Close
Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 124
    i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Reagim nė njė pjesė tė intervistės sė Saim Tahirajt, botuar nė “Bota sot“ mė 26 prill 2003

TUXHARĖT NUK KANĖ MUNDUR TĖ KONTRIBUOJNĖ NĖ THEMELIMIN E UĒK-sė

--------------------------------------------------------------------------------

Tash ku e kanė hallin tė ashtuquajturit “bashkėluftėtarė“ tė Sali Ēekut unė nuk e di, por e di se bashkėluftėtarėt e Sali Ēekut kanė qenė disa tė tjerė, dhe ata kanė qenė bashkė me tė nė luftė e jo nė lukse tė azilit politik tė Banhofeve tė Europės. Saim Tahiraj e din se unė e kam njohur shumė mirė Sali Ēekun. Kam njohur gjithashtu edhe Zahir Pajazitin. Por e kam njohur edhe atė personalisht, si dhe shumė tė tjerė qė kishin bėrė ushtrime nė Shqipėri dhe kishin ikur dhe ishin aziluar nė Europė, ku kishin deklaruar lėndėn.

SHEFQET CAKIQI - LLAPASHTICA / 5 maj 2003 "Epoka e Re" (e pėrditshme)

“Bota sot“ nuk ka tė ndalur nė marrjen me mua dhe me shkrimet e mia. Ėshtė e katėrta herė qė e bėnė kėtė, duke mos mė dhėnė asnjėherė mundėsi tė jap pėrgjigje. Kjo tregon se sa ajo ėshtė e interesuar pėr tė vėrtetėn dhe sa ėshtė gazetė nė kuptimin e vėrtetė tė fjalės.

Nė numrin e saj tė datės 26 prill 2003, nė faqen 13, nė njė intervistė tė Sefedin Krasniqit me Saim Tahirajn, “bashkėluftėtar“ i Sali Ēekajt, pėrmes konstatimit nė pyetjen qė i bėn tė intervistuarit, mė akuzon pa argumente: “Shefqet Cakiqi-Llapashtica mohon tėrė grupin e Sali Ēekajt. Aty mohohet edhe veprimtaria Juaj, e Zenun Idrizit e Zymer Lulajt etj.“.

Ėshtė e vėrtetė se nė qershor tė vitit 2001 kam pasur njė shkrim ku kam pėrmendur shkarazi emrin e Saim Tahirajt. Kanė kaluar dy vjet dhe Saim Tahiraj tani e gjen momentin qė tė konstatojė se “shpifjet e Shefqet Cakiqit janė tė turpshme“!! Megjithatė, para se tė vazhdojė mė tutje, pėr hir tė lexuesve po reprodukoj atė pasus tė shkrimit ku kam pėrmendur Saim Tahirajn:

“A mundet sot dikush tė besojė se guerilja, dmth. UĒK-ja, u formua nė diasporė ng Bujar Bukoshi, ….., ….. , Tahir Zemaj, Saim Tahiri,…….etj? Unė personalisht i kam njohur dhe kontaktuar Bujar Bukoshin, Sali Ēekun, Saim Tahirin,……… , ……. (tė gjithė nė emigracion) dhe pa dashur as tė uli dhe as tė ngritiveprimtaritė e tyre, puna e disa prej tyre ka qenė pengimi i forcave ushtarake qė veē ishin tė formuara dhe vepronin nė Kosovė.Bujar Bukoshi, pasi si kryeministėr i Kosovės nė ekzil nė vitin 1993 kishte shkapėrderdhur “Ministrinė e Mbrojtjes“, nė qershor tė vitit 1998 bėnė publikimin e ri-formimit tė Ministrisė sė Mbrojtjes tė Kosovės nė Gjermani me ministėr AhmetKrasniqin. Vetėm naivėt mund tė mashtrohen dhe tė mos e dinė se atėherė UĒK-ja kishte Shtabin e Pėrgjithshėm, Drejtorinė Politike, dhe kishte njė pėrbėrje dhe shtrirje organizative nė krejt Kosovėn. Shefqet Jashari- Strofci e ka lehtė nėse don tė argumentojė me fakte: UĒK-ja ka pasur strukturat e veta qė i din e gjithė Kosova, le tė pėrmendė se cilin njėsit, cilėn brigadė e formuan Bujar Bukoshi, Sali Ēeku, Saim Tahiri, ……..,……….., etj.

Pa nėnvlerėsuar, por duke ēmuar heroizmin eSali Ēekut dhe rėnien e tij duke hyrė nė Kosovė, i cili po tė kishte fatin tė hynte nė Kosovė patjetėr se do tė shtonte heroizmat, ėshtė jo modeste qė persona nga emigracioni, pasi kanė mundėsi dhe tė holla e munden tė porosisin shkrime me “kutlla gruri”, tė pėrvetėsojnė meritat e atyre djemve dhe vashave nė Kosovė qė gjithė kohėn rezistuan pėr lirinė e Kosovės nė Kosovė. Por, fatkeqėsisht ēyrku (gėzofi) shumėkujt po ia mbulon marren. Por, besoj, pėrkohėsisht. Vetėm njė duhet bėrė publike, jo tė gjithė ata qė ishin nė ushtrime ushtarake nė Shqipėri kryen me nder misionin e marrė, njė pjesė e madhe e tyre kanė aziluar nė Perėndim. Nuk do tė ishte problem vetėm azilimi i tyre, po ēėshtja ėshtė se pėrpara organeve tė shteteve qė kanė kėrkuar strehim, kanė deklaruar lėndėn dhe kanė dekonspiruar, e kush ėshtė nė rrjedhė tė kėtyre ngjarjeve e din se ēfarė dėmi ėshtė bėrė me kėtė dekonspirim dhe zbulim tė dhjetėra veprimtarėve. Kėta tė aziluar qė tash na paraqiten si themelues tė UĒK-sė, as qė tentuan mė tė kthehen nė Kosovė dhe tė ndihmojnė luftėn. Ka qenė njė pėrpjekje dhe ėshtė themeluar FARK-u, por ai ka vepruar vetėm nė Shqipėri dhe ka pasur filiala nė shtete tė Perėndimit!!“.

Saim Tahiraj e din se Sali Ēeku nuk ka qenė MERCENAR i Bujar Bukoshit dhe i din shumė mirė raportet e Sali Ēekut dhe Bujar Bukoshit

Pra, nėn 1) Nuk ėshtė e vėrtetė se unė dikund kam mohuar “grupin e Sali Ēekut“ dhe as qė jam marrė ndokund nė shkrimet e mia me “grupin e Sali Ēekut“. Unė as qė e di se ka ekzistuar njė grup i Sali Ēekut, edhe pse atė e kam njohur shumė mirė.

2) Nuk ėshtė e vėrtetė se unė nė shkrimet e mia kam pėrmendur dikund Zymer Lulajn, tė cilin as qė e njoh.

3) Ėshtė e vėrtetė se kam shkruar dhe publikuar intervista afirmative pėr Sali Ēekun (shih intervistėn me Frashėr Osekun, bashkėluftar i vėrtetė i Sali Ēekajt dhe Agim Ramadanit, i plagosur nė betejėn e Koshares). Shih dhe “web-sitet“ e mija http://go.to/shefqet dhe http://shefqet.beep.de

Tash ku e kanė hallin tė ashtuquajturit “bashkėluftėtarė“ tė Sali Ēekut unė nuk e di, por e di se bashkėluftėtarė tė Sali Ēekut kanė qenė disa tė tjerė, dhe ata kanė qenė bashkė me tė nė luftė e jo nė lukse tė azilit politik tė Banhofeve tė Europės. Saim Tahiraj e din se unė e kam njohur shumė mirė Sali Ēekun. Kam njohur gjithashtu edhe Zahir Pajazitin. Por e kam njohur edhe atė personalisht, si dhe shumė tė tjerė qė kishin bėrė ushtrime nė Shqipėri dhe kishin ikur dhe ishin aziluar nė Europė, ku kishin deklaruar lėndėn.

Saim Tahiraj e din se Sali Ēekaj nuk ka qenė MERCENAR i Bujar Bukoshit dhe i din shumė mirė raportet e Sali Ēekajt dhe Bujar Bukoshit.

E din shumė mirė se Sali Ēeku nuk ka pas lidhje me tė ashtuquajturin FARK-un nė Shqipėri. Saim Tahiraj e din shumė mirė se Sali Ēeku ka qenė i rreshtuar nė radhėt e Brigadės 138 tė Ushtrisė Ēlirimtare tė Kosovės, tė Brigadės qė ka zbatuar urdhėrat e Shtabit tė Pėrgjithshėm tė UĒK-sė. Saim Tahiraj do tė duhej ta dinte se si u bė qė gjatė udhėtimit tė Sali Ēekut pėr nė Shqipėri, nė Itali i vidhet njė sasi armatimi i cili mė vonė stėrshitet, ndėrsa Sali Ēeku rrrezikohet tė kthehet pėr nė Serbi. Saim Tahiraj do tė duhej ta dinte cilėt ishin bashkėluftėtarėt e Sali Ēekut nė Brigadat e UĒK-sė e jo Banhofeve tė Europės. Shokėt e Sali Ēekut nuk kanė qenė ata qė ia vodhėn armatimin nė Itali dhe e dekonspiruan dhe gati e quan nė Serbi.

Saim Tahiraj nė njė vend thotė: “Me pėrgjegjėsi po them se njė javė pasi grupi i Sali Ēekut i ka bėrė disa arsione nė Kosovė, Shefqet Cakiqi ka ardhur nė banesėn time me disa shokė tė tij, aktivistė tė LDK-sė sė atėhershme, dhe mė kanė lutur tė anėtarėsohem nė LDK, me propozim tė mė bėjnė kryetar tė Nėndegės sė Wilisaut. Tash tė gjithė kanė dezertuar nga LDK-ja. Atėherė vetė Shefqet Cakiqi thoshte se kėto aksione i kanė bėrė serbėt”.

Saim Tahiraj duhet disa gjėra t’i ketė tė ditura para se tė dezinformojė nė mėnyrė naive. Unė atėherė isha anėtar i Kryesisė sė Degės sė LDK-sė nė Zvicėr dhe meqė Sali Ēeku ishte anėtar i Kryesisė sė Degės sė LDK-sė nė Gjermani, raportet e mija pėrpos private me Sali Ēekun ishin edhe raporte funksionesh nė kuadėr tė LDK-sė nė diasporė. E tash absurdi: e paskam lutur Saim Tahirin tė bėhet anėtar i LDK-sė dhe kryetar i njė nėndege, njė njeri qė atėherė ishte njė “veprimtar” anonim, qė nuk e njihte as mahalla e vet.

Gjatė asaj periudhe ėshtė e vėrtetė se unė kam marrė pjesė nė shumė tubime dhe takime me bashkatdhetarė, e ėshtė e mundur qė edhe kam qenė te Saim Tahiri, por njė ėshtė e vėrtetė; se kurrė nuk kam qenė nė banesė qė ta bėjė anėtar e mė pastaj kryetar tė njė nėndege tė LDK-sė nė Wilisau. Nė atė periudhė dihet si janė anėtarėsuar anėtarėt nė LDK dhe dihen edhe procedurat pėr t’u zgjedhur kryetar i njė nėndege tė LDK-sė. Saim Tahiraj, edhe atėherė edhe sot me pėrgjegjėsi them, se Sali Ēeku dhe UĒK-ja nuk kanė pasur lidhje me disa bomba tė hedhura grave dhe fėmijėve refugjatė nė disa kampe tė refugjatėve serbė nė Kosovė. Sali Ēeku dhe UĒK- ja nuk kanė pasur tė bėjnė me refugjatė fėmijė dhe gra tė mjera serbe nė Kosovė.

Atėbotė kjo propagandė bėhej pėr tė kompromituar luftėn e UĒK-sė. Edhe sot jam i bindur se ato provokime i kanė bėrė serbėt. Sepse Sali Ēeku dhe UĒK- ja e kanė treguar veten nė beteja me ushtrinė dhe policinė serbe e jo me fėmijė dhe gra tė mjerė refugjatė serbė nė kampe tė ndryshme nė Kosovė. E ata qė mundohen t’ia mveshin kėto Sali Ēekut dhe UĒK-sė nuk ia duan tė mirėn as Sali Ēekut e as UĒK-sė. Kujdes Saim Tahiraj! A mendon Saim Tahiraj se mund tė gėnjehet dikush me konstatimin tėnd se “me kėmbėngulje them se ne kemi qenė themelues tė bėrthamave tė para tė Ushtrisė sė Kosovės nėn udhėheqjen e institucioneve….“?

Atėherė, kur s’paskeni qenė as anėtar i LDK- sė dhe as keni qenė kryes i obligimeve ndaj Qeverisė sė Kosovės, ndėrsa pėr themelues tė FARK-ut ėshtė proklamuar dikush tjetėr para teje Saim.

Por, nejse. Tash prej Zvicre pėr t’u shpallė hero nė stilin “prvi borac“ i `41- shit, me dy-tre dėshmitarė, pėr ndonjė pension, mė duket se je ende i ri. Dhe, nuk ke gjetur vend tė mirė ku tė rrėfehesh Saim Tahiri; nė njė gazetė qė e boton njė ish-polic i Jugosllavisė dhe para “gazetarit“ Sefedin Krasniqi, ish-punėtor i konsullatės jugosllave nė Francė. Kjo i bie Saim Tahiraj si tė shkosh nė altarin e Kishės sė Deēanit sot pėr tė predikuar patriotizėm shqiptar. Unė nuk kam ēka tė bėjė dhe nuk mund tė tė ndihmojė. Nuk je i vogėl sa tė mos i dish kėto gjėra.
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    cakiqi i epokes nuk guxon me ja permend zvicren rogneristave.
    megjithate ai po tregon qarte se shefat e tij e kan vra Tahir Zemen.
    thx Llap per kto shkrime.
    Mos e vet se tregon vet..

ta ruajm amanetin Maska e deqanas
    Anėtarėsuar
    23-03-2005
    Vendndodhja
    diku tjeter
    Postime
    267
    Citim Postuar mė parė nga Llapi
    SHEFQET CAKIQI - LLAPASHTICA / 5 maj 2003 "Epoka e Re" (e pėrditshme)

...Unė as qė e di se ka ekzistuar njė grup i Sali Ēekut, edhe pse atė e kam njohur shumė mirė.

2) Nuk ėshtė e vėrtetė se unė nė shkrimet e mia kam pėrmendur dikund Zymer Lulajn, tė cilin as qė e njoh.

...dhe nuk i duket vetja aspak qesharak te flet per te madhin Sali Ēeku dhe bashkluftetarin e tij Zymer Lulajn, te cilet ishin te paret qe thyen kufirin shqiptaro-shqiptar duke bere pergaditjet e para te luftes clirimtare dhe duke futur armatimin e pare ne menyre te organizuar!?!

pa kallxoj kush ketij cakiq-***** se keta te dy thyen kufirin ne 91-shin, kur ti ke kqyr filma partizan me gjermon!

bre nonen e thmijaqit...

se po mi nxjer fjalet prej fundit te barkut
    shihemi n“gjykate

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-03-2003
    Vendndodhja
    Diku nėpėr Botė
    Postime
    528

Me Psikopatin Cakiēi ,ka telashe edhe neuropsikiatri se lere mė njerzit normal

Ky i sėmurė mendor - shefqet cakiēi , kur ra nė arest nga sėrbia atė kohė , pa pikėn e turpit pėr tė shpėtuar b-thėn e vetė i manipuloi nxėnėsit e vet pėr mbrojtje gjatė gjykimit .

Nuk e kam idenė nėse iu ėshtė falemderuar ndonjėherė atyre nxėnėsve ,poashtu nuk e kam idenė nėse ata nxėnės ti kenė shpėtuar maqinerisė vrastare sėrbe ,si hakmarje qė mbrojtėn kėtė tė pakurizor Cakiēin ?!

Na mėnyra e intreptimit ky cakiēi ,tregon fare kjartė se nė LDK-ė ka lujtur rolin e kalit tė trojės .

Ky ėshtė tip ,qė pėr tė shpėtuar b-thėn e vet e nxjer nė ankand publik edhe nderin e vet.

Me njė fjalė ,tip qė nuk mund tė quhet qenie njerzore .

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anėtarėsuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Nuk do te ishte keq sikur ju disa nese se keni lexue ket liber te autorit i cili eshte ne Koalicion me LDK-ne Ernest Luma dhe ndoshta tani pasiqe e keni ne bashkqeverisje i besoni se nji koh e keni myt tuj e sha.
    -------------------

Prishtinė, 04 gusht 2001, 15:30 (KeL/Kpress)

Kėto ditė, doli nga shtypi libri “Kėshtu bėri Tahir Zemaj”, i autorėve Ernest Luma dhe Skėnder Krasniqi. Nė kėtė libėr, lexuesit i ofrohen shumė dėshmi tė vlefshme pėr tendencat e manipulimit tė luftės sė lavdishme tė Ushtrisė Ēlirimtare tė Kosovės nga njerėz si Tahir Zemaj. Nė kėtė libėr, lexuesi ka mundėsi tė informohet edhe me dokumente tė ndryshme, pėr pozicionin e tij nė “Ushtrinė Jugosllave” kundėr familjes sė Tahir Mehės nė Prekaz tė Drenicės, pėr rolin e tij si oficer i KOS-it, nė luftė kundėr ilegalistėve shqiptarė nė Kosovė, Rexhep Malės e Nuhi Berishės.

Pastaj, jepen fakte pėr lirimin e tij nga burgu, si njeri i “riedukuar”, pasi qė ishte dėnuar pėr trafikim droge. Por, Tahir Zemaj, pas tė gjitha kėtyre veprave tė ndyra, bėhet njėri nga oficerėt mė tė besuar tė Bujar Bukoshit. Ai, me fillimin e luftės sė UĒK-sė nė Dukagjin, me qėllime tė caktuara vie si oficer i “pėrgatitur”, pėr ta shkatėrruar UĒK-nė.

Po ashtu, libri jep dėshmi si Zemaj arriti tė vijė nė krye tė Shtabit Operativ tė Rrafshit tė Dukagjinit; si arriti ta vejė nė zbatim planin e tij djallėzor pėr dezertim masiv tė ushtarėve dhe dorėzim tė armėve nė Dukagjin, nė shtator tė ‘98-sė; dorėzimi i spitalit ushtarak me tė plagosur, ushtrisė serbe.

Kėtu jepen edhe intervista nga oficer dhe teknikė medicinalė, rrėfime nga familjarė pėr humbjen e tė afėrmve tė tyre, si rezultat i planeve tė “kolonelit”, pastaj dėshmi nga ushtarė pėr format e tradhtive tė “kolonel” Tahir Zemajt, e shumė faksimile tė rėndėsishme nga arkivi i UĒK-sė pėr “Kolonel-in ” dhe FARK-un qė pėr opinionin kanė qenė tė panjohura dėri me tani dhe shumė fakte tė tjera. Libri “Kėshtu bėri Tahir Zemaj” gjindet nė tė gjitha kiosqet e “Rilindjes” dhe libraritė nė Kosovė.
    Do t“i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-05-2006
    Postime
    78
    O burra tu diskutu per ket Tahir Zemaj ju vetem po i bon nder atij qe s' di ca eshte nderi.

Karriera . - Ka punuar per organet e zbulim-kunderzbulimit per shtetet ballkanike. Pra ka qene spiun kunder shtetit Shqiptar per te miren e Jugosllavise.
    Per te luftuar SHqiptaret e Shqipnise duhej me e nise me ato te Kosoves fillimisht apo jo???

Patriot. - Kush quhet patriot? Ai qe lufton me pushke e pene per kombin dhe memedhen ose atdheun se me vjen ma mar. Na ka qellu qe ky kombi yne quhet Shqiptar. Dy simbolet me te dukshme jane Flamuri dhe Hymni i flamurit.
    Ai ja ka bo naften te dyjave. "Kush eshte burre/nuk friksohet/po vdes,po vdes/si nje deshmor/" Ky nuk e ka pas dit gjithe hymnin pranaj i falet kur ka desertu. Ne Armaten Jugosllave nuk e mesoshin Hymnin Shqiptar vetem ate Jugosllav. Dhe kohen kur ka dezertuate flamurin nuk besoj se e ka hedh po mendoj se e ka pas mshef me naj vend te sigurte per pas lufte.

Pranaj lejeni t'i zajne kocijte rahat atje ku asht, se per ne ket bote ja pat bo me ner me thanen.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-07-2006
    Postime
    82
    Citim Postuar mė parė nga Nordiku1
    O burra tu diskutu per ket Tahir Zemaj ju vetem po i bon nder atij qe s' di ca eshte nderi.

Karriera . - Ka punuar per organet e zbulim-kunderzbulimit per shtetet ballkanike. Pra ka qene spiun kunder shtetit Shqiptar per te miren e Jugosllavise.
    Per te luftuar SHqiptaret e Shqipnise duhej me e nise me ato te Kosoves fillimisht apo jo???

Patriot. - Kush quhet patriot? Ai qe lufton me pushke e pene per kombin dhe memedhen ose atdheun se me vjen ma mar. Na ka qellu qe ky kombi yne quhet Shqiptar. Dy simbolet me te dukshme jane Flamuri dhe Hymni i flamurit.
    Ai ja ka bo naften te dyjave. "Kush eshte burre/nuk friksohet/po vdes,po vdes/si nje deshmor/" Ky nuk e ka pas dit gjithe hymnin pranaj i falet kur ka desertu. Ne Armaten Jugosllave nuk e mesoshin Hymnin Shqiptar vetem ate Jugosllav. Dhe kohen kur ka dezertuate flamurin nuk besoj se e ka hedh po mendoj se e ka pas mshef me naj vend te sigurte per pas lufte.

Pranaj lejeni t'i zajne kocijte rahat atje ku asht, se per ne ket bote ja pat bo me ner me thanen.
    pa pa pa e zbulove amerikėn

i/e regjistruar Maska e RTP
    Anėtarėsuar
    26-03-2004
    Postime
    1,756
    Citim Postuar mė parė nga Brari
    cakiqi i epokes nuk guxon me ja permend zvicren rogneristave.
    megjithate ai po tregon qarte se shefat e tij e kan vra Tahir Zemen.
    thx Llap per kto shkrime.
    Mos e vet se tregon vet..

Vetem rri e ndegjo/lexo..

i/e regjistruar Maska e urtesia
    Anėtarėsuar
    22-08-2006
    Vendndodhja
    Ne Dardani -Iliride
    Postime
    431
    1981. Jusuf Gervalla, Kadri Zeka, Nuhi Berisha, Rexh Mala, Mesues metushi, ...
    LAVDI.

1991. Stervitjet e para ne shqiperi (Goni dhe Iseni) ata qe e njohin historine e dijne pse i permenda keto dy emra. Ata qe nuk i njohin keto dy emra le te me kursejne ju lutem.
    duke menduar se me 1992 do te filloi kryengritja e armatosur, ngase gjitha pergatitjet ishin gati. (kontakt rexh xh.)

... ... ...

A historian e historian, ju kerkoni plumbin e jo pjesemarresit ne lufte. ( e them nga mllefi)

Percarja filloi ne vitin 1983-84 kur u ndam ne te kuqen dhe te zezen, qellimi ishin kontrollimi i finansave, (pyeteni pizhen)

Nuk kemi pas as respekt e as simpati ndaj Rugoves, gjithe te perfshiret ne levizje e kemi urejtur , por kishim haruar se ate e propozoi baca Femi Agani dhe ka qene lojtar besnik i Femiut. Pra kur shajme rugoven shajme edhe femi Aganin, andaj per gjerat qe nuk i dijme, te mos flasim.

Baca Adem jashari kishte kontakte te rregullta me Ibrahim Rugoven per arsye se ai ishte presidenti dhe ne baze te postit president, dihet se kush eshte komandant i forcave ushtarake te nje shteti (edhe pse i okupuar.)

E filluam me betimin: PĖR ZOT E ATDHE
    e perfunduam me: FARK, UĒK, LKĒK, FRONT, UNIKOMB, ...

Qe te gjithe me nje qellim, pavarsia e kosoves. Kosova shtet i pamvarun.

Bindjet ideologjike, mos njohja e veprimit institucional, sjellja e shume vendimeve ne baze te orekseve, deshirave, bindjeve individuale, deshira ndaj kontrollimit te mjeteve financiare, shiteblerja e armeve, keqperdorimi i shume gjerave, ka bere qe ne shume raste te gabohet. jane bere gabime edhe melikuidimin e njerezve duke i etiketuar "tradhetar" ka munguar gjyqi ushtarak i cili duhej te sillte vendime te tilla, por keto vendime silleshin neper oda e hajt more hajt.

Dikur ishim marksist leninist - antiimperialist;
    sot kemi perfunduar me lenin, enverin, ...
    jemi demokrat te ashtuquajtur.

Ideologjite e ndryshme na gjeten te percame ne lufte;
    Ishalla pavarsia na gjene unik, mos per vete, te pakten per brezat qe vijne.

E drejta e kontributit per pavarsine e kosoves iu takon te gjithe atyre qe e duan kosoven, pa mare parasysh te kaluaren e tyre, ngase sot po garantojme te drejten dhe lirine qytetare te serbeve ne kosove. po njohim kulturen e tyre, gjuhen e tyre, organizimin politik dhe perfshimin e tyre ne institucionet e Kosoves. Andaj eshte e tepert te themi se neve kemi vrare djalin e dikuj, prindin e nje studenti apo ku ta dij une se per cilin shqiptar behet fjale.
    Eshte Zoti qe gjykon me se miri, por duhet te orvatemi qe drejtesia e kosoves ta thote te verteten e jo kontrabandat qe bredhin rrugeve duke u thire ne patriota e komandanta, ngase Komandanti yne ne momentin e renjes se tij deshmor, ra me gra, pleq dhe femije, ku ishit ju trimat e judbines ???
    po ju lutem mos ma celni gojen se kam shpirtin e lenduar.

lavdi deshmoreve.
    urtėsia

Perjashtuar Maska e kurkushi
    Anėtarėsuar
    24-06-2005
    Vendndodhja
    Shqiperi.Mund te udhetoj pa vize hyrese ne tere boten "interesante"
    Postime
    446
    Eshte gje e keqe te provohet me kot te ndryshohet rrjedha e ngjarjeve te kaluara.Asnje vrasje ,asnje dhune nuk shkaktohet pa u shtyer nga dikush,nga diēka...
    I ashtuquajturi kolonel Tahir Zemaj ate qe ka merituar e mori.Ne "at jete" tani me ai eshte i qehte,s`e ndjeke askush per te berat dhe te paberat...

Ishte i shkolluar ke shkijet,i martuar me ta,perkrahte politiken e tyre (LDK-ne) dhe deshironte te udhehiqte bijte e nenave shqiptare qe s`kishin perzier asnjehere gjakun me shkijet si ai Krasniqi etj,etj...
    Edhe keto aresyetime dhe shpifje kunder UēK-se dhe Shik-ut,te cilat s`ka askush qe i verteton meqe jane Rrena,e atij i duheshin keto per te provuar te kethehet ne Kosove nga Gjermania ku ishte (bere) nje zagare rrugash dhe restoranesh duke mbajtur fjalime para "kafsheve" te LDK-se ne diaspore e ne Kosove (lindore)luftohej edhe me nga nje fishek, atij ia shkroi shkina e cila e udhehiqte qe nga momenti i takimit me te ne akademine e shkijeve ne beograd...

Une vet e pyeta te "humburin" Zemaj ne restoranin e Azem Nezirit "La Luna" ne Weinfelden,Zvicer:
    Sot po luftohet ne Kosove ende,ju "eksperti i lufterave artilerike" ē`beni ju ketu pra?
    Ai u pergjigj: Une pres urdherin e "komandantit" tim tha... (mender me thone) Ibrahim Rugova!
    E kur dihet qe i ashtuquajturi "komandant" apo "president" ishte ghjithnje kunder luftes me shkijet,ky pis (Zemaj) tregonte fare haptas qe s` e ka mendjen ke lufta kunder miqve te tij...

Ketu s`ka me se ēka bisedohet.

Ai mori "copen" e tij te merituar...dhe debati per te do duhej te perfundoje.Eshte e kote,ngjane njesoj sikurse te bisedosh per punet e qejve,siq ishin rugova, m.krasniqi, a.krasniqi, zema e perkrahesit e tyre...

Mua s`me prishe pune...mund te vazhdojme prap por asnje milimeter ,kufiri ne mes te akuzuesve dhe te perkrahesve te Plehut dhe pleherave Zema etj nuk do te shtyhet.E vrau dora e Zotit per meritat e tija si Esad Pashain!

MIre do ishte qe ne fillim te aktivizimit te tij ne MM t`ishte bere kjo vrasje apo largim i tij Nga Kosova.

Faqja 8 prej 13 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sabit Idrizi
    Nga shigjeta nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 137
    Postimi i Fundit: 22-06-2022, 01:35
  2. Veprat dhe cilesite e besimtarit te vertete te Zotit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 14-07-2012, 10:39
  3. Shkrimet e Hershme: Bariu i Hermansit
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2006, 08:01
  4. Merjemja a.s, Nėna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17
  5. ABC-ja e Demokracisė
    Nga Redi nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 26-05-2002, 09:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •