Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 33 prej 33
    i/e regjistruar Maska e Loti i shpirtit
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Uk
    Postime
    276
    Naten e pare qe bombat rane mbi Bagdat shkrova:
    Sonte

--------------------------------------------------------------------------------

Sonte,
    dhimbjen
    neper rruget e Bagdatit e kam lene.
    Te perlyer e te pergjakur
    me tym e copa bombash
    Toma Hok e Kruiz.
    Mbaje o popull mbi shpine
    padrejtesine,
    ashtu sic e mbajta une
    teteqind vjet mbi kurriz!"

Dhe s`dua ti heq as nje presje,dhe as ti shtoj dhe pse ka mjaft.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Loti i shpirtit : 14-05-2004 mė 16:23

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    04-02-2003
    Postime
    444

Mbi komentin e Llamadeos

LLamadeo shkruan:
    "Me ke thene diku se nje poete e viteve 1987 ne Shqiperi te paska lutur qe te beheshe komunist... kot e paskeni humbur rastin, mbasi partija paska pase aq besim ne ju...

Them keshtu pasi e dij se ne ate kohe jo cdo kujt i beheshin propozime per tu bere komunist, e sidomos te persekutuarve nuk behej fjale fare qe tu flisnin me goje poetet,....

Hi Llamadeo ,
    Te falemnderit per komentin.
    Ke te drejte.Jo kujtdo i beheshin propozime te tilla atehere.
    Edhe une vete jam befasuar atehere nga ai propozim qe mu per te hyre ne PPSH
    dhe e ndjeva veten te fyer qe guxuan e ma ben kete propozim.
    Me vone arrita ne konkluzionin se motivet e mundshme te PPSH me berjen e atij propozimi duhet te kene qene si me poshte:

1. Ishte nje mundesi e sigurimit te shtetit per te me provokuar e per te marr vesh cfare mendoja,apo per te me penalizuar me pergjigjen time.

ose

2. Propozimi mund edhe te kete qene i sinqerte pasi mos harro se ne 1987 ne fuqi ishte Ramiz Alia i cili perpiqej ti jepte nje imazh me liberal partise se vete
    dhe une njihesha ne Tirane atehere si nje "dele e zeze " nder intelektualet shqiptare.

.................................................. .................................................. ......

Ne ato dite te zise se kombit
    Kur te kuqte perhapnin friken
    Pata fatin e Kolombit
    Dhe zbulova Ameriken...

i/e regjistruar Maska e LLemadeo
    Anėtarėsuar
    22-04-2004
    Postime
    72

Dy fjale per Drini...! Dhe dy fjale per te gjithe si dhe per drejtuesit e Forumit!

Pershendetje Drini_ne_L.A.

Me drejtoheshit me nje si urdher...si kritike per komentet e mija...e po ju jap nje pergjigje edhe ju!

Megjithse dikush me ka shkruar ne e-mailin tim, se gjate leximeve te komenteve te mija ka mbajtur shenim dhe ndonje gje te thene ne ato komente nga une, sic me shkruan si gjera te bukura qe nuk mund te harrohen...

E se pari ju them dhe ju: "Lexojeni nje here te gjitha komentet e mija, se keni per te mesuar dhe ju ca gjera te bukura qe nuk i keni kapur dot akoma ne jete...pasi ndoshta je shume i ri...ose te kane shpetuar nga nje orientim per nga ato lloj fjalesh e poezish servile si ato qe u beni mbrojtje ju..."

Kur dikush qe mendon se eshte bere poet, sepse shkruan vargje servile me permbajtje servilizemi politik, ndaj nje politike barbare te kujtdo qofte... cdo njeri ka te drejte qe te jape mendimin e vet, pro' apo kunder dhe te sjedhe argumentet e veta, pa marre parasysh se ne cilen faqe eshte, te letersise apo te politikes, pasi ka pseudo-krijues qe perpiqen qe te bejne politike edhe per ato lloj vargjesh, gjithnje ne se ato meritojne te quhen te tilla!

E ju qe qenkeni pro' atyre lloj vargjesh politike servile ndaj Amerikes, qofsh i knaqur me ato lloje gjithmone!

Une nuk jam marre me ato vargje dhe as nuk ja vlen te merresh asnje here pasi nuk eshte as poezi, as letersi, e pikerisht pse nuk hyn ne letersi duhet qe te sjedhim argumenta qe ata qe duan te shkruajne apo perpiqen te bejne dicka...ti ndihmojme qe te marrin nje drejtim vertet letrar...

E une jam perpjekur qe ti them ato... qe ai apo dhe ju, te mesoheni qe te shkruani pa servilizem, por me sa po shoh, nuk i njihni fare...

Por paskeni edhe kapricon kokforte per te mos i mesuar kurre ato gjera, qe nje krijues apo pretendenti per krijues te mos jete servil ndaj askujt, as ndaj Amerikes por as ndaj atij qe i serviloset atyre llojeve!

Me sa pashe nuk i ke lexuar fare komentet e mija, ndaj ke shkruar per "qime e per trare" pa ditur asgje se cfare eshte shkruar me siper...

Bejme fjale per nje semundje qe i ka mberthyer kokat e shqiptarve shume keq, servilizmin ndaj pseudo-politikanve, pseudo demokratve, pseudo te fortve etj...
    behet fjale per pseudo-poete, pseudo-letrare qe thurin servilizma barbarive, atyre qe vrasin njerz...

Pra nuk ka fare politike kur jepen mendime per ti sheruar te semuret, per ti mesuar te clirohen nga ankthet servile qe ngrejne lart antivlerat dhe varrosin vlerat e cdo lloji!

Nejse, se as me ju nuk ja vleka qe te merem me gjate spse sipas teksteve qe kam pare te shkruara nga ju, nuk jeni ne gjendje as ti lexoni por as ti kuptoni ato qe kam shkruar une dhe cafer po ju them ketu, pasi po me vjen keq qe ju them, por qenkeni ne nivelin e atij te cilin e mbroni!

Ju u pata drejtuar nje tjeter pergjigje, ku ju pyetnit per te metat e atyre vargjeve...dhe donit te dinit gjera konkrete... ku une ua tregova shkurtimisht se pse nuk meriton qe te flitet per te meta konkrete pasi ajo smund te quhet poezi...

Por ju nuk u paska pelqyer ajo cfare ju kam shkruar, ndaj e quani "qimen tra" etj...

Tani mos u shqetos se une nuk do te merrem me as me komentet tua, qe une miqesisht te dhashe nje pergjigje dje, per ato cka kerkoje te dije ne lidhje me ato vargje..."ne se ato kane te meta dhe ku i kane konkretisht," pergjigje qe ju e injoruat, sepse nuk shkruat asnje fjale rreth saj, por kercyet "sa ne tra e sa ne qime", kunder komenteve te mija pa i lexuar, duke u perpjekur qe te mbeshtesesh servilizmin e llojeve qe vuajne ti kendojne lavdi te pa merituseshme Amerikes...
    E ju vazhdoni ti beni qefin njeri tjetrit, me vargje te tilla apo me komente qe nuk e ndihmojne aspak ate qe mendon te merret me krijime letrare!

PER DREJTUESEIT E FORUMIT SHQIPETAR SI DHE PER TE GJITHE VIZITORET APO KOMENTUESIT E TJERE RRETH KETIJ DISKUTIMI, THEM DHE KETO PAK FJALE TE MIJA !

Po me vjen shume keq per shume diskutant ketu qe jane shume te mire dhe ja vlen qe ti lexosh, por dhe te diskutosh me ta...
    Mirpo qenka e pa mundur, pasi paska dhe diskutant te cilet mjerisht qenkan te keq informuar, te keq orientuar ne jete, te ushqyer me servilizem ndaj llojeve si diktatura apo fuqi shtypse e nuk u clirokan dot nga ato semundje...e me ata lloj diskutatntesh te shkoka fjala kot!

Pra me vjen keq qe me diskutantet e mirfillte ne "Forumin Shqipetare" eshte e pa mundur qe te komunikosh dhe te shkembesh mendime, pasi paska disa servile te Amerikes, Fatos Nanos, Enverit etj, ketu ne kete forum qe vertet me vjen keq te ju them se nuk ja vlen te shkruash me gjate ne asnje teme me ta!

Pasi mentaliteti komunist per te ju servolosur dhunave, diktaturave apo pseudo politikanve qe vrasin, vjedhin shtypin popuj...eshte bere nje semundje gati e pa sherueshme, ne kokat e injorantve servile te cilet nuk pranojne as te sherohen, sic nuk po pranojne te sherohen as komunistet ne Shqiperi!

Kam lexuar shume tema te tjera ne kete Forum dhe e shoh se perqindja me e madhe anojne nga servilizmi ndaj rrymave qe thashe me siper, ku mbizotron mentaliteti i degraduar komunist, mentalitet qe din vetem ti serviloset atyre qe mbahen per sundimtare te botes, te vendit, te popullit etj... dhe te kundershtoje cdo gje perparimtare, te lire, njerzore...mentalitet qe i ben te u pelqejne te urdherojne deri dhe bashkbiseduesein se si te flase e per cfare te flase!

Dhe kerkojne me cdo kusht, qe ti bindin te tjeret se duhet ti kendohet pa tjeter lavdi Amerikes kur ajo vret gra femije pleq pa faj etj!

Qenka vertet e veshtire ne kete forum qe te perpiqesh per te dhene nje mendim te mire!

Mire ben dikush kur shkruan vetem dy rrjeshta me "tralala, tralala... dhe largohet nga diskutimi..."

Por shpresoj qe koha te ua mbush mendjen atyre servilve se ka vdekur koha e perandorive qe donin te sundonin boten, koha e Enverit qe u hymnizua nga servilet sikur te ishte Krishti...ka ikur koha e servilve qe benin ligje ne regjime diktaturash....
    Ashtu as Amerika nuk do te ja arrije qe ta sundoje boten, sic ka filluar te pretendoje...sado qe te thurin elozhe e vargje servilet e saj...apo sado qe ushtaret e saj te jene aq barbar...

Tani ju them nje prpozim ne lidhje me diskutimet e temave, apo per cdo lloj pike ku fillon diskutimi:

Une mendoj qe kur hapet nje teme, drejtuesit e forumit duhet qe te krijojne nje limit diskutimesh dhe ne fund te bejne nje koment si drejtues te ketij forumi ku ta mbydhin temen, kur e shohin te arsyeshme se eshte konsumuar si diskutim...dhe te mos lehet e hapur deri ne pafundesi, pasi e humbet vleren...qofte ai diskutim per nje krijim, apo nje tem te dites...

Megjithate ju qe e drejtoni e dini me mire ate planin tuaj te punes ne kete forum...

Gjithe te mirat!
    LLemadeo, 15.05.2004

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Islami dhe liria
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 27-04-2006, 15:25
  3. Immanuel Kant
    Nga fisnik nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 17-09-2005, 04:21
  4. Liria
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 10-06-2005, 06:24
  5. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •