e ckeni me korcaret ju kshu :P
njerz jan edhe ata bravo i qoft qe kudo qe vete me shum korcar ka :P
hey se jam nga fieri shaka po beja ;P
nejse repsekte
e ckeni me korcaret ju kshu :P
njerz jan edhe ata bravo i qoft qe kudo qe vete me shum korcar ka :P
hey se jam nga fieri shaka po beja ;P
nejse repsekte
Partizoni
Si janë ligjet tani në USA për të ardhurit ilegal?
Nëse vendosem ilegalisht në USA si është procedura e studimeve?
Si janë regullat dhe mundësitë për t'u regjistruar në ndonjë universitet?
A mund të bëj transfer psh prej ndonjë universiteti nga Maqedonia?
Si janë mundësitë për të stjudjuar atje?
Cila mundësi është prioritare për të marë dokumenta?
Mora vesh se USA po i kthen te gjith emigrantet neper vendet e tyre. Nje shok qe ka ardh nga USA pak dite me pare, ishte edhe i martuar atje, e kan kthyer sepse kur ishte regjistruar ne agjensite ne USA i kishin bere pyetjen "nese shqiperia do rregullohet, do ktheheshit atje" ky ishte pergjigj PO, edhe tani e kishin kthyer. I shkreti po mundohet te beje dokumentat e marteseses tani, po aha.. veshtire!
There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.
Nese vjen pa dokumenta dhe nuk te zene kur hyn ne Amerike mund te punosh te besh ca para dhe te urosh qe ndonje ligj qe do te dale ne vitet e ardhshme do te ndihmoje. Cilido qe vjen pa dokumenta nuk do te shijoje asgje nga Amerika pervec "pune edhe gjume" nese do te shijosh do te regjistrohesh dhe ne nje kohe relativisht te shkurter do te dergohesh ne Shqiperi. Nese te zene kur te hysh, me vjen keq por nuk ke ndonje mundesi reale per dokumenta. Qe po zene e po kethejne eshte mese e vertete pasi tim kusheri e moren nga shtepia 5 muaj me pare.
Kalofshi mire,
Me qe ra fjala edhe une nga Korca jam por nuk e kuptoj c'lidhje me kete diskutim, e kemi tradite emigracionin:-) pyet ato Nenat tona.
Ed
Nje komb, nje gjuhe, nje shtet.
https://chng.it/LqW9qg4bkD
Kisha nje pyetje: USA po kthen vetem muslimanet shqiptare , apo ne pergjithesi?
Bese dhe hakmarrje.
Duhet të bëheni ose mysliman kinez, ose katolikë shqiptarë që mos t'ju kthejnë.
Prape nje pytje kam qe te sqarohem plotesisht dmth.
Konvertimi duhet bere para se te shkosh, apo kur te shkosh atje?
A duhet ndonje dokument qe te vertetoje kete apo s'te kerkojne gje?
Katolik kam komshiun apo nuk quhet?
Musliman kam avokatin, quhet apo jo?
Ortodoks votova ne zgjedhjet e fundit(budallek).
Me kete resume do te me pranojne apo jo?Di te saldoj se kam mbaruar dy vjet shkalle(lexo shkolle).
Ta shes shtepine apo jo Qerimo? Si thu ti?
Bese dhe hakmarrje.
Konvertimi patjetër para se të shkosh në ambasadë.
Duhet të kesh dokument të firmosur nga prifti dhe foto nga ceremonia e pagëzimit.
Feja e komshiut nuk ndikon më në aplikim që nga Qershori 2006, por feja e avokatiti është e rëndësishme.
Krijoni Kontakt