Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 9
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    PACA, France
    Postime
    35

C - Ndihme per C ne linux

si mund te gjej ne linux funksionet qe perdoren ne C?? si editor perdor EMacs, po nuk gjej asgjekundi nje help i tipit te borland C...me funksionet, cfare ben secili, ne cilin "#include" ben pjese...etj. pls nese mund te me ndihmoje ndokush, jam fillestare ne linux,...gjithashtu nese mund te me rekomandoni nje editor tjeter, me autocomplete,,,dicka me te thjeshte per te perdorur...

Larguar Maska e cunimartum
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Canada
    Postime
    678
    Ky eshte nje problem i te gjithe fillestareve ne C. Ndryshe nga Java Python, e plot gjuhe te tjera qe kane dokumentacione shume efikase, ne C eshte me e veshtire per te gjetur funksionet ose thirrjet qe do perdoresh per nje qellim te vecante.
    Librarite hiq standartet jane System Dependent deri diku, pra lidhen me O/S qe ti perdor. Cfare te duhet per C jane ne "man -s 3c (pra section 3c) emriFunksionit"
    Menyra me e mire per te gjetur shumicat e funksioneve me cfare bejne eshte gjetja e ndonje liberthi te vogel per ate O/S ne shumicat e shkollave te tille gje pa shume problem.
    Megjithate man -k keyword te ndihmon ne raste kur di si do ta besh dicka.
    Nese ty te duhet nje file gjigant me funksionet e librarive qe ofron Systemi yt atehere une mund te te shkruaj nje prog. per ta bere kete. Megjithate une jam partizan i librave
    Fen e ke krejt personale. MEMEDHEUN E KEMI TE PERBASHKET.

Texas Ranger Maska e Clauss
    Anėtarėsuar
    19-06-2003
    Vendndodhja
    Athens
    Postime
    1,483
    pervec asaj qe ka thene cunimartuar dua te shtoj qe mbase eshte me mire te ndryshosh editor. une per vete kam anjuta qe ngjan me ms visual studio. me duket se ka dhe man page incorporated. eshte e mire vecanerisht kur di emrin e func po nuk di/mban mend si thiret ose cfare arg merr. tani kur sdi func avash avash do ti mesosh duke i perdoruar. fat! peace.
    You were meant for me. Perhaps as a punishment.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anėtarėsuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Pershendetje Dea_alb ...!!!

Ne radhe te pare urime e siksese per rugen e re ne linux ...!!!!

Persa i perket ndihmes qe mund te maresh mer C ne linux eshte pak si me e komplikuar se sa ne windows po te gjitha tips qe cunimartum te ka thene jane shume te vlefshme ... gjithashtu une te sygjeroj edhe komanden man man qe te ndihmon shume ne menyren se si te mredoresh komanden man qe eshte me e mira e me afikasja per te mare ndihme ne LINUX

une do te te sygjeroj e disa komanda te tjera po nuk e di nese je e mire informuar ne LINUX

info libc

ku te jep shume ndihme en C programing vecanerisht kur je filestar/e ne kete gjuhe

cd /usr/include ; for i in *.h ; do man 3 `echo $i | sed s/'.h'//g` ; done
    ku te jep me shume informacjone reth include e sidomos reth alloca ne meyre qe te maresh me shume informacjon reth tyre ....

Gjithashtu mund te kerkosh me shume ne googel per keto informacjone pasi jane shume e shume faqe qe kane informacjon ...!!!

Persa i perket editorit une preferoj VIM improvment ose versjon visual gVIM per GNOME pasi eshte me i thjesht se EMac edhe ke kontroll sintakse ... persa i perket auto complet eshte e pa mundshme t kesh nje editor te tille per linux ...!!!

megjithese mund ta kesh te instaluar ne PC po te jap link ku mund ta maresh
    http://www.vim.org/
    edhe per te mesuar se si (nese di anglisht )
    http://supportweb.cs.bham.ac.uk/docu...gvim/gvim.html

have fun and good luck
    Ardi_pg_id
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-06-2002
    Vendndodhja
    PACA, France
    Postime
    35
    falemnderit per pergjigjet, ne C nuk jam fare fillestare, po deri tani kam punuar vetem ne windows...
    ne linux jam fillestare 1-javoreshe. E instalova sepse ne shkolle na kerkojne te programojme ne linux, dhe e keqja eshte se deri tani nuk kam bere asnje ore linux, dhe kohen e kam shume te kufizuar per te lexuar manuale programimi dhe linuxi. Ne linux duhet te bej programe te tipit klient-server(lojra te ndryshme, chat) duke perdorur sockets gje qe eshte e re per mua. Dhe duke shtuar edhe linuxin gjerat komplikohen. Me ndihmuan shume komandat ne linux, tani do provoj edhe editorin anjuta...

Mos u llastoni Maska e Unknown-
    Anėtarėsuar
    06-05-2004
    Vendndodhja
    Ne Tirane, ku tjeter :P
    Postime
    9
    per mendimin tim nuk ka nevoje te shkoni kaq thelle, eshte nje zgjidhje shume e thjeshte per problemin e pare (jo ate te alloc) dhe quhet cygwin, vecse duhet te kesh nje qerre te tere me programe shoqeruese qe te emulosh nje kompiler gcc ne windows (po ama kur ta kesh, eeeeeee) shko te google dhe shiko per "GCC+GNU+MINGW" dhe ke shume mundesi ta gjesh ate faqen qe nuk po me kujtohet. Pastaj duhet vetem te gjesh nje full LibC, te rregullosh %PATH% me included qe do kesh, me aplikacionet per cygwin dhe je ne rregull. mbase duket e komplikuar por eshte mjaft e thjeshte

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Unknown-,

Ajo qe thua ti eshte cygwin dhe adresa eshte e thjeshte fare www.cygwin.com
    Edhe instalimi nuk eshte aq i veshtire sa thua ti.
    Edi

Mos u llastoni Maska e Unknown-
    Anėtarėsuar
    06-05-2004
    Vendndodhja
    Ne Tirane, ku tjeter :P
    Postime
    9
    lol, nuk e kisha fjalen vec per cygwin. cygwin mban vec funksionet per app. e linux qe jan portuar ne win32/nt. po deshe nje platforme kompilimi gcc, behet puna e veshtire

PS: Pse, po te kerkoja cygwin, cila do ishte adresa e pare qe do shikoja, www.cygwin.com apo jo? :P

PPS: Ohh, se harrova, po une kam thene qe eshte mjaft e thjeshte ne postimin e mesiperm!!!

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Me cygwin mund tė pėrdorėsh edhe gcc/g++. Tek programi i instalimit shkon tek compilers dhe shton gcc nė listėn e programeve tė instaluara.
    Pastaj mjafton tė futesh nė cygwin dhe tė pėrdorėsh g++ kodi.cpp pėr tė kompiluar programin kodi.cpp.
    Edi

Tema tė Ngjashme

1. Varfėria dhe mizerja.
    Nga DI_ANA nė forumin Tema shoqėrore
    Pėrgjigje: 125
    Postimi i Fundit: 18-01-2017, 05:25
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. Ēlirimi i Frymės
    Nga Matrix nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 59
    Postimi i Fundit: 12-08-2005, 12:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •