Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 29
    i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Ministria e Mbrojtjes Se Republikes Demokratike te Shqiperise
    Postime
    1,499

"Prenuptial"? Si mendoni juve?

Une banoj ne Amerike. Jam tmerruar. Nje djale dhe nje vajze shqiptare u ndane me gjyq, Gjykata i caktoi vajzes, nje shume parash i shoqi duhet te paguante+pagesen per femijen.

Sepse nuk kishin nje marreveshje paraprake, si prenuptial, alimony perfshinte nje vlere paraje qe vinte nga te ardhurat e bashkeshortit te jetonte tere jeten pa punuar.

Me duhet mua te i kerkoj bashkeshortes time nje marreveshje paraprake? Sinqerisht pse duhet une per keto para te i ndaj me ish-bashkeshorten?

Eshte gjinia me e dobet do thoni juve? Me sa di une femrat i kane te gjitha te drejtat ne mos me shume ne vendet perendimore.

Si mendoni juve?

alimony:
    In the common legal sense of the word, alimony is the allowance which by order of the court a husband/wife pays to his wife for her maintenance while she is living separately from him.
    prenuptial:
    A prenuptial agreement, or premarital agreement, is a contract made between prospective spouses that takes effect upon marriage.

A predetermined division of assets between husband and wife.
    Arrangement of alimony or other support

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Zakonisht keto prenuptials agreements i bejne ato qe kane miliona or ti Alket .
    Por nese ti ke femije me ish gruan tende patjeter qe do pagush nje me nje . Te pelqen apo jo .
    Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....

gone Maska e helene
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    shume larg
    Postime
    913
    Une banoj ne Amerike. Jam tmerruar
    Po ik more djale nga Amerika

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Parate per femijen nuk i diskutoj por kur te urdheron gjykata te paguash alimony kesaj cfare ti thuash te jetoje tere jeten e saj vetem me parate qe merr nga ty.

Nuk eshte se do e kem inat ish-gruan time sepse ajo jo vetem eshte nena e femijes tim por te duket te teperta ligjet une te jem financuesi i kostos se jetes se saj?

Pse e lodh koken me probleme milioneresh?

Per femijen tend nuk te dhimbsen paret Alket. Me duket turp vetem fakti qe ta cosh neper mend e t'i diskutosh qe po te ikin.

Nejse, paskemi postuar ne te njejten kohe.

Nese gruaja mban femijen gjerat s'jane aq te thjeshta. Ti do financosh ne menyre qe femija edhe pse s'pati fat t'i kete te dy prinderit te pakten te kete nje ambient rrethues disi normal pa skena e skamje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga green : 23-01-2006 mė 02:06

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga Alket123
    Parate per femijen nuk i diskutoj por kur te urdheron gjykata te paguash alimony kesaj cfare ti thuash te jetoje tere jeten e saj vetem me parate qe merr nga ty.

Nuk eshte se do e kem inat ish-gruan time sepse ajo jo vetem eshte nena e femijes tim por te duket te teperta ligjet une te jem financuesi i kostos se jetes se saj?

Per femine do paguash . Per punen e Alimony-s e sa do marri ajo nga nje rroge normale e jotja ? Qe nuk do i duhet te punoje gjithe jetes ? Comon get real .

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Citim Postuar mė parė nga green
    Pse e lodhni koken me probleme milioneresh?
    jeton ne Amerike ti?
    as une as ai djali qe u nda nuk ishte milioner gjithashtu.

ai eshte i detyruar te i paguaje ish-gruas se tij 1)pagesen per femijen+2)alimony.

Citim Postuar mė parė nga PINK
    Comon get real
    E marr vesh qe te mos kerkoj te martohem me ty pa nje prenuptial agreement sepse kam per te paguar tere jeten ti te jetosh pa punuar.

bubbly
    Anėtarėsuar
    05-05-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    13,657
    Citim Postuar mė parė nga Alket123
    .

E marr vesh qe te mos kerkoj te martohem me ty pa nje prenuptial agreement sepse kam per te paguar tere jeten ti te jetosh pa punuar.

Te martohesh me mua ti Alket , duhet te jesh lucky ne fakt , sepse nuk do arris deri aty sa te te rrjep ty te gjalle . Do te jap pakez " break ". ( se fundja fundit kam ca kerkesa per jeten qe ajo rroga jote e famshme nuk do te mi mbuloje dot ). Por per femijet do paguash qe cke me .

Ja kshu , dhe mos e merr me frike ,se ska vdek njeri nga keto pune . Me marreveshje zgjidhet cdo gje .

Ne Amerike jetoj.
    Ti paguaj edhe te mos ndihet fare (ai e kush do qofte) e te mos "viktimizohet" kot me kot se askujt s'do t'i vije keq - per ata njerez qe i quante familje po e ben.
    Do te them gje tjeter une ty qe te bej qejfin e te ngushelloj. Ja qe s'ka gje tjeter per te thene.

i/e larguar
    Anėtarėsuar
    30-05-2004
    Vendndodhja
    Postime
    1,499
    Une jam per bashkejetesen. PINK rroga ime nuk eshte e famshme dhe nuk eshte frike mundet ti te paguessh me shume se mua.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Cfare mendoni per Hitlerin dhe "Mein Kampf"
    Nga wittstar nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 105
    Postimi i Fundit: 06-02-2011, 20:15
  2. A mendoni tė ktheheni nė Shqipėri ?
    Nga Arbushi nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 189
    Postimi i Fundit: 10-01-2011, 07:06
  3. Cfare mendoni pėr lakuriqėsinė e femrave shqiptare?
    Nga vesaaa nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 454
    Postimi i Fundit: 05-12-2010, 16:02
  4. Pyetesor: Si mendoni...?
    Nga gea_07 nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-03-2007, 18:47
  5. Si mendoni...?
    Nga PRI-LTN nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 28-02-2007, 16:34

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •