar se ne vitet 1960, greket u detyruan te migrojne neper bote por ne Greqi nuk shkoi njeri te beje propagande te fshehet apo te hapur dhe antikombetare per te shkaterruar dhe asimiluar popullin grek.

Ne Shqiperi jo vetem qe greket hyjne dhe dalin ashtu sikur duan(fale orthodokseve te ashtuquajtur shqipetare) por por ajo qe te le pa mend eshte se greket se bashku me hebrenjte drejtojne Shqiperine.
    Alfred Moisiu(hebre apo izraelit) Fatos Nano(gjysme grek ky), Namik Dokle(goran, serbo-bullgar ky), Musa Dobrovoda(malazes ky, kryetar i PS per Tiranen), Skender Gjinushi(gjysme rus ky), Paskal Milo(grek ky)Ilir Meta(bashkepunetor i ketyre te fundit) duke mos llogaritur armaten e atyre njerezve kolaboracioniste qe ndjekin nga pas Fatos Nanon, jane aparati dhe shkaku kryesor i shkaterrimit te gjenezes se shqipetareve.
    Lexoni edhe pak histori te shekullit te kaluar te sllaveve me hebrenjte, ne luften e tyre per te shkaterruar qe ne embrion gjenezen shqipetare dhe do te kuptoni shume gjera.
    Lexoni edhe pak histori te shekullit te kaluar sllavo-turke per te shkaterruar qe ne embrion gjenezen shqipetare

Atehere a nuk ka te drejte Deus te shprehet me tone shume deshperuese per krenarine tone.

Neqoftese shqipetaret akoma nuk e dine se kush eshte rreziku i shkaterrimit qe ne embrion te gjenezes shqipetare, kultures shqipetare, te ardhmes shqipetare dhe gjithshkaje qe thuhet shqipetare, atehere le te jetojne edhe dy mije vite te tjera persekutimi nga greke, nga serbe, turqe dhe hebrenje.

Shqipetari nuk ka histori dhe e verteta duhet pranuar.
    Neqoftese keni lexuar sadopak historine e vendeve ku jetoni, keni vene re se shqipetaret nuk permenden gjekundi.

Atehere a nuk ka te drejte Deus te shprehet me tone shume deshperuese per krenarine tone.

Pra maja e aisbergut eshte ajo cfare ne shohim dhe perjetojme ne menyre siperfaqesore.

Dhe si mbyllje do te ju them edhe dicka tjeter:

Kur nje grek del nga kisha mbasi kane mbaruar ritet e faljes, fjala e pare qe thote eshte [I]"Hajde na su gamiso to Christos"[/I]
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lis : 17-05-2004 mė 10:26
    "Nene Shqiperi mos kij frike se ke djemte ne ha-merr-ike"

i/e regjistruar Maska e EXODUS
    Anėtarėsuar
    15-06-2003
    Vendndodhja
    Intravenous..
    Postime
    1,667
    TUNG!

Ne kemi me shume per tu turperuar sesa per tu krenuar!

Keshtu ndoshta do titullohej me mire kjo teme...
    Un te kuptoj drejt cka te shtyn te mendosh ne ate menyre, por, nuk mund ti rrasesh te gjithe robt shqipe ne nje thes plako...

Ketu ku banoj un mer grup, nje pjese e mire e shqiptareve jane pronare Vilash, drejtojne bizneset e tyre, ndersa femijet e tyre shpallen cdo vit si studentet me arritje akademike me te larte ne te gjithe institucionin shkollor te cilin ata ndjekin. Jo vetem ketu ku banoj une por kam patur experienca te ngjashme edhe ne rrethina te tjera, ne institucionet shkollore tek te cilat studentet shqiptare mbajn vendet e para ne tablote e nderit...
    (mgjth ka edhe prej tyre te cilet ju ka marre cipa e trurit, ngjyre
    uthull...por, nese nuk ka te tille atehere kush do i kryeje ato punet e rendomta... ).

Mqs i ra udha muhabetit tek ky sokak, po te rrefej nje histori:
    ...Isha duke folur me nje amerikan, atje ku punoj.
    Me pyeti: Prej nga je? Shqiptar, ju pergjigja...
    Ai menjehere u impresionua nga pergjigja qe i dhashe dhe taktika e tij ne bashkebisedim e siper ndryshoi menjehere si nata me diten...
    Me tutje ai me tha se jetonte ne NY-CITY dhe atje njifte mjaft shqiptare me te cilet i lidhte biznesi... Gjate gjithe bisedes qe pata me te ai nuk rreshti kurre se permenduri karakterin e miqve te tij shqiptare, mikpritjen, inteligjencen dhe mjaft e mjaft komplimente te kesaj natyre...
    Interesimi im per te zbuluar se me cfare biznesi merrej, i hapi udhe zbulimeve te metejshme te cilat mbartin informacione sipas te cilave ai punonte tek New York Stock Exchange (NYSE) dhe ishin pikerisht atje njohja e tij me keta shqiptare te cilet ai nuk i ndahu nga muhabeti as edhe per nje sekonde. gjate bisedes qe kishim. Ne bisede e siper ai u rrefye se miqte nga shqiperia ishin mjaft te afte gjate kryerjes se mijera transaksioneve te bonove apo aksioneve qe qarkullojne ne menyre te panumert ne trafikun e kembimit ne marketin amerikan. Ai u shpreh se keta shqiptare kishin nje ambicie dhe nje inteligjence te cilen ai nuk e kish hasur kurre me pare. Biseda zgjati per rreth 45 minutash dhe experienca e perjetuar me detyroi te mendoja se ajo bisede zgjati per dhjetra ore.
    Me te vertet u ndjeva krenar per nje moment edhe pse mendimet negative per cka po ndodh aktualisht ne Shqiperi dhe pislliqet qe bejne disa shqiptare neper diaspore, nuk rreshten se qarkulluari ne mendjen time.
    Mgjth per nje moment u ndjeva vertet SHQIPTAR...nje moment te cilin nuk e kisha perjetuar kurre. Nje i huaj, biseda me te cilin zbuloi se ai ishte mjaft inteligjent, permend apo me rikujton se cdo te thote te jesh SHQIPTAR.
    Pervec kesaj ai ish ftuar ne disa dasma shqiptare tek te cilat ai kish vene re ate fenomenin e qellimit ne ajer me arme gjate ritit martesor...te cilin nuk mund te harroja te rremoja thelle ne sirtaret e kujteses kur merrja pjese ne dasmat e te afermve apo miqve, per te rikujtuar edhe njehere traditen shqiptare ne martese...
    Ai kish mbetur i befasur dhe ne te njejten kohe mjaft i impresionuar duke me thene se duhet te ndihesh krenar qe je shqiptar...

Persa i perket turpit plako nuk e bejne njerezit e ndershem por ata te cilet kane braktisur burgjet e Shqiperise ata te cilet i ka damkosur Zoti qe ne lindje...pasi thashe kete do te te keshilloja te perpiqesh t'ishmangesh pergjithesimit gjate vleresimit ne teresi.

Ashtu ngjan...me dy dirigjente por ama njeri flet me subjektivitet , kurse tjetri ta thote realitetin si e zeza ne te bardhe. Mua do me pelqente nje dirigjent si ky i dyti. Boll me lajka ndaj vetes dhe me mburrje fallco. Realiteti yne eshte i hidhur!
    Por, shume mire mer grupo, por ama komentet e mia kishin karakter reflektues ndaj "dirigjenteve" dhe nuk kishin synim te denonin mendimin e askujt pasi jetojme ne demokraci mer plako dhe gjithkush shprehet ashtu si mendon, por komentet e mia te ndertuara me analogji dirigjentesh kishin synim per ti bere nje " bilanc" debatit te zhvilluar ne menyre qe secili prej debatuesve te kthjellohej perpara se ti leshonte "pa zinxhir" ato fjalet me "dhembe krokodilli". Komentet te mia tek ai paragrafi i cituar nuk kishin synim vleresimin, "ky" ka absolutisht te drejte aq sa nuk e mohon as edhe njeriu me i padrejte, ndersa "ket" tjetrin do e pushkatojme me domate te prishura...(lol).
    Debati nuk do te quhej i tille nese mungonte pala me natyre vetshpallese-kundershtuese.
    Debati gjithnje ka synim studimin e nje ceshtje, hedhjen e mendimeve, vleresimi i tyre dhe me pas zgjidhja e alternatives me te pershtatshme per konsumimin e problemit, por te miratuar nga shumica e debatuesve apo provat e sjella te cilat vertetojne unanimisht kahun pozitiv te alternatives se zgjedhur...
    Mgjth, besoj se mundesite qe ofron forumi nuk kane aftesi me teper se virtuale, per te bere te qarte kendveshtrimin e nje mendimi personal persa i perket nje ceshtje dhe mendoj se eshte ky shkaku sipas te cilit nuk mund te realizohet nje komunikim i vertete...

Ok, politikanet u bene shkak i largimit tend apo te dikujt tjetri.
    Tani qe ndodhesh jashte vendit dhe je aq i pjekur saqe ke arritur ta kuptosh shkakun qe te beri te largohesh.......pse nuk kthehesh ne vendin tend ? Per te cilin ke aq mall dhe KRENARI ?!
    Jo mer plako, mo i shtrembero muhabetet se e kam ditur pa erdh ketu ku ndodhem, se cka me shtyu te largohem!
    Persa i perket kthimit grupo, une e kam vendosur se patjeter do te kthehem nje dite por kam nevoje te pajisem me nje diplome te tipit amerikanllek ne menyre qe ti qelloj surratit gjithe ata fytyr palaret qe po drejtojne Shqiperine aktualisht.
    Ne te njejten kohe kam nevoje te krijoj mbeshtetje me bashkekombes te tjere, apo te huaj per te realizuar objektivat...

Un tashme i kam vene objektivat dhe rezolutat vehtes plako...e keni rradhen ju dhe dodonet te beni te njejten gje se sa te kaloni me dhjetra ore ne dite ne faqet e ketij forumi. Nese shef numrin e postimeve te mia dhe daten e aktivizimit, do te shofesh qarte se un nuk humbas kohen duke qendisur faqet e Forumit por duke "peshuar", "shijuar" apo vleresuar realitetin, prej nga lindin objektivat e ardhshem per njeriun. (Kot nuk i thon "...me shume pune, sesa fjale")

Mos e ler krenarine te perdhunohet akoma !
    Persa i perket ketij komentit lart, ja ke fut kot, shoku!
    Un krenohem se pari me vehten.
    Permes veprave te mia un i kam len te nenkuptojne keta te hujt se cdo te thote te jesh shqiptar i vertete...dhe jam pershendetur dhe nderuar me qindra here miko...
    Un nuk e kam njollos kurre imazhin e vendit tim, perkundrazi permes sjelljes, veprimeve une e kam ngritur ate ne piedestalin me te larte.
    (...te thashe pak me lart mo i rras gjith robt ne nje thes.)
    Persa i perket atyre elementeve imazh-grisesh-gervishtes do te t'thoja se ka me mijera te tille ne cdo komb te botes, dhe ata do te egzistojne edhe ne te ardhmen.

Shqiptaret nuk kane gjak patriotik dhe jane nje nder popujt me te percare!!
    Ndoshta disa...por kurrsesi, jo te gjithe!
    Nuk ka nevoje per komente tek te metejshme perderisa po behen pergjithesime.

Jemi nje popull i cili eshte pushtuar nga cdo fqinj apo shtet i afert. Na kane bere cope-cope dhe kjo ka ardhur (per mendimin tim) nga PERCARJA qe kemi patur gjithmone. Neve sot e kesaj dite diskriminojme njeri-tjetrin mer daj. Kurre te bashkuar dhe si e si t'ja fusim tjetrit. E kupto kaq gje ?
    Percarja ka erdh si rezultat i copetimit dhe mungeses se perkrahjes nga bota e jashtme...Ne kemi mangesi te theksuar per te patur aleate dhe kjo ndodh pasi politikanet shqiptare gjithmone kane menduar me fanatizem se "si te vjelin rrushin nga pema duke mos i kushtuar kohe krastitjes se pemes"

Diskriminimi ndaj njeri-tjetrit vjen si rezultat i neglizhimit te theksuar te mungeses se veprimit ligjit i cili eshte i vetmi qellues i veprimeve te pahijshme me natyre diskriminuese...
    Mgjth ketu do te permendja ..."fukarallek maskarallek"

Njeriu ne menyre te ndjeke apo te mbroje idealet patriotike ka nevoje per lende te pare...
    E c'mund te beje nje bregrisur per kombin, si mund te luftoje ai padrejtesite politikaneske dhe aq me teper klanet...
    Ne Shqiperi, pushteti ka qene i monopolizuar dhe eshte kjo arsyeja e percarjes se miletit. Nuk egzistojne zgjedhje te lira sado te per-flitet, nuk egziston fjala e lire, nuk egzistojne elementet me themelore te ndertimit te nje shoqerie e cila do te kete si objektiv zhvillimin kolektiv sesa ate te perzgjedhur individual sic po ndodh sot...

Komentet e mbetura nuk po i citoj pasi jane realitet dhe shume prej nesh i njofin tashme...
    Per me teper nese humbasim kohe duke menduar per ngjarje te ngjashme me ato qe keni percjelle atehere sipas teje ne duhet ta pranojme disfaten me emrin turp. Atehere sipas teje, nuk ka mbetur rrugzgjidhje dhe ne duhet te heqim dore nga aspiratat tone per nje Shqiperi ashtu sic e mendojme te jete ne te vertete, atehere sipas teje ne duhet ta pertypim turpin me buke...
    Po te bej i pyetje:
    A e ke me te lehte ta quash vehten prej nje kombesie tjeter ti plako?
    A mund ta luash ate loje dhe a do e kesh te lehte t'i mohosh vetevetes sate, se prej nga e ke preardhjen?
    Nese te gjithe do te benin te vepronin ne te njejten menyre atehere, nuk na mbetej gje tjeter vecse vecse te pranonim se ishim vdekesa, njerez pa komb, njerez pa dinjitet, endacake ne rruget e botes. Jo mer plak se Skenderbeu dhe pasuesit e tij, derdhen gjakun edhe pse Shqiperise i duhej te luftonte dhe perballte ushtrine kolosale te perandorise otomane.
    Jeta edhe sot eshte lufte e plako...nese nuk ke dinjitet je i humbur automatikisht pa marre pjese tek kjo lufte.
    Nuk mund ti mohoj vehtes se prej nga e kam prejadhjen. Ata qe veprojne ne menyre te tille jane kushdo, vecse, jo gjak shqiptari.

Mgjth do te theksoja vec faktin se shumica shqiptareve te emigruar ne Europe, kane mangesi dokumentacioni, dmth autoritetet perkatese nuk mund te zbulojne se kush ish autori i nje vepre me motive te dobta apo autori i vjedhjes, perderisa autoret e atyre veprave jane te pa identifikuar me shtetin dhe kjo do te eshte nje dobesi per rendin e vendit ku ata kane emigruar, tregon nje mangesi ne fushen e identifikacionit te emigranteve. Si rrjedhoje, dihet rezultati...
    Ndersa nese do te merrnim si shembull USA, ketu nuk pipetin miza mer lal.
    Ne USA egziston akoma ligji me vdekje... Nuk ka rob emigranti te kundershtoje ligjin haptasi ashtu sic ndodh ne Europe. Sistemi i rendit amerikan ka nje strategji te tille, aq te sofistikuar te cilen nuk mund ta krahasoja me ate te Europes.
    Po te tregoj nje histori te cilen e kam degjuar nga nje rob tjeter. Diku ne nje qytet te St.Luis rreth 200 milje larg nga Chicago City, nje shqiptar kish vjedhur nje makine... Autoritetet e rendit nuk vonuan as 12 ore per te zbuluar autorin e vepres... Pasi i'u nenshtrua proceseve gjyqesore dhe ne te njejten kohe i perkrahur nga nje avokat i paguar nga shteti, ai u denua me jo me pak se 17 vjet burg...ku ai vazhdon ti vuaje edhe kesaj dite.
    Kam degjuar edhe ngjarje te ngjashme te kryera edhe nga emigrante te tjere...(vallahi nuk kam degjuar ndonje rob shqiptari tjeter) dhe denimi ne disa raste ka qene ai kapital...ne disa raste ne perpjestim me shkallen e vepres kriminale, i pandehuri eshte egzekutuar me denim me vdekje, denim ky i cili eshte abortuar nga pjesa me e madhe e shteteve europiane...

Dukem si noi rob qe ka humb krenarine...por jo...keni te beni me nje rob, i cili duke ju permendur gjithe anet negative qe kemi , ndoshta ju ndihmon te reflektoni me veten te gjithe dhe duke ndryshuar secili dicka tek vetja ( per mire ) mund ti vijme shume ne ndihme Kombit tone aq te pergjakur ... i cili ka nevoje per NDER dhe KRENARI!
    Ndersa per komentet e mesiperme po te kthej viziten e vleresimit!

Mu ka rrenqeth mishi dhe ulerisja nga qejfi mbreme kur pashe SHQIPERINE dhe Flamujte Shqiptar ne EUROVIZION...
    Ndersa cka perjetuar ketu me lart me ka ndodhur mu ne situata te ngjashme me qindra here pasi nuk mund te harroj kurre se ku kam lindur dhe jetuar 1/4 e jetes sime...

Me nje fjale do i permblidhja gjithe komentet e mia "...ndryshimi fillon nga vetvetja"

Me te mira!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga EXODUS : 17-05-2004 mė 11:08

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    ATY KU KA NEVOJE PER MUA
    Postime
    10
    deus urime per temen ,me pelqeu shume.per mendimin tim dmth me keto mnd qe kam une qe ne te vertete jane shuem te pakta do te doja te te ktheja nje pergjigje shume te thjeshte.
    per mendimin tim krenaria eshte NDJENJE(VARIABILE NE KOHE)
    ti kerkon arsye pse lind kjo ndjenje.une po te jap je shembul tjeter.une jam tifoz me ekipin e lacit edhe pse ky ekip nuk ka fituar asnje here kampionatin as kupen dhe lere pastaj ndonje gje internacionale.me fal nese e banalizova ne te tille menyre.
    me kete desha te te shpiegoj qekjo ndjenje eshte ngulitur tek mua qe ne femiri.
    une bej nje tjeter pyetje:sa krenare jane femijet e lindur nga prinder shqiptare jashte shqiperise.
    me respekt ermata
    IL PRIMO GIORNO DIO CREO LA TERRA
    IL SECONDO CREO IL PALLONE.LO DIETE AL MILAN E GLI DISSE:VA A INSEGNARE IL CALCIO A TUTTO IL MONDO

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Me sa shoh shumica ketu i vejne fajin atyre shqiptareve qe me veprat e tyre kane njollosur emrin tone neper bote.
    Doni me te vertete te merrni pergjegjesi per keto veprime?
    Ju jeni mbi te gjitha shqiptare dhe pastaj personi qe jeni?
    Italia nder vite ka qene vetem pizza dhe mafia,por nga gjiri i saj kane dale figurat me te shquara ne historine e njerezise.
    Nuk kemi pse te turperohemi me veprat e keqija te disave prej nesh,por te krenarohemi per figurat madheshtore qe vendi yne ka nxjerre dhe do nxjerri.
    Une jam leci dhe dua te gjykohem per ate qe jam dhe jo pse jam shqiptar.
    Nuk me intereson si sillen shqiptaret e tjere edhe sepse nuk jemi as me te mire e as me te keqinj se te gjith popujt e botes.
    Jam krenar qe jam shqiptar, edhe sikur te isha i vetmi shqiptar i ndershem do ta mbaja koken lart.
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

jesmeina
    Anėtarėsuar
    21-02-2004
    Vendndodhja
    espańa
    Postime
    2
    do vi koha ce do ndryshojme edhe ne????po kure????shpresojme...........
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga bufis2 : 20-05-2004 mė 10:03

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Citim Postuar mė parė nga arilda
    UNe per veten time jam krenare qe jam shqiptare dhe kete e kam thene jo ne nje rast te vetem.Pse? Sepse gjithmone shqiptari nuk i ka bere kurre keq ndokujt.Po te marresh historine e Shqiperise kurre nuk kemi qene pushtues ne vend te huaj por kemi luftuar per te mbrojtur vendin tone.Shqiptari gjithmone ka qene bujar si natyre dhe mikprites.Per kete jam krenare se i perkas nje populli bujar, liridashes, mikprites dhe te zgjuar.
    Po pate krenari per kete arsye, me mire te ishe Vietnameze. Shqiptaret i kane bere aq keq botes sa cdo komb tejter, ne mos me shume. Permendim ketu se i kane bere keq Moldavise, Bullgarise Russie etj etj qe u punojne femrat rrugeve. I kane bere keq Italise Anglise Amerikes etc etc per fluksin e emigranteve qe u fusin, pa permendur drogen dhe armet. Pushtues te vendit te huaj? varet si e shef. Ti e shef nga kendveshtrimi Shqiptar, por per shume vende ti je pushtuesi ne Kosove, Maqedoni e Greqi. Bujar e Mikprites??? Ato ishin tradita te dikurshme qe tashme jane vecse pralle nga e kaluara.

Per te dale tek pyetja e Deus

Pse jam krenar qe jam Shqiptar. Kryesisht sepse Shqiptaret jane pjestare te races Arjane, raca supreme. Jam krenar qe kombi im kishte nja nga te paktet kombe te huaja qe ju dha nderi te krijonte divizionin e vete te trupave SS. Krenar qe jam nga nje vend qe luftoi krah per krah trupave Gjermane, per ruajtjen e mbijetesen e kesaj race. Kur Himleri me rradhit si komb nder kombet supreme te botes nuk kam si mos e shof veten si superior. Ne fund te fundit, kush ka me teper fuqi te gjykoje superioritetin e nje race apo kombi se sa vete Kombi ku u lind kjo ideologji.

Nese ti po perpiqeshe te gjeje krenari nga kontributi i Shqiptareve ne te miren e njerezimit, te rikujtoj se kontributi i nje kombi eshte ne proporcion me popullsine e tij. Nuk mund te presesh te dalin vazhdimisht shkencetare e akademike nga nje vend me popullsi me pak se 1.5 miljone banore (po behet fjale para luftes se dyte Boterore), harroje pas luftes se dyte nuk ju dha asnje Shqiptari mundesia te kontriboje dicka. Megjithate si krenari kombetare mund te gjesh disa figura me te cilat , te gjithe jemi familjarizuar. Jam krenar qe jam Shqiptar, se heroi im kombetar ishte pengesa e fundit e Turkut. Duke i prezervuar pjeses tjeter te Europes jo vetem lirine po dhe i dha mundesine qe te ruante fene e saj, duke sakrifikuar ne tonen. Jam krenar qe jam Shqiptar, se bashkombesja ime eshte nje nga te paktet Shenjtore te diteve te sotme,i tregoi botes se Shqiptaret kane mundesi te jene te dashur te bejne per njerezimin e te shkrine jeten e vete per te permiresuar ate te te tjereve.
    Jam krenar qe jam shqiptar se jam plotesisht i bindur se bashkombasit e mi jane aq te afte te arrijne majat e cdo industria apo shkence sa cdo komb tjeter. Kam takuar kete fund jave dike qe radhitej i treti ne shtetin e vet si poker player. Kjo nuk ka vlera shkencore po me tregoi se Arkitektura, Shendetesia, Kinematografia, Financar e Politika nuk jane te vetemet fusha ku Shqiptaret radhiten nder me te aftet. Me tregon se Shqiptaret kane aq aftesi sa cdo person tjeter ne bote dhe eventualisht do i kontribojne njerezimit sa cdo komb tjeter.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

E Lirė! Maska e KaLTerSi
    Anėtarėsuar
    27-10-2003
    Vendndodhja
    NYC.
    Postime
    850
    Jam krenare per gjithcka timen per boten dhe per shpirtin tim qe me ben te ndihem Shqiptare, eshte nje ndjenje qe o e ndjen o se ndjen e nuk mund ta permbledhesh ne dy tri fjale.
    Diku me lart ishte permendur vleresimi i te huajve qe i bejne Shqiptareve... per kete doja te thoja qe miratimin apo perbuzjen e kombeve te tjera ndaj Shqiperise nuk e qas gjekundi, sado te mbeshtyhet mbi Shqiperine kjo kurrsesi nuk ma ndryshon mendimin qe kam per vendin tim dhe per identitetin tim, e nese do ndjeja turp nga fakti qe jam Shqiptare do ishte njesoj si te ndjeja turp per identitetin tim... pra te mos jem krenare per veten time.
    Nuk e identifikoj veten time(si individ) me "devijancat shoqerore" te bashkatdhetareve te mi(kudo te jene ne bote) pasi ato shpesh jane barbarizma mediatike per mendimin tim, dhe dihet qe fenomenet negative bejn bujen me te madhe.

Rrenjet, kultura, tradita, gjuha jone kualifikohen tek me te lashtat ne Ballkan, e si te mos krenohem me kete?
    Ndjenja qe i perkas dickaje, qe identifikohem me te, qe me ndan nga te tjeret, qe me karakterizon mua si Shqiptare eshte e mjaftueshme te krenohem. Sado shperngulje masive te popullsise te kete, sado shkrirje kufijsh te ndodhin, sado te integrohem ne vend te huaj, sado te flas gjuhe te huaj, sado pashaporte me kombesi tjeter te kem eshte nje ze i brendshem qe gjithmone me thot qe jam Shqiptare, e pra dhe kjo me dhuron krenari.
    Toleranca, eleksiri i lirisė.

~*SoMeOne's LiL SuGar*~ Maska e sweet_babe
    Anėtarėsuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    ~*Ne endrrat e Mia dhe te Tuat...*~
    Postime
    503
    Une me vrap kur me pyesin nga je ju them : I'M ALBANINAN BABY
    pastaj ca se din nga bje edhe pyesin ku eshte?
    ju them ne europe nje vend perralle me njerez sume te mire.

Vesh edhe shpesh ngjyrat e flamurit kuq e zi bashke edhe se kam mohuar asnjehere vendin tim. Eshte budallalleku me i madh ta mohosh vendin tend.... se shqiperine ske perse ta mohosh....shume mire jemi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga sweet_babe : 28-08-2004 mė 15:30
    ~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~

________
    Anėtarėsuar
    08-11-2003
    Postime
    1,516
    Citim Postuar mė parė nga R2T
    Pse jam krenar qe jam Shqiptar. Kryesisht sepse Shqiptaret jane pjestare te races Arjane, raca supreme. Jam krenar qe kombi im kishte nja nga te paktet kombe te huaja qe ju dha nderi te krijonte divizionin e vete te trupave SS. Krenar qe jam nga nje vend qe luftoi krah per krah trupave Gjermane, per ruajtjen e mbijetesen e kesaj race.
    Citim Postuar mė parė nga R2T
    Jam krenar qe jam shqiptar se jam plotesisht i bindur se bashkombasit e mi jane aq te afte te arrijne majat e cdo industria apo shkence sa cdo komb tjeter
    Kjo eshte per te qeshur dhe per te qare sebashku.Citova kete R2T se ne shkrimin e tij eshte pergjigja qe mund te haset me shume .Me vjen per te qeshur prej kontradiktave te tij.Ne citimin e pare thote qe jam krenar se jam prej rraces supreme gje qe e paska deklaruar dhe Himler,ndersa ne citimin e dyte e ndryshon muhabetin duke thane qe asht i bindur se edhe Shqiptaret si cdo komb tjeter mund te kapin majat e shkences,industrise etj.

E para se asht frymezu nga leximi i librave te nazisteve dhe ndjenja e njefare simpatie per to.Ndoshta me u largu qofte dhe per nje moment te vetem nga realiteti i idhet qe ky nuk don ta pranoje.Jane te cmend robt me u ndje superior e te rendesishem.Po ta besh kete duke u krenu me pune rracash asht banalitet.Inferioret shpirterisht e mentalisht krenohen me gjera te tilla

E dyta qe e con ne kontradikte me ate qe tha ne citimin e pare asht se mbasi antari R2T dyshon ne supremitetin e rraces ariane.Per me mos ngel pa mbeshtetje dmth me mos ngel i zbrazet shpirterisht,i duhet sezben te gjeje dicka tjeter qe ta krenoje.E kjo asht universalja e sakte qe te tan popujt jane te barabarte persa i perket burimeve intelektuale nese i perdorin dhe Shqiptaret nuk dalin nga ky rregull.Dmth kemi mundesi dhe ne te behemi bosa ndermarrjesh etj.

Pra pyetja akoma mbetet pa pergjigje.I njejti avaz nga te gjithe.Kontradikta dhe vetem kontradikta.

Deus,

Qe te kuptosh se sa vlen dielli nuk do ta shpjegonte asgje tjeter me mire se erresira.Jetes kuptim i jep vdekja,trimi nuk do quhej trim nese nuk do te egzistonin frikacaket.Miku nuk do ishte mik nese nuk do egzistonte armiku.Dhe ketu te ndalemi e ta shtjellojme mire kete muhabet..

Krenaria me baza rracore asht idiotllik.Supremitetet rraciale jane perdor per me u hedh hi syve turmes e me i perdor per qellime tjera.Prej cdo kombi ka maskarenj e shenjtore.Prej cdo kombi ka te zgjuar e te manget.

Ku e kam fjalen?Kot nuk u ndala tek puna e mikut dhe armikut,sepse kjo asht ceshtja aktuale e te tana kohevet.Miku me i madh dhe armiku me i madh i te gjitheve eshte vetevetja.Kur te plotesosh veten ne menyre te perkryer me te tana dhuntite natyrore atehere te lejohet me pas nje krenari instiktive por ma shume te ndershme.Jo krenari banale qe kerkon me ul tjeret per tu ndjere krenar.

Mbi te gjitha krenar qe je njeri qe i don miqte dhe urren armiqte.Pse po i permend kaq shume keto dy terma?Jo per kot..

Vllai im,kushuriri im,bashkefshatari im,bashkeqytetari im,bashkekombasi im eshte miku im,jo vetem prej gjakut por sepse urren armikun tone te perbashket,sepse flet te njejten gjuhe dhe ka te njejten tradite me mua.Sepse ne shoqerine dhe gjirin tone ndjehemi ngrohte.Gjuha Shqipe,traditat,historite,peisazhet qe na merr malli per ta etj te gjitha keto na bashkojne e na bejne te ndjehemi pjese e pandare e ta duam njeri tjetrin.

Sebashku urrejme armiqte,sebashku gezojme festat,sebashku mbajme zi.Pra kjo asht ajo qe me ban krenar qe jam Shqiptar se kam nje strehe ku jam formuar si njeri ,kam qe me duan e qe urrejne ate qe me urren.Kam miq qe punojne e kontribojne per lumturine e tere Shqiptareve.Me shkurt dhe qarte se e ka than Leci nuk ka..Dashuria per atdheun e te qenit krenar asht pak a shume si krenaria e dashuria per familjen.

Pra kjo dashuri per njeri tjetrin e urrejtja ndaj atyre qe duan te na shkaterrojne e pushtojne me ben te ndjehem Krenar.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga FLORIRI : 23-01-2006 mė 21:45
    Il cuore matto che ti segue ancora
    E giorno e notte pensa solo a te

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. Urtesia e Agjerimit te Ramazanit!
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 17-11-2004, 13:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •