Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    Armandoboni.com Maska e White_Shadow:)
    Anëtarësuar
    28-02-2005
    Vendndodhja
    Duke ikur ne hene per te dale nje xhiro nga MArsi me EMInene
    Postime
    248

Arrow Sunrİser

hel ti shoku............Cfare na thua per ate gruna me dy femije nga tirana qe vrau veten dy dite me pare?????? policia gjeti broshura te deshmitareve te jehovait ku nxitej vetvrasja
    nje gje desha me thene une sice ke thene edheti ne nje poste tenden dhe per kete te them urime........JETA ESHTE NJE DHURATE E ZOTIT E KESHT UNE DUHET TA JETOJME ATE E JO TE VETVRİTEMİ...........
    ( por po ti lexosh me vemendje broshurat e tyre qe po te mesuan shtepine nuk te lene rehat do teshohesh qe vetvrasja propagandohet haptazi...)

Befshi qejf
    XXXX

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anëtarësuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    White Shadow!

Me cito nje broshure te DJ ku nxitet vetevrasja dhe une me te vertete do ta besoj qe ata jane ata qe thua ti.

Pershendetje, SS

Une personalisht jam me Rusine sa i takon ketij fenomeni. Te ndalohet ligjerisht predikimi dhe praktikimi i ketij sekti satanik.

Why do Jehovah's Witnesses contemplate suicide?

A problem common among Jehovah's Witnesses is the feeling that they are not going to make it to live past Armageddon. Even though they keep a rigorous schedule of activities designed to earn them a righteous standing with Jehovah, the Witnesses themselves are keenly aware that they fall far short of the perfect standard set by God.

Why do so many Jehovah's Witnesses consider suicide at one time or another? The Watchtower has made surviving Armageddon a major goal for every Jehovah's Witness, but it is not an easy goal. The Society teaches that only faithful Jehovah's Witnesses qualify to survive Armageddon but faithfulness is not good enough unless one finishes completely faithful. Any slacking off before Armageddon may disqualify you. The entire world including disqualified Jehovah's Witnesses will be killed by such things as earthquakes, fire, hailstones, lightning and floods. According to the Watchtower, everyone alive on earth at the time of Armageddon who is not a faithful Jehovah's Witness will be executed by Jehovah God and will never see a resurrection. But what about people who have died before Armageddon? The Watchtower's teaching is that everyone who dies before Armageddon, aside from Jehovah's Witnesses who have been expelled from the Watchtower Society, will go into the common grave of mankind and all will be resurrected onto paradise earth to have a second chance. That means that all Jehovah's Witnesses and non-Jehovah's Witnesses alike get a second chance as long as they die before Armageddon.

Why does death guarantee a resurrection into paradise yet being alive at the time of Armageddon means destruction for everyone not worthy enough? The Watchtower teaches that at death one's record of sin is wiped clean. Because of this clean slate, a person is fully qualified for a resurrection. But for Jehovah's Witnesses who are alive at the time of Armageddon, their slate has not been wiped clean, therefore their acceptance in Jehovah's eyes will be based on the amount of their good works and their faithfulness to the organization. If you ask a Jehovah's Witness if they have done enough, if they are worthy enough of surviving Armageddon, you will find that they do not have any assurance of their survival. The best that they can say is "I hope that I have been faithful enough. I hope that I have done enough." But today's good works are never enough to give them assurance, because any slacking before Armageddon, any tiredness in their regiment of good works would disqualify them from life. Because of the tremendous pressure to do enough to qualify them to survive, many Jehovah's Witnesses have contemplated suicide at one time or another as a way out of this life and a way into paradise. For Jehovah's Witnesses there are no guarantees this side of Armageddon aside from death. It is a sad situation when a dead Jehovah's Witness comes out better off than a living Jehovah's Witness.

The teaching that there is no assurance of your salvation in this lifetime is a common teaching of all false religions. Any religion that basis the acceptance of God on the works of man will never be able to give any concrete assurance that one has done enough to merit life. In contrast, Bible believing Christians have found great assurance of their acceptance with Jehovah in the words of the Bible. 1 John 5:13 says "These things I have written to you who believe in the name of the Son of God, that you may know that you have eternal life..." This assurance, this knowing that we have eternal life right now is not only for a select few because John said in 1 John 5:1 "Whoever believes that Jesus is the Christ is born of God..." For those who put their trust in Jesus, he has promised to send a helper to walk alongside them and will be in them to help them. "And I will pray the Father and He will give you another Helper, that He may abide with you forever - the spirit of truth, whom the world cannot receive, because it neither sees Him nor knows Him; but you know Him for He dwells with you and will be in you." John 14:16-17.

If you want assurance that you are acceptable to God, you will never find it in the Watchtower. No earthly organization died for you, and no organization can save you no matter what they claim. Only Jesus is worthy of our trust.

http://www.jwinfoline.com/Documents/death/suicide.htm

Deshimtaret e Jehovait eshte nje fillozofi e shpikur nga Franklin Rutherford per arsye financjare, rritjen e tirazhit te librave te tij 'The Finished Mystery' (Misteri i Mbaruar) dhe 'Living Will Never Die' (Jeta Nuk Do Vdese Kurre). Pas alarmit qe Zoti do shkateron gjithe kishat deri me 1920 dhe i vetmi shpetim eshte bashkangjitja me Deshmitaret, dhe se mileniumi i ri do fillon me 1925 kur profetet do te ringjallen. Masat shfaqen kuriozitet dhe librat e tij bene nje bum. Te gjitha parashikimet e tij deshtuam por fatekeqesisht nje numer i vogel njerezish i besuan me fanatizem. Predikuesit e DJ vazhdojne te trillojne parashikime te reja idiotesko-perrallore dhe hipnotizojne femijet ne mbare globin.

Deshmitaret e Jehovait predikojne qe gjithcka jashte kornizes se tyre eshte djall, prandaj refuzojne ti respketojne. Fanatikisht ndalohet martesa me te jashtem, tranfuzjonin e gjakut, votimi dhe respektimi i hymnit/flamurit/ligjeve te cilitdo qofte shtet(ngaqe nuk pranojne rendin shoqeror jashte kornizes se DJ).

El-Letërsia Maska e macia_blu
    Anëtarësuar
    04-05-2002
    Vendndodhja
    michigan usa
    Postime
    2,492
    Une personalisht jam me Rusine sa i takon ketij fenomeni. Te ndalohet ligjerisht predikimi dhe praktikimi i ketij sekti satanik.__________________

for the first time, - me too!!!
    "Shkolla nuk e ben njeriun me te mencur, e meson te duket i tille" (e.m)

Moderatore
    Anëtarësuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Me vjen keq per vizionin driteshkurter te kesaj vajze! Mendoj se kemi te bejme me ndonje delir. Zotit nuk i shkohet prane me keto ide te cilat vete Ai i denon. Nuk e ve ne dyshim opinionin rreth vajzes. Te gjithe mekatojme! Kur te na vije radha do te na gjykojne te tjere. Une kam marre pjese ne disa leksione te ketij sekti, thjesht per kureshtje dhe jam ndier mire sepse perfiton njohuri. Mendoj se shifra qe ka permendur vajza flet per crregullimi psikologjike dhe ide fikse te cilat e cuan ne boten tjeter. Nuk me mbetet tjeter vec te ngushelloj te afermit.
    Pushofsh ne paqe Marsela!
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

. Maska e nausika
    Anëtarësuar
    26-03-2005
    Vendndodhja
    .
    Postime
    774
    me vjen shume keq qe ky sekt i rrezikshem po perhapet edhe ne shqiperi. Keta njerez, jo vetem qe predikojne biblen ne menyre te gabuar, por gjithashtu e adaptojne si tu doje qejfi per te tru-shplare sa me shume njerez (sidomos te rinj). Nje shoqe e ngushte ime u embelsua per pak kohe nga pallavrat e tyre kur po kalonte ca faza te veshtira te sajat dhe familjes, dhe sa here qe mundohesha te argumentoja me te, ishte e kote sepse ATA i pergatisin te rekrutuarit e tyre te rinj per te kundershruar cdo gje qe nuk u shkon.
    Me vin keq qe po depertojne edhe ne shqiperi njerez te tille sharlatane dhe perfitojne nga dobesite dhe boshllekur shpirteror te njerezve.
    Vetem nje pyetje do doja tu beja: Ka nevoje qe Fjala e Zotit te Reklamohet dere me dere me fletushka me ngjyra dhe vitrina ta bukura(ne te veshur te marrin ne qafe) cdo fundjave (atere kur ate dalin per gjah?).

Paqe.
    When in Doubt, Act Stupid!

madmoiselle Maska e angeldust
    Anëtarësuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Sekt i poshter!
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

http://www.ganoweb.com Maska e Shpirt Njeriu
    Anëtarësuar
    30-09-2002
    Vendndodhja
    Ne toke sepse ne HENE per fat te keq nuk arrita dot
    Postime
    1,869

I presin ushqimin nënës "për t'a çuar në parajsë

Fakti i lënies së gruas plakë në mëshirë të vdekjes së pashmangshme nuk do të ishte mësuar kurrë nëse të mërkurën pasdite fqinjët, tepër të zemëruar, nuk do të kishin lajmëruar policinë në numrin 129 dhe ndërmarrë veprime gati të dhunshme. Duke shtyrë tej dëshmitaren e Jehovait, disa gra, banore të dhomave pranë, kishin mundur t'i jepnin një gotë me ujë të sëmurës, që kishte filluar ta kërkonte me ngulm e zë të lartë. Mirëpo një ditë më pas asgjë nuk ka ndryshuar. Madje i shoqi polic i gruas besimtare të sektit të Jehovait, duke bërë të fortin, ua ka ndaluar fqinjëve të fusin hundët më tej në shtëpinë e tij.

E sëmura
    Sipas investigimit të Gazetës, prej gati dy javësh nëna e policit H.H. të Komisariatit numër 1, ka zënë shtratin në një dhomë të katit të dytë të godinës 19 të Qytetit Studenti, që banohet tërësisht nga familjarë. Vetë polici është shprehur mes kolegëve se nënën e ka seriozisht të sëmurë, duke sqaruar se ka ndërprerë ushqimin. Ndërkohë, fqinjët e tyre nuk mendojnë se është pikërisht kështu. Sipas tyre, gruaja plakë, që dergjet e sëmurë, është lënë me qëllim në këtë gjendje nga nusja e vet, dëshmitare e Jehovait, e cila në vend që të kujdeset ta ushqejë, ia ka ndërprerë atë, me qëllim që t'i mundësojë sa më shpejt vdekjen, sipas besimit se "Zoti do që ajo të vdesë dhe paskëtaj ajo do të bëhet e pavdekshme në jetën tjetër".

Fqinjët
    Porse një veprim i tillë me vjehrrën i dëshmitares së Jehovait nuk ka kaluar pa u vënë re nga fqinjët. Ata nuk e kanë miratuar këtë veprim, madje janë acaruar. Rreth orës 18.30 të së mërkurës acarimi duket ka arritur kulmin, kur fqinjët kanë dëgjuar lutjet e gruas plakë për një gotë ujë, që nuk ia jepte askush. Një grua nga Tropoja e shoqëruar nga të tjera gra, që jetojnë në katin e dytë, duke humbur durimin, kanë hyrë pothuaj me forcë në shtëpinë e policit duke i dhënë një gotë me ujë qenies që vuante në shtrat. Menjëherë më pas, në të njëjtën orë, 18.30, po nga fqinjët është telefonuar policia në numrin 129, duke raportuar faktin. Porse deri 24 orë më pas, sipas burimeve të Gazetës, nuk është marrë asnjë masë dhe nuk është bërë asnjë verifikim.

Dëshmitarët
    Menjëherë pas mësimit të ngjarjes, Gazeta shkoi dhe e verifikoi në vend atë. Porse në katin e dytë të godinës 19, të paktë ishin ata që guxonin të flisnin. Vetëm një grua pohoi se gjithçka ishte e vërtetë, por u lut të mos i bëhej publik emri. "Është e vërtetë që e zonja e shtëpisë është dëshmitare e Jehovait. Të gjitha ato që thoni janë të vërteta, por mos më pyesni për më tepër, pasi nuk dua të ngatërrohem", ishte dëshmia e saj, ndërkohë që një tjetër pjesëtar i familjes e tërhiqte nga mënga duke e këshilluar, më saktë kërcënuar, të heshtte. Më tej u mësua se pas sherrit të një dite më parë, polici kishte bërë punën e vet duke trembur gjithë katin me britmat e tij: "Të mos shoh askënd t'i afrohet dhomës sime". Madje edhe rojet në katin e parë të godinës ishin të frikësuar dhe përmendnin mundësinë e largimit nga puna për shkak të mosraportimit të ngjarjeve, apo edhe vetë faktit të gruas plakë, që lëngon në shtrat e pandihmuar nga askush. Ndërkohë, edhe pse e lajmëruar, policia ende nuk ka mbërritur të verifikojë ngjarjen. Në këto kushte, edhe banorët dëshmitarë të ngjarjes janë tkurrur dhe frikësuar, edhe pse në ndërgjegje vriten, duke menduar se janë duke banuar pranë një krijese që kërkon një ndihmë të cilën nuk kanë fuqi t'ia japin.

24 orë pas denoncimit të ngjarjes, askush nuk e merr seriozisht

Policia ende s'ka trokitur në derë

Kolegët: Polici na sqaroi se e ëma ishte sëmurë
    Dje në mbrëmje, 24 orë pas lajmërimit, policia e Tiranës nuk kishte bërë pothuaj asnjë verifikim për ngjarjen. Askush nuk ka trokitur në derën e dhomës ku polici i Komisariatit numër 1 të Policisë së Tiranës ka strehuar familjen e tij. Të kontaktuar nga Gazeta, drejtues të Postës së Policisë të Qytetit Studenti pohuan se kishin dijeni për ngjarjen, porse ajo nuk ishte aq e rëndë sa pretendohej. Sipas shpjegimeve të drejtuesve të saj, menjëherë pas mësimit të ngjarjes ishte marrë kontakt me policin H.H., i cili kishte shpjeguar se nënën e kishte të sëmurë rëndë. Sipas shpjegimeve të të njëjtit, nëna kishte ndërprerë ushqimin dhe pranonte të pinte vetëm ujë. Me kaq gjithçka ishte quajtur e sqaruar. Pra, policia nuk ka shkuar të vërtetojë ngjarjen në vend e të bindet, por në mënyrë absurde është mjaftuar vetëm me fjalët e efektivit të saj. Në këtë pikë nuk është e tepërt të mendosh se policia jo gjithmonë arrin të kuptojë se kur ka ta bëjë me një vepër penale dhe kur jo. Askush nuk dyshon se duhet t'i punojë mendja për më tepër, askush nuk dyshon në justifikimet e një njeriu të vetëm, që për më tepër është pjesëtar i familjes. Ndërkohë që në një tjetër vend, ku shteti bën më shumë për taksapaguesit e vet, 24 orë më pas policia do të ishte në momentin kur mjekët ligjorë do të vërtetonin nëse gruaja plakë ishte ushqyer apo jo.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A janë Dëshmitarët e Jehovait një sekt ose kult?
    Nga coptic në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 547
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 22:22
  2. Vetëvritet 11-vjeçarja besimtare
    Nga GiSHteZa në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 64
    Postimi i Fundit: 11-02-2009, 08:46
  3. Vetëvaret 16 vjeçari, frekuentonte "Jehovain"
    Nga Cimo në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 31-01-2009, 22:55
  4. Deshmitarja e Jehovait vret veten ?
    Nga Arrnubi në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 22:26
  5. Për dëshmitarët e Jehovait
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 23-12-2006, 17:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •